Sahramimauste ja sen lukuisat parantavat vaikutukset

“Sahrami tekee kakusta huonon …” – kaikki tietävät tämän lauseen vanhasta lastentarusta “Paista, paista kakku”. Mutta se ei ole ainoa asia, jonka sahramimauste voi tehdä. Koska maailman kallein mauste on merkittävä, monipuolinen yhdistelmä monia positiivisia ominaisuuksia, ei vain silmille ja maulle. Sahrami on myös erinomainen lääke, joka tunnettiin ja haluttiin muinaisina aikoina ja muinaisessa Egyptissä. Seuraavilla sivuilla saat selville, mitä hyödyllisiä vaikutuksia voit toivoa ja miten sahramia tulisi parhaiten syödä.

Löydä sahramimauste uudelleen

sahramimauste masennusta vastaan

Sahramimauste – idän punainen kulta

Ei ole turhaa, että sahrami on aina punnittu kullalla. Sen lukuisat kulinaariset ja terveyshyödyt olivat ihmisten tiedossa tuhansia vuosia sitten. Ensimmäiset kasvualueet ovat Lähi -idässä, nykyisessä Iranissa. Arvokasta kasvia kasvatettiin myöhemmin myös Välimeren alueella (Espanja, Italia, Etelä -Ranska ja Kreikka).

Vielä nykyäänkin suurin osa korkealaatuisesta sahramista tulee näiltä alueilta kaikista paikoista. Mausteella, joka on saatu krookuslajista Crocus sativus, on makea, hieman voimakas tuoksu ja mausteinen, hieman karvas maku. Punainen kulta ei koostu kasvien lehdistä tai kukista, vaan vain oranssinpunaisista leimalangoista, jotka kynnetään käsin jokaisesta kukasta. Nimi itsessään tulee arabiasta – “Za’fran”, joka tarkoittaa jotain “keltaista”.

Sahramimauste – todellinen monipuolinen

sahramimauste

Sahramin kasvatus ja korjuu

Tämän tyyppisen krookuksen viljely ja korjuu ovat melko työlästä, mikä selittää myös korkean hinnan. Kaikki on oikeastaan ​​puhtaasti käsityötä – lisääntymisestä työläiden mukuloiden jakamisen ja kylvämisen kautta kukkien keräämiseen ja leimalankojen kitkemiseen. Noin yhden kilon sahramimausteen tuottamiseen tarvitset noin 200 000 kukkaa, joita kasveja kasvatetaan noin 1000 neliömetriä. Sadonkorjuu on tehtävä hyvin lyhyessä ajassa, koska kukinta kestää enintään 2 viikkoa. Kukat kerätään käsin aikaisin aamulla ja säilytetään lyhyesti suurissa koreissa. Välittömästi sen jälkeen seuraa arvokkaiden sahramilankojen valinta ja varsinainen nyppiminen.

Työlästä käsityötä ja lyhyt kukinta -aika

kasvava sahramimauste

Sahramikukat on parasta poimia ennen kuin ne todella avataan

sahramimauste Espanjasta

Huolellinen käsityö palkitaan korkeammilla hinnoilla

Poimi sahramimausteiden kukat käsin

Mikä on yleistä sahramin hinnana?

Laadusta ja kasvualueesta riippuen jalo sahramimausteen hinta vaihtelee. Se on yleensä kuuden ja seitsemäntoista euron grammaa kohden ja mitä tahansa sen alapuolella on tarkasteltava huolellisesti. Koska kaikki tavarat ja raaka -aineet ovat korkeampia, jotkut mustat lampaat yrittävät huijata kauppiaiden keskuudessa. Joskus kuivattuja santelipuukuituja tai kehäkukan terälehtiä sekoitetaan. Chillangat, värilliset langat muista krookuslajeista tai safor -kukat (paskiasahrami) ovat myös suosittuja ainesosia, jotka esitetään vääriä sahramia.

Oranssi-punaiset leimalangat ovat 2-3 senttimetriä pitkiä

sahramimauste terveellinen ruoanlaitto

Mistä tunnistat väärennetyn sahramin??

 • Jos sahrami on aito, se tuoksuu makealta, mutta maistuu katkeralta. Toisaalta väärä sahrami maistuu makealta.
 • Aito vedessä kastettu sahrami muuttuu keltaiseksi vasta 10-15 minuutin kuluttua. Väärä sahrami värjää veden heti hieman punertavaksi tai jopa ruskehtavaksi.
 • Todelliset sahramilangat pysyvät oranssinpunaisina ja väärennetyt haalistuvat liottamisen tai kypsentämisen jälkeenkin.

Varmista ostaessasi, että sinulla on riittävä sertifikaatti ja optimaalisesti paras luomulaatu. Laatumerkintöjä, kuten “Coupé”, “La Mancha” tai ISO-standardi (luokka I ISO 3632-2 mukaan), on erittäin suositeltavaa, mutta myös korkeampi hinta.

Oikealle sahramille on laadittu kansainvälisesti voimassa olevat ohjeet ja ominaisuudet

terve sahramimausteiden sato

Monipuolinen sahramivaikutus

Todellista ihmelääkettä ei valitettavasti vielä tunneta. Sahramimausteella on parhaat mahdollisuudet päästä lähemmäksi sitä. Koska erilaisten kansainvälisten tutkimusten mukaan sahrami lukuisia positiivisia vaikutuksia todistettu ihmisten terveydelle. Tämä johtuu pääasiassa tämän arvokkaan krookuksen kolmesta arvokkaasta komponentista – erittäin tehokkaista, toissijaisista kasviaineista krokineista ja kroketiinista sekä eteerisestä Safranal -öljystä. Kaksi ensimmäistä ovat karotenoideja ja vastaavat mausteen keltaisesta väristä.

Kaikki sahramin positiiviset vaikutukset yhdellä silmäyksellä:

 • voimakas antioksidantti
 • antibiootti ja desinfiointiaine
 • lisää tehoa ja libidoa
 • luonnollinen masennuslääke – lisää serotoniinin määrää kehossa
 • uskotaan pystyvän ehkäisemään syöpää

 • lievittää PMS: n epämiellyttäviä sivuvaikutuksia
 • vaikuttaa erittäin positiivisesti näköön – varmistaa verkkokalvon toiminnan vakaan paranemisen
 • auttaa laihtumaan – lisää kylläisyyden tunnetta ja estää ruokahalua
 • Suojaa vatsaa ja maksaa – stimuloi ruoansulatusta ja auttaa närästystä ja ilmavaivoja vastaan
 • auttaa Alzheimerin tautia ja dementiaa vastaan ​​- edistää aivojen hapensaantia
 • saa immuunijärjestelmän toimimaan
 • kipulääke kotona

Lisävinkki: Kurkumiini ja kurkumiini täydentävät ja vahvistavat sahramin hyödyllisiä ominaisuuksia entisestään.

Varoitus: Vältä sahramin yliannostusta!

Sahramia sisältävien ravintolisien osalta sinun on noudatettava tarkasti valmistajan ohjeita

osta sahramimauste

Valmista sahramitee

Sano hyvästit talvi -bluesille! Voit tehdä sen arvokkaalla sahramimausteella. Sahramiteen säännöllinen juominen voi hajottaa synkkyyden. Voit siis nauttia iloisesta mielialastasi ja kestävästä hyvinvoinnistasi jälleen. Ja miten tällainen tee valmistetaan? Mikään ei ole sen helpompaa.

Kaada vain noin 250-300 ml kiehuvaa vettä 4-5 sahramikierteen päälle ja anna sen hautua noin 10-15 minuuttia. Teen pitäisi olla jo keltaista. Halutessasi makeuta hiukan hunajalla, kookoskukkasokerilla tai vaahterasiirapilla ja nauti hitaasti pienillä kuutioilla. Upeaa!

Vaihtoehtoisesti: Valmista vain herkullinen sahramimaito. Voit myös maustaa nämä vaniljalla, kanelilla, kardemummalla ja neilikalla. Mikä tahansa kasvipohjainen maito sopii tietysti myös ihanteellisesti tähän.

Sahramitee on yksi itämaiden suosituimmista

sahramimausteen vaikutus

Sahramiriisi ja espanjalainen paella ovat klassisia kulinaarisia erikoisuuksia tämän mausteen kanssa

sahramimauste terveellisiä reseptejä

Keksejä ja kakkuja sahramilla … monien makean hampaan unelma

Paista sahramimaustekakku

Crocus sativuksen kukat näyttävät uskomattoman kauniilta

sahramimauste terveellistä

Punainen kulta on aluksi kokonaan violettia

sahramimausteiden sato

Koneistettu erittäin tarkasti ja huolellisesti käsin

Valitse sahramimauste käsin

sahramimaustevaikutus terve

sahrami mauste kauniita kukkia krookuksia