Rentouta lapset oikealla koululaukulla

Väärä rasitus voi aiheuttaa vakavia selkäongelmia lapsilla, joista osa näkyy vasta aikuisiällä. Ne voivat vaihdella epäsäännöllisyyksistä krooniseen kipuun. Yksi syy tähän on koululaukku, joka on liian raskas ja epäystävällinen selälle, mikä tarkoittaa, että peruskoulun oppilaiden on kannettava liikaa painoa selällään.

Selkäystävällisen laukun kriteerit

  1. Koululaukku on sovitettava selkärankaan eikä se saa olla suurempi kuin lapsen selkä, jotta se kuormittaa selkärankaa tasaisesti.
  2. Selän tulee aina olla pehmustettu ja siksi mukava käyttää.
  3. Kirjasäkin hihnojen tulee olla säädettävät ja pehmustetut, jotta laukku voidaan sovittaa mihin tahansa selkään.
  4. Lantio- ja rintahihnat takaavat optimaalisen istuvuuden, mikä estää laukun liukumisen kävellessä.

koululaukut koululaukut oppilaiden reput kulkevat terveinä

Oikea kuorma on ratkaiseva

Stressi ei suoraan tarkoita ylikuormitusta edes lasten kanssa. Yleinen normi, jonka mukaan pakattu laukku voi painaa enintään 10-15 prosenttia, ei ole täysin oikea. Jokainen lapsi on yksilöllinen ja voimaltaan erilainen. Kaksi samanikäistä henkilöä voi siis kantaa eri painoisia kirjakasseja pituudestaan ​​ja kunnostaan ​​riippuen. Siitä huolimatta on etu, jos laukku on mahdollisimman kevyt, koska se on edelleen täynnä erilaisia ​​koulutarvikkeita. Merkkivalmistajat, kuten Scout, McNeill, DerDieDas ja Ergobag – esimerkiksi tässä nähnyt – kiinnitä huomiota erityisen kevyeen painoon, kun suunnittelet ja valmistat mallejasi.

laukku koululaukut derdidas flyweight jalkapallo

Vinkkejä lapsen selän helpottamiseen koulun arjessa

  • Vältä liian raskasta koululaukkua varmistamalla, että lapsesi pakkaa vain sen, mitä hän todella tarvitsee oppitunnille.
  • Kirjat, joita ei tarvita koulussa tuona päivänä, voidaan usein jättää paitsi kotiin, myös sijoittaa koulun tiettyihin aiheisiin.
  • Lasista tai metallista valmistetut juomapullot ovat yleensä erittäin painavia. Siksi on parempi käyttää muovisia. Voit myös puhua luokanopettajan kanssa nähdäksesi, onko luokalle tarjolla juomapalvelua.
  • Lapsesi tulee pakata laukku niin, että kevyet esineet ovat kauempana ja raskaat esineet lähempänä kehoa. Tämän seurauksena pussin painopiste on lähellä selkää, mikä tekee laukusta helpomman ja selkeämmän kuljettaa.

koululaukku koululaukut terveet kantaa koulutyttöä

koululaukut koululaukut terve selkä ergobag

laukku koululaukut ergobag -merkkivalmistaja