Seitsemän tyyppisiä vihanneksia, jotka sinun kannattaa valmistaa

Miten syöt mieluummin porkkanat – keitetyt vai raa’at? Panostamme leivottuun – hieman balsamiviinietikkaa ja oliiviöljyä. Olimmeko oikeassa? On totta, että suuntaus syödä kaikkea raakana on viime aikoina tullut erittäin hallitsevaksi. On kuitenkin olemassa joitakin argumentteja vain karkeiden tuotteiden kulutusta vastaan. On totta, että paistaminen ja ruoanlaitto vähentävät vesiliukoisten C- ja B-vitamiinipitoisuuksia. Ja määrät kalsiumia, Vähennä kaliumia, magnesiumia ja sinkkiä valmistusmenetelmästä riippuen. Tämä ei kuitenkaan koske, jos kypsennys tapahtuu kohtuullisessa lämpötilassa tai höyryllä. Paljon liittyy myös valittuihin vihanneksiin. Jotkut näistä ovat terveellisempiä kypsennettynä kuin karkeita. Annamme sinulle 7 tällaista esimerkkiä, jotka sisältävät melko suosittuja terveellisiä ruokia.

Porkkanat voidaan yhdistää monien muiden vihannesten kanssa

Kasviperäistä, terveellistä porkkanaa ja perunaa

Nämä vihannekset tulee keittää / keittää lämpimänä

Porkkanat – paksuuntuneet tai paistetut

Porkkanat tunnetaan suuresta beetakaroteenipitoisuudestaan. Tämä on antioksidantti, joka muuttuu elimistössä H -vitamiiniksi. Mutta beetakaroteeni tarvitsee paljon rasvaa, jotta se imeytyy elimistöön optimaalisesti. Tätä varten sinun tulee kuullottaa porkkanat tai paistaa ne hieman oliiviöljyllä.

Lisäksi beetakaroteenin määrä kasvaa lämpökäsittelyn jälkeen. Joten jos panostat keitettyihin tai paistettuihin porkkanoihin, saat runsaasti A -vitamiinia. Tämä vitamiini on erityisen tärkeä silmille, luille, iholle ja hampaille.

Voit valmistaa herkullisen salaatin sakeutetusta pinaatista ja oliiviöljystä

Salaatti sakeutettu spnat idea

Paksutettu tai keitetty pinaatti

Pinaatti sisältää useita terveellisiä ainesosia. Siksi sinun pitäisi syödä sitä mahdollisimman paljon. Kypsentämisen aikana pinaatin tilavuusvirta vähenee merkittävästi. Tämä tarkoittaa, että syömme paljon suurempia määriä tämän tyyppisiä vihanneksia, jos keitämme ne lämpiminä. Se sisältää myös paljon oksaalihappoa. Tämä voi vähentää joidenkin mineraalien, kuten kalsiumin ja raudan, imeytymistä. Lämmin valmistelu voisi ratkaista tämän ongelman. Kun ohennetaan tai höyrytetään, oksaalihapon määrä vähenee 5–35%. Kun ruoanlaitto, tämä prosenttiosuus vaihtelee välillä 30 ja 87.

Jos haluat säilyttää pinaatin sisältämät B -ryhmän vitamiinit, sinun on valittava ensimmäinen valmistustapa, joten sinun tulee sakeuttaa pinaatti. Keitettäessä nämä vitamiinit liukenevat veteen ja ne säilyvät vain keittoissa tai liemissä.

Nämä kaksi kasviksia ovat herkullisia ja terveellisiä kypsennettynä

paksuuntunut parsa mukava osa

Höyrytetty parsa

Parsa on myös yksi vihanneksista, jotka kannattaa kypsentää lämpiminä. Lämmin käsittely helpottaa niiden ruoansulatusta ja siten keho omaksuu A-, B-, C- ja K -vitamiinit paljon paremmin.Lisäksi ruoanlaitto tekee niiden sisältämistä antioksidanteista paljon aktiivisempia. Näitä ovat luteiini, zeaksantiini, ketsitiini, fitofenoli. Tässä on terve idea: voit painaa tai valkaista parsaa ja lisätä sitten oliiviöljyä ja sitruunakastiketta lisää makua varten. Yhdistä pastan kanssa.

Tiesitkö, että paistetut paprikat ovat paitsi terveellisiä myös erittäin maukkaita?

herkullisia paprikavihanneksia kypsennettynä

Paistetut paprikat

Paprikat ovat laillinen karsinoidien lähde. Valmista nämä mitattuun lämpötilaan, jonka valmistamisen ei pitäisi kestää liian kauan. Näin saat enimmäismäärän antioksidantteja.

Lähes kaikki vihannekset voidaan liottaa tomaattikastikkeessa

vihannekset tomaattikastikkeessa vihannekset

Tee tomaateista kastike

Tomaatit ovat ehdottomasti yksi terveellisimmistä vihanneksista. Se sisältää useita hyviä ainesosia. Tomaatit pysäyttävät tulehduksen ja poistavat kehomme toksiineista. Jotta saat kaiken irti, tee kastike näistä vihanneksista. Ehkä voit sitten yhdistää sen paprikaan?

Lihan voi yhdistää myös muutamien vihannesten kanssa, kuten parsakaalin kanssa

Lihan ja parsakaalin tarjoiluidea

Paksutettu parsakaali

Parhaan menetelmän valitseminen parsakaalin valmistamiseksi on melko vaikea tehtävä. Tämä johtuu siitä, että se sisältää glukosinaattia, josta erotetaan kemiallisia aineita, jotka auttavat syöpää vastaan. Jotta tämä prosessi tapahtuisi, tarvitset kuitenkin ehdottomasti tyrosinaasientsyymiä. Näiden aineiden erottamisen aktivoimiseksi sinun on ainakin leikattava parsakaali. Parsakaali kuitenkin ärsyttää monien ihmisten vatsaa. Lisäksi tällaisilla vihanneksilla voi olla huono vaikutus aineenvaihduntaan ja Schlidd -rauhaseen. Lämpökäsittely puolestaan ​​tuhoaa tyrosinaasientsyymin. Saadaksesi kaiken irti parsakaalin ominaisuuksista, sinun on leikattava ja höyrytettävä ne kevyesti tai sakeutettava.

Sienet ja riisi? Täydellinen resepti näiden yksinkertaisten terveellisten ruokien kanssa

sienet vihannekset keitetty hienosti

sieniä

Raa’ita sieniä ei suositella kulutukseen, ne on keitettävä, paistettava tai paistettava ja sitten syötävä. Lisäksi terveelliset ainesosat imeytyvät paremmin lämpökäsittelyn jälkeen. Sienet ovat vihanneksia, joissa on paljon antioksidantteja, kalsiumia, rautaa ja kuitua.

Ota selvää erilaisista vihanneksista

Nämä eivät tietenkään ole ainoita vihanneksia, jotka ovat terveellisemmin kypsennettyjä kuin raakoja. Nykyään Internetissä on paljon tietoa, ja meidän pitäisi saada tietoa yksittäisistä elintarvikkeista ennen niiden valmistamista. Vihannesten tapauksessa sinun on määritettävä valmisteen tyyppi seuraavien kriteerien mukaisesti: Mitä ainesosia siellä on? Miten ne otetaan parhaiten vastaan? Ärsyttääkö ruoanlaitto vatsaa enemmän vai vähemmän? Jos käsittely on terveellisempää, mikä saatavilla olevista vihanneksista olisi sinulle paras.