Vinkkejä terveisiin ikeniin ja kauniiseen hymyyn

Terveet ikenet täyttävät kokonaan hampaiden väliset tilat ja ovat vaaleanpunaisia. Kumin terveyden ylläpitäminen ei vie paljon aikaa tai vaivaa. Jos kuitenkin unohdat tämän, kohtaat pian monia epämiellyttäviä ongelmia. Tulehtuneet, hellävaraiset, kivulias ja verenvuotoiset ikenet ovat yksi yleisimmistä. Syyt tähän eivät johdu vain epäsäännöllisestä tai virheellisestä suuhygieniasta, vaan myös huonosta ruokavaliosta, ruoansulatushäiriöistä, hammaskivistä, tiettyjen lääkkeiden käytöstä ja jopa joistakin virusinfektioista. Erityisen hammastahnan ja huuhtelun lisäksi säännöllisen hammaslääkärin kuulemisen lisäksi on olemassa muita tapoja estää ikeniongelmat. Tarjoamme hyödyllisiä vinkkejä terveille ikenille, jotka kaikkien pitäisi tietää ja noudattaa.

Hymysi on yleensä ensimmäinen asia, jonka ihmiset huomaavat

Vinkkejä ikenien terveyteen ja kaunis hymy kaunis hymy terveillä hampailla

Suun terveydentila voi osoittaa useita häiriöitä muualla kehossasi

Vinkkejä terveille ikenille ja kauniille hymylle hyvä suuhygienia valkoiset hampaat

Vaihda hammasharjasi säännöllisesti

Hammasharja on kostea harjauksen jälkeen ja säilytetään suljetuissa kylpyhuonekaapissa. Tämä tarjoaa sopivan ympäristön useille bakteereille kehittyä, ja nämä bakteerit voivat levitä harjasta suoraan hampaisiin ja ikeniin, mikä vain lisää ikenien tulehdusriskiä. Siksi on hyvä idea vaihtaa harja 2-3 kuukauden välein ja myös pestä hammasharjakuppi useita kertoja viikossa.

Kuinka usein vaihdat hammasharjasi?

Vinkkejä ikenien terveyteen ja kauniiseen hymyyn Harjaa hampaasi oikein

Harjaa hampaasi todella hyvin?

Hampaiden harjaus kahdesti päivässä on osa päivittäistä rutiiniamme, mutta teetkö sen oikein? Jotkut harjaavat hampaitaan useita kertoja päivässä, mutta poistavat vain pienen määrän plakkia ja ruokahiukkasia. Tämä johtuu siitä, että he eivät käytä tarpeeksi aikaa tähän tärkeään rituaaliin.

Optimaalisen hampaiden harjauksen salaisuus on harjaaminen pidempään ja kaikkien alueiden, erityisesti poskihampaiden, peittäminen. Nämä ovat yleensä alttiimpia hampaiden reikiintymiselle. Hampaiden pesuaika on myös erittäin tärkeä. Yritä aina harjata vähintään 2 minuuttia. Älä myöskään koskaan paina liikaa hampaita ja ikeniä harjalla, koska se voi aiheuttaa lisäärsytystä.

Tältä osin on hyvä idea sijoittaa moderniin sähköhammasharjaan, jonka avulla voit asettaa hampaiden pesun ajan. Monet mallit on nyt varustettu myös anturilla, joka reagoi välittömästi liialliseen paineeseen.

Tiesitkö, että hampaamme ovat kehomme vaikeimpia asioita

Vihjeitä terveille ikenille ja kaunis hymy opettaa lapsia harjaamaan hampaitaan

Samalla he ovat ainoita, jotka eivät voi korjata itseään

Vinkkejä terveille ikenille ja kauniin hymyn terveille hampaille hammaslääkäri

Hampaiden väliset harjat ja suuvesi

Ruoasta tulevat mikrohiukkaset pääsevät jatkuvasti hampaiden väliin syödessä. Jopa sähköharja ei voi puhdistaa näitä kapeita tiloja tehokkaasti. Näissä tapauksissa hampaiden väliset harjat ja suuvesi tulevat pelastamaan. Käytä näitä useita kertoja päivässä hampaiden pesun jälkeen. Suuvesi saa täällä jopa bonuspisteen, koska se poistaa myös bakteerit kielestä ja kitalaesta. Loppujen lopuksi nämä jätetään usein huomiotta hampaita harjattaessa.

Miljoonat ihmiset kärsivät ikenien sairauksista, mutta monet eivät tiedä siitä

Vinkkejä ikenien terveyteen ja kauniiseen hymyyn Harjaa ja huuhtele terveenä

Vinkkejä terveille ikenille ja kaunis hymy suu huuhtele terveet ikenien hampaat

Terveellinen ravitsemus ikenille

Terveellinen syöminen ei ainoastaan ​​auta meitä pysymään kunnossa ja hyvällä tuulella, vaan myös ylläpitämään ikenien terveyttä. Kun pureskellaan, annamme ikenille pientä hierontaa ja leuan lihaksille todellista harjoittelua. Siksi päivittäisen ruokavalion tulisi perustua pääasiassa koviin ja vähän jalostettuihin elintarvikkeisiin, jotka sisältävät runsaasti vitamiineja ja kivennäisaineita. Kalsium ja pii ovat tärkeitä hampaiden rakenteen rakentamisessa ja palauttamisessa. C-, D- ja K -vitamiinit takaavat ikenien terveyden. Vältä makeisten, evästeiden, kuivattujen hedelmien ja muiden sokeripitoisten elintarvikkeiden syömistä. Ne jättävät tahmean kerroksen hampaisiin ja ikeniin, joka vain ruokkii bakteereja.

On parasta käydä hammaslääkärissä kerran 6 kuukaudessa

Vinkkejä terveisiin ikeniin ja kauniiseen hymyyn Terveellinen syöminen terveille hampaille Käy usein hammaslääkärissä

Kansanlääketiede terveille ikenille

Edellä mainittujen vinkkien lisäksi voit huolehtia ikeniesi terveydestä kansanlääketieteen avulla. Yksi yleisimmistä luonnollisista menetelmistä on suuvesi sumakilla, kamomilla, nokkonen, neilikka tai vihreä tee. Jos ikeniä vuotaa, voit levittää aloe vera -geeliä tai inkivääritahnaa suoraan tuskallisille alueille. Nimittäin molemmilla on sienilääkkeitä, tulehdusta ehkäiseviä ja antibakteerisia ominaisuuksia. Extra -neitsytoliiviöljy voi jopa olla luonnollinen vaihtoehto tavalliselle suuvedelle sen samankaltaisten ominaisuuksien vuoksi.

Oliiviöljy toimii kuin suuvesi ja voi jopa valkaista hampaita

Vinkkejä terveisiin ikeniin ja kauniiseen hymyyn Huuhtele suu oliiviöljyllä

Jos laiminlyö huolehtia ikenistä, ne alkavat ajan myötä satuttaa, vuotaa verta ja vetää vähitellen pois hampaista. Pahimmassa tapauksessa tämä voi johtaa jopa hampaiden menetykseen. Noudata näitä yksinkertaisia ​​mutta tärkeitä vinkkejä pitääksesi ikenesi terveinä ja nauttia kauniista hymystä.

Älä koskaan sivuuta ikenien verenvuotoa ja muita ikenien sairauden oireita

Vinkkejä terveille ikenille ja kauniille hymyille vuotavat ikenet satuttavat