Tärkeitä vinkkejä L-teaniinin käyttäjille

Mikä on L-teaniini?

Japanilaiset tutkijat löysivät L-teaniinin ensimmäisen kerran viime vuosisadan puolivälissä. Tämä kemiallinen yhdiste tulee luonnosta, tarkemmin sanottuna lähinnä teelehdistä ja tietyistä sienistä. Kemiallinen rakenne voi olla hyvin samanlainen kuin luonnossa esiintyvä välittäjäaine glutamiini.

Toinen tapa selittää, mikä on L-teaniini, voisi olla määrittelemällä aminohappo. Vaikka tätä ainetta ei voida tuottaa kehossamme, sen ominaisuudet voivat olla enemmän kuin hyödyllisiä ihmisten mielelle ja keholle.

Tutkimukset ovat osoittaneet, että L-teaniini vaikuttaa ihmisen aivoihin säätelemällä dopamiini- ja serotoniinitasoja. Käyttäjät toteavat, että L-teaniinikokemus paransi mielialaa, unitilaa ja yleistä hyvinvointia. Selitämme edut yksityiskohtaisemmin. Etsitkö jo L-teaniinilisää??

l-teaniini vihreä tee

Kuinka se toimii?

Mainitsimme jo samankaltaisuuden glutamiinin kanssa, mutta tiedätkö, miten glutamiini käyttäytyy? Itse asiassa sen toiminnallinen prosessi muistuttaa L-teaniinin toiminnallista perustaa. Aminohapot auttavat lähettämään hermosignaaleja aivoihin niin, että L-teaniini vaikuttaa tiettyihin välittäjäaineisiin. Näistä voidaan mainita GABA tai gamma-aminovoihappo, välittäjäaine, joka vähentää hermoston toimintaa tai toisin sanoen vähentää stressiä.

Jotkut tutkimukset väittävät, että L-teaniinin vaikutukset stimuloivat alfa-aaltoja ja varmistavat henkisen tilan ylläpitämisen. Lisäksi tämä yhdiste lisää serotoniini- ja dopamiinitasoja, jotka ovat vastuussa tunne -elämästä, rauhallisuudesta ja mielen selkeydestä.

l-teaniini rentoudu

L-teaniinin edut

  • Kognitiivinen parannus

Keskeinen termi L-teaniinin vaikutusten kuvaamiseen on epäilemättä niin kutsuttu “valppauden rauhallisuus”. Tämä L-teaniinin tarjoama tila on jo tämän ravintolisän tunnustettu allekirjoitus. L-teaniini auttaa sinua pysymään keskittyneenä ja aktiivisena päivän aikana tuntematta hermostuneisuutta tai ahdistusta. Tämän L-teaniinivaikutuksen vuoksi L-teaniinilisä on erittäin suosittu niille ihmisille, jotka kohtaavat henkisesti raskaita tehtäviä ja tarvitsevat keskittymistä ilman häiritsevää jännitystä. Haluaisitko tietää siitä enemmän? Lue tämä artikkeli.

Myös muistin lisääntyminen on havaittavissa, mutta tämä alkaa vasta kuukauden tai kahden kuluttua. Kuitenkin väliaikainen muistin valaistuminen tapahtuu välittömästi L-teaniinin ottamisen jälkeen. Voit lisätä L-teaniinin vaikutuksia yhdistämällä sen kofeiiniin. Tämä yhdistelmä lisää tuottavuutta entisestään.

l-theanine-jooga-meditaatio

  • Unen säätely

Vaikka keskittymiskykysi paranee, L-teaniini voi myös säätää unisykliäsi. Kun otat L-teaniinia, huomaat, että nukahtaminen voidaan todella tehdä helposti ja ilman häiriötekijöitä. Käyttäjien mukaan unen laatu on parempi, koska L-teaniini tarjoaa sisäisen rauhan yöllä. 

  • Stressin lievitys ja ADHD

Toinen L-teaniinikokemuksen ominaisuus on sen anksiolyyttiset vaikutukset; Tämän määritelmä tarkoittaa ahdistusta ja stressin vähentämistä. Mainitsimme aiemmin, että tämä yhdiste vaikuttaa tiettyihin välittäjäaineisiin, kuten GABA, serotoniini ja dopamiini. Tämä synergia takaa käyttäjän rauhallisuuden ja mielenrauhan stressaavissa tilanteissa tai jopa tietyissä ahdistukseen liittyvissä häiriöissä, kuten ADHD: ssä tai skitsofreniassa. Tutkimukset ovat osoittaneet, että L-teaniini vähensi yleistä ahdistusta potilailla, joilla oli ennestään sairauksia. Tällainen L-teaniinivaikutus takaa paitsi rauhallisemman tilan myös paremman unen.

l-teaniini stressiä vastaan

  • Paranna immuunijärjestelmää

Joitakin tutkimuksia on tehty L-teaniinin eduista ihmiskeholle ja immuunijärjestelmälle. Tulokset vahvistivat L-teaniinin kyvyn suojata joitakin elimiä tulehduksilta ja infektioilta, mukaan lukien ylemmät hengitystiet ja suolisto. Käyttäjät eivät kuitenkaan huomaa tällaisia ​​vaikutuksia.

  • Painonpudotus

Tämä etu liittyy L-teaniiniin, jota löytyy vihreästä teestä. Tämän vähäkalorisen juoman nauttiminen voi auttaa laihduttamaan ei -toivottuja kiloja. Kuinka se toimii? Vihreä tee jättää tietyn runsaan maun, joka luonnollisesti vähentää ruokahalua. Joskus vihreä tee voi jopa olla avain ihmisten suojaamiseen liikalihavuudelta, joten tämän juoman nauttiminen voi olla hyödyllisempää kuin luulit.

  • Syöpäseulonta

Vaikka mitään todisteita L-teaniinin antioksidanttisista ominaisuuksista ei löytynyt, tällä aineella on suotuisa vaikutus syövän hoitoon. Jotkut käyttäjät väittävät, että L-teaniinin tai tarkemmin sanottuna vihreän teen kulutus yhdessä kemoterapialääkkeiden kanssa voi tehdä kemoterapialääkkeistä tehokkaampia. Vihreän teen hyödyt ovat ilmeisiä. Jos et vielä pidä tästä juomasta, suosittelemme, että nautit sen nyt.

  • Verenpaineen säätö

Tämä on hyvä uutinen ihmisille, joilla on ajoittain korkea verenpaine tai krooninen korkea verenpaine. L-teaniini voi alentaa korkeaa verenpainetta erityisesti stressaavissa tilanteissa. Jos verenpaine on kuitenkin alhaisempi, muista, että L-teaniini voi pahentaa tilannettasi.

l-teaniinikapselien edut

L-teaniinin sivuvaikutukset

 L-teaniini on yksi nootrooppisista aineista, joiden sivuvaikutusten riski on pieni. Siitä huolimatta sinun tulee olla tietoinen mahdollisista sivuvaikutuksista terveytesi turvaamiseksi. Ensinnäkin haluamme mainita jälleen verenpaineen alentamisen riskin. Jos sinulla on hypotensio, älä käytä L-teaniinia välttääksesi tilan huononemisen. Niille, joilla on ollut alhaisempi verenpaine tai joiden perheenjäsenellä on diagnosoitu hypotensio, suosittelemme neuvottelemaan lääkärin kanssa ennen L-teaniinin käytön aloittamista.

L-teaniini voi olla vuorovaikutuksessa muiden lääkkeiden kanssa, joskus vuorovaikutus voi olla haitallista. Siksi ota aina yhteys lääkäriin ennen L-teaniinin käytön aloittamista. Lisäksi L-teaniinia ei suositella raskaana oleville tai imettäville naisille ja lapsille.

Joskus voi esiintyä muita haittavaikutuksia, kuten vatsakipua, pahoinvointia tai ahdistusta.

L-teaniinin annos

L-teaniinin päivittäinen annos vaihtelee 100 mg: n ja 400 mg: n välillä. Jos kuitenkin yhdistät sen kofeiiniin, annoksen tulisi olla paljon pienempi, noin 12-100 mg L-teaniinia ja 30-100 mg kofeiinia. Suosittelemme, että noudatat käyttöohjeita. Jotkut nootropics olisi rajoitettu. Jos et löydä tällaisia ​​tietoja, ota aina yhteyttä valmistajaan.

Jos aiot käyttää L-teaniinia, aloita pienimmästä suositellusta annoksesta ja lisää sitä sitten vähitellen. Näin saat selville, mikä L-teaniinin annos on oikea sinulle ja miten immuunijärjestelmäsi ja aivosi reagoivat.

Tiivistettynä

L-teaniini, kuten useimmat muut nootrooppiset aineet, on saatavana tabletti- tai jauhemuodossa, joten voit valita sen kulutustavan. Jos vointisi estää sinua kokeilemasta L-teaniinia ravintolisänä, voit aina lisätä enemmän vihreää teetä päivittäiseen rutiiniin.

l-teaniini rentoutuu hyvin