Terveellinen ravitsemus lapsille – hyödyllisiä vinkkejä

Hyödyllisiä vinkkejä terveelliseen ravitsemukseen 1–3 -vuotiaille lapsille

Aloitetaan artikkelimme muutamilla erityisen tärkeillä huomautuksilla. Tämä viesti koskee 1-3-vuotiaita lapsia. Erilaisia ​​tuotteita on vältettävä 2 -vuotiaaksi asti. Nämä ovat yleensä seuraavia: munat, kaakao, hunaja, mansikat, maapähkinät. Syynä tähän on se, että nämä tuotteet voivat aiheuttaa allergioita pienille lapsille. Tässä iässä nuoret äidit voivat kuitenkin aloittaa varovasti joidenkin mainittujen elintarvikkeiden kanssa, jos heidän lapsensa ei ole suvaitsematon heille. Tämä on tehtävä huolellisesti ja askel askeleelta.

Tässä artikkelissa haluamme auttaa sinua opettamaan lapsellesi oikeat tavat hyvän ravinnon saamiseksi. Kirjoitamme täällä vain yleisohjeita. Joten ne eivät aina ole päteviä.

Terveellinen ravitsemus lapsille

terveellinen ruoka lapsille tasapainoinen menu

Jokainen, joka syö parsakaalia ja paljon tuoreita vihanneksia varhaisesta iästä lähtien, kasvaa terveenä

terveellinen ruoka lapsille parsakaali tuoreet vihannekset

Munat

Munat ovat yksi niistä tuotteista, jotka voivat aiheuttaa allergioita monille alle 9 -vuotiaille lapsille. Jos kuitenkin huomaat, että lapsesi ei ole, voit sisällyttää nämä heidän ruokalistaansa.

Ne ovat erittäin hyvä vaihtoehto aamiaiseksi. Munat ovat terveitä munankeltuaisen sisältämien vitamiinien ja D -vitamiinin vuoksi.

Keitettyjä munia aamiaiseksi nuorille ja vanhoille

terveellistä ruokaa lapsille keitettyjä munia aamiaiseksi

Jotkut lapset kieltäytyvät syömästä munankeltuaisia. On olemassa useita tapoja, joilla voit ohittaa pienet. Voit sekoittaa keltuaiset keittoon tai levittää ne leipäviipaleelle.

Munat pitävät lapset tyytyväisinä pidempään. Viiriäisen munat ovat toinen erittäin hyvä vaihtoehto. Älä kuitenkaan usko, että lapsesi voivat syödä sitä paljon. Ne ovat todellisia kaloripommeja!

Viiriäisen munia suositellaan myös lasten ruokalistalle

terveellistä ruokaa lapsille keitettyjä viiriäisen munia

kaurapuuro

Kaurapuuro on runsaasti kuitua ja on loistava vaihtoehto meille sekä lapsille. Ne edistävät ruoansulatusta, saavat meidät kylläisiksi ja antavat meille paljon energiaa. Ne auttavat meitä keskittymään paremmin päivittäisiin rutiineihimme ja keskittymään työhömme.

Kaurahiutaleet edistävät ruoansulatusta ja täyttävät sinut nopeasti

terveellistä ruokaa lapsille kaurapuuro ja hedelmät aamiaiseksi

hedelmiä

Hedelmät ovat toinen pakollinen osa jokaisen lasten ruokalistaa. Ne sisältävät paljon vitamiineja ja kuitua. Jos teet listan terveellisimmistä hedelmistä lapsille, nämä kolme johtavat luetteloa: omenat, kiivi, vadelmat.

Ne ovat runsaasti antioksidantteja, erittäin terveitä diabetesta ja sydänsairauksia vastaan. Tuoreet hedelmät parantavat myös ajattelutaitoja.

Hedelmät sisältävät paljon vitamiineja ja kuitua

terveellinen ravitsemus lapsille syö paljon hedelmiä

Syö tuoreita hedelmiä välissä tai jälkiruoaksi

terveellinen ruoka lapsille hedelmät punaiset omenat

Pähkinät (erityisesti saksanpähkinät ja mantelit)

Pähkinät ovat hyvä terveiden rasvojen lähde. Erityisesti lapset tarvitsevat sitä paljon kasvaessaan. Pähkinät edistävät sydämen toimintaa.

Nipistä terveellisiä pähkinöitä

terveellinen ravitsemus lapsille pähkinöitä ja manteleita

maito

Maito on terveellistä ja tunnettu suuresta määrästä proteiinia ja kalsiumia. Lapsesi ei kuitenkaan ehkä halua juoda maitoa. Älä huoli – jogurtilla on samat ominaisuudet ja useimmat lapset eivät ole heitä hylkiviä.

Jogurtti sisältää runsaasti terveitä ruoansulatuskanavan bakteereja.

Maitotuotteet sisältävät runsaasti proteiinia ja kalsiumia

terveellinen ravitsemus lapsille juo maitoa säännöllisesti

tomaatit

Tomaatit ovat tärkeä osa lasten terveellistä ruokavaliota. Kypsennettäessä niiden ominaisuudet ovat jopa terveempiä kuin karkeina.

Tuoreet tomaatit ovat erittäin maukkaita

terveellinen ruoka lapsille vihannekset tomaatit

Kirsikkatomaatteja omasta puutarhastamme noutoa varten

terveellistä ruokaa lapsille Chrerry -tomaatteja omasta puutarhasta

yrtti

Kaali on rapea ja voi siksi maistua hyvältä lapselle. Hieman makea maku vaikuttaa tähän jossain määrin. Yrttien kulutuksen ansiosta toksiinit erottuvat kehosta ja näin vapautuvat hyvät entsyymit.

Toinen vihannes, josta lapset nauttivat

terveellistä ruokaa lapsille yrttisalaatti pikkulapsille

lohi

Kalan suhteen lohi on ensimmäinen asia, josta aloittaa. Sillä on oltava erityinen paikkansa jokaisen lasten valikossa. Lohi sisältää omega -3 -happoja, jotka me kaikki tiedämme tarpeeksi niiden terveellisistä ominaisuuksista.

Tasapainoisen lasten ruokalistan tulisi sisältää myös lohiruokia

terveellistä ruokaa lapsille lohi ruokia lohta parsaa

basilika

Viimeinen tuote, jota haluaisimme suositella lasten ruokalistalle tänään, on basilika. Tämä yrttikasvi yllättää sinut hyvillä ominaisuuksillaan. Basilika on täynnä antioksidantteja, A-, C- ja K -vitamiineja. Lisäksi basilika sisältää runsaasti rautaa, kaliumia ja kalsiumia. Se auttaa parantamaan ruoansulatuskanavaa.

Basilika – erittäin terve yrttikasvi

terveellistä ruokaa lapsille basilika yrttitarha

On olemassa laaja valikoima terveellisiä tuotteita, mutta sinun pitäisi aloittaa lastesi terveellinen ruokavalio perinteisillä tuotteilla. Pikkusi voi kehittää omaa makuaan iän myötä kokeilemalla erilaisia ​​ruokia ja juomia. Kunnioita lastesi omaa makua, mutta älä kuitenkaan anna heille liikaa vapautta. Pienien pitäisi mieluummin olla hieman nälkäisiä kuin syödä jotain selvästi epäterveellistä.

Luo hauskoja hahmoja, jotka stimuloivat lasten ruokahalua

terveellistä ruokaa lapsille hauskoja ideoita pupu porkkanoita