Terveet yrtit – mitä sinun tarvitsee tietää niiden oikeasta käytöstä

Terveet yrtit – Opi käyttämään terveellisiä yrttejä oikein!

Yrtit ovat terveellisiä, ja se on varmasti tunnettu tosiasia, jonka jokainen voi vahvistaa omasta kokemuksestaan. Hyvä vaikutus riippuu kuitenkin oikeasta sovelluksesta. Yrttien kerääminen, varastointi ja valmistaminen on tärkeää. Haluatko oppia lisää perusperiaatteista nyt??

Terveiden yrttien kuivaus takapihalla

elävät terveet yrtit kuivaus takapihalla

Säilytä terveitä yrttejä oikein

elävät terveet yrtit terveellinen elämäntapa

Älä aliarvioi yrttejä koskevia tietoja

Internetissä on laaja tietokanta. Hän voi auttaa sinua monissa tilanteissa. Ylimääräisellä tiedolla on kuitenkin yksi haitta: se jättää vaikutelman, että yrtteillä parantaminen ei vaadi erityistä tietämystä. Tämä asenne on väärä ja vahingollinen. Erityisesti sairauksien tapauksessa virheellinen käsittely voi johtaa huonoihin tuloksiin ja jopa lisätä vahinkoa.

Tutustu yrtteihin tarkemmin

terveitä yrttejä terveen elämän vinkkejä

Jos olet terve ja haluat parantaa yleistä kuntoasi, riski ei ole niin suuri. Tässä muutamia vinkkejä, joita voit hakea. Ne toimivat myös oppaana aloittelijoille tällä alalla.

Yrttien on oltava tuoreita ja puhtaita

Vain tuoreet yrtit ovat terveellisiä. Lisäksi sinun on valittava ne, jotka ovat kaukana teistä ja ihmisen toiminnasta. Se kuulostaa urakalta, ja sitä se on. Toisaalta yrttien kerääminen on hauskaa ja monien suosittu harrastus. Tällä itsellään voi olla ylimääräinen myönteinen vaikutus terveyteesi.

Ole varovainen missä yrtit kasvavat

terveelliseen elämään oikein poimimalla vinkkejä

Valitse oikein

Valitse vain yrttien kärjet ja käytä tähän pieniä saksia. Eri yrtit kypsyvät eri vuodenaikoina. On tärkeää, ettet kerää niitä liian aikaisin. Lisäksi kellonaika ja sää ovat myös tärkeitä. Kukissa ei saa olla kastetta.

On myös tärkeää valita yrtit oikein

Vinkkejä terveiden yrttien poimimiseen oikein

Varastointi ja kuivaus

Yrtit on säilytettävä ja kuivattava erillään muista tuotteista. Sille valittu huone on erittäin tärkeä. Tämän tulee olla kuiva, hyvin tuuletettu ja varjoisa. Ei-aromaattiset yrtit tulee laittaa pahvilaatikoihin tai puulaatikoihin. Käytä muille lasiastioita, jotka on helppo sulkea.

Mieti missä säilytät yrttejä

terveet yrtit kori terve elämä

Määritä viimeinen käyttöpäivä

Yrtit säilyttävät hyvät ominaisuudet noin vuoden ajan. Tämän ajan kuluttua uusita “kotitekoinen apteekki”. On parasta kirjoittaa päivämäärä säilytysastioihin äläkä käytä vanhoja yrttejä.

On suositeltavaa uusia yrtit vuoden kuluttua

terveet yrtit kuivat terveet

Tärkeitä vinkkejä yrttiteetä valmistettaessa

On parempi olla käyttämättä tina- tai alumiiniastioita yrttiteellesi. Käytä mieluiten keramiikkaa. Ripaus valittuja yrttejä riittää yleensä kupillisen yrttiteetä valmistamiseen. Joillekin lajikkeille on muitakin annoksia. Tarkista, mikä on hyvä tapauksellesi.

Valmista yrttiteetä

terveellistä elämää yrttiteetä juomavinkkejä

Nauti siitä kunnolla

Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä on tärkeää, että juot terveellisiä yrttejä sopivassa lämpötilassa. Liian kuumat teet ovat epäterveellisiä. Niitä pitäisi tarjota jopa jäähdytettynä.

Varo vain, että tee ei ole liian kuuma

terveellinen elämä juo teetä yrttejä

Eri yrttien kanssa on parempi juoda ne ennen tai jälkeen aterian. Parhaan mahdollisen vaikutuksen saavuttamiseksi sinun on myös ilmoitettava itsestäsi tästä näkökulmasta.

Siellä on paljon sääntöjä ja vinkkejä, ja tarvitset paljon tietoa. Kerää ne ja mieluiten kirjoita ne muistikirjaan. Tämä on parasta säilyttää keittoalueella. Ponnistus on aluksi suurempi, mutta ajan myötä sinun on vain täytettävä yrtit. Kun sinulla on perustiedot, kaikki sujuu paljon helpommin.

Yrttejä voidaan kasvattaa myös kotona

terveet yrtit kotona kasvattaa muurauspurkkeja

Istuta yrttejä kukkaruukkuun

terveellisiä yrttejä kasvava kukkaruukku

Yrttien kasvattaminen puutarhassa

elävien terveiden yrttien kasvatusvinkkejä