Näitä vinkkejä ja kotihoitoja punkkeja pidetään todella tehokkaina

Punkkien kausi on pitkään ollut täydessä vauhdissa. Myös tänä vuonna ärsyttävät ravut ovat erittäin aktiivisia ja leviävät entistä enemmän. Valitettavasti nämä loiset eivät ole vain epämiellyttäviä, vaan voivat olla myös todella vaarallisia ihmisille ja eläimille. Koska ne välittävät joitakin sairauksia, kun ne pistävät. Kaikkein pelätyimpiä ovat alkukesän meningoenkefaliitti (TBE) ja borrelioosi, jotka ovat bakteerien aiheuttamia. Aina leudommat talvet ja ilmastonmuutoksen yleiset seuraukset merkitsevät myös sitä, että uudemmat, eksoottisemmat punkit tuntevat olonsa mukavaksi myös tässä maassa. Kuinka vaarallisia pienet tuholaiset todella ovat ja kuinka voit suojautua punkin puremalta, voit selvittää täällä kanssamme, kuten aina.

Kutsumattomat tunkeilijat vaanivat pensaissa lähimmän isäntänsä puolesta 

kotihoito punkkeja vastaan

Kuinka vaarallisia punkit voivat olla?

Kuten jo mainittiin, punkit tarttuvat usein bakteereihin ja viruksiin ja voivat välittää ne meille ihmisille ja lemmikeillemme. Onneksi on olemassa tehokas rokotus alkukesän meningoenkefaliittia vastaan, joka on hyväksytty myös lapsille. Tämä on suhteellisen helppo sietää ja sitä suositellaan erityisesti joillekin Saksan alueille.

Valitettavasti ei ole rokotetta suojaamaan Lymen tautia vastaan, mutta useimmissa tapauksissa tämä sairaus on onnistuneesti parannettu antibiooteilla. Jotkut uudet punkit voivat myös aiheuttaa läiskäkuumetta tai muita epämiellyttäviä sairauksia. Periaatteessa mitä pidempään punkki pysyy iholla, sitä suurempi on tartuntariski.

Siksi poista punkki välittömästi pinseteillä ja desinfioi ihoalue suurella alkoholipitoisuudella. Jos mahdollista, mene lääkäriin ja tarkista punkki patogeenien varalta. Voit siis olla varma, ettet ole vaarassa.

Monissa tapauksissa sinun ei pitäisi aliarvioida punkkien puremista 

kotiin korjaustoimenpiteitä punkkeja vastaan ​​kausi 2021

Tärkeitä vinkkejä punkkeja vastaan

Tehokkain suoja näitä loisia vastaan ​​on selvästi oikea vaatetus ja asianmukainen käyttäytyminen ulkona kävellessä. Vältä korkeaa ruohoa, aluskasvillisuutta ja tiheitä pensaita, kun olet metsässä tai puistossa. Täällä punkit tuntevat olonsa mukavaksi ja odottavat uhrejaan. On parasta käyttää aina pitkiä, suljettuja vaatteita ja työntää housujen jalat sukiisi. Vaaleilla vaatteilla on selvästi se etu, että voit nähdä kiipeävän punkin ajoissa. Muista tarkistaa ihosi punkkien varalta joka kerta, kun menet ulos. Erityisesti kehon osat, joilla on ohuempi iho, ovat todella vaarassa. Kainalot, sukuelinten alue, polvien takaosa sekä niska ja pää ovat kaikkien punkkien suosituimpia alueita.

Se ei näytä erityisen muodikkaalta, mutta se on varsin tehokas apuna punkkeja vastaan

vinkkejä kotihoitoon punkkeja vastaan

Nämä rasti kotona korjaustoimenpiteitä voi auttaa sinua

Apteekeista ja huumekaupoista löydät erilaisia ​​punkkihyönteisten torjunta-aineita. Valitettavasti useimmissa tapauksissa ns. Koska meillä kaikilla ei ehkä ole sitä iholla. Ja joillakin ihmisillä voi olla jopa allerginen reaktio siihen. Siksi on myös joitain luonnollisia kotihoitoja, jotka ovat periaatteessa vaarattomia ja joilla voi jopa olla ravitseva rooli iholle. Sinun on pidettävä mielessä, että näillä aineilla ei ole yhtä voimakasta vaikutusta kuin niiden kemiallisilla vaihtoehdoilla, ja siksi niitä tulisi käyttää useammin tai jopa parhaiten yhdessä.

Kookosöljy

kotiin korjaustoimenpiteitä punkkeja vastaan ​​kookosöljy

Yksi tehokkaimmista kotihoidoista punkkeille on suosittu kookosöljy. Tämä ei ole vain terveellistä ja ravitsevaa ihollemme, vaan sillä on myös lievä UV -suoja. Onneksi punkit eivät kestä tätä öljyä ollenkaan. Se sisältää lauriini-, kapryyli- ja kapriinihappoja, joita he vihaavat niin paljon. Nämä ovat haitallisia röyhkeille olennoille ja he voivat tuntea sen heti.

Neem öljy

kotiin korjaustoimenpiteitä punkkeja vastaan ​​neem öljyä

Sama koskee neem -öljyä, joka on myös tehokas ajamaan kirppuja, kirvoja ja muita hyönteisiä. Tämä kotihoito on osoittautunut erittäin hyväksi myös koirille ja hevosille ja voi pitää punkit poissa nelijalkaisista ystävistäsi.

Mustasiemenöljy

tee itse korjaustoimenpiteitä punkkeja vastaan

Tässä tapauksessa mustan siemenöljyn salaisuus piilee sen sisältämässä linolihapossa. Se tuntuu punkkien kannalta melko epämukavalta ja ajaa ne pois heti. Arvokkaalla öljyllä on myös voimakas antihistamiinivaikutus, ja sitä käytetään menestyksekkäästi allergioihin ja joihinkin ihoärsytyksiin.

valkosipuli 

kotihoito punkkeja vastaan ​​valkosipuliöljyä vastaan

Tämä hyvin kokeiltu mukula on todellinen monipuolinen. Sillä on myös paljon tarjottavaa suojana punkkeja vastaan. Jopa valkosipulin kulutus voi jollain tavalla suojata meitä tuholaisilta. Valkosipuliöljynä tätä kotihoitoa voidaan käyttää myös sitä vastaan.

Laventeli, timjami ja muut. 

kotiin korjaustoimenpiteitä punkkeja vastaan ​​laventeliöljyä

Niin paljon kuin pidämme useimpien eteeristen öljyjen tuoksusta, niin punkit vihaavat niitä. Tunnet sen heti ja vältät tuoksupilven ja kaikki pinnat, joita sillä ruiskutetaan. Laventeli-, rosmariini-, timjami-, mirha- ja ruusugeraniumöljyt ovat tehokkaimpia kotihoitoja punkkeille. Älä kuitenkaan liioittele sitä ja laimenna se aina manteli-, jojoba- tai kookospähkinäöljyllä.

Varoitus: eteerisiä öljyjä ei suositella allergikoille ja lemmikeille 

kotihoito punkkeja vastaan ​​eteeriset öljyt

Käytä käytännön vinkkejämme ja kokeile näitä kotihoitoja punkkeja varten. Ennen kaikkea älä unohda suojautua riittävästi vaatteilla ja asianmukaisella käytöksellä. Pese aina iho tai lasten ja lemmikkieläinten iho ulkona kävellessäsi ja mene tarvittaessa lääkäriin.

Älä anna kävely pilata hauskuuttasi! 

kotihoitoja punkkeja vastaan ​​vinkkejä metsään kävelylle

Punkit ja muut hyönteiset eivät myöskään pidä omenaviinietikasta 

kotiin korjaustoimenpiteitä punkkeja varten omenaviinietikkaa

Suojaa myös lemmikkisi röyhkeiltä tuholaisilta

kotiin korjaustoimenpiteitä punkkien koirille

Kun vedät ulos, tartu punkista suoraan pistolaitteen pohjasta

Ota kotiin korjaustoimenpiteitä punkkeja varten oikealla tavalla

Seedriöljy on yhtä tehokas ajamaan pois useimmat hyönteiset 

kotiin korjaustoimenpiteitä punkkien mäntyöljyä vastaan

Käy läpi tämä punkkausi hyvin neuvottuina ja hyvin suojattuina!

kotihoitoja punkkeja vastaan ​​käytännön vinkkejä