Mitä hyötyä safloriöljystä on terveydelle?

Saflori on yksi vanhimmista hyödyllisistä kasveista, jonka juuret ulottuvat muinaiseen Egyptiin ja Kreikkaan. Nykyään saflori -kasvi on edelleen tärkeä osa elintarviketarjontaa. Sitä käytetään laajalti safloriöljyn valmistukseen, joka on laajalti käytetty ruokaöljy, jota käytetään myös erilaisissa jalostetuissa elintarvikkeissa, ihonhoitotuotteissa ja muissa. Lue, onko safloriöljy terveellistä …

Onko safloriöljy terveellistä?

Saflori kasvi keltainen oranssi kukat safloriöljy terve

Onko safloriöljy siis yksi syötävistä öljyistä, joita voidaan käyttää kohtuudella osana terveellistä ruokavaliota? Tässä on mitä sinun tarvitsee tietää safloriöljystä …

Saflori on sen laitoksen nimi, josta safloriöljy valmistetaan 

Saflori -kasvien kukat Safloriöljyn terveyshyödyt

Mikä on safloriöljy ja onko se terveellistä?

Safloriöljy on kasviöljy, joka on valmistettu saflori -kasvin siemenistä (Carthamus tinctorius) voitetaan. Öljyn uuttamiseksi siemenet murskataan, puristetaan tai käsitellään kemiallisilla liuottimilla.

Sen lisäksi, että öljyä käytetään ruoanlaitossa, sitä käytetään usein margariinin ja joidenkin muiden laajalti jalostettujen tuotteiden, kuten salaattikastikkeiden, valmistukseen. Sitä löytyy myös monista ihonhoitotuotteista ja kosmetiikasta. Syynä tähän on se, että safloriöljyllä on kyky kosteuttaa ihoa ja vähentää tulehdusta.

Saflorin kukat ovat kelta-oransseja

Safloriöljyn terveyshyödyt

Kuinka terveellistä on safloriöljy?

keltaoranssi kukat saflori kasvi safloriöljy

Sen miedon maun, korkean savupisteen ja elävän värin lisäksi saflori sisältää useita ravintoaineita. Itse asiassa safloriöljy sisältää runsaasti tyydyttymättömiä rasvahappoja, omega-6-rasvahappoja ja E-vitamiinia. Kaikilla näillä ainesosilla on tärkeä rooli sydämen terveydessä.

Onko safloriöljy terveellistä? – Terveyshyödyt ja mahdolliset sivuvaikutukset

Safloriöljy edistää ihon terveyttä

Safloriöljy voi rauhoittaa ja kosteuttaa kuivaa ihoa. Se tarjoaa tulehdusta ehkäiseviä antioksidantteja ja sisältää runsaasti E-vitamiinia, jolla on parantavia ominaisuuksia esimerkiksi atooppisen ihottuman, psoriaasin ja aknen hoidossa. Lisäksi E -vitamiini edistää haavan paranemista.

Saflori -kasviöljyä lisätään usein ihonhoitotuotteisiin ja kosmetiikkaan

Saflori kasvi keltainen oranssi kukat safloriöljy terveys

Safloriöljy toimii hyvin kuumassa ruoanlaitossa

Safloriöljyn savupiste on noin 450 astetta Fahrenheit. Toisin sanoen se kestää erittäin korkeita lämpötiloja ilman hajoamista tai hapettumista. Tämä tekee siitä loistavan ja terveellisen valinnan paistamiseen, paahtamiseen tai leivontaan. Tässä mielessä safloriöljy on terveellistä.

 Ruokaöljy, jolla on korkea savupiste

Ruoanlaitto safloriöljyn terveyshyötyillä

Safloriöljy parantaa kolesterolitasoa

Safloriöljy sisältää runsaasti tyydyttymättömiä rasvoja, jotka tukevat sydämen terveyttä. Tyydyttymättömien rasvojen on osoitettu alentavan huonoa LDL -kolesterolia, mikä on tärkeä sydänsairauksien riskitekijä.

Safloriöljy stabiloi verensokeria

Joidenkin tutkimusten mukaan safloriöljy auttaa hallitsemaan verensokeria ja voi jopa vähentää diabetekseen liittyvien komplikaatioiden riskiä.

Italiassa tehty tutkimus osoittaa, että tyydyttyneiden rasvojen korvaaminen tyydyttymättömillä rasvoilla, kuten safloriöljy, voisi parantaa insuliiniherkkyyttä. Kun näin tapahtuu, keho käyttää insuliinia tehokkaammin pitämään verensokeritasot vakaina.

Runsaasti E-vitamiinia, sydämen terveitä rasvoja ja konjugoitua linolihappoa

Saflori kasvi keltainen oranssi kukat safloriöljy

Safloriöljyllä on tulehdusta ehkäisevä vaikutus

Kroonisen tulehduksen uskotaan aiheuttavan useita erilaisia ​​sairauksia, kuten autoimmuunisairauksia, sydänsairauksia ja syöpää. Joidenkin tutkimusten mukaan safloriöljyllä voi olla voimakkaita tulehdusta ehkäiseviä ominaisuuksia. Tämän avulla se voi auttaa vähentämään useita tulehduksen tärkeitä merkkejä.

Safloriöljy on osa tasapainoista ja terveellistä ruokavaliota

Saflori -kasvi Safloriöljyn terveyshyödyt

Safloriöljyn riskit ja sivuvaikutukset

Safloriöljy sisältää paljon rasvaa ja kaloreita. Vaikka sitä voidaan nauttia kohtuullisesti osana tasapainoista ruokavaliota, suurten määrien kulutus voi lisätä kalorien kulutusta, mikä voi johtaa painonnousuun.

Safloriöljy syttyvää? Monet kasviöljyt, mukaan lukien safloriöljy, sisältävät suuria määriä omega-6-rasvahappoja. Kuitenkin korkea omega-6- ja omega-3-rasvahappojen suhde ruokavaliossa voi johtaa tulehdukseen. Siksi on parasta varmistaa, että syöt hyvän määrän omega-3-rasvahappoja yhdessä muiden terveellisten rasvojen kanssa, kuten oliiviöljy, kala, kookosöljy.

Muista, että safloriöljy voi myös vaikuttaa veren hyytymiseen, mikä lisää verenvuotoriskiä ihmisillä, joilla on tiettyjä sairauksia.

Safloriöljyn määrä, jota sinun pitäisi kuluttaa, on neuvoteltava lääkärisi kanssa

Safloriöljyn terveyshyödyt ja mahdolliset sivuvaikutukset

Safloriöljyä on saatavana useimmista ruokakaupoista, usein yhdessä muiden kasviöljyjen, kuten oliivi-, auringonkukka- ja rypsiöljyjen kanssa. Muista, että safloriöljyä on sekä jalostettuja että puhdistamattomia lajikkeita. Vaikka puhdistamatonta safloriöljyä käsitellään vähemmän, sillä on myös taipumus olla pienempi savupiste.

Safloriöljyn määrä, joka sinun pitäisi sisällyttää ruokavalioosi, voi riippua useista eri tekijöistä, mukaan lukien painosi ja sukupuolesi. Joten pyydä yksilöllisiä neuvoja perheesi lääkäriltä ja pysy terveenä!

Hyödynnä safloriöljyn useita terveyshyötyjä!

Saflori kasvi keltainen oranssi kukat safloriöljy etuja