Taistelu hopeakalaa vastaan ​​luonnollisesti: 10 kotilääkettä pieniä tuholaisia ​​vastaan

Lämmin sää ja korkea kosteus – täydellinen elinympäristö hopeakalalle. Vaikka pienet eläimet eivät ole ollenkaan vaarallisia, tuskin kukaan haluaa pitää niitä kotona. Nämä hopeat, siivettömät hyönteiset ovat aktiivisia vain yöllä, kasvavat 1-2 cm pitkiksi ja voivat joskus elää jopa 8 vuotta. Pitkillä kosketusnäytöillään kehon päässä ja takana he voivat aina löytää ruokansa nopeasti ja helposti. Ja tämä koostuu pääasiassa hilseestä, vanhoista kirjoista, tahnoista, hiuksista, homeesta ja talon pölypunkkeista. Voisi siis melkein sanoa, että hopeakalat ovat hyödyllisiä hyönteisiä. Mutta jos haluat saada nämä tehokkaasti pois kotoasi, meillä on tänään 10 tehokasta kotilääkettä sinulle. Varsinkin jos tartunta ei ole liian voimakas, ne varmasti auttavat sinua ja säästävät intensiivisen kemiallisen klubin.

Hopeakalat eivät ole tuholaisia

Kuinka taistella hopeakalaa luonnollisesti

Miksi hopeakalat tulevat taloon?

Syyt hopeakalan ruttoon voivat olla erilaisia. Tunkeilijat voivat ryömiä sisään murtuneen putken läpi tai tuntea olonsa mukavaksi kylpyhuoneen ja käytävän syvemmissä halkeamissa. Tämä voi myös olla merkki homeen kasvusta. Koska hopeakalat ruokkivat usein myös sitä.

Joten hopeakalaa vastaan ​​tarkoitettujen kotihoitojen lisäksi sinun pitäisi jo löytää tartunnan syyt ja poistaa ne kestävästi. Tarkista putket huolellisesti, tiivistä talon halkeamat ja raot, puhdista pesualtaat säännöllisesti, käytä ilmankuivaimia ja tuuleta aina riittävästi ja ennen kaikkea kunnolla.

Huono hygienia voi myös olla syy hopeakalan tartuntaan talossa

hopeakalan hallintavinkkejä

10 kotihoitoa hopeakalalle

Hopeakalat eivät todellakaan ansaitse äärimmäistä hallintaa. Jos näiden hyönteisten määrä on pieni, voit kokeilla turvallisesti ensin näitä kotihoitoja pelottaaksesi hopeakalat etkä tappaa niitä. Nämä ovat luettelomme seitsemän ensimmäistä. Meille ihmisille tuoksu on miellyttävä tai neutraali, mutta kiiltäville eläimille ne ovat päinvastaisia. Hopeakalat eivät kestä niitä ja pakenevat heti.

# 1 laventeli

laventeli vastaan ​​hopeakala

Pieniin juuttipusseihin tai kimppuihin ripustettu laventeli levittää viehättävän tuoksunsa ja ajaa pois paitsi hopeakalat, myös monet muut hyönteiset, kuten hyttyset, muurahaiset ja ampiaiset.

# 2 sitrushedelmien kuori

kotihoito hopeakalan appelsiininkuorelle

Hopeakalat vihaavat sitrushedelmiä, kuten sitruunaa, greippiä ja appelsiineja. Muutama sitruskuori kylpyhuoneen tai keittiön lattialla pitää hyönteiset poissa huoneesta.

# 3 neilikkaa

neilikka hopeakalaa vastaan

Hopeakala ei kestä neilikkaa. Voit kiinnittää neilikan silmut viipaloituun limeen tai sitruunaan tehostaaksesi vaikutusta.

# 4 setriöljy

setriöljy hopeakalaa vastaan ​​kotona

Seetriöljy virkistää ilmaa ja ajaa hopeakalat erittäin tehokkaasti pois. Joko aromilampun tai öljyllä kostutetun liinan avulla voit pitää hyönteiset poissa ainakin jonkin aikaa.

# 5 Etikka laimennettuna pesuvetenä

omenaviinietikan mainokset

Käytä etikkaa tai sitruunahappoa, joka on laimennettu puhdistusaineeksi. Hopeakalat eivät pidä kummastakaan tuoksusta ja välttävät niillä käsiteltyjä alueita.

# 6 kuparikolikkoa

kuparikolikot hopeakalaa vastaan

Kupari on yksi parhaista kotihoidoista hyönteisiä vastaan, eikä vain hopeakalaa, vaan myös ampiaisia, etanoita ja muurahaisia ​​vastaan, metalli on erittäin tehokas. Laita siis muutama kuparikolikko minne tahansa, missä pienet pedot näkyvät.

# 7 perunaa

Perunanerä hopeakalaa vastaan

Tai pikemminkin: perunan ansa! Perunatärkkelys on täydellinen syötti hopeakalalle. Laita siksi viipaloitu peruna avoimeen muovipussiin lattialle. Tämän pitäisi pysyä siellä yön yli. Hyönteiset kerääntyvät siihen, koska ne ovat aktiivisia yöllä. Seuraavana aamuna voit poistaa tämän yhdessä pussin ja perunoiden kanssa.

# 8 ruokasoodaa ja tomusokeria

Soda hopeakalaa vastaan

Roiskunut suola suolasokerilla puisella taustalla

Tämä kotihoito on luettelossamme ensimmäinen, joka on todella tappava eläimille. Tässä todellinen lääke on ruokasooda ja sokeri on tarkoitettu vain syötiksi. Samoin kuin suola, ruokasoodalla on myös kuivatava vaikutus hopeakalaan ja kun he ovat syöneet siitä, ne kuolevat myöhemmin siihen.

# 9 Pariisin kipsi jauhoilla

kotihoito hopeakalaa vastaan ​​suola

Sinulla on sama peli paris -kipsillä ja jauhoilla, mutta jossa jauhoja käytetään syötinä. Hyönteisten nauttima pariisin kipsi yhdessä jauhojen kanssa kovettuu myöhemmin elimissä ja johtaa niiden kuolemaan.

# 10 kulta

hunajaloukku hopea kala

Niin makea ja terve kuin hunaja on meille ihmisille, se voi olla tappavaa hopeakalassa. Varsinkin kun hunajaa käytetään ansaan. Kun hunaja levitetään paperiarkille, se toimii kuin liimanauha kärpäsiä vastaan. Hopeiset eläimet vetävät puoleensa ja tarttuvat siihen.

Joten, jos et halua tappaa hyönteisiä, 3 viimeistä kotihoitoa ei suositella

hopea kala taistella medium

Ja jos kaikki muu epäonnistuu eikä mikään kotilääke listaltamme ole toiminut, voit myös valita niin kutsutut syötitölkit tai hopeiset kalaloukut, joita voit käyttää esimerkiksi. B. löytyy Amazonista. On parasta käyttää niitä, jotka ovat vaarattomia ihmisille ja lemmikeille.

Suosittelemme kuitenkin kokeilemaan lempeitä kotihoitoja ensin

Soodanpuhdistusaine hopeakalaa vastaan

Johtopäätös:

Vaikka rutto, hopeakalat ovat täysin vaarattomia terveydellesi. Ne eivät tartuta tautia eivätkä tuhoa huonekaluja vähääkään. Siitä huolimatta olisi miellyttävämpää ajaa pois pienet eläimet talostasi tai tappaa heidät hätätilanteessa. Parasta on, että voit tehdä sen ilman ankaraa kemiaklubia.

Jos sinun ei tarvitse, sinun ei tarvitse tappaa hyönteisiä!

hopeakalan vinkkejä

Minttuöljy on myös erinomainen monien hyönteisten ajamiseen

minttuöljyä hopeakalaa vastaan

Jos talossasi on paljon vanhoja kirjoja, saatat haluta hävittää ne tai säilyttää ne muulla tavalla

hopeiset kalat vanhoja kirjoja

Säilytä viljaa, pastaa ja makeisia aina ilmatiiviissä pakkauksessa

säilyttää ruokaa hopeakalaa vastaan

Kosteammissa huoneissa on suositeltavaa käyttää ilmankuivainta

ilmankuivain hopeakalaa vastaan