Mikä auttaa kuorsausta vastaan?: Mitkä ovat yleisimmät kuorsauksen syyt ja mitä asialle voidaan tehdä?

Onko kuorsaus todella huolestuttava asia? Onko se lainkaan lääketieteellinen ongelma ja mitä sille voidaan tehdä? Etsimme vastauksia näihin kysymyksiin alla. Mutta ensin meidän on löydettävä kuorsauksen mahdolliset syyt ja vasta sitten valaistamme kysymyksen ”Mikä auttaa kuorsausta vastaan?” Pidä siitä kiinni ja kuorsaus ei ole enää ongelma sinulle.

Mikä auttaa kuorsausta vastaan?

Mikä auttaa kuorsausta vastaan, aiheuttaa kuorsauksen vastaista kurkkukuntoa

Miksi kuorsaat??

Kuorsaus tapahtuu, kun ilma ei voi liikkua vapaasti nenän ja kurkun läpi nukkuessasi. Tämä saa ympäröivän kudoksen värähtelemään, mikä luo tutun kuorsausäänen. Kuorsaavilla ihmisillä on usein liikaa kudosta kurkussa ja nenässä. Kielen asento voi myös estää tasaisen hengityksen.

Jos kuitenkin kuorsaat säännöllisesti, se voi häiritä unen laatua. Tämän seurauksena voit kärsiä väsymyksestä, ärtyneisyydestä ja lisääntyneistä terveysongelmista. Ja parisuhdeongelmia voi syntyä myös, jos kuorsauksesi pitää kumppanisi hereillä. Joten älä anna sen tapahtua! Erillisissä makuuhuoneissa nukkumisen lisäksi on olemassa muita tehokkaita tapoja, jotka voivat auttaa sekä sinua että kumppaniasi nukkumaan paremmin yöllä.

Muutamalla vinkillä voit nauttia rauhallisesta ja rauhallisesta unesta parina

Mikä auttaa kuorsausta vastaan, aiheuttaa pariskunnille unihäiriöitä

Koska ihmiset kuorsaavat eri syistä, on tärkeää määrittää ne. Kun olet ymmärtänyt, miksi kuorsaat, voit löytää oikeat menetelmät rauhallisempaan ja terveempään uneen.

Yleisiä kuorsauksen syitä

ikä

Iän myötä kurkku kapenee ja kurkun lihasääni heikkenee. Kuitenkin elämäntapamuutokset, uudet nukkumistottumukset ja kurkunharjoitukset voivat auttaa lievittämään kuorsausongelmaasi.

Pääsääntöisesti miehet kuorsaavat todennäköisemmin, mutta myös naisilla on ongelma kuorsauksen kanssa 

Mikä auttaa kuorsausta vastaan

Lihavuus

Rasvakudos ja huono lihasääni edistävät kuorsausta. Liikunta ja laihtuminen voivat joskus riittää kuorsauksen lopettamiseen.

sukupuoli

Miehillä on kapeammat hengitystiet kuin naisilla. Tämä selittää sen, miksi kuorsausongelma vaikuttaa todennäköisemmin vahvempaan sukupuoleen.

Ei paniikkia! Kuorsaukseen on olemassa erilaisia ​​korjaustoimenpiteitä

Mikä auttaa kuorsausta vastaan ​​Kuorsauksen korjaustoimenpiteet

Nenän ja poskiontelon ongelmat

Tukkeutuneet hengitystiet tai tukossa oleva nenä vaikeuttavat hengittämistä ja muodostavat kurkkuun alipaineen, mikä johtaa kuorsaukseen.

Alkoholi, tupakointi ja lääkkeet

Alkoholin käyttö, tupakointi ja tietyt lääkkeet, kuten rauhoittavat lääkkeet tai unilääkkeet, voivat rentouttaa kurkun lihaksia liikaa ja tämä johtaa myös kuorsaukseen.

Luopua epäterveellisistä tavoista!

Mikä auttaa kuorsausta vastaan? Alkoholin käyttö Tupakointi

Nukkuma -asento

Kun nukut tasaisesti selälläsi, kurkun lihakset rentoutuvat ja tukkivat hengitystiet.

Mikä auttaa kuorsausta vastaan? – Oma apu

Nykyään markkinoilla on niin monia outoja kuorsauksenestolaitteita. Valitettavasti monet näistä laitteista eivät tue tutkimusta. On kuitenkin olemassa lukuisia todistettuja tekniikoita, jotka voivat auttaa kuorsauksen lopettamisessa. Kaikki kuorsaustoimenpiteet eivät kuitenkaan sovi kaikille. Tämä vaatii kuitenkin kärsivällisyyttä, elämäntapamuutosta ja halua kokeilla erilaisia ​​ratkaisuja.

Hanki kuorsauksen estävä tyyny

Mikä auttaa kuorsausta vastaan ​​aiheuttaa kuorsauksen vastaisia ​​tyynyjä

Ensimmäinen asia kuorsauksen aikana on muuttaa nukkumisasentoasi. Pään nostaminen neljä tuumaa voi helpottaa hengitystä ja kannustaa kieltäsi ja leuasi siirtymään eteenpäin. On erityisesti kehitetty kuorsauksen estäviä tyynyjä, jotka varmistavat, että niskalihakset eivät puristu. Paras nukkuma -asento on makaaminen kyljellään puolellasi selän sijasta.

Nukkumisasento on erittäin tärkeä. Älä nuku selälläsi!

Mikä auttaa kuorsausta vastaan, aiheuttaa nukkumisasennon

Voit myös kokeilla kuorsauksen estävää suun työkalua. Kuten urheilijan suusuoja, nämä laitteet auttavat avaamaan hengitysteitä tuomalla alaleuan ja / tai kielen eteenpäin nukkuessasi.

Innovatiiviset kuorsauksenestolaitteet kannattaa kokeilla

Mikä auttaa kuorsausta vastaan, aiheuttaa kuorsausta

Jos nenä on tukossa, huuhtele poskiontelot ennen nukkumaanmenoa neti -astialla ja suolaliuoksella. Nenän dekongestantit tai nenäliuskat helpottavat myös hengittämistä nukkuessasi. Jos sinulla on allergioita, vähennä pölypunkkeja ja lemmikkieläinten hilseilyä makuuhuoneessa tai käytä allergialääkettä.

Älä nukahda tukkoisella nenällä!

Mikä auttaa kuorsausta vastaan, aiheuttaa nenän tukkoisuutta

Pidä makuuhuoneen ilma kosteana. Kuiva ilma voi ärsyttää nenän ja kurkun kalvoja. Joten jos turvonnut nenäkudos on ongelma, kostutin voi auttaa kuorsausta.

Nauti terveestä ja rennosta unesta

Mikä auttaa kuorsausta vastaan, aiheuttaa vinkkejä kuorsausta vastaan

Mikä auttaa kuorsausta vastaan? – Kuorsausta estävät kurkun harjoitukset

Tutkimukset osoittavat, että tiettyjen vokaaliäänien ääntäminen ja kohdennettu kielen käpristyminen vahvistaa ylähengitysteiden lihaksia ja vähentää näin kuorsausta. Seuraavat harjoitukset voivat auttaa:

  • Toista ääneen jokainen vokaali (a-e-i-o-u) muutaman kerran päivässä kolmen minuutin ajan.
  • Aseta kielen kärki ylempien etuhampaiden taakse. Liu’uta kieltäsi taaksepäin kolme minuuttia päivässä.
  • Sulje suu ja tartu huulillesi. Pidä kieltä 30 sekuntia.
  • Ota vain aikaa laulamiseen. Laulaminen voi parantaa kurkun lihasten hallintaa ja vähentää löysien lihasten aiheuttamaa kuorsausta.

Aloita päivä hymyillen!

Mikä auttaa kuorsausta vastaan ​​Aiheuttaa energiaa aamukahvissa