14 legjobb gitártípus, méretük és márkájuk

A gitár a mai fiatalok leggyakrabban kedvelt hangszere. Lehet, hogy üzletnek tűnik a tanulás elsajátítása, de az igazság az, hogy ha már tudod, elkezdesz öntudatlanul játszani. Óvakodik! Senki nem akarja, hogy hagyja abba a játékot. Tehát úgy gondoltuk, miért nem mesélünk néhány elérhető gitártípusról és gitármárkáról. Nézd meg.

Mivel nem tudja elindítani a magasabbat, a lista teljes a kezdők és haladók választásával.

Hogyan válasszunk gitárt kezdőknek:

Most röviden bemutatjuk, hogyan válasszuk ki a gitárt.

 • Döntse el, hogy elektromos vagy akusztikus gitárt szeretne, majd válassza ki, hogy nylon vagy acél húrt szeretne.
 • Válassza ki a megfelelő méretet, attól függően, hogy gyereknek vagy felnőttnek vásárolja.
 • Tegyen egy elektronikus tunert a gitárjába. Mindig tartsa behangolva a szabványos hangmagassághoz.
 • A nyakcsuklónak és a sarokcsuklónak stabilnak és biztonságosnak kell lennie. A híd fahídját biztonságosan fel kell ragasztani a tetejére.
 • A fogólapnak egy szintben kell lennie a gitár tetejével.
 • Ha csavarozható nyakú elektromos gitárról van szó, akkor győződjön meg arról, hogy stabilnak és biztonságosnak is kell lennie.
 • Győződjön meg arról is, hogy a nyak és a test összekapcsolódásakor nincsenek repedések.

Tökéletes gitártípusok kezdőknek.

 • Akusztikus gitár.
 • Elektromos gitárok.
 • Elektroakusztikus gitárok.
 • Tizenkét húros gitár.
 • Archtop gitárok.
 • Acél gitár.
 • Érintse meg a Gitárok elemet.
 • Rezonátor gitárok.
 • Basszusgitár.
 • Dupla nyakú gitár.

A gitárok típusai, amelyeket tudnia kell:

Lássuk a Top 14 gitártípust, testformáját és méretét, amelyek Indiában kaphatók, hogy kiválasszák a legjobbat a zeneboltból.

1. Akusztikus gitárok:

Akusztikus gitárokról beszélünk, ezek kétféle, acél húrok és a következő klasszikus. Nagy különbség van a kettő között. Van egy klasszikus széles nyakú, amely nylon húrokat használ, a másik pedig acél húrokat használ, hogy fémes hangot hozzon létre, és különböző zenei stílusokba és irányzatokba komponálható.

Akusztikus gitárok

Ez az egyik leginkább hasonló stílus, amely hasonlít a régi iskola lapos gitárjaira. Mindkét húr hasonlóságot mutatott a fingerstyle plektrumokban, amelyeket zenélésre használtak. Az akusztikus gitárok belülről általában üregesek és mély hangvételűek. Ez a gitár általában tökéletes ütésre, és gyakran használják country dalokhoz.

2. ELEKTROMOS GITÁROK:

Ezt a gitártípust általában rockban, jazzben, sőt bluesban vagy popzenében is használják. Gyakran előfordul, hogy a gitár nagyfeszültségű erősítőhöz van csatlakoztatva. Ennek célja a kívánt hangerő és mélyhang elérése. Az erősítési megállapodás fémesebb térfogatot eredményez, lendülettel és hosszú bomlással.

ELEKTROMOS GITÁROK

Az elektromos gitárnak jelentős különbsége van a piacon lévő akusztikusokhoz képest, azaz a húrokhoz. Az elektromos gitár húrai vékonyabbak, és az elektromos gitár a punk rock zenekarokban elterjedtebb a tökéletes hangzás miatt.

3. TIZENKETTES GITÁR:

TIZENKETTEGYES GITÁROK

A lista következő tagja a tizenkét karakterláncú kategória. Ez egy másik verzió, mint a piacon látható szokásos hat húros modellé. Az első karakterláncok, a páratlan számok általában különbözőek, a második és a tizenkettedik pedig a páros szám a hatsoros modell megfelelő hangjával. A húrokat ebben az esetben párokban játsszák, és nem egyenként, mint a hat húros gitár. Az előállított hang tehát a végén világosabb és világosabb. Az akkord progressziójának megvastagodása és gyakorlása szükséges ahhoz, hogy tökéletesen játsszon ezen a gitáron.

4. ARCHTOP GITÁROK:

ARCHTOP GITÁROK

A listában szereplő gitártípus félig üreges acél húros. Hogy egyértelmű legyen számodra, ez a dal a jazz gitárosok kedvence világszerte. Bár az akusztikus gitár és az elektromos archtop gitár hasonló felépítésű, belsőleg még mindig más. A belső kialakítás belső elektromágneses hangszedővel rendelkezik. Ezenkívül egy edényből áll, amely hiányzik az akusztikus gitárból. Az Archtop gitárok alapvetően két típusban kaphatók: a testes és a másik vékony vonal.

Rájönni fog, hogy az archtop gitárok a közepes oldalon kerülnek egy kicsit, így ha a jazz műfaja érdekli, ne kössön kompromisszumot a gitárért egy alacsony költségvetésűért. Ez egy egyszerű vásárlás.

5. ACÉL GITÁROK:

ACÉL GITÁROK

Eredetileg Hawaii -ról származnak, ezek a gitárok eltérnek az elektromos gitároktól. Ez a gitármárka nehezebb, és kétféle létezik. Ez a gitár vízszintesen a játékos térdén, keresztirányban helyezkedik el, pedál acélból készült, amely olyan mechanikai taktikából áll, mint a hárfában. Gyakran előfordul, hogy a pedálokat minden egyes húr hangmagasságának egyéni megváltoztatására használják. A játékos így az egész kromatikus skálát a markába veszi. Ezzel túljutunk az egyik acél gitár leírásán. Az acélból készült második gitártípust az ölében kell játszani, a vízszintesen lefektetett nyakon lévő szilárd állórúd segítségével. Ezért a második variációt lap steel gitárnak is nevezik.

6. RESONATOR GITÁROK:

RESONATOR GITÁROK

Az adott gitártípusok minden szempontból egyedülállóak. A legtöbb gitárban szokásos hanglyuk hiányzik ebből. Nagyobb, és a hanglyuk helyett kör alakú lemezzel rendelkezik, ami jól elrejti a rezonátor kúpot. A kúp úgy működik, mint egy hangszóró, amely most manipulálja a hangot. A kúp fonott alumíniumból készült. Ez a gitár ennek a funkciónak köszönhetően nagyon eltérő fényes és tiszta hangot bocsát ki, amely ugyanolyan jól hallható nagy helyiségekben és élő előadás a szabadban. Ezt a gitárt leginkább countryzenészek és blues -énekesek kedvelik, de napjainkban is népszerűvé vált a mainstream zenében.

7. AZ ELEKTROMOSÍTÓ BASS GITÁROK:

Basszusgitár

A basszusgitár egy klasszikus gitártípus, amely a lehető legnépszerűbb. Ezeket a gitárokat széles skála hosszú vastag húrok jellemzik. Ez persze nem csak ok nélkül. A gitárhangzás viselkedési mintája az, hogy különféle hangokat biztosít a játékosnak, amelyek történetesen megegyeznek a legalacsonyabb négy húron. Ez akkor is érvényes, ha a gitár oktávval lejjebb van. Kétféle basszusgitár létezik- az elektromos és a szokásos akusztikus. A normál gitárok általában négy húrosak, de az ötödik és a hatodik húrok egyaránt hozzáférhetők.

8. KETTŐ NYAKÚ GITÁR:

KETTŐ NYAKÚ GITÁR

Ez a gitár nem hasonlít a listán szereplőkhöz. Előfordul, hogy két különböző gitár van ugyanabban a testben. Van egy hagyományos hagyományos nyak, amely tartja a hat húrt, majd van még egy tizenkét húros. A kombinációk is eltérőek, és ebben az esetben ugyanaz a test szolgál rezonáló központként. A gitár általában olyan esetekben hasznos, amikor folyamatosan meg kell változtatnia a hangokat, és egyetlen gitár nem tudja fedezni az egészet. A rock gitárosok gyakran ezt választják kedvencnek élő fellépéseikhez, vagy amikor a gitárosnak egyszerre több gitáron kell dolgoznia egy felvételen.

9. JÁTÉK A KLASSZIKUS ÚTON:

Klasszikus vagy spanyol gitár

Ez a gitár eredete Spanyolországba vezethető vissza, és akkoriban ez volt az egyetlen gitár, amellyel hagyományos zenét játszottak klasszikus háttérrel. Ez a kezdő gitártípusok közé tartozik.

A gitár fő jellemzője, hogy fából készült, és egy nagy hangdobozt helyeznek el a gitár alsó felében, amely úgy van kialakítva, mint egy női törzs. A hangdoboz üreges, és a felette lévő húr egyszer bél húrok segítségével volt felfűzve. A zenei berendezések fejlődésével azonban most nylon húrokat használnak. Más, nyugodtabb hangot adnak ki, amely szintén kissé elnémult. A zene édes és ideális a klasszikus műfajba. Egy dolgot azonban meg kell jegyezni, hogy fémhúrokat soha nem szabad spanyol gitárra helyezni.

10. FLAMENCO GITÁR:

FLAMENCO GITÁR

A fő különbség a flamenco gitár és a piacon vásárolható klasszikus spanyol között az, hogy a gitár flamenco fret táblájában szélesebb. Itt ér véget a különbség. A gitárt főként vidéki felhasználók választják, akiknek hosszú hangváltozatokon kell dolgozniuk, és a haladó tanulóknak szánták.

11. FÉLAKUSTIKUS GITÁR:

FÉLAKUSTIKUS GITÁR

A félig akusztikus gitárhoz hatalmas üreges hangdoboz tartozik. Az elektromos gitártest közepén van ez a doboz, hogy elegendő hangot adjon ki. Így nincs szükség erősítőre a hangzás fokozásához, ha egy kisebb szobában, kevesebb emberrel játszik. Ebben az esetben a hangszóró általában fém; ezért az akusztikus gitár által keltett hang minősége és mélysége ebben az esetben nem érhető el.

12. VÖRÖS NYAKGITÁR:

PIROS NYAKÚ GITÁR

A gitár márkája a redneck gitár, amelyet két külön nyakkal terveztek, amelyek ugyanazt a testet alkotják. Bár ez a kialakítás sokoldalúságot tesz lehetővé, a modellt a kettős nyakú gitárhoz is közel hozza. A vörös nyakú gitárnak a hat és tizenkettő mellett más húrok kombinációja van, kettős nyakú gitár esetén. Ebben az esetben van basszusgitár és fretless nyak is. Ez a gitár rugalmasságot kölcsönöz a játékosnak, különösen akkor, ha egyedül játszik.

13. HOLLOW TEST ELEKTROMOS:

HOLLOW TEST ELEKTROMOS

Ennek a gitártípusnak rezonáló kamra van a testében, és a jazz zenészek leggyakrabban ezt a gitárt használják. A test szilárd kialakítású és karcsú, így könnyen szállítható. Szükség esetén néha erősítőt lehet tartani.

14. DOBRO:

DOBRO

Dobro valamikor az 1930 -as években történetesen gitártársaság volt, de ma már inkább egy lap acél rezonátor gitár kombináció. Ez egy más márkájú gitár, amely szinte ritka.

Most, hogy ismeri a különféle gitárokat, itt az ideje, hogy minősítse magát kezdőtől haladóig, hogy segítsen kiválasztani a megfelelő választást. A különböző típusú és márkájú gitárokat folyamatosan használják, és bebizonyították a pénz értékét. Bár néhányba fektetni nehéz lehet, bizonyos típusú gitárokat egyszerűen nem lehet megszüntetni.