Terveellinen istuminen: suojaa selkääsi näillä yksinkertaisilla vinkeillä!

Uusimpien tieteellisten tutkimusten mukaan terve istuminen tarkoittaa ensisijaisesti dynaamista istumista. Nyrkkisääntö on aina: älä koskaan jäädy samassa asennossa pitkiä aikoja! Varsinkin jos työskentelet tuntikausia toimistossa, sinun on ehdottomasti pidettävä siitä kiinni. Tämä tarkoittaa sitä, että nouset useammin, suoritat erilaisia ​​liikkeitä välillä, otat muutaman askeleen ja varmistat täydellisen ergonomian työpaikalla. Vaikka olemme kuulleet kaiken tämän ja olemme jopa vakuuttuneita siitä, unohdamme sen liian usein jokapäiväisessä työelämässä. Aika ja paine esiintymiseen näyttävät olevan meille paljon tärkeämpiä kuin oma terveytemme. Kohtalokas virhe!

Onneksi tämä voidaan korjata ennenaikaisesti tai jopa välttää kokonaan. Ja miten? Terveellisen istumisen ja oikeiden asiantuntijavinkkien kautta, joita sinun tulee todella noudattaa. Täällä tarjoamme sinulle lyhyen katsauksen tärkeimpiin “terveellisen istumisen” vinkkeihin sekä informatiivisen ja huvittavan infografian, joka todennäköisesti antaa sinulle lisää motivaatiota.

Tue selkääsi terveellisellä istumisella!

selkäongelmat välttää epäterveellistä istumista toimistossa

Vinkki 1: suojaa lannerankaa

Päinvastoin kuin aikaisempi “viisaus” ja väärät säännöt, seuraava pätee tänään: Ei jäädytettyä, suoraa istumista! Selkärangan täytyy yksinkertaisesti liikkua, mikä on olennaista nikamavälilevyjen terveen tilan kannalta. Joten voit liikkua edestakaisin tuolissa, kääntää päätäsi hieman kaikkiin suuntiin, katsoa kattoon ja tehdä muita pieniä liikkeitä, jotka ovat sinulle hyviä.

Vinkki 2: Vältä kilpikonnien pitämistä

Jos istut näytön edessä liian kauan ja taivutat jatkuvasti eteenpäin, valitat pian todennäköisesti epämukavuudesta niskassa ja yläselässä. Rento nojatuoli silloin tällöin on hyväksi selällesi ja ehkäisee tällaisia ​​ongelmia paljon! Muista vinkki 1 uudestaan ​​ja uudestaan.

Väärä istuma -asento voi johtaa vakaviin selkävaivoihin ajan myötä

estää selkäkipu mies kotitoimisto

Vinkki 3: Estä lihasjännitys

Kun istut jäädytettynä, samat lihasryhmät stressaavat uudestaan ​​ja uudestaan. Joten nämä kouristavat ja kovettuvat ajan myötä ja alkavat sitten vaivata meitä epämiellyttävällä kivulla. Kohdistettua venyttelykoulutusta suositellaan ennaltaehkäisyyn. Muutama yksinkertainen joogaharjoitus sekä lyhyt meditaatio auttavat myös erinomaisesti.

Viihdytä myös työtovereitasi!

toimistoharjoitukset venyttävät terveellistä istumista työpaikalla

Vinkki 4: Mieti sykliä

Yritä työskennellä osittain seisoessaan ja jos mahdollista, ota muutama askel uudestaan ​​ja uudestaan. Keitä itsellesi kahvia, kastele kasveja tai katso ikkunasta hieman poispäin sinusta. Kukaan pomo ei pidä sitä sinua vastaan. Luvattu!

Monissa moderneissa toimistokalusteissa on jo ylimääräinen työskentelyvaihtoehto seisomisen aikana

dynaaminen istuminen työpaikalla nainen omena macbook air

Vinkki 5: Oikea ergonominen työtuoli on pakollinen!

Ota selvää kokeneilta asiantuntijoilta, mikä ergonominen työtuoli sopii sinulle. Valtava valikoima odottaa sinua erikoisliikkeissä sekä korkealaatuisissa verkkokaupoissa. Kiinnitä aina huomiota riittävään sertifiointiin ja luotettavaan alkuperään!

Hauskaa valintaa ja pysykää terveinä!

Terveellinen istuminen: Ergotopia -infografiikka

Infografinen istuminen voi olla tappavaa

Alunperin julkaistu Ergotopia.de

Infografia:

[Infographic] Istuminen voi olla kohtalokasta!