Tumma suklaa – jotain herkullista ja terveellistä samaan aikaan …

Kuulet saman asian joka päivä: terveellinen ruokavalio on hyvinvointimme kannalta ratkaiseva! Mutta haluat jotain herkullista ajoittain! Kuten esimerkiksi suklaa! Sanotaan, että erityisesti naiset eivät voi vastustaa tätä karkkia … eikä siinä ole mitään vikaa! Varsinkin kun kyse on tummasta suklaasta!

Sanotaan, että suklaa on sielun vihannes. Pidätkö myös suklaasta? Joo?! Ja pidätkö tummasta suklaasta? Jos haluat syödä suklaata, ota hetki aikaa ja anna itsesi yllättyä, koska tänään haluamme korostaa mustan suklaan etuja. Voit myös ihailla joitain faktoja! Varoitus! On olemassa riski, että sinulle kehittyy äkillisesti himo!

tumma suklaa on terveellisempää kuin maitosuklaa

Mitä eroa on tumman suklaan ja muun suklaan välillä??

Suklaa sisältää monia ainesosia, joista jokaisella on vaikutusta makean kiusauksen ominaisuuksiin. Flavanolit ovat yksi niistä. Ne ovat luonnossa esiintyviä kasveja, joilla on positiivisia vaikutuksia sydämen terveyteen.

Ne kuuluvat flavonoidiperheeseen. Niitä löytyy suuria määriä tummasta suklaasta ja ne tekevät siitä katkeraa. Suklaan flavonoidien osuudesta riippuen erotetaan tumma, täysmaito ja valkoinen suklaa: mitä enemmän suklaassa on flavonoideja, sitä tummempi se on. Ja mitä tummempi suklaa, sitä katkera se maistuu!

Se riippuu siitä, kuinka monta antioksidanttia suklaassa on, onko se terveellistä vai ei. Ja suklaan valmistuksessa flavanolit, vahvat antioksidantit, vähenevät. Näin suklaa maistuu paremmalta!

Jokaisen palkin on sisällettävä keskimäärin 53,5 mg flavonoideja voidakseen puhua mustan suklaan terveyshyötyistä.

Suklaan syömisen edut ja haitat

Miksi musta suklaa on terveellistä??

Tutkimusten mukaan saksalaiset syövät mieluummin maitosuklaata. Musta suklaa pysyy jotenkin hieman luettelossa. Mutta se on varmasti terveellisempää. Se on todiste siitä, että kaikki makeiset eivät ole haitallisia terveydellemme. Miehet nauttivat erityisesti tällaisesta suklaasta. Lukuisia tutkimuksia on tehty sen määrittämiseksi, onko tumma suklaa terveellistä. On myös osoitettu, että sydänkohtauksen, aivohalvauksen ja diabeteksen riskiä voidaan pienentää noin kolmanneksella säännöllisesti syömällä tummaa suklaata. Syitä tähän on useita. Tumma suklaa sisältää:

  • korkea kaakaopitoisuus – noin 60-70%. Korkea kaakaopitoisuus tekee tummasta suklaasta terveellistä. Kaakao on toinen suklaan terveellinen ainesosa. Mutta kaakao yksin ei tee suklaasta terveellistä, jos se sisältää muita epäterveellisiä ainesosia.
  • pieniä määriä hyväksyttävää makeutusainetta – ksylitolia, kookoskukkasokeria, hunajaa, riisisiirappia
  • parhaat rasvat – luomukookosöljy, luomukaakaovoi
  • vähemmän maitoa ja sokeria

tummassa suklaassa on vähemmän maitoa ja sokeria

tumma suklaa miksi se on terveellisempää

tummassa suklaassa on enemmän kaakaota

Miljoonat ihmiset ympäri maailmaa ovat suklaan vallan alla. Mutta jos sen pitäisi olla suklaata, ainakin sen pitäisi olla tummaa suklaata! Koska tumma suklaa on herkullinen ja terveellinen vaihtoehto perinteiselle suklaalle. Jos nautit siitä kunnolla, se sulattaa myös aistisi ilolla: tumman suklaan energiapitoisuus on sama kuin maitosuklaan – 540 kilokaloria. Joten syö sitä yksi tai kaksi kappaletta päivässä, jotta voit hyötyä mustan suklaan terveydellisistä eduista!

Toivotamme hyvää ruokahalua!

tumman suklaan positiiviset ominaisuudet