Tuberose – tutustu viehättävään “Yön kuningattareen”

Tuberoosi (Polianthes tuberosa) – niin kukkainen, kermainen, niin viettelevä! Tämän herkän, eksoottisen kasvin tuoksu on samanaikaisesti niin hyödyllinen ja voimakas, ettei sitä voi tuskin verrata mihinkään muuhun. Puhdas kasviöljy, joka uutetaan eksoottisten kukista, on perustellusti maailman kallein ja jopa voittaa ruusun. Nimestään huolimatta tuberoosilla ei itse asiassa ole mitään tekemistä ruusujen kanssa, mutta se tulee täysin eri suvusta. Mikä on salaperäinen kauneus, miksi niiden tuoksu ja öljy ovat niin arvokkaita ja miten voit istuttaa ne itse, kerromme sinulle alla.

Herkkä tuberoosi lumoaa vertaansa vailla olevalla tuoksullaan

ruberoosin tuoreita kukkia

Tuberoosi – yökuningattaren salaisuus

Tuberoosin koti on Havaijilla. Alkuperäiset palvoivat jo taivaallista tuoksuvaa kasvia ja käyttivät sitä kaikkiin tärkeisiin rituaaleihin. Tähän päivään asti tuberoosikukat ovat erityisen suosittuja ja niitä käytetään perinteisesti hääseppeleinä saarella. Nykyään tuberoosia kasvatetaan myös Meksikossa, Egyptissä, Marokossa, Ranskassa ja Intiassa sekä muilla alueilla, joilla on leuto trooppinen tai subtrooppinen ilmasto.

Ei ole turhaa, että intiaanit kutsuvat häntä “Rajnigandhaksi” tai “Rat Ki Raniiksi”, mikä tarkoittaa jotain rakastajaa tai yön kuningatar. Tuberoosit kuuluvat niin kutsuttuihin “yöhyasintteihin” ja niiden tuoksu on voimakkain yöllä. Tämä on niin naisellista ja samalla viehättävää, että se vangitsee aistit ja herättää aistillisia fantasioita. Jopa Ayurvedassa kasvi oli erittäin arvostettu luonnollisena aphrodisiacina.

Tuberoosin tuoksulla sanotaan olevan aistillisia ominaisuuksia

tuberose afrodisiac vaikutus

Tuberoosiöljyn monipuoliset vaikutukset

100 -prosenttisesti puhdasta tuberoosiöljyä kutsutaan myös absoluuttiseksi. Kuten edellä mainittiin, se on maailman kallein tuoksuöljy ja se on valmistettu tuberoosin tuoreista kukista. Toisin kuin perinteiset eteeriset öljyt, tässä ei käytetä höyrytislausta, vaan paljon hellävaraisempia menetelmiä, kuten sekoittumista. Kasvin kukat ovat niin herkkiä eivätkä kestä intensiivistä käsittelyä. Erittäin tiivistetty tuberoosiöljy laimennetaan sitten alkoholiin tai kantoöljyyn, kuten jojobaan, ja sitä voi yleensä löytää kaupoista. Tämä lisätään myös kalleimpiin ja parhaisiin hajusteisiin ainesosana sekä naisille että miehille.

Tuberoosiöljy – kallisarvoinen lahja luonnolta

tuberoosiöljyn terveyshyödyt

Tuberoosiöljy ei ole vain kallis ja ainutlaatuinen. Sekä tuoksuna että molekyylikoostumuksena sillä on monia positiivisia vaikutuksia kehoon ja sieluun. Tässä on lyhyt katsaus tärkeimmistä niistä.

Luonnollinen tuberoosiöljy ja maku voivat:

  • Minimoi stressi ja tuo sisäinen rauha;
  • vapauttaa emotionaalisia lohkoja;
  • edistää itseluottamusta;
  • Anna mukavuutta ja luottamusta;
  • tukea luovuutta;
  • torjua sekavuutta, masennusta ja negatiivisia ajatuksia;

Tuberoosin tuoksu nostaa tunnelmaa ja luo iloisen asenteen

guberose masennusta vastaan

  • parantaa unta;
  • helpottaa flunssaa ja reumaa;
  • Lisää elämänhimoa ja libidoa.

Tuberoosin tasapainottavan vaikutuksen ansiosta ihminen rentoutuu ja voi keskittyä paremmin

tuberose lisää sisäistä rauhaa ja rentoutumista

Luovuus ja mielikuvitus lisääntyvät lähes huomaamatta

tuberoosi edistää luovuutta

Tuberoosiöljy voi jopa auttaa nivelkipuun

tuberoosiöljyn terveysvaikutukset reumaa vastaan

Tuberoosin istutus ja hoito

Luultavasti kysyt itseltäsi: “Voinko istuttaa tuberoosin myös minuun?” Onneksi vastaus on: “Kyllä, voit!” Sopiva. Halutessasi voit kuitenkin hoitaa niitä vain kotona kukkaruukussa. Molemmissa tapauksissa voit nauttia herkistä kukista ja vertaansa vailla olevasta eksoottisesta tuoksusta pitkään.

Istuta tuberooseja omassa puutarhassa

tuberoosin kukat valkoinen vaaleanpunainen

Tuberoosia lisätään ja istutetaan mukuloilla. Oikea aika tähän on: joko huhtikuun lopussa suoraan puutarhan sängyssä tai kukkaruukussa helmikuusta / maaliskuusta lähtien. Molemmissa tapauksissa kasvi pitää ravinteikkaasta, hyvin valutetusta maaperästä ja aurinkoisesta, lämpimästä ja suojaisesta paikasta. Sinun ei pitäisi liioitella kastelua. Voit aloittaa käytön vasta, kun se on ajettu ulos ensimmäistä kertaa. Varmista, että vettä ei ole. Voit lisätä nestemäistä lannoitetta kasteluveteen säännöllisin väliajoin. Ensimmäiset kukat näkyvät yleensä kesäkuusta ja voivat ilmestyä lokakuuhun asti. Ne ovat yksinomainen lisä maljakkoon ja voidaan yhdistää muihin herkkiin kukkiin.

Tuberoosin mukulat ovat herkkiä pakkaselle

tuberose mukulat

On erittäin tärkeää tietää, että tuberoosi ei ole kestävä. Siksi mukulat on poistettava maasta hyvissä ajoin ennen ensimmäistä pakkasta ja annettava niiden talvehtia kuivassa, ilmavassa paikassa. Esimerkiksi jäätymättömät kellarit ja ullakot sopivat tähän täydellisesti.

Nauti tuberoosin ihanasta tuoksusta!

tuberoosi puutarhan subtrooppisessa kasvissa

Kutsu lumoava eksoottinen kotiisi, kokeile tuberoosiöljyn lukuisia vaikutuksia ja anna itsesi voittaa luonnon hyödyllinen voima!

Tuberoosi – viettelevä ja aistillinen!

poimivat tuberoosin kukkia     tuberose poimi tuoksuvia kukkia   yön tuberoosikuningatar

kauniita tuberoosin kukkia  poimimalla tuberoosisaalis

tuberose kauniita valkoisia kukkia

tuberoosin valkoiset kukat