Tiedätkö, mikä on perheen konstellaatio ja missä tämä psykoterapia todella auttaa?

Joskus vaikeat psykologiset ongelmat voidaan ratkaista helposti tavallisilla hoitomenetelmillä. Vaikka työ on aikaa vievää, hoito onnistuu ja ongelma ratkaistaan ​​lopulta. Mutta jos tämä ei ole sinun tapauksesi, niin luultavasti ihmettelet, miksi perinteiset psykoterapian menetelmät eivät toimi sinulle niin hyvin. Ehkä sinun pitäisi kokeilla uutta tekniikkaa, kuten perheen konstellaatiota. Mitä itse asiassa tiedät siitä?

Mikä on perheen tähdistö?

Perhekonstellaatio perheterapia osallistuu perheen konstellaatioihin sukupuurakkaus

Perheen tähdistö tarjoaa erilaisen lähtökohdan ja auttaa tilanteissa, joissa mikään muu ei ole toiminut. Lue lisää tästä ainutlaatuisesta psykoterapian menetelmästä ja sen historiasta.

Perheen konstellaatiot auttavat sekä henkilökohtaisissa että perheongelmissa

Perheen tähdistö Perheterapia Perheen konstellaatiot Terveys

Mikä on perheen tähdistö?

Perheen tähdistö on terapian muoto, joka perustuu ajatukseen siitä, että ongelmat toistuvat sukupolvien ajan. Kun tutkimme tunteitamme ja käsityksiämme “tietokentällä”, voimme murtautua perhemalleista, jotka aiheuttavat kärsimystä ja sairauksia. Perhekonstellaation avulla voimme löytää ja ratkaista ongelmiemme todellisen syyn.

Se saattaa kuulostaa hieman oudolta, mutta todellisuus on, että vaikeita ja stressaavia tilanteita sattuu jokaisessa perheessä, mikä aiheuttaa heidän jäsenilleen pitkäaikaista stressiä.

Pelkästään tällaisessa tilanteessa oleminen ei tarkoita, että perheesi on “huono”. Se tarkoittaa vain sitä, että perhe on valtava osa elämääsi. Se on kuin hyvä työ tai hyvä koulu. Mutta se voi myös aiheuttaa paljon stressiä.

Perhekonstellaatiohoito ei ole kaikille, mutta se voi olla erityisen hyödyllinen ihmisille, jotka ovat stressaantuneita tai joilla on ongelmia perhe -elämänsä vuoksi.

Miltä sukupuu näyttää?

Perheen konstellaatio Sukupuu Perheterapia Perheen konstellaatiot

the historia Perheen tähdistö 

Alfred Adler käytti ensimmäisenä termiä “perheen tähdistö” viittaamaan perheen siteisiin ja yhteenkuuluvuuden tunteeseen. Perhekonstellaation terapiana kehitti saksalainen psykoanalyytikko ja perheterapeutti Bert Hellinger. Hän kehitti tämän hoitomuodon yhdistämällä aikaisemman työnsä liittyvistä terapioista omiin elämänkokemuksiinsa.

Nykyään monet muut terapeutit käyttävät perheen konstellaatiomenetelmää joko itsenäisenä käytäntönä tai vaihtoehtoisena hoitona käsitelläkseen perhe- ja yksilöongelmia.

Bert Hellinger hän ei kuitenkaan väitä luoneensa käsitettä perhekokoelmista. Hänen työnsä on tämän menetelmän kulmakivi, nimittäin perheen konstellaatiot, kuten nykyään tunnetaan.

Bert Hellinger – 16. joulukuuta 1925 – 19. syyskuuta 2019

Perheen tähdistö Perheterapia Perheen konstellaatiot Perheterapeutti Bert Hellinger

Bert Hellinger tulee saksalaisesta perheestä, joka selviytyi toisesta maailmansodasta uhraamatta moraalisia arvojaan. Teini -ikäisenä hänen piti mennä Hitler -nuorisokokouksiin, mutta sen sijaan hän työskenteli katolisessa järjestössä.

Pian tämän jälkeen Hellingeristä tuli katolinen pappi. Lähetyssaarnaajana Afrikassa hän seurasi Zulun eteläafrikkalaisia ​​ihmisiä ja sitä, miten tämä muu kulttuuri ratkaisi perheessä syntyneet ongelmat. Hän totesi myös, että Zulun hengelliset seremoniat ovat hyvin samankaltaisia ​​kuin katolisen messun rituaalit. Nämä vaikutteet tulivat hänen myöhempiin tutkimuksiinsa perheen tähdistöstä.

Palattuaan Eurooppaan Hellinger jätti pappeuden ja tuli psykoterapeutiksi. Hän opiskeli tunnettujen psykoterapeuttien kanssa eri terapiakouluista. Tänä aikana hänen työhönsä vaikuttivat erilaiset perheterapiajärjestelmät, kuten:

 • Psykoanalyyttiset menetelmät
 • Tapahtuma -analyysi
 • Ensisijainen hoito
 • Psykodraama
 • Perheen veistos
 • Sukupolvien välinen psykologia
 • Neurolingvistiikan ohjelmointi
 • Provokatiivinen hoito
 • Pysäytä hoito
 • Elämän käsikirjoitukset
 • Lyhyt hoito

90 -luvulla, 50 vuoden työskentelyn jälkeen perheiden kanssa ympäri maailmaa, Bert Hellinger kokosi kaikki nämä erilaiset ideat uudentyyppiseksi terapiaksi ja parantamiseksi. Hänen teoksiinsa kuuluu vaikuttava 83 kirjaa ja hän on myös pitänyt lukemattomia seminaareja.

Bert Hellinger perheen tähdistössä

Perheen tähdistö Bert Hellinger Moderaattorin perheen tähdistöt

Käsitteet perheen konstellaatiossa

Seuraavat käsitteet voivat auttaa sinua ymmärtämään paremmin perheen konstellaatioita.

Trauma voi vaikuttaa sukupolveen

Perhekonstellaatiot olettavat, että kaikki, mitä perheesi linjalla tapahtui, voi vaikuttaa ajatteluusi, tuntemukseesi ja toimintaasi juuri nyt. Yhden ihmisen suru, pelko tai viha vaikuttaa koko perheeseen. Koska perheenjäsenet ovat yhteydessä morfogeeniseen kenttään, he kaikki tuntevat kullekin perheenjäsenelle tapahtuneiden asioiden vaikutukset.

Morfogeeninen kenttä

Morfogeeninen kenttä on energiakenttä, joka sisältää ryhmän muistot ja erityiset energiat. Tämä ryhmä voi olla perhe, yhteisö, maa tai jopa koko maailman väestö. Koska tämä energiakenttä sisältää kaiken ryhmän tiedon, se voi auttaa meitä ymmärtämään ongelmiemme lähteet, vaikka kukaan ei olisi kertonut meille tosiasioita.

Miten perheen konstellaatiot todella toimivat?

Perheen konstellaatio Perheterapia Perheen konstellaatiot Rooli perheessä

Rakkauden käskyt

Hellinger tunnisti useita rakkausjärjestyksiä, joista rakkaus seuraa. Kaksi tärkeintä ja perustavanlaatuista rakkauden järjestystä ovat seuraavat:

 • Jokaisella ryhmällä on sama oikeus kuulua ja kuuluu aina.
 • Jokaiselle, joka kuuluu, on annettava hänelle kuuluva paikka.

Poissuljetut perheenjäsenet

Saatat ajatella, että perheesi ei koskaan sulje pois perheenjäsentä, mutta valitettavasti sitä tapahtuu jatkuvasti. Perhekonstellaatioissa oletetaan, että syrjäytyneet perheenjäsenet vaikuttavat koko perheeseen, vaikka perhe ei olisi enää yhteydessä heihin. Esimerkkejä poissuljetuista perheenjäsenistä ovat:

 • Vauvat, jotka ovat saaneet keskenmenon tai jotka on abortoitu.
 • Vauvat tai lapset adoptoidaan.
 • Kuolleet perheenjäsenet, varsinkin jos he kuolivat nuorena.
 • Entiset puolisot ja kumppanit aiemmista suhteista
 • Perheenjäsenet, jotka eri syistä eivät ole enää yhteydessä muuhun perheeseen.

Nämä poissuljetut perheenjäsenet vaikuttavat edelleen koko perheeseen. Kun toinen perheenjäsen ottaa paikkansa, hän voi ottaa haltuunsa emotionaaliset kamppailut, riippuvuudet tai jopa fyysiset sairaudet.

Perheenjäseniä edustavat muut ihmiset tai esineet

Perheen tähdistö Bert Hellingerin perheterapiaperheen konstellaatiot

Liittyminen

Perheen konstellaatio tunnistaa halun kuulua perheen suurimmaksi vaikuttavaksi tekijäksi. Jos joku kokee olevansa kuulumaton, hän tekee kaikkensa tyydyttääkseen tämän kuulumisen tunteen.

Piilotetut uskollisuudet

Perheessä me kaikki osoitamme uskollisuuttamme. Perheen konstellaatioteorian mukaan olemme uskollisia kuolleille perheenjäsenille. Nämä piilotetut uskollisuudet voivat saada meidät seuraamaan malleja, kehittämään tapoja ja tekemään itsellemme epäedullisia päätöksiä. Perheen konstellaatiohoito voi auttaa meitä ymmärtämään, miten nämä uskollisuudet ajavat meitä, jotta voimme tehdä tietoisia valintoja.

Kaikki perheenjäsenet on tunnustettava

Perheen tähdistö Perheenjäsenet Perheen konstellaatiot

Milloin perheen tähdistö on tarpeen??

Perheen tähtikuvioita voidaan käyttää moniin ongelmiin, mukaan lukien fyysiset, henkiset, sosiaaliset tai hengelliset ongelmat. Tämä terapeuttinen menetelmä voi auttaa ratkaisemaan seuraavat ongelmat:

 • masennukset
 • Ahdistuneisuus
 • Riippuvuudet
 • Huonoja tapoja
 • Epäonnistuminen työssä
 • Negatiiviset suhteet
 • Perheen toimintahäiriö
 • trauma
 • suru
 • Pakko -ajatuksia
 • Fyysinen sairaus
 • Taloudelliset ongelmat
 • Fobiat
 • Liiallinen syyllisyyden tunne

Perheen konstellaatiomenetelmä

Tyypillisessä perhekokoelmassa on etsijä / asiakas, moderaattori ja mahdollisesti muut osallistujat. Etsijä on henkilö, joka haluaa ratkaista ongelman. Moderaattori on terapeutti, joka johtaa perheen konstellaatiota. Muiden osallistujien ei tarvitse olla sukulaisia.

Etsijällä on ongelma, jonka hän haluaa voittaa. Ongelma voi olla mitä tahansa kynsien puremasta tai tupakoinnista parisuhdeongelmiin tai masennukseen. Hän kertoo moderaattorille hyvin lyhyesti, mikä hänen ongelmansa on. Sitä ei kuitenkaan yleensä selitetä yksityiskohtaisesti tai mitään syytä ongelmaan.

Jos istuntoon osallistuu muita ihmisiä, etsijä valitsee erilaisia ​​ihmisiä edustamaan tiettyjä perheensä jäseniä.

Kaikki ovat hiljaa jonkin aikaa muodostaakseen yhteyden morfogeeniseen kenttään ja katsoakseen, kuulostaako järjestely heille oikealta. Tämän jälkeen moderaattori ohjaa osallistujia niin, että heidän ehdotuksensa ovat merkityksellisiä hakijalle.

Perheen tähdistö alkaa aina keskustelusta terapeutin kanssa 

Perheen tähdistö, perheterapia, osallistu perhekonserttien työpajoihin

Tällä tavalla luodaan elävä malli asiakkaan alkuperäisestä (tai nykyisestä) perheestä. On havaittu, että perheenjäseniä edustavien ihmisten tunteet ja ajatukset ovat hyvin samanlaisia ​​kuin varsinaisten perheenjäsenten. On ilmeisesti olemassa energiakenttä / morfogeeninen kenttä, joka ohjaa edustajien liikkeitä ja antaa heille pääsyn kaikkiin olennaisiin tietoihin.

Tällaisia ​​perhekokonaisuuksia suoritetaan yleensä ihmisryhmän kanssa, ja ryhmän jäsenet toimivat edustajina. Mutta se toimii myös henkilökohtaisissa istunnoissa, joissa tyynyjä tai muita symboleja voidaan käyttää edustamaan perheenjäsenten asemia.

Miten perheen konstellaatiot toimivat käytännössä??

Tämä teos paljastaa ainutlaatuisesti jokaisen tuhoisan perheen dynamiikan, joka viipyy pinnan alla. Mutta se ei ole kaikki: jos perheenjäsenten puolesta seisovat seuraavat tarkkaan spontaania liikettä, perheiden kiusaaminen paljastuu paitsi ongelman ratkaisemiseksi. Parantavia liikkeitä tukevat terapeutin toimenpiteet. Kadonneet tai poissuljetut perheenjäsenet hyväksytään takaisin perheeseen. Uusia ja tietoisempia käyttäytymismalleja kehitetään parantavilla lauseilla, joita edustajat sanovat toisilleen. Lopulta koko järjestelmälle voidaan löytää uusi, luonnollisempi ja parantava tasapaino, jossa rakkaus todellisten perheenjäsenten välillä voi virrata uudelleen uudella ja tietoisemmalla tavalla.

Rakkaus ja kunnioitus ovat kaiken terveen suhteen perusta 

Perhekonstellaatio perheterapia osallistuu perheen konstellaatioihin


Warning: array_rand(): Second argument has to be between 1 and the number of elements in the array in /var/www/lendemaindeveille/data/www/probotmusic.com/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 47

  Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/lendemaindeveille/data/www/probotmusic.com/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 80