Vitamiinitabletit ravintolisinä: tietämisen arvoisia ja hyödyllisiä vinkkejä

vitamiinitabletit terveellisen ruokavalion vinkit monivitamiinit

Lue nämä tiedot ennen kuin ostat vitamiinitabletteja seuraavan kerran

Tiedetään, että virukset ovat aktiivisimpia siirtymäkauden aikana. On siis kevät ja syksy. Vitamiinitabletit ovat sopiva keino suojautua vilustumiselta ja flunssalta.

Jos otat vain vitamiineja, se ei riitä. On erittäin tärkeää saada ne oikeaan annokseen.

Liian vähän, kuten liikaakin, voi aiheuttaa haittaa.

Vitamiinitabletit ravintolisänä 

vitamiinitabletit terveellinen syöminen monivitamiinit

Lisääntynyt vitamiinien tarve johtuu usein elämästämme. Ensimmäinen asia, joka meidän pitäisi tehdä ennen vitamiinitabletteja, on saavuttaa parempi tasapaino täällä. Sinun on tehtävä kaikkesi elääksesi vähemmän stressiä ja jännitystä. Meidän pitäisi myös liikkua paljon ja syödä terveellisesti. Pelkästään se saisi meille tarpeeksi vitamiineja.

Miksi kehomme heikkenee??

vitamiinitabletit terveellinen ruoka tai tabletit monivitamiinit

Mitä nämä kaksi ilmaisua tarkoittavat? Tämän ymmärtäminen on erittäin tärkeää terveellisen ruokavalion kannalta. Luonnolliset vitamiinit ovat peräisin terveellisistä tuotteista. Keinotekoiset, toisaalta, kuten nimestä voi päätellä, on saatu kemiallisesti. Kyllä, ne voivat joskus olla ratkaisu. Niitä ei kuitenkaan saa missään tapauksessa pitää luonnollisen ravinnon korvikkeena.

Keinotekoiset ja luonnolliset vitamiinit

Vitamiinitabletit terveellisiä ruokaideoita

Myös keinotekoisten vitamiinien nauttiminen on toinen vaara. Tarkoitamme yliannostusta.

Mielestämme on tärkeää, että ymmärrät yliannostuksen seuraukset. Alla kuvataan tämän tavanomaiset seuraukset. Nämä olisi hyvä tietää ennen vitamiinitabletin ostamista.

A -vitamiinin yliannostus

vitamiinitabletit terveellinen ruoka tai vitamiinitabletit

Jos kehossasi on liikaa A -vitamiinia, tämä voi johtaa maksavaivoihin. Luun tiheys ei ole niin hyvä ja pahimmassa tapauksessa saatat jopa kehittää osteoporoosia.

Voit välttää tämän yliannostuksen ottamalla vitamiinitabletteja.

Oireita, jotka ovat merkki osteoporoosista, ovat: huimaus, heikentynyt näkö, pahoinvointi, hilseilevä iho.

Raskaana olevien naisten on oltava erityisen varovaisia ​​tämän kanssa, koska liika A -vitamiini voi vahingoittaa hedelmää.

B -vitamiinia

vitamiinitabletit terveellinen syöminen b -vitamiini

B -vitamiinin yliannostuksen oireet ovat selkeitä allergisia reaktioita. Siihen voi liittyä myös hermostuneisuutta, masennusta. Käsien ja jalkojen herkkyys voi myös olla merkki tästä.

Jos sinulla on tällaisia ​​oireita, on parempi välttää tällaisia ​​vitamiinitabletteja.

Jotkut ihmiset menevät siihen pisteeseen, että he menettävät tajuntansa, saavat epileptisiä kohtauksia. Myös sydän voi vaurioitua.

B12 -vitamiini

Vitamiinitabletit C -vitamiini B12 -vitamiini

Kyllä, jopa C -vitamiinitabletteja ei ole helppo ottaa ilman rajoituksia. Monilla on tapana tehdä tämä, etenkin talvikuukausina. Vaikka C -vitamiini liukenee nopeasti, se voi kertyä nopeasti liian suurina määrinä elimistöön. Se voi olla todella vahingollista.

Liika C -vitamiini voi aiheuttaa ongelmia luujärjestelmässä. Myös aineenvaihdunta ei enää toiminut yhtä hyvin. Jotkut saavat myös anemiaa yliannostuksesta.

C-vitamiini

Vitamiinitabletit C -vitamiini appelsiinit ja appelsiinimehu

Saamme sen pääasiassa altistamalla sen auringolle. Vitamiinitabletteja otettaessa on kuitenkin olemassa vaara, että veren kalsium nousee liian korkeaksi. Tämä voi vahingoittaa munuaisia ​​ja luita. Tunnet olosi liian heikoksi, saatat oksentaa useammin ja saada ummetusta.

Syö enemmän kalaa ja muita D -vitamiinia sisältäviä tuotteita..

D-vitamiini

vitamiinitabletit terveellinen syöminen monivitamiinitabletit

Tämän tyyppiset vitamiinitabletit aiheuttavat nopeimmin ongelmia. Erityisesti verenpaine voi nousta tämän seurauksena. Joten on parempi syödä enemmän kasviöljyjä, äyriäisiä, siemeniä, pähkinöitä, parsakaalia, voita ja munia.

E -vitamiini

Vitamiinitabletit tai enemmän hedelmiä ja vihanneksia syövät terveellistä ruokaa

Tämän vitamiinin pääasiallinen tehtävä on edistää veren sakeutumista. Luonnossa tätä vitamiinia on kahdessa muodossa – K1 ja K2. Kasvit tuottavat ensimmäisen, paljon bakteereja – toisen. Tarvitsemme hyvin vähän, ja on enemmän kuin todennäköistä, että saat siitä tarpeeksi ruokavaliollasi. Tästä syystä K -ryhmän vitamiinitabletteja tulisi ottaa vain lääkärintarkastuksen tuloksena.

K -vitamiini

Vitamiinitabletit vitamiinit terveellinen ruoka tuoreet hedelmät ja vihannekset