Tietoja Ocean Cleanup -projektista ja muovisesta roskarannekkeesta

Maailman valtameren saastuminen on jättimäinen ongelma paitsi vesieläimille myös meille ihmisille.

Tiesitkö, että valtamerissä ja merissä jaetaan vain arviolta 100–150 miljoonaa tonnia muovijätettä??

Tiesitkö, että tämä jätemäärä kasvaa vuosittain 8 miljoonan tonnin muovijätteen vuoksi? Lisäksi Yhdistyneiden Kansakuntien mukaan 225 miljoonaa tonnia jätettä syntyy vuosittain?

Muovipussit ja pullot voivat hajota luonnossa vain hyvin hitaasti, ja osa niistä päätyy monien vesieläinten ja lintujen kehoon. Tällä tavalla ne voivat myös tavoittaa ihmisen organismin, ja on sanomattakin selvää, kuinka haitallista valtamerien muovijätteistä on meille kaikille. UV -säteet ja suolavesi vapauttavat monia myrkyllisiä aineita, joiden jälkivaikutuksia ja seurauksia emme ole vielä kommentoineet.

Mitä enemmän ihmiset tietävät Ocean Cleanup Project -ideasta, sitä nopeammin se voidaan toteuttaa

Ocean Cleanup -muovijätteet meren rannerengas muovijätettä

Tutkijat valmistelevat monia konsepteja ja strategioita muovijätteen ongelman ratkaisemiseksi. Se on aina kustannuskysymys, joka aiheuttaa joidenkin hankkeiden epäonnistumisen. Onneksi on tarpeeksi julkkiksia, jotka kamppailevat ympäristöasioiden kanssa ja osallistuvat hyväntekeväisyyteen.

Näiden pelottavien tosiasioiden jälkeen haluaisimme kertoa jotain erittäin innovatiivista ja järkevää, joka lopulta puhdistaisi valtameret.

Joillakin merillä on enemmän muovijätettä kuin kalaa

Ocean Cleanup -muovijätteet valtamerissä ilman muovijätettä

Ajatus

Yksinkertainen ja erittäin tehokas idea tulee 21 -vuotiaalta opiskelijalta Boyan Slatilta, joka haluaa viettää lomansa sukeltamalla Kreikassa. Erityisesti sukeltamisen aikana hän huomaa näkevänsä veden alla enemmän muovijätettä kuin uiva kala. Pian sen jälkeen nuori hollantilainen perusti projektinsa ” Meren puhdistus”Ja saa aluksi tukea yli 100 tutkijaa, opiskelijatoveria ja vapaaehtoista. Tällä hetkellä (vuosi sen jälkeen, kun hanke on jo rahoitettu joukkorahoituksella), Boyan on iloinen saadessaan yli 40 000 ajattelijaa, joiden ansiosta tähän mennessä hankkeeseen on kerätty 2 miljoonaa euroa.

Ocean Cleanup -muovijätteet merikilpikonnien muovissa ovat kasvaneet

Kampanjan eduksi olisi myös seuraavien tietojen ja videoiden jakaminen ystävien kanssa

On parempi käyttää koruja hyvästä syystä

Ocean Cleanup -muovijätteet meripalossa

Idea kasvaa edelleen

Muusikko Pharrell Williams otti idean erittäin vakavasti ja hänen avullaan se viedään vieläkin yleisölle. Tämä on myös tärkeä kohta, jota maapallo tarvitsee – hyvä tietoisuus luonnosta ja huolenpito, joka yhä useamman ihmisen pitäisi tuntea.

Saatat ihmetellä, mitä voitaisiin tehdä niin paljon muovijätettä? Kaikkien kysymysten kysymyksiin löytyy vain muutamia, mutta onneksi oikeita vastauksia, jotka valitettavasti liittyvät jälleen korkeisiin kustannuksiin.

Jotkut ympäristötietoiset ja kestävät yritykset kierrättävät ja käsittelevät muovijätettä koruina tai vaatteina. Verkkosivustolla “TODELLAKIN“Saat lisätietoja tästä tarjouksesta ja tarjolla olevista tavaroista.

Ocean Cleanup -muovijätteet meressä

Viime kuukausina yhä useammat valmistajat ovat tavoittaneet meidät, jotka suhtautuvat myönteisesti Ocean Cleanup -hankkeeseen ja osallistuvat mielellään siihen. 4 valtameri on esimerkiksi nimi, joka liittyy välittömästi 100% kierrätetyistä materiaaleista valmistettuun rannekkeeseen. (katso video)

Kaikista vaatteista tai rannekkeista saadut tuotot menevät Ocean Cleanup -hankkeeseen. Nuoren opiskelijan suunnittelema puhdistusjärjestelmä testataan prototyypiksi Japanissa vuonna 2016. Hankkeen lopullinen toteutus on suunniteltu vuonna 2020. Jos haluat olla ajan tasalla, käy projektin verkkosivustolla!

Sinäkin voit osallistua siivousprojektiin. Jokainen ääni, jokainen tykkäys ja jokainen sentti on tärkeä. Maan kohtalo on meidän käsissämme ja jokainen päättää itse miten haluaa jatkaa elämäänsä.

Ocean Cleanup -muovijätteet meressä 4ocean

Ocean Cleanup -muovijätteet meripalossa

Ocean Cleanup -muovijätteet meressä 4ocean2

Ocean Cleanup -muovijätteet meressä 4 valtameri 3

Ocean Cleanup -muovijätteet merissä ilman muovista kaunista ranneketta

Ocean Cleanup -muovijätteet meren muovijätteessä

Ocean Cleanup -muovijätteet merikilpikonnassa

Ocean Cleanup -muovijätteet meressä