Tiedätkö miksi kurpitsa on terveellistä? Löydät vastauksen täältä!

Syksyn alkaessa kurpitsia näkyy kaikkialla hedelmä- ja vihannesmarkkinoilla. Juuri nyt voit ostaa kaikenlaisia ​​kurpitsia, nauttia niiden mausta ja valmistaa erilaisia ​​ruokia, leivonnaisia ​​ja yöpöytiä. Kuulostaa aika herkulliselta, mutta se ei ole parasta. Mikä parasta, kurpitsa on terveellistä. Monet ihmiset tietävät, että kurpitsat ovat hyödyllisiä ruoansulatukselle, mutta se ei ole kaukana kaikesta kurpitsasta. Lue, miksi tämä on niin terveellistä organismillemme.

Miksi kurpitsa on terveellistä?

Miksi kurpitsan terveys hyödyttää terveyttä

Kurpitsa ei kuitenkaan ole hedelmä eikä vihannes, vaan jotain hedelmävihannesta. Tiesitkö jo? Itse asiassa kurpitsa on täynnä salaisuuksia. Se tarjoaa useita terveyshyötyjä, jotka paljastamme sinulle alla. Lue vain …

Kurpitsa tarjoaa useita terveysvaikutuksia.

Opi mikä …

Miksi kurpitsa on terve Halloween -syyskausi

  1. Kurpitsa on runsaasti A -vitamiinia …

Kurpitsan syöminen tekee hyvää silmille. Yksi kuppi kurpitsaa sisältää yli 200 prosenttia suositellusta päivittäisestä A -vitamiinin saannista, joka on tärkeä vitamiini silmien terveydelle ja yönäkölle.

Kurpitsan kirkkaan oranssi väri johtuu sen suuresta beetakaroteenipitoisuudesta. Beetakaroteeni on karotenoidi (antioksidantti) ja A-vitamiinin edeltäjä. Tällä on myös suojaava vaikutus haitallisia UV-säteitä vastaan. Siksi se on hyvä pitää iho nuorena ja raikkaana.

Edistä silmiesi terveyttä herkullisella kurpitsalautasella

Miksi kurpitsa on terveellistä valmistaa kurpitsaruokia

  1. … ja myös C -vitamiinia.

Kurpitsa on hyvä C -vitamiinin lähde, antioksidantti, jonka tiedetään vahvistavan immuunijärjestelmää ja lisäävän kollageenituotantoa. Tämä on yksi syy siihen, miksi monet ihonhoitotuotteet valmistetaan kurpitsasta! Lisäksi se parantaa raudan imeytymistä. Tutkimukset viittaavat siihen, että kurpitsan säännöllinen syöminen voi vähentää oksidatiivista stressiä ja estää näin ihon ennenaikaista vanhenemista. Yksi kuppi kurpitsaa sisältää noin 19 prosenttia suositellusta C -vitamiinin päivittäisestä saannista..

Immuunijärjestelmäsi on kiitollinen, jos käytät kurpitsaa säännöllisesti syksyllä

Miksi kurpitsa on terveellistä Kurpitsansiemeniä?

Kurpitsa on myös erittäin helppo valmistaa

Miksi kurpitsa on terveellistä?

  1. Kurpitsa täyttää sinut nopeasti

Sinun pitäisi kuluttaa 25-35 grammaa kuitua päivässä (vaihtelee iän ja sukupuolen mukaan). Koska kurpitsa on runsaasti kuitua ja sisältää noin 7 grammaa kuppia kohden, se täyttää sinut ja hyödyttää terveyttäsi.

Kuitua tarvitaan terveelliseen ruoansulatukseen, se auttaa alentamaan kolesterolia ja pitää meidät täyteen pidempään, joten kuitupitoiset elintarvikkeet ovat tärkeitä terveydellemme. Ja jos voit syödä herkut herkullisella kurpitsalla, miksi et??

 Kuitu on vastuussa siitä, että kurpitsa täyttää sinut nopeasti

Miksi kurpitsa on terveellistä valmistaa kurpitsakeittoa

Aloita päiväsi kurpitsan pannukakkuilla kanelilla ja banaanilla

Miksi kurpitsa on terveellisiä pannukakkuja

  1. Kurpitsa sopii erinomaisesti lihaksille

Kurpitsa sisältää myös magnesiumia, mineraalia, jota monet meistä eivät voi saada tarpeeksi ja joka on erittäin tärkeä monille kehon toiminnoille, kuten energian tuottamiselle, lihasten rentouttamiselle ja hermoston säätelylle. Siksi kurpitsan syöminen voi olla erityisen hyödyllistä palautumiseen kovan harjoituksen jälkeen.

Näin pysyt kunnossa

Miksi kurpitsa on terveellinen kurpitsan täyte

Magnesium on erityisen tärkeä aktiivisille ihmisille, jotka harrastavat paljon liikuntaa, koska elimistö jakaa magnesiumia harjoituksen aikana aineenvaihduntatarpeiden tyydyttämiseksi. Tämä tarkoittaa, että saatat menettää lihaksesi magnesiumvarastot ja sinun on täytettävä ne syömällä ja juomalla.

Kovan harjoittelun jälkeen voit nauttia herkullisen kurpitsakeiton

Miksi kurpitsa on terveellistä?

Yhdellä kupillisella kurpitsaa saat 14 prosenttia päivittäisestä magnesiumin tarpeesta. Paitsi että kurpitsan liha on runsaasti magnesiumia, myös kurpitsansiemenet. Joten älä heitä niitä pois, kun veistät kurpitsaa. Voit lisätä raakoja kurpitsansiemeniä salaatteihin, kaurapuuroihin ja jogurttiin saadaksesi enemmän magnesiumia ja korkeamman prosenttiosuuden kasviproteiinia.

Kurpitsamuffinit ovat täydellinen välipala

Miksi kurpitsa on terveellistä? Kurpitsamuffinit Kurpitsansiemenet

  1. Kurpitsat ovat enemmän kaliumia kuin banaanit

Kurpitsa sisältää runsaasti kaliumia, mineraalia, joka tarvitaan lihasten supistumiseen, ruoansulatukseen, vesitasapainoon ja terveeseen verenpaineeseen. Joten se on melko tärkeää, mutta usein et saa sitä tarpeeksi ruoan kautta. Yhdessä kupillisessa kurpitsansiemeniä on yli 500 milligrammaa kaliumia. Tämä on kuitenkin enemmän kuin suuressa banaanissa.

Terveellisiä evästeitä kurpitsan ja taatelien kanssa

Miksi kurpitsa on terveellisiä kotitekoisia kurpitsan banaanikeksejä

Kuinka nauttia kurpitsasta syksykauden jälkeen?

Kurpitsa on erittäin monipuolinen vihannes (hedelmävihannes), ja se voidaan helposti lisätä lähes kaikkiin ruokiin ja leivonnaisiin tekstuurin, maun ja ravintoarvon lisäämiseksi.

Purkitettua kurpitsasosea löytyy joistakin ruokakaupoista ympäri vuoden muutamalla eurolla. Vinkkimme on, että ruokakomeroissa on aina tölkki, johon voi lisätä esimerkiksi kaurapuuroa, pannukakkuja, vohveleita, keittoja, chiliä, quesadilloja, jogurttia, kotitekoisia kasvonaamioita ja terveellisiä jälkiruokia, kuten tätä mukikakkua.

Säilytä kurpitsasose ja käytä sitä ympäri vuoden

Miksi kurpitsa on terveellistä?

Jos haluat itse tehdä kasvonaamion kurpitsasta, kurpitsasose sopii täydellisesti manukahunajan ja kanelin kanssa. Sekoita kaikki kolme ainesosaa ja lisää hieman sitruunamehua. Jätä valmis seos kasvoillesi 10-15 minuutiksi ja huuhtele sitten. Tai voit myös tehdä kotitekoisen sokerikuorinnan kurpitsasoseella, ruskealla sokerilla, kurpitsapiirakka -mausteella ja hiukan hunajalla. Kuulostaa kuitenkin liian hyvältä vain vaahdota kasvoillesi ja olla syömättä mitään?

Kurpitsat voivat myös tehdä paljon kauneutesi hyväksi

Miksi kurpitsa on terveellinen kasvonaamio kurpitsan kanssa

Voit myös käyttää kurpitsaa munan korvikkeena resepteissä, kuten leivonnaisissa, pikaleipissä, muffineissa ja evästeissä. Vertailun vuoksi voit korvata 1 muna 1/4 kupillisella kurpitsasosea.

Kurpitsaa voidaan käyttää myös vegaanisessa reseptissä

Miksi kurpitsa on terveellisiä syksyn kurpitsaruokia

Joten on aika hyvä, että kurpitsakausi on vasta alkamassa, eikö? Hyödynnä niitä kokeilemalla erilaisia ​​kurpitsan reseptejä ja kokeilemalla vapaasti. Nauti mahdollisimman paljon kurpitsaruokia ja jälkiruokia ja pysy terveenä!

Nauttikaa tulevasta syksykaudesta!

Miksi kurpitsa on terve puutarhapuun runko

Leikkaa Halloween -kurpitsa itse …

Miksi kurpitsa on terve Halloween -kurpitsan veistäminen

… ja viettää henkeäsalpaavat juhlat!

Miksi kurpitsa on terve Halloween -kurpitsa tehdä itse