Terapeuttinen paasto Ekadashi -periaatteen mukaisesti ja kuinka kuu auttaa meitä

Terapeuttinen paasto on liian vaikeaa, liian pitkää ja tuskin kestävää? Oletko tosissasi, oletko tosissasi, kun sanot sen! Sen ei tarvitse olla sellaista. Koska voit vain kokeilla sitä kuun kanssa niin kutsuttujen Ekadashi-päivien aikana. Aivan kuten joogit ovat tehneet vuosituhansien ajan, yhä useammat ihmiset ympäri maailmaa valitsevat sen. Tavoite: ei vain päästä eroon ylimääräisistä kiloista, vaan ennen kaikkea saavuttaa miellyttävä tasapaino kehon, mielen ja sielun välillä.

Terapeuttinen paasto kuun kanssa

täysikuu meri terapeuttinen paasto ekadashi päivää jooga detox

Ekadashi – paaston päivät

Sana “Ekadashi” tarkoittaa “yksitoista” sanskritin kielellä ja se tarkoittaa yhdestoista päivää uuden kuun ja täysikuun jälkeen – ekadešipäiviä. Tämä tarkoittaa sitä, että kuukaudessa on aina kaksi paastopäivää – yhteensä 24 ekadashipäivää vuodessa. Varsinainen paasto tapahtuu Ekadashi -päivän auringonnoususta seuraavan päivän auringonnousuun.

Vahvasti paastoavat ja kokeneet joogit eivät kuluta ruokaa tai edes vettä tänä aikana. Tämä Ekadashin muunnelma on todella liian äärimmäinen, eikä sitä todella suositella aloittelijoille eikä yleensä stressaavaan jokapäiväiseen elämäämme. Itse asiassa ei ole suositeltavaa tehdä niin. Ekadashi -periaatteen mukainen paasto voidaan tehdä paljon lempeämmäksi ja vielä tehokkaammaksi itsellesi, riippuen fyysisestä ja psyykkisestä tilasta ja sisäisestä asenteesta.

Tuorepuristettuja mehuja suositellaan erityisesti Ekadashin terapeuttiseen paastoon

terapeuttinen paasto ekadashi päivän detox -hoito

Miksi pitäisi paastota Ekadashin päivinä kaikista paikoista??

Terapeuttinen paasto toimii paljon paremmin Ekadashi -päivinä, eikä se ole sattumaa. Tähän on hyvin uskottava selitys. Kuten jo mainittiin, Ekadashi riippuu kuun syklistä. Ja jos on osoitettu, että kuu voi vaikuttaa meren vuorovesiin, sillä on varmasti myös tärkeä rooli ihmisorganismille. Koska kuten me kaikki jo tiedämme, kehomme koostuu jopa 70% vedestä. Kuu itsessään on kolme neljäsosaa täynnä jokaisena Ekadashi-päivänä, ja sen vaikutus kehoomme on parhaimmillaan tällä hetkellä sen helpotuksen ja itsepuhdistumisen tai toisin sanoen onnistuneen terapeuttisen paaston vuoksi.

Ekadashin paaston syvempi tarkoitus on puhdistaa sielu ja henki samanaikaisesti ja työskennellä heidän vapautumisensa ja valaistumisensa puolesta. Siksi on yleensä suositeltavaa näinä päivinä meditoida syvemmin ja välttää negatiivisia tunteita. Jos et voi monista syistä olla ilman ruokaa ja nesteitä sellaisena päivänä, voit ainakin yrittää olla ystävällisempi ja positiivisempi, puhua vähemmän tai olla tekemättä ilman elektronisia laitteita.

Selvitä, milloin Ekadashi -päivät 2018 ovat tässä.

Terapeuttinen paasto ja kuun meditaatio Ekadashissa

terapeuttinen paasto mondpfases ekadashi päivää detox -hoito

Luonnollinen laihtuminen Ekadashin ansiosta

Yksi tämän tyyppisen terapeuttisen paaston monista positiivisista seurauksista on laihtuminen. Jopa aloittelijat kertovat laihtuneensa vähintään 2-3 kiloa ensimmäisten kuukausien jälkeen Ekadashin kanssa. Tämä laihtuminen on myös terveellistä ja kestävää, eikä sitä seuraa ärsyttävä jojo-vaikutus. Koska täällä kehon omat parantavat voimat pyörivät täysin luonnollisella tavalla, immuunijärjestelmä vahvistuu ja aineenvaihdunta kiihtyy. Lyhyesti sanottuna: keholle annetaan miellyttävä tauko.

Säännöllinen, lyhyt terapeuttinen paasto Ekadashilla on paljon helpompi suorittaa kuin perinteinen paasto, joka kestää seitsemän tai enemmän päivää ja sopii siksi hyvin myös aloittelijoille. Tietysti sinun pitäisi valita oikea Ekadashi -paasto, äläkä hyppää heti kylmään veteen.

varovaisuutta! Pienet lapset, raskaana olevat naiset ja sairaat, heikentyneet ihmiset eivät saa osallistua Ekadashiin sen klassisessa, tiukassa muodossa.

Tuoreet orgaaniset hedelmät sopivat täydellisesti terapeuttiseen paastoasi

hedelmät terapeuttinen paasto detox ekadashi ruokavalio

Mikä Ekadashi -vaihtoehto sopii sinulle?

Vastaus tähän kysymykseen on hyvin yksilöllinen ja jokaisen pitäisi lopulta löytää itselleen paras vaihtoehto. Periaatteessa se koskee niitä, jotka eivät paastoile tiukasti: papuja ja jyviä ei saa syödä näinä päivinä. Tuoreita hedelmiä ja vihanneksia suositellaan ensin, mieluiten juuri puristettujen mehujen muodossa. Paljon vettä ja makeuttamattomia kofeiinittomia teitä ovat erityisen hyödyllisiä täällä. Jos tämä ei riitä sinulle, voit myös syödä muutamia pähkinöitä ja siemeniä.

Vuodenajasta riippuen Ekadashi -päivät tarjoavat erilaisia ​​tuoreita hedelmiä, kuten mansikoita, kirsikoita ja vesimeloneja, jotka ovat ihanteellisia terapeuttiseen paastoasi. Punajuurta ei suositella vihanneksille. Sitruunavesi ja inkivääritee ovat täälläkin todellisia klassikoita. Voit lisätä hieman hunajaa tai vaahterasiirappia maun mukaan. Varmista, että kaikki elintarvikkeet ovat korkealaatuisia orgaanisia, etenkin paaston aikana. B. Biolandista, Alnaturasta tai Demeteristä.

Ekadashi paastoaa myös toimistossa

ekadashi -terapeuttinen paasto toimistossa hedelmien ja pähkinöiden kanssa

Lisävinkkejä terapeuttiseen paastoon Ekadashilla

Aloita valmistautuminen varsinaiseen terapeuttiseen paastoon edellisenä päivänä paitsi henkisesti myös ravitsemuksellisesti. Illallisen tulee olla helposti sulavaa ja jos mahdollista, se on pidettävä viimeistään klo 18.00–19.00. Riisi tai pasta höyrytettyjen vihannesten kanssa olisi aivan täydellinen. Alkoholin käyttö ei tietenkään ole suositeltavaa tässä tapauksessa.

Ainakin silloin, kun Ekadashi on yleinen vapaapäivä tai olet lomalla, yritä sammuttaa matkapuhelimesi äläkä käytä mitään elektronisia laitteita. Pieni e-sumun poistaminen antaa sinulle lisää positiivista energiaa ja tekee terapeuttisesta paastoamisesta entistä tehokkaampaa.

Lisäksi on jo lukuisia Ekadashi -sovelluksia, jotka muistuttavat sinua aina seuraavasta Ekadashista hyvissä ajoin. Varsinkin jos et ole tottunut paastoamaan kuun kanssa, nämä voivat olla luotettava apu.

Löydä sisäinen tasapainosi terapeuttisella paastolla, joka perustuu Ekadashi -periaatteeseen!

terapeuttinen paasto ekadashi meditaatio ranta

Meditoi säännöllisesti

ekadashi terapeuttinen paasto detox

Juo inkivääriteetä sitruunalla ja mintulla useammin

inkivääri tee sitruuna terapeuttinen paasto ekadashi

Nopeasti hedelmistä ja vihanneksista valmistettujen tuorepuristettujen mehujen kanssa

juuri puristetut mehut ekadashi terapeuttinen paasto

vihannesmehu ekadashi terapeuttinen paasto

Tuoreet hedelmäsalaatit ovat myös Ekadashin suosituimpia aterioita

terapeuttinen paasto ekadashi hedelmäsalaatin kanssa

Tuollaiset orgaaniset omenat

syödä omenoita terveinä ekadashi -päivinä terapeuttinen paasto

Kuitupitoiset kesän hedelmät, kuten mansikat, vadelmat ja karhunvatukat, ovat yksinkertaisesti pakollisia

ekadashi edullisin jooga detox mansikoilla

terapeuttinen paasto mansikat karhunvatukat kesä ekadashi

Voit myös lisätä pähkinöitä ja siemeniä hedelmiin

terapeuttiset paasto ekadashi -päivät hedelmä chialla ja pähkinöillä

Orgaaniset päivämäärät sopivat täydellisesti paaston rikkomiseen seuraavana päivänä

terapeuttinen paasto ekadashi päivämäärät

Muuta terapeuttinen paasto pysyväksi, hyödylliseksi osaksi elämääsi!

terapeuttinen paasto ekadashi jooga ruokavalio