Vinkkejä terveelliseen ruokavalioon – kouluta lapsia siitä!

Vanhempien on otettava huomioon monia haasteita “terveellisen ruokavalion – lasten” suhteen. On aivan luonnollista, että pienet välttävät katkeria tai raakatuotteita ja käyttävät niitä mieluummin makeudella ja houkuttelevalla maulla. Siksi on olemassa monia eri syitä, jonka tiede selittää eri tavoin. On kuitenkin olemassa muutamia pieniä askeleita, joita voit ottaa joka päivä opettaaksesi lapsillesi terveellistä ruokavaliota. Seuraavilla riveillä kerromme, miten edetä.

Lasten terveellinen ravitsemus on mahdollista!

onnellinen lapsi tomaatin kanssa terveellinen ruoka lapset

Terveellinen ravitsemus – lapset – tämä on parasta tehdä käyttämällä omaa esimerkkiäsi

Nauti terveellisistä aterioista lastesi kanssa useammin! Olet varmaan huomannut, että he haluavat matkia aikuisia. Aseta itsesi heidän paikalleen ja näet: Et voi itse syödä ranskalaisia ​​ja vakuuttaa lapset siitä, että täysjyväleipä tai salaatti ovat terveellisempiä.

 Hm, voi hyvin osoittautua, että arvokkaalla lasten ravinnolla on myös positiivinen vaikutus sinuun?

Täytä jääkaappi herkullisilla tuotteilla, mikä helpottaa terveellistä lasten ravitsemusta

terveellisesti syövät lapset lapsi syö salaattia

Osta enemmän terveellistä ruokaa

Mitä tulee terveelliseen ruokavalioon – lapset, kuulemme hyvin usein monimutkaisia ​​ja epäkäytännöllisiä neuvoja. Hyvin yksinkertaiset ja ilmeiset ajatukset jätetään usein huomiotta. Tässä on yksi sinulle: täytä vain jääkaappi terveellisillä elintarvikkeilla. Tämä varmasti auttaa lapsiasi pääsemään siihen useammin! Nämä vinkit koskevat lähinnä makeita tuotteita, jotka eivät sisällä puhdistettua sokeria. Nyt niitä on monia! Ennen kaikkea kyse on herkullisista makeista hedelmistä. Mutta on myös jogurttia ja muita tuotteita, jotka on valmistettu muista terveellisistä makeutusaineista sokerin sijaan.

Tee lapsen terveellisestä ravitsemuksesta hieno peli

terveellinen ruoka lapset lapsi tekee salaattia

Ota pienet mukaan!

Ota pienet mukaan ostoksiin ja ruoanvalmistukseen. Selitä, miksi pidät parempana terveellisiä tuotteita ja herätä niiden uteliaisuus. Mitä tulee terveelliseen ruokavalioon – lapset, on erittäin tärkeää, että he pitävät sitä jännittävänä ja mielenkiintoisena. Ihannetapauksessa he ajattelevat, että se on loistava peli, jota nautit myös pelaamisesta! Etsi kirjoja ja Internet -elokuvia, jotka myös käsittelevät tätä aihetta. Tämä voisi tehdä terveellisestä syömisestä entistä houkuttelevampaa pienille.

Lasten terveelliseen ravitsemukseen voi joskus sisältyä myös television edessä syöminen

terveellinen ruoka lapset lapsi katselee televisiota

Arvosta kalsiumia sisältäviä tuotteita

Jos haluat opettaa lapsille erilaisia ​​uusia makuja, sinun tulee kiinnittää erityistä huomiota kalsiumia sisältäviin tuotteisiin. Herkulliset juustot ja jogurtti ovat ehdottoman välttämättömiä terveellisessä keittiössä. Useimmat lapset syövät myös mielellään. Yritä kuitenkin opettaa pieniä syömään erilaisia ​​palkokasveja ja lehtivihanneksia.

Terve lasten ravitsemus toimii parhaiten maukkaiden tuotteiden kanssa

terveellisesti syövät lapset herkullisia voileipiä

Herkullisia kastikkeita ja dippejä

Jos olet luova, terveelliset tuotteet voivat toimia paremmin lapsillesi. Voit esimerkiksi ohittaa vihannekset ja tehdä niistä erilaisia ​​herkullisia dippejä ja kastikkeita. Niitä voidaan käyttää alkuperäisenä lisäkkeenä pienten rakastamien ruokien kanssa. Muista, että mitä värikkäämpiä kastikkeet ja kastikkeet näyttävät, sitä houkuttelevampia ne ovat lapsille. Tämä on muuten loistava idea pienille, jotka haluavat napostella jotain television edessä: Jos et voi välttää sitä kokonaan, voit ainakin tarjota herkullisen lisukkeen!

Ei vain pienten vaan myös vanhempien lasten pitäisi syödä useammin yhdessä vanhempiensa kanssa

terveellinen ruoka lapset äiti ja lapsi

Keitä jotain maukasta!

Jos rakastat ruoanlaittoa kotona ja tarjoat herkullista ruokaa, pienet tottuisivat siihen. Huomaat yksinkertaisesti eron ostamaasi ruokaan ja pidät yhä enemmän kotitekoista ruokaa. Voit käyttää tätä menetelmää vain varmistaaksesi, että lapsesi tunnistavat intuitiivisesti hyvää ruokaa myöhemmin!

Osoita, että nautit terveellisestä syömisestä itse

terveellisesti syövät lapset äiti leikkaamalla hedelmiä

Älä unohda kuitua!

Aihe “terveellisesti syövät lapset” liittyy usein riittäviin vitamiineihin ja kivennäisaineisiin. Itse asiassa nämä ovat elintärkeitä pienten kasvulle! Joskus unohdetaan, mutta yhtä tärkeää on kuitu. Ne ovat välttämättömiä aineenvaihdunnalle ja sen on kehityttävä parhaalla mahdollisella tavalla, erityisesti tässä iässä.

Voit tehdä lapsille terveellisen ruokavalion pelin

terveellinen ruoka lapset äiti ja lapset vihannespalasilla

Lapset rakastavat värejä! He nauttivat värikkäiden tuotteiden syömisestä.

terveellisesti syövä lasten pöytä täynnä vihanneksia

terveellinen ruoka lapsille suuri kulho salaattia

terveellinen ruoka lapset pesevät vihanneksia

Näin onnellinen voi aihe “Terveellinen ravitsemus – lapset”

onnellinen perhe terveellisesti syöviä lapsia

poika porkkana terveellistä ruokaa lapset

lapsi hedelmillä terveellinen ruoka lapset

Jos vihannekset eivät ole houkuttelevia, ole luova lasten terveellisen ravitsemuksen suhteen!

lapsi ei halua salaattia terveellistä ruokaa lapset

lapsiystävällinen hedelmäkulho terveellinen ruoka lapset