Terveellinen ruokailu: Miksi meidän pitäisi valita kausituotteita muiden sijaan?

Ajoittain on ruokahalu elintarvikkeille, jotka eivät ole tyypillisiä kuluvalle kaudelle. Aivan kuten me kaipaamme eksoottisia hedelmiä ja vihanneksia. Periaatteessa siinä ei ole mitään pahaa. Mutta terveellisen ruokavalion ja elämäntavan vuoksi meidän pitäisi keskittyä tuotteisiin, jotka ovat tyypillisiä kuluvalle kaudelle. Miksi niin? Haluamme kertoa teille muutamia tärkeitä syitä tälle seuraavilla riveillä. Mutta tärkeintä on seuraava: Kausituotteet ja erityisesti vihannekset ja hedelmät auttavat kehoamme sopeutumaan nopeammin ilmastonmuutoksiin. Kun kehomme on sopusoinnussa ympäristön kanssa, tunnemme yleensä paljon mukavampaa.

Joka kausi tarjoaa laajan valikoiman tuotteita terveelliseen ruokavalioon

värikäs valikoima terveellistä ruokaa

Terveellinen syöminen kausituotteilla ei vahingoita ympäristöä

Kun kulutamme kaukaisista maista peräisin olevia tuotteita, monet toksiinit erottuvat ilmasta kuljetuksen aikana. Vihannesten tuottaminen tyypillisen kauden ulkopuolella on yhtä huono vaikutus. Tuotteet on säilytettävä ja kerättävä erityisissä tiloissa, joissa on yleensä paljon sähköä.

Koska yleensä halutaan tuottaa talvella vihanneksia ja hedelmiä, jotka ovat tyypillisiä kesälle tai kevään tai syksyn lämpimämmille päiville. Yleensä tämä toiminta ei ole vain kallista, vaan myös vahingoittaa ympäristöä liiallisen resurssien kulutuksen vuoksi.

Kausiluonteinen terveellinen syöminen liittyy ympäristönsuojeluun

vihannekset herkullisia ideoita terveellinen ruoka

Kausituotteet ovat terveellisempiä

Kausituotteet ovat yksinkertaisesti paremmin terveelliseen elämään sopivia. Tämän ulkopuolella korjatut kasvit eivät joudu kosketuksiin luonnollisen auringon ja yleensä ympäristön kanssa. Niitä kasvatetaan ja korjataan keinotekoisissa olosuhteissa. Ja kuten tiedetään, todellinen maa ja auringon säteet sisältävät monia terveellisiä ainesosia. Jotta tuotteet voisivat kasvaa ja kypsyä sesongin ulkopuolella, ne yleensä myös kasvavat paljon torjunta -aineita käsitelty. Myös melko vahingollinen tekijä. Samoista syistä tällaiset tuotteet ovat myös paljon maukkaampia.

Terveellinen syöminen tarkoittaa puhtaasti tuotettujen tuotteiden nauttimista

vihannekset ja hedelmät terveellistä ruokaa

Halvempi ja helpompi valmistaa itse

Kuten jo korostettiin, kauden vihannekset tuotetaan vähemmän sähköä ja muita resursseja käyttäen. Tämä ei ole vain hyväksi ympäristölle, vaan se myös tekee tuotannosta halvempaa. Joten säästät valtavasti rahaa budjetissasi investoimalla muihin terveellisiin tuotteisiin ja ruokailutottumuksiin. Lisäksi sinun on helpompi kasvattaa omia hedelmiä ja vihanneksia vastaavan kauden aikana. Joskus jopa omalla parvekkeella!

Voit helposti kasvattaa terveellisiä kauden ruokia itse 

terveellinen syöminen vihanneksia korista

Tietoinen kulutus on paljon terveellisempää

Viimeinen syy, josta haluamme keskustella tänään, on myös johtopäätös kokonaisuudesta. On osoitettu, että ruoan tietoinen käyttö ja kehomme tarpeet yleensä johtavat terveempään elämään. Kun tutkit, mitkä tuotteet kasvavat parhaiten millä kaudella, otat erittäin merkittävän askeleen tähän suuntaan! Saat varmasti seuraavan vahvistuksen: Terveellinen syöminen on hieno harrastus ja se kannattaa! Ja vielä yksi tärkeä vinkki lopussa: opi säilyttämään vihannekset ja hedelmät terveinä. Voit siis nauttia siitä sesongin ulkopuolella, mutta hieman eri muodossa. Toivotamme hyvää ruokahalua joka kausi!

On parempi säilyttää terveelliset tuotteet kuin pitää ne “tuoreina” sesongin ulkopuolella!

terveellinen ruoka loistava grilli

Laajan vihannesvalikoiman lisäksi jokaisena vuodenaikana on myös erilaisia ​​mausteita

terveellistä ruokaa monissa väreissä

Monenlaisia ​​vihreitä lehtivihanneksia voidaan pakastaa ja tehdä terveellistä ruokaa talvella

vihreät lehtivihannekset terveellinen ruoka

Eksoottisia tai eri vuodenaikojen tuotteita tulee syödä pienemmissä määrissä.

sekoitus kauden kasviksia terveellistä ruokaa

Kaudella vihreät lehtivihannekset ovat kuin terveen elämän symboli!

salaatin terveellistä ruokaa

Terveelliset kausiruoat ovat luonnon lahja …

salaattiideoita terveelliseen ruokavalioon

… ja voimme usein kasvattaa niitä itse!

loistavat keittoideat terveellinen ruoka

Kori täynnä terveellistä ruokaa, joka on juuri poimittu – se olisi joskus loistava lahja!

Kasvava tomaatti-itse-syö-terve

Ylimääräinen terveellinen ruoka?

tomaatit ja muut kasvikset terveellistä ruokaa

Säilytä ne talveksi!

monia herkullisia lajikkeita terveellistä ruokaa