Vinkkejä ruoanlaittoon – Muunna itsesi virtuoosiksi keittiössä

ruoanlaitto vinkkejä mies nainen ruoanlaitto yhdessä maku

Vinkkejä ruoanlaittoon nopeasti valmistamisesta

Kokkaatko usein kotona? Ja jos ei, mikä on syy? Onko mielestäsi liian monimutkaista muistaa jatkuvasti eri ruokien reseptejä ja valmistusmenetelmiä? Itse asiassa monet reseptit vaikuttavat hieman liian hämmentäviltä.

Vinkkejä ruoanlaittoon – Ruoanlaiton tulee olla hauskaa

ruoanlaitto vinkkejä ruoanlaitto lasten kanssa äiti tytär

Monet ihmiset kaipaavat sitä tosiasiaa, että on olemassa muutamia pääperiaatteita, jotka helpottavat ruoanlaittoa sellaisenaan. Riippumatta siitä, mitä se on, on joitain hetkiä, jotka tulevat esiin uudestaan ​​ja uudestaan ​​ruoanlaitossa. Kun tiedät nämä perusvaiheet, mikä tahansa aterian valmistus on suhteellisen helppoa. Jos haluat todella valmistaa herkullisia ruokia kotona, sinun kannattaa lukea tämän päivän artikkelimme!

Yritämme auttaa sinua tänään Vinkkejä ruoanlaittoon jotta voit valmistaa monimutkaisempia ruokia nopeasti kotona ja kokea enemmän kulinaarisia nautintoja jokapäiväisessä elämässä.

  1. Lue resepti vähintään kahdesti!

Monet lukevat reseptit liian nopeasti. Olet vain kärsimätön tietämään lopputuloksen. Olet tietysti voinut jättää jotain huomaamatta – ainesosan tai tärkeän vaiheen valmistelussa. Tämä on huono. Koska kaikissa resepteissä juuri nämä pienet asiat lasketaan. Joskus pienen yksityiskohdan puuttuminen voi johtaa epätäydelliseen makuun. Se olisi varmasti syy siihen, että olet tyytymätön omiin kulinaarisiin taitoihisi.

Vinkkejä ruoanlaittoon – Lue resepti huolellisesti ja seuraa ohjeita huolellisesti 

ruoanlaitto vinkkejä nainen lukee resepti keittiö keitetty

Lue resepti tabletista

Ruoanlaitto vinkkejä ruoanlaitto nainen lukee vihanneksia resepti

Tässä on temppu: kuvittele henkisesti jokainen ruoanvalmistuksen hetki, kun luet reseptiä. Varmista, että teet tämän toisen kerran, kun luet sen. Joten tiedät jotenkin automaattisesti, mitä pitäisi seurata: Voit kuvitella, voitko kytkeä keittotason päälle ensin tai pestä mieluummin tuotteet.

“Mise en place”

“Mise en place” on ranskalainen ilmaisu, jota käyttävät monet ravintoloitsijat ympäri maailmaa. Tämä ilmaisee kaiken, mitä voidaan kuvata onnistuneeksi ruoanlaittoon korkealla tasolla. “Mise en place” tarkoittaa, että sinulla on kaikki ruokaan tarvittavat valmistelut valmiina – olet valmistanut, leikannut, pessyt ja esilämmittänyt kaikki ainekset. Sinun on myös pidettävä mausteet ja yrtit käsillä. Nyt kaikki näyttää paljon helpommalta ja varmasti onnistuu. Toisin sanoen – ennen kuin aloitat ruoanlaiton, kaiken pitäisi näyttää siltä, ​​mitä näet kulinaarisissa TV -ohjelmissa.

On parempi valmistaa kaikki tuotteet etukäteen

ruoanlaitto vinkkejä leikkaa vihanneksia vastaava veitsi lifestyle

Käytännöllisiä ruoanlaittovinkkejä ruoanlaiton helpottamiseksi ja nopeuttamiseksi

ruoanlaittovinkit sisältävät kaiken valmiiksi nopeasti

  1. Puhdista kypsennyksen aikana

Motivaatio seuraavaan ruoanlaittoyritykseen häviää, jos olet jättänyt kaiken likaan viimeisen jälkeen. Älä anna sen tapahtua. Heti kun kulhoa, pannua tai kattilaa ei enää tarvita, se on puhdistettava. Sinun on joka tapauksessa oltava kärsivällinen. Jos teet tämän, saat kaiken siistiksi uudelleen hetkessä. Et tuhlaa aikaa pesuun ja voit omistautua ruoanlaittoon ja sitten tarjoiluun. Moderni astianpesukone olisi myös välttämätön keittiössäsi. Jos sinulla ei vielä ole sitä, voit hankkia sen mahdollisimman pian.

  1. Terävät keittiöveitset ja hyvä leikkuulauta

Hanki mahdollisimman laadukkaat keittiöveitset. On parasta neuvotella jonkun kanssa, joka on hyvin perehtynyt aiheeseen. Yleensä tarvitset ammattimaisen leikkuuterän, joka on noin 13 cm pitkä. Tämä on veitsi, jonka tiedät suurista kulinaarisista ohjelmista. Lisäksi sinulla on oltava veitsi vihanneksille. Tämän tulisi olla noin 10 cm pitkä. Sitten tarvitset veitsen leipää ja makeisia varten.

Valitse oikea veitsi

ruoanlaitto vinkit veitsi eri kokoisiin tarkoituksiin

Leikkaa kasvikset oikealla veitsellä

ruoanlaittovihjeet tuotteet leikkuulauta ruoan valmistus

Valmista mausteet

ruoanlaitto vinkkejä tuotteiden leikkaaminen elämäntapa

Sinulla on useita veitsiä, jotka suorittavat erilaisia ​​toimintoja

ruoanlaittovinkit keittiökalusteet keittiötarvikkeet veitsi

Tarvitset pilkkomista vain silloin, kun leikkaat suuria lihapaloja. Leikkuulauta on yhtä tärkeä. Sen tulee olla laadukasta puuta ja mieluiten suorakulmainen.

Leikkuulauta, jolla on epätavallinen muoto

ruoanlaitto vinkkejä leikkuulauta ruoka elämäntapa

Vihannesten leikkaamisessa on parempi käyttää aina leikkuulautaa

Käytä ruoanlaittovihjeissä sopivia veitsiä

Valitettavasti leikkuulaudalle kerääntyy paljon bakteereja. Tästä syystä on erittäin tärkeää vaihtaa keittiön levy säännöllisesti. Pese se aina huolellisesti jokaisen käytön jälkeen. Periaatteessa olisi myös parempi, jos leikkaisimme eri tuotteet eri keittiölaudoille.

  1. Varmista turvallisuus keittolevyn ympärillä

On muutamia pääsääntöjä, jotka tekevät ruoanlaitosta turvallisempaa. Esimerkiksi paistinpannun kahva tulee suunnata seinää kohti. Muuten voit vahingossa koskettaa sitä ohitessasi ja kuuma pannu voi kaatua. Lisäksi keittolevyn tulee olla sopivalla korkeudella, jotta et vahingossa polta itseäsi. Lautaset ja muut astiat on myös sijoitettava siten, että ne eivät kaadu pysyvästi.

Moderni ja toimiva keittiölaite helpottaa ruoanlaittoa

ruoanlaittovinkit moderni keittiökalusteet valkoinen keittiökaluste keittolevy

Ole tarpeeksi tarkkaavainen ruoanlaiton aikana

ruoanlaittovihjeitä keittolevy Ole tarkkaavainen keittiössä

  1. Älä tee liikaa asioita samaan aikaan

Saatat joutua soittamaan välillä puhelun ruoanlaiton aikana. Mutta sinun ei pitäisi tehdä paljon samanaikaisesti. Toimintoja, jotka vievät huomion pois ruoanlaitosta tai vaativat suurta keskittymistä, on vältettävä. Ainakin alussa, kun vielä harjoittelet ruoanlaittoa, tämä on periaate, jonka mukaan sinun on toimittava.

Useamman kuin yhden asian tekeminen keittiössä samanaikaisesti ei ole aina hyvä idea

ruoanlaittovinkkejä nainen pesee astioita puhelimitse

Kuten sanoin, voit tehdä jotain keittiössä ruoanlaiton aikana – siivota välillä tai lukea jotain pientä. Aterian päätyttyä sinulla ei todellakaan ole niin paljon tehtävää ja sinulla on vielä tarpeeksi aikaa tehdä loput työt.

  1. Pidä reseptejä ensimmäistä kertaa

Vinkimme niille, jotka eivät ole kokkeneet pitkään aikaan, on tämä: älä kokeile niin paljon reseptejä! Opit ruoanlaiton perusteet paremmin tällä tavalla. Kun olet ottanut ne käyttöön, seuraavalla aterian valmistamisella on paljon suurempia mahdollisuuksia menestyä.

yhteenveto

Joten tässä on pieni yhteenveto siitä, mitä meidän on aloitettava keittiössä. Aina kun valitset uuden reseptin, lue se kahdesti. Samaan aikaan visualisoi prosessi. Hanki tarvittavat tuotteet ja valmista ne ruoanlaittoon. Noudata ehdottomasti ohjeita ja yritä pitää kaikki järjestyksessä keittiössäsi ruoanlaiton aikana. Ole varovainen kuumien laitteiden ja astioiden kanssa. Älä poistu keittiöstä pitkään aikaan.

Ruoanlaitto suosikkisi kanssa on miellyttävämpää

Ruoanlaittovinkit nuorille ystäville salaatin valmistaminen terveellistä ruokaa

Keitä ahkerasti ja maista lopputulos

Ruoanlaitto vinkkejä nainen ruoanlaitto keittiö elämäntapa

Nauti ruoanvalmistusprosessista ja varmista, että se on hauskaa. Lisäksi sinun ei pitäisi lannistua yhdestä tai toisesta epäonnistuneesta yrityksestä.

Valitse ruokaan sopivat mausteet

ruoanlaitto vinkkejä olla hyvä kokki ahkera intohimoinen ruoanlaitto

Ruoanlaitto ystävien kanssa

ruoanlaittovinkit tyttöystävät kokkaavat punaisia ​​keittiökaappeja

Lapset oppivat kokkaamaan

ruoanlaittovinkkejä lapset oppivat kokkaamaan elämäntapaa

Terveellinen ruoanlaitto

Ruoanlaittovinkit nainen ruoanlaitto leikkuulauta