Miksi sinun pitäisi grillata taimenta ja syödä sitä säännöllisesti?

Terveellinen syöminen voi myös maistua hyvältä. Todistamme sen tänään grillatun taimenen reseptillä. Pysy kuulolla ja opi kuinka terveitä kylmävesikalat ovat ja kuinka grillata taimenta nopeasti ja helposti …

Kirjolohi luonnossa

Taimen grilli terveellinen ruoka kylmä vesi kala

Kuten serkkunsa, lohi, taimen on kotoisin Pohjois -Amerikasta ja sitä löytyy lukuisista kylmän veden jokista ja järvistä. Vaikka taimenlajeja on monia, kirjolohta esiintyy useimmiten ravintolavalikoissa ja kalamarkkinoilla. Ravinteena tiheä ruoka, taimen tarjoaa erilaisia ​​terveyshyötyjä ja on vähäistä elohopeaa, mikä tekee siitä vielä terveellisempää.

Perhokalastustaimen

Ravinteita taimenessa

Noin 800 g: n kirjolohta -annos sisältää noin 20 g proteiinia ja vain 143 kaloria. Se on 40 prosenttia päivittäisestä proteiinitarpeestasi. Proteiini on erittäin tärkeä, jotta keho voi rakentaa uusia soluja ja korjata vanhoja.

Taimen on vähärasvainen ruoka, jossa on vain 5 g kokonaisrasvaa yhdessä annoksessa. Suurin osa rasvasta tulee tyydyttymättömistä rasvoista, jotka tunnetaan nimellä omega-3-rasvahapot. Taimenannos sisältää 837 mg omega-3-rasvahappoja, mikä on hieman yli puolet suositellusta päivittäisestä tarpeesta.

Kuinka terve on taimen?

Taimen grilli terveellinen ruoka kylmä vesi kala taimen

Omega-3-rasvoilla on suurin vaikutus sydämen terveyteen, mutta tutkimukset viittaavat siihen, että ne voivat torjua myös muita sairauksia, kuten erilaisia ​​syöpiä ja dementiaa. Viimeaikaiset tutkimukset ovat osoittaneet, että omega-3-rasvahapoilla on tärkeä rooli aivojen terveydessä koko elämämme ajan.

Grillaa taimen ja mausta appelsiinilla

Taimenen grilliresepti Oranssi terveellinen ruokavalio Taimen terveelliset edut

Vitamiinit taimenessa

Kirjolohi tarjoaa hyvän sekoituksen vitamiineja, ne ovat erityisen runsaasti ryhmän B. Taimenannos sisältää 28 prosenttia suositellusta päivittäisestä niasiinin (B-3) tarpeesta, noin 16 prosenttia pantoteenihappoa (B-5) ja pyridoksiinia (B-6) ja vaikuttavan 58 prosenttia B-12-vitamiinia. Taimen tarjoaa myös 12 prosenttia päivittäisestä E -vitamiinitarpeestasi, joka on antioksidantti, joka auttaa muodostamaan punasoluja.

Kalaruoat maistuvat herkullisilta ja niillä on monia terveysvaikutuksia

Taimenen grilli kalkkikastike terveellinen syöminen kylmää vettä kalaaTaimengrilli sitruunalla terveellistä ruokaa kylmä vesi kala

Mineraaleja taimenessa

Taimenessa on myös runsaasti mineraaleja, kuten kaliumia, fosforia ja seleeniä. Kalium on elektrolyytti, joka tasapainottaa kehon nesteiden tasapainoa ja edistää hermojen terveyttä. Fosfori varmistaa terveet luut ja hampaat. Hiven mineraali seleeni osoittaa antioksidanttista aktiivisuutta ja suojaa vapaiden radikaalien aiheuttamia soluvaurioita vastaan.

Taimen sitruunalla

Taimenen grilliresepti, taimenen terveyshyödyt

Grillaustaimen – resepti

Kuten olemme jo maininneet, taimenessa on vähän elohopeaa, joten taimenta voidaan syödä vähintään neljä kertaa kuukaudessa. Vaihtoehtoisesti voit syödä myös muita kylmän veden kaloja, kuten lohta, sardiinia ja makrillia.

Elohopea on neurotoksiini, joka on erityisen haitallinen raskaana oleville naisille ja pikkulapsille

Taimenen grilli resepti terveellinen ruokavalio taimen ravinteita

Taimen voidaan yksinkertaisesti grillata kokonaan. Mutta on ihmisiä, jotka eivät halua syödä koko kalaa päätään. Jos tämä koskee myös sinua, voit ostaa taimenfileitä kalamarkkinoilta ja valmistaa ne sitten haluamallasi tavalla. Sivele oliiviöljyllä ja mausta sitten tuoreilla yrteillä, kuten hienonnetulla ruohosipulilla, valkosipulilla, persiljalla ja mustapippurilla ja grillillä – näin taimen todella maistuu. Sitruuna- tai limenviipaleet täydentävät täydellisesti kalan mietoa makua. Alla on tarkka resepti tälle terveelliselle viettelylle …

Jos et halua tai voi grillata taimenta, valmista se samalla tavalla alumiiniveneessä ja paista kala uunissa 180 ° C: ssa.

Grillattu taimen alumiinifoliossa

Taimenen grillaus foliossa resepti terveellinen syöminen taimen terveellisiä etujaTaimenen grillaaminen foliossa valkosipulin kanssa terveellistä ruokaa

Ainekset:

 • Ekstra neitsyt-oliiviöljy
 • 2 taimenta, luutonta ja puhdistettua, pää ja häntä (tai päätön, jos haluat)
 • suola
 • pippuri
 • 6 kiekkoa ohuita viipaleita tuoretta sitruunaa, kivettömiä
 • Useita oksia tilliä (tai basilikaa, rakuunaa, persiljaa, mitä tahansa tuoretta yrttiä)
 • 1 tl voita, leikattu pieniksi kuutioiksi

Taimenen grilli resepti terveellinen syöminen taimen terveellisiä etuja

Valmistautuminen:

 • Kuumenna grilli ja jätä osa grillistä jäähtymään
 • Kun grilli kuumenee, muodosta kaksi ”venettä” raskaasta alumiinifoliosta.
 • Sivele veneen pohja runsaasti oliiviöljyllä, jotta taimen ei tartu grillattuna
 • Huuhtele taimen vedellä ja kuivaa. Avaa kala ja ripottele päälle suolaa ja pippuria. Aseta sitruunaviipaleet yhteen kerrokseen kalan sisäpuolelle.
 • Ripottele päälle tillinoksia ja voita. Sulje kala ja peitä kalan molemmat puolet oliiviöljyllä.
 • Aseta kala alumiinifolioveneisiin ja lukitse ne.
 • Taimenen grillaaminen: Aseta kalaveneet grillin kuumalle puolelle. Peitä ja grillaa 3 minuuttia.
 • Aseta kala grillin viileälle puolelle. Peitä ja kypsennä vielä 3-5 minuuttia, kunnes kala on juuri kypsää.
 • Poista taimen grillistä.

hyvää ruokahalua!

Taimengrilli tuoreella salaatilla terveellistä ruokaa Taimengrilli perunoilla terveellinen ruoka kylmä vesi kalaTaimenen grilliresepti terveellistä ruokaa Taimengrilli valkosipulilla terveellinen ruokavalio taimen ravinteita Taimengrilli sienillä terveellinen ruoka taimen ravinteita Taimenen grilliresepti terveelliseen ruokavalioonTaimenen grilliresepti Terveellinen syöminen Kala syö terveellisesti