Mikä on ja mikä ei ole sallittua mikroaaltouunissa? Tässä ovat oikeat vastaukset!

Mikroaaltouuni on suuri apu jokaisessa kotitaloudessa, mutta on myös onnettomuusriskejä, jos sitä ei käytetä oikein. Onko turvallista lämmittää ruokaa siellä? Mitkä niistä ovat sallittuja ja mitkä eivät? Löydät oikeat vastaukset näihin kysymyksiin ja muita vinkkejä mikroaaltojen käytöstä seuraavilta riveiltä.

Voit lämmittää melkein minkä tahansa astian mikroaaltouunissa

terveelliseen ruokavalioon liittyviä vinkkejä mikroaaltouunit

Mikä ei ole sallittua mikroaaltouunissa?

Useimmat tuotteet voidaan keittää tai lämmittää uudelleen mikroaaltouunissa. Aloitamme luettelon niistä, jotka voidaan lämmittää tai valmistaa mikroaaltouunissa. Tässä artikkelissa on myös vinkkejä siihen, miten se tehdään.

Pakastetut tuotteet

Pakastetut tuotteet on käytännössä tarkoitettu käytettäväksi mikroaaltouunissa.

Pakastimen lasagne tai pizza voidaan sulattaa nopeasti, lämmittää ja tarjota sitten koko perheelle aterian yhteydessä. Sama koskee kotitekoisia ja pakastettuja ruokia.

On astioita ja materiaaleja, jotka on erityisesti suunniteltu mikroaaltouunille 

Innovatiivisia kankaita mikroaaltouuniin

vettä

Mikroaaltouuni on ihanteellinen veden lämmittämiseen teetä, kahvia ja ehkä myös keittoja ja liemiä varten. Ole kuitenkin varovainen, kun poistat nestettä. Lasi tai kulho voi olla erittäin kuuma ja aiheuttaa palovammoja. Sinun on myös varmistettava, että astia, jossa lämmität vettä, soveltuu käytettäväksi mikroaaltouunissa.

Mikroaaltouunit ovat yleinen osa keittiövälineitä 

Keittiölaitteet terveellisesti syövät mikroaaltouunit

maito

Yksi tykkää juoda lasillisen maitoa hunajalla spontaanisti uudestaan ​​ja uudestaan. Tämä on hyvä ja nopea aamiaisidea ja upea juoma nukahtamiseen. Mikroaaltouunissa voit lämmittää maidon vain muutamassa minuutissa. Kuten vedenkin kanssa, varo polttamasta itseäsi ja käytä mikroaaltouunille sopivaa astiaa. Lisää hunajaa myöhemmin, kun maito on jo haaleaa. Tämä menettää terveelliset ominaisuudet korkeissa lämpötiloissa.

On parasta ostaa erikoismuotoja, jotka on valmistettu mikroaaltouunille sopivista materiaaleista 

Ideoita mikroaaltouunipannun resepteihin

leipää

Eilisestä leivästä voi tulla jälleen tuoretta ja rapeaa, jos jätät sen mikroaaltouuniin muutamaksi minuutiksi. Kokeile, et tule katumaan sitä! Voit myös säilyttää leipää pakastimessa pidemmän aikaa ja sulattaa sen tarvittaessa. Mikroaallot sopivat ihanteellisesti tähän tarkoitukseen!

Liharuokia ei saa lämmittää liian kauan 

Mikroaaltouunit lämmittävät terveellistä ruokaa

vihannekset

Useimmat vihannekset voidaan keittää mikroaaltouunissa tai vain lämmittää. On parasta leikata ne pieniksi paloiksi. Sitten ne tulevat sopivaan astiaan ja siten – mikroaaltouuniin. Lisää lämpimät vihannekset perunoihin, riisiin tai pastaan, mausta makusi mukaan ja saat herkullisen lämpimän salaatin.

Mikroaaltouunin käyttöön liittyy tiettyjä riskejä. Ota siitä selvää!

Ideoita mikroaaltouuniin mikroaaltouunille

Paljon erilaisia ​​pähkinöitä

Lähes kaikki herkulliset öljyiset pähkinät voidaan keittää herkullisesti mikroaaltouunissa. Hyviä esimerkkejä ovat kastanjat, mantelit, pistaasipähkinät ja saksanpähkinät! Kaada tämä sopivaan astiaan, ripottele päälle suolaa tai sokeria, kytke laite päälle muutamaksi minuutiksi ja nauti pähkinöistä! Se olisi täydellinen välipala tulevalle syksylle tai ei?

Vihannekset on parasta leikata pieniksi paloiksi ja lämmittää sitten mikroaaltouunissa 

Hyviä ideoita mikroaaltouunin kanssa työskentelyyn

liha

Mikroaallot eivät sovellu raakalihan täydelliseen valmistukseen. Kuitenkin, jos olet jäädytetty tai vain jääkaapissa eilen, se näyttää erilaiselta. Tässä tapauksessa ne voidaan lämmittää täydellisesti mikroaaltouunissa. Valmistusaika ei saisi olla liian pitkä. Lihassa on paljon rasvaa, ja jos lämpötila on liian korkea, se voi saastuttaa mikroaaltouunin vakavasti ja joissakin tapauksissa jopa vahingoittaa laitetta. Jotkut tuoreet makkarat ja lihat voivat jopa räjähtää, jos lämpötila on liian korkea.

Sisäänrakennetut mikroaaltouunit näyttävät erittäin tyylikkäiltä

Hyviä ideoita seinälle ja mikroaaltouunille

Mikä ei ole sallittua mikroaaltouunissa?

Käytännössä kaikki ruoat voidaan lämmittää ja valmistaa mikroaaltouunissa. Tämä ei kuitenkaan koske materiaaleja, joihin ne on pakattu. Ketkä heistä eivät ole sallittuja sinne? Nämä tiedot sisältyvät vastaukseemme kysymykseen “Mitä ei saa käyttää mikroaaltouunissa?”.

Tällaisia ​​pastaruokia voi laittaa mikroaaltouuniin vain lyhyeksi ajaksi, muuten juuston ja lihan rasva voi räjähtää ja tehdä kaiken likaiseksi 

Mikroaaltouuni levy pastaa

Sopimattomat materiaalit

Paperi ja metalli

Paperi, mukaan lukien leivinpaperi ja metalli, mukaan lukien alumiini, ovat materiaaleja, jotka eivät ehdottomasti sovellu mikroaaltouunille. Vältä tämän tyyppisten astioiden käyttöä. Jopa hyvin pieni paperista tai metallista tehty yksityiskohta voi johtaa epämiellyttäviin ja jopa vaarallisiin onnettomuuksiin. Astia voi syttyä tuleen, eikä tämä tietenkään ole vaaratonta sähkölaitteessa, kuten mikroaaltouunissa. Tämä ennakkovaroitus koskee tietysti myös alumiinifoliota, johon halutaan kääriä tuotteita. Tällainen pakkaus on ensin poistettava huolellisesti ja kokonaan.

Styroksi

Korkeissa lämpötiloissa monet toksiinit erottuvat styroxista. Siksi tätä materiaalia ei saa missään olosuhteissa käyttää mikroaaltouunissa. Tämä on erittäin epäterveellistä ja voi ääritapauksissa johtaa myrkytykseen.

Pasta, jossa on vihanneksia, voi säilyttää mikroaaltouunissa pidempään

Mikroaaltouunilla kasvikset terve elämä

Muovia ja bambua

Muovin voi laittaa mikroaaltouuniin, mutta ei kaikkiin toimintoihin. Jos kytket grillin päälle, pakkaus voi alkaa palaa. Pohjimmiltaan suosittelemme, että vältät muovia mikroaaltouunissa, koska se erottaa toksiineja. Nyt on olemassa erityisiä muovimateriaaleja, jotka on erityisesti valmistettu astioiden valmistukseen mikroaaltouunissa. Bambu, jota käytetään yhä useammin elintarvikkeiden pakkaamiseen sekä kulhojen ja kuppien valmistukseen, voi syttyä nopeasti palamaan, mikä on tietysti erittäin vaarallista. Joten bambu ei saa mennä mikroaaltouuniin!

Tykkäät lämmittää keittoja, maitoa ja vettä mikroaaltouunissa

Keittoideoita - upeita mikroaaltoja

Yleistä tietoa

Vaikka olisit lukenut huolellisesti meidän ja muut tiedot mikroaaltojen käytöstä, voi joskus tapahtua virheitä. Turvallisuuden vuoksi pysy aina lähellä, kun käytät näitä laitteita. Onnettomuuden sattuessa sinun on katkaistava virransyöttö. Älä missään tapauksessa yritä sammuttaa tulta vedellä, koska se voi olla hengenvaarallista.

Tärkeä: Terveydenhuollon ammattilaisten mielipiteet siitä, onko mikroaaltojen käyttö terveellistä vai ei, ovat ristiriitaisia. On parasta lukea molemmat kannat ja käyttää niitä itsesi kouluttamiseen oma mielipiteesi. Suosittelemme yleensä, että käytät mikroaaltouunia lisäratkaisuna ruoan lämmittämiseen ja valmistamiseen. Näin voit hallita olemassa olevia terveysriskejä.