Vahvista immuunijärjestelmääsi: näillä 10 vinkillä voit tukea immuunijärjestelmääsi Covid-19-aikoina

Toisesta koronaallosta, tartuntojen lisääntymisestä ja lämpötilojen laskemisesta huolimatta emme saa epätoivoa. Koska epätoivo ei ole koskaan tuonut sinulle mitään hyvää. Se on paljon tärkeämpää juuri nyt: pysy mahdollisimman luottavaisena, suojaa itseäsi ja muita ja vahvista omaa immuunijärjestelmääsi. Tiedät varmasti tarvittavat suojatoimenpiteet Covid-19-pandemian aikana. Tänään annamme mieluummin lisää vinkkejä, jotka tukevat terveyttäsi. Pysy kanssamme ja lue lisää alla.

Oikea ravitsemus on välttämätöntä vahvalle immuunijärjestelmälle

tuoreet hedelmämehut vahvistavat immuunijärjestelmää

Miten vahvistan immuunijärjestelmääni?

Vahva immuunijärjestelmä on luonnollinen suojamme patogeenisiä viruksia, bakteereja, sieniä jne. Vastaan. Sen pitäminen parhaassa mahdollisessa kunnossa ei ole aina niin helppoa. Koska päivittäinen stressi, huolet, liikunnan puute, huono ravitsemus ja vähemmän unta aiheuttavat meille usein ongelmia.

Nyt on myös huono sää, valon puute ja syksyn blues. Seuraavat 10 vinkkiä voivat auttaa hallitsemaan sitä ja pitämään immuunijärjestelmän liikkeellä.

1. Julista sota D -vitamiinin puutosta vastaan

On jo pitkään osoitettu, että D -vitamiini on yksi tärkeimmistä kehomme immuunijärjestelmälle. Organismi voi tuottaa sen itse, varsinkin kun auringonvalo putoaa suoraan ihollemme. Siksi on tärkeää olla säännöllisesti auringossa ja tehdä lyhyitä kävelylenkkejä myös sumuisina päivinä. Sinun tulisi myös syödä enemmän D -vitamiinipitoisia elintarvikkeita ja hankkia lääkäriltäsi tai apteekista mahdollisesti hyvä ravintolisä, joka sisältää runsaasti tätä D -vitamiinia. Yhdistelmä sinkin ja C-vitamiinin kanssa lisää immuunivahvistusta entisestään.

Päivänvalo nostaa samalla serotoniinitasoja ja tuo paremman mielialan

vahvistaa immuunijärjestelmää d -vitamiini

2. Nuku riittävästi

Immuunijärjestelmämme vahvistuu unen aikana. Immuunisoluilla on mahdollisuus kokea niin kutsuttu uudelleenkäynnistys ja ladata itsensä uudella energialla ja voimalla. Siksi on erittäin tärkeää nukkua riittävästi joka yö ja mennä nukkumaan ennen keskiyötä, jos mahdollista. Aikuisille 7-8 tuntia unta on täysin normaalia, jos haluat vahvistaa immuunijärjestelmääsi.

Myöhään nousseet ovat yleensä vähemmän alttiita infektioille

Vahvista immuunijärjestelmää, nukku tarpeeksi

3. Vaihtelevat suihkut

Kylmät ja lämpimät vuorottelevat suihkut tekevät todellisia ihmeitä, etenkin aamulla ennen aamiaista. Ne eivät ainoastaan ​​takaa energistä alkua päivälle, vaan myös vahvistavat immuunijärjestelmäämme. Keho saa hyvin verta ja aineenvaihdunta kiihtyy.

4. Kuivaharjaus

Tämä ikivanha terveysmenetelmä vaikuttaa kehoon samalla tavalla kuin kontrastisuihkut. Siksi sinun tulee kuivata harjaus aamulla tai iltapäivällä. Tämä poistaa asteikot ja kuolleet solut suurimmasta elimestämme, ihosta, ja aktivoi kehon. Tämäntyyppinen ihon detox myös herättää ja vahvistaa kehon omaa immuunipuolustusta.

Käytä vain harjoja, joissa on luonnolliset harjakset

kuiva harjausaine selluliittia vastaan

5. Aktivoi kateenkorva

Kateenkorvamme sijaitsee rintalastamme yläosassa, tarkemmin sen alapuolella. Tällä on melko tärkeä rooli immuunisolujemme asianmukaisessa toiminnassa. He ovat niin sanotusti “koulutettuja” jäljittämään vaarallisia taudinaiheuttajia. Voit tukea immuunijärjestelmääsi vielä enemmän aktivoimalla kateenkorvan. Tarkista, miten voit tehdä sen helposti napauttamalla tätä.

6. Vähennä stressiä

Kuten tiedetään, krooninen stressi saa kortisolitasomme nousemaan kestävästi. Immuunijärjestelmämme kannalta tätä voidaan verrata myrkkyyn. Immuunisolut tuntevat häiriintyvänsä elintärkeässä toiminnassaan eivätkä voi enää tarjota keholle tarvittavaa suojaa. Sinusta tulee yhä alttiimpi viruksille ja bakteereille. Joten muista tehdä asialle jotain varhain käyttämällä stressinpoistotekniikkaa säännöllisesti. Meditaatio, autogeeninen harjoittelu, progressiivinen lihasrelaksaatio tai pranayama ovat suosituimpia ja tehokkaimpia, joita voimme suositella.

Vahvista omaa immuunijärjestelmääsi meditaation avulla

meditaatio vahvistaa immuunijärjestelmää

7. Naura mahdollisimman paljon

Kuulet sen niin usein: Nauru on paras lääke! Uskomme myös vakaasti, että tämä väite on täysin totta. Koska nauru nostaa heti mielialamme ja stimuloi aivojemme onnihormonien serotoniinin, endorfiinin ja dopamiinin vapautumista. Pidempää naurua voidaan jopa verrata aktiiviseen fyysiseen harjoitteluun, koska se neutraloi toksiineja, polttaa kaloreita, rikastuttaa kehon soluja enemmän hapella ja harjoittelee vatsalihaksia. Kaikki hyvät edellytykset vahvalle ja ehjälle immuunijärjestelmälle.

Gelotologian tiede tutkii naurun monia terveyshyötyjä

vahvistaa immuunijärjestelmää nauraa enemmän

8. Älä unohda päivittäistä omenasi!

Tiedät jo: omena päivässä pitää lääkärin loitolla. Eikä ihme. Koska pyöreitä, mehukkaita hedelmiä ei pidetä turhimpina tässä maassa. Hyvä uutinen: omenakausi on jo kauan sitten alkanut. Mennään siis! Omenat tarjoavat elimistölle arvokkaita elintärkeitä aineita, kuten C-vitamiinia, beetakaroteenia, pektiiniä ja polyfenoleja. Ne ovat tehokas apu kehon niin sanottua liiallista happamoitumista vastaan, joka usein lisääntyy syksyllä ja talvella.

9. Juo emäksistä vettä

Juominen runsaasti vettä ja makeuttamatonta yrtti- ja hedelmäteetä on yksi parhaista asioista, joita voit tehdä, jos haluat vahvistaa immuunijärjestelmääsi. Tällä tavoin keho on aina riittävästi hydratoitunut ja haitalliset toksiinit poistuvat kehon soluista paljon nopeammin ja tehokkaammin. Olisi vielä parempi juoda alkalista vettä useammin, esimerkiksi korkealaatuisesta kuparipullosta.

Muovipulloissa kannattaa käyttää ainakin niitä, jotka eivät sisällä BPA: ta

vahvistaa immuunijärjestelmää juo vettä harrastaa urheilua

10. Superfoodit, yrtit ja mausteet

Superruokaa ei kutsuta turhaan. Yksi heidän tärkeimmistä tehtävistään on tukea immuunijärjestelmäämme. Ne sisältävät paljon kuitua, jota pidetään “ruoana” suoliston hyville mikro -organismeille ja joka on välttämätön hyvinvoinnillemme. Lisäksi superruoat sisältävät runsaasti antioksidantteja, jotka neutraloivat haitallisia vapaita radikaaleja. Näitä ovat lukuisat vitamiinit, kasvikemikaalit ja kivennäisaineet. Tunnetuimmat ja suosituimmat superruoat kaukaisista maista sekä kotiseuduiltamme voidaan yleensä lisätä nopeasti ja helposti smoothieihin ja herkullisiin teisiin.

Echinacea on yksi parhaista kylmistä teistä

immuunijärjestelmä vahvistaa echinacea -teetä

Jos haluat todella vahvistaa immuunijärjestelmääsi, sisällytä enemmän näitä tärkeitä vinkkejä päivittäiseen rutiiniisi. Varmista, että saat tarpeeksi liikuntaa, hyvän mielen ja tasapainoisen, monipuolisen ruokavalion samanaikaisesti!

Hyvää aikaa ja pysykää terveinä!

tuoreet hedelmät ja vihannekset vahvistavat immuunijärjestelmää

Valmista tuoreet salaatit sitruunamehulla

Vahvista immuunijärjestelmää Valmista tuoreita salaatteja

Kokeile vihreitä smoothieita

vihreät smoothiet vahvistavat immuunijärjestelmää

Käytä ruoanlaitossa ayurveda -yrttejä ja mausteita

Vahvista immuunijärjestelmää Ayurveda -mausteilla

Entä esimerkiksi kurkuma mehu?

Vahvista immuunijärjestelmää inkivääri -kurkuma -laukauksilla

kurkuma inkivääri sitruuna vahvistaa immuunijärjestelmää

Tai pidätkö vahvemmasta sitruunasta?

vahvistaa immuunijärjestelmää sitruuna -inkivääri

Voit myös kokeilla näitä terveitä Laddu -palloja Intiasta

vahvistaa immuunijärjestelmää terve laddu resepti

Anna etusijalle ennen kaikkea tuore, luomulaatuinen ruoka!

tuoreet hedelmät ja vihannekset vahvistavat immuunijärjestelmää vahvistaa immuunijärjestelmää terveellisellä syömisellä

vahvistaa immuunijärjestelmää C -vitamiinin mandariinilla

lehtivihannekset vahvistavat immuunijärjestelmää

Vahvista immuunijärjestelmää orgaanisilla sitrushedelmillä