Ovatko maapähkinät terveellisiä ja kaikki mitä sinun pitäisi tietää niistä

Aluksi haluamme myöntää sen: Maapähkinät ovat todellinen superruoka. Tässä yhteydessä on jo sanottu paljon. Jotta voisimme syventyä aiheeseen ja antaa sinulle kattavan vastauksen kysymykseen siitä, ovatko maapähkinät terveellisiä, olemme tutkineet sitä laajasti. Alla näet, mitä ravinteita suosituilla pähkinöillä on. Raportoimme myös niiden positiivisista vaikutuksista ihmiskehoon ja mitä tulee ottaa huomioon niitä käytettäessä.

Maapähkinät terveellisiä ja maukkaita

Syö terveellisiä raakamaapähkinöitä palkoilla

Terveellinen proteiinin lähde myös vegaaneille

Tarkkaan kasvitieteellisestä näkökulmasta katsottuna maapähkinät eivät ole pähkinöitä ollenkaan. Ne kuuluvat palkokasvien perheeseen ja näyttävät myös yhdeltä. Hedelmät sisältävät suuren määrän kasviproteiinia, noin 25 g proteiinia 100 grammaa kohden, joten ne ovat erinomainen proteiinin lähde. Erityisesti kasvissyöjät ja vegaanit arvostavat tätä todella, koska maapähkinöitä ei voi vain napostella aterioiden välillä, vaan niitä voidaan lisätä myös moniin herkullisiin ruokiin, keittoihin ja salaatteihin.

Maukasta ja terveellistä juuri näin pieneen nälkään

Terveet maapähkinät raakana tai paahdettuna

Erinomainen välipala vahvoille hermoille ja hyvät yöunet

Lisäksi maapähkinät ovat täydellinen ruoka hermoille. Koska sen sisältämä B -vitamiini (niasiini) varmistaa hyvän energia -aineenvaihdunnan ja tukee tällä tavalla hermostoa. Suhteellisen suuri määrä magnesiumia ei ole yhtä tärkeä. Mineraali on välttämätön lihasten ja jänteiden toiminnalle ja terveydelle ja auttaa siten kehoa pysymään aktiivisessa tasapainossa. Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä on mainittava myös huomattava määrä aminohappo tryptofaania. Se tunnetaan aivoissa vapautuvan onnihormonin, serotoniinin, edeltäjänä. Tämä on epäsuorasti vastuussa levollisesta unesta, koska unihormoni melatoniini tuotetaan silloin myös aivoissa. Kun nämä kaksi hormonia ovat riittävästi läsnä, myös uni-herätyssykli on optimaalinen.

 Kohtuullisesti kulutettuna maapähkinät ovat terveellinen välipala

maapähkinät terveellinen välipala

Huono kolesteroli, hyvästi!

Korkean kolesterolin tiedetään olevan erittäin epäterveellistä ja voi johtaa moniin komplikaatioihin ajan myötä. Maapähkinät voivat auttaa itseään ja vähentää niitä kestävästi. Tämä tapahtuu linolihapon, tyydyttymättömän rasvahapon ansiosta. Useat riippumattomat tieteelliset tutkimukset ovat osoittaneet tämän maapähkinöiden terveysvaikutuksen useita kertoja. Lisäksi palkokasvit ovat erinomainen muiden välttämättömien mineraalien ja hivenaineiden, kuten kaliumin, kalsiumin, magnesiumin, raudan, foolihapon, fosforin, sekä mangaanin, sinkin, kuparin ja fluorin lähde. Suhteellisen suurella E -vitamiinimäärällä on myös melko tärkeä rooli maapähkinöiden terveellisissä vaikutuksissa. Tämä suojaa soluja haitallisilta vapailta radikaaleilta ja hidastaa siten niiden ikääntymistä. Samalla verisuonet ovat paremmin suojattuja useilta sairauksilta.

Terveet maapähkinät – todellisia luonnon ihmeitä, piilotettu palkoihin

pähkinät terveellinen ravitsemus ja kalorit

Sopii myös ihmisille, joilla on korkea verenpaine ja ylipaino

Koska maapähkinät sisältävät hyvin vähän natriumia, niiden katsotaan sopivan hyvin ihmisille, joilla on korkea verenpaine. Joka tapauksessa nämä tulisi syödä luonnollisina ja suolattoina. Tässä variantissa maapähkinöillä on erittäin positiivinen vaikutus veren lipiditasoihin. On osoitettu, että ne säätelevät kehon veren rasvatasoa (triglyseriditasoa) ja auttavat samalla vähentämään ylipainoa. Tämä takaa välittömästi hyvän ateroskleroosin, tromboosin, sydänkohtausten ja aivohalvausten ehkäisemisen. Diabeetikot voivat myös hyötyä terveistä hedelmistä ja syödä niitä säännöllisesti, koska maapähkinöillä on alhainen glykeeminen indeksi (GI).

Maapähkinät nautitaan parhaiten raakana kuoresta

Syö luonnollisia maapähkinöitä terveellisesti

Kyllä, ole varovainen! Herkullisissa palkokasveissa on myös paljon kaloreita (100 g pähkinöitä sisältää noin 570 kaloria). Siksi on erittäin tärkeää nauttia niistä vain kohtuudella. Ilman hydrattuja rasvoja ja suolaa voit sitten sisällyttää maapähkinöitä joihinkin ruokavalioihin, koska ne luovat nopeasti kylläisyyden tunteen. Etuna on tässä oleva liukenematon kuitu, joka pitää ruoansulatuksen varpaillaan.

Ainoa haitta: maapähkinäallergia!

Valitettavasti joillakin ihmisillä on maapähkinäallergia ja se voi olla hengenvaarallista. Tämä johtuu pähkinöiden aktiivisista ainesosista arakiini ja konarakiini. Erityisesti kuivia paahdettuja pähkinöitä tulisi välttää, jos epäilet tällaista allergiaa. Yleensä allergisten ihmisten tulee kysyä neuvoa lääkäriltä ennen maapähkinöiden nauttimista tai yksinkertaisesti sulkea ne pois valikostaan.

Maapähkinävoita tulee tietysti myös käyttää kohtuudella

Maapähkinävoi tekee maapähkinöistä terveellisiä

Keittiövinkki: tee maapähkinävoita itse

Mikään ei ole sen helpompaa, tarvitset vain raakamaapähkinöitä, mieluiten niitä, jotka ovat vielä palkoissa. Nämä on paahdettava lyhyesti pannulla miedolla lämmöllä ja sitten hienonnettava tehosekoittimessa. Halutessasi voit pyöristää maapähkinävoita pienellä maapähkinäöljyllä, maidolla, suolalla tai tomusokerilla. Hyvin suljettu purkkeihin, terveellinen herkku voidaan sitten säilyttää jääkaapissa jopa 3-4 viikkoa.

Lisävinkki: Kotitekoinen maapähkinävoi on vielä terveellisempää ja helpompaa. Et tarvitse muita aineksia lainkaan, paitsi maapähkinöitä. Sen sijaan, että paahdat niitä pannulla, voit vain paistaa ne kevyesti uunissa. Kiinnitä huomiota korkealaatuisiin luomutuotteisiin!

Tämä mielessä: Nauti aterioistasi ja pysy terveenä!

Tee herkullinen levite itse

Tee maapähkinävoita itse

Maapähkinäöljy on yksi terveellisimmistä ja arvokkaimmista

maapähkinät terve maapähkinäöljy

Erinomainen aamiainen myös vegaaneille

Syö terveellisiä maapähkinöitä omenoiden kanssa

maapähkinät terveellinen aamiainen idea omenoiden kanssa

Hyödynnä tämä terve aarre hihasta!

maapähkinät terveet kalorit ravitsemustiedot