17 különböző fafajta Indiában, tulajdonságaik és felhasználásaik

Fa típusok: A fa a legszélesebb körben használt anyag. Bár valójában bármilyen fát felvehet a bútorok építéséhez, szükség van az igényeinek megfelelő fa kiválasztására. Az erdő leggyakoribb terméke a faiparban használt fa. Egy évbe telik, amíg a növény fává fejlődik. Azonban a leggyakoribb faj, amely fává válik, az angiosperms. Az angiosperms olyan növények csoportja, amelyek virágokat és zárt magokat termelnek. A tornatermő növények kategóriáját fáknak nevezik (azok, amelyek leleplezett magokat termelnek, mint például a fenyő, lucfenyő stb.). Az angiospermiumokból nyert fát keményfának, míg a gymnosperms -ből nyert fát puhafának nevezik..

Miért Wood: Ennek jelentősége

Gondolkodtál már azon, hogy miért kell fát használni? Íme néhány ok.

a. Erős: A legtöbb fa erős és nagyon sokáig áll. A keményfa jellemzően hajlamos a kopásra, így megbízható.

b. Kisebb energia: A fa előállítása a feldolgozási költségekkel együtt sokkal kevesebb energiát használ fel, mint más építőanyagok.

c. Hatékony helyettesítés: A fát más anyagok hatékony helyettesítőjének is tekintik, amelyek előállításához nagy mennyiségű fosszilis tüzelőanyag szükséges.

A fa osztályozása és neve:

A keményfa a lombhullató fákból származik, széles levelekkel. Hosszú ideig tart a növekedésük, és így ismert, hogy ilyen sűrű fát termelnek. Sötét árnyalatúak és drágábbak, mint a puhafa. A keményfa hajlamos a kopásra, így hosszú ideig tart.

A puhafa a tűlevelű fákból származik, amelyek levelei tű alakúak. A puha fák általában világos színűek, és általában olcsóbbak.

Nézze meg a különböző fafajtákat és azok felhasználását.

Az egyik leggyakrabban használt anyag a fa. Tudta, hogy a sokféle fa sokféle felhasználási módot kínál? Az, amelyből a kiságy készül, eltérhet a szekrényétől. Vessen egy pillantást annak számos felhasználására és fajtájára.

Keményfa fák:

A keményfa fák azok, amelyek fája lombhullató fákból származik. Erősek és kiállják az idő próbáját. A keményfa fákat erős tartósságuk és szilárdságuk tanúsítja. Vessen egy pillantást néhány finom keményfa fára.

a. Tölgy:

A tölgy keményfa, amely közül az északi vörös tölgy a legdrágább. Az angiosperm növények csoportjába tartozik, és őshonos az északi féltekén, beleértve Amerikát, Ázsiát, Európát és Észak -Afrikát. A tölgyfák mély barna és réz színűek. Azonosítsa tölgyfáját egyszerűen a makk keresésével. Ha makkot észlel, az biztosan egy tölgyfa. A fa kérge kicsi, kemény és pikkelyes kéregdarabokban van, levelekkel, hegyes gombokkal, amelyek ki fognak nyúlni a középvonalból.

Használat: Sok éve használják keményfa fának. A padló, a háztartási cikkek, a boroshordók néhány olyan tárgy, amelyek tölgyfából készültek, vagy ahol a tölgyfa alkalmas..

b. Juharfa:

A juhar az angiosperm kategóriába tartozik, és Ázsiából származik. Ennek körülbelül 128 változata van. 10-45 méter magasra nőnek és lombhullatóak. A juharok leggyakrabban őszi levélszínükről ismertek. Gyorsan megérthetők az ellentétes levélrendeződésükkel és virágzással a tél végén vagy kora tavasszal. Színük a fehértől a törtfehér színig terjed. Elég bonyolult lehet a juharfa azonosítása a sok változat miatt. Leggyakrabban azonban a levelei segítségével foltos.

Használat: A juharfa az, amelyet hentesblokkként, medencepálya -tengelyként, tekepálya -pályaként és merevsége miatt az íj végtagjaiban is használnak.

c. Mahagóni:

A mahagóni fa egyenes szemű, vörösesbarna fával. Amerikában őshonos, és keményfa. A mahagóni azonosítása egy kicsit egyszerű. Érezze a fát, hogy megértse, puha vagy kemény. A mahagóni nehéz. A fa sarkainak puhanak kell lenniük. Ha nem, akkor veener. A szemnek hosszúnak és finomnak kell lennie. A mahagóni legjobb mutatója a sötét finom vonalak a szemen. Végül figyelje meg a színt. Ha vörösesbarna, akkor mahagóni. Ha fiatal, a fa rózsaszínű.

Használat: A mahagóni bútorok, csónakok, hangszerek és panelek gyártására szolgál. Legismertebbek a szépségükről.

d. Cseresznye:

A cseresznye Európából és Nyugat -Ázsiából származik. A cseresznyefa gyönyörű vörösesbarna árnyalatáról ismert. Virágaik vagy rózsaszínűek vagy fehérek, és nincs szaguk. Kora tavasszal virágoznak, és ismert, hogy halványzöld bogyókat termelnek. Így azonosíthatja őket. Nagy és fényes leveleik vannak, amelyek a fa ágain váltakozva szerveződnek. Míg a fa alján a levelek közepesen zöldek, a tetejük halványsárga. Erős kérgük van, és a fa felfelé lágyabbak. Néhány cseresznyefa természetesen levágja a kéregét, mahagóni színű. Ez biztosan a cseresznyefád!

Használat: A legjobban bútorok és szekrénytárgyak készítéséhez használható. A fekete cseresznye fafajtát belső perem, evőeszközök, fogantyúk és más tudományos műszerek készítésére használják.

e. Dió:

A diófa két okból is vonzó, az egyik a dió, a másik a fája miatt. Fa színük alkalmas bútorok készítésére, amelyek a halványbarna és a csokoládébarna színű diófa a keményfa kategóriába tartoznak, és Nyugat -Európa Galliában található régiójában honosak. A fa tápláló és kemény diót termel. A fa textúrája kivételesen kemény, és könnyen felismerhető csokoládébarna színéről, amelynek szemcsemintája nagyon finom és egyenes. Rendellenes mintázatuk is van, sok kavargással és kanyarral.

Használat: Főleg finom bútorok, gombok, evőeszközök vagy más faragott tárgyak készítésére használják.

f. Rózsafa:

A rózsafa keményfa, és Indiában őshonos. A rózsafa fák gyorsan nőnek, amelyeket Dél-Iránban is figyelembe vesznek. A fa különleges, és Indiában különleges törvények védik őket. A fa fája mély mahagóni, amelyről ismert, hogy az életkor előrehaladtával meghal. Pirossága csökken a kapott napsütés mennyiségétől függően, így ez egy másik alkalmas fa a bútorok készítéséhez. A rózsafa azonosítása az erős szaggal kezdődik, amely lehetővé teszi, hogy könnyen megtalálhassa. A fa kemény és masszív, súlya körülbelül 53-75 font. Kivételesen tartósak.

Használat: Bútorok, pálcika és egyéb bemutató fadarabok készítésére használják.

g. Tíkfa:

A teak egy másik keményfa, amelynek apró fehér illatos virágai vannak, nagy papíros levelekkel. A fának bőrszerű illata van, amelyet frissen őrölnek. Így könnyű azonosítani őket. Dél- és Dél -Ázsiában őshonos. A fa színe sárga színű, és ismert, hogy az életkor előrehaladtával sötétedik, nagyon kemény fa szerkezetű.

Használat: Elsősorban kültéri bútorok és csónakfedélzetek, vágódeszkák, beltéri padlóburkolatok gyártására használják.

Lombos fák:

A puhafa egy másik faosztály, amely finom fát kínál számos célra. Ezek tűlevelű fák termékei, és fájuk nem olyan költséges, mint a keményfa. Íme néhány a legfinomabb puhafa fából, amelyet hosszú ideje használnak.

a. Fenyő:

A fenyő valamivel hajlékonyabb, mint a többi rendelkezésre álló keményfa. Tartósságuk változó, és nagyon sokáig tarthat, ha jól építik vele. Erős, ennek ellenére gyorsan megkarcolható és horpadt. Ismeretes, hogy a nedvesség hatására deformálódik, vagy túlzott nedvesség. Az északi féltekén nő, és ismert, hogy ellenáll a zsugorodásnak vagy duzzanatnak. A kéreg színe általában fehér vagy halványsárga. Hiányzik belőle egy tipikus figura és könnyű. Így könnyű azonosítani őket.

Használat: Leggyakrabban bútorokhoz, ablakkeretekhez és tetőfedéshez használják. Néhány fenyő gyantáját terpentinforrásként használják.

b. Hamu:

A fehér hamut széles körben használják kereskedelmi okokból, és széles körben termesztik az Egyesült Államok keleti részén. A fa kemény és nehéz. A kőrisfa azonosítása azzal kezdődhet, hogy szemcséket keresünk rajta, például a tölgyfát, és a fehértől a világosbarna színig terjed. Összefonódott alakjuk van, és jól látható fehér pöttyök alapján azonosíthatók, amelyek könnyen észrevehetők.

Használat: Vázakhoz, fejszékhez, kalapácsokhoz, tölgyekhez és jégkorong botokhoz használták. Viszonylag drágább, mint más puhafa.

c. Hikori-fa:

Hickory az Egyesült Államok keleti részén őshonos. Körülbelül 15-16 fajta hickory létezik, amelyek közül 8-10 kereskedelmi szempontból nagyon fontos. Az egyik legnehezebb és legnehezebb fa a hickory fa, és színétől függően változik. Jellemzően vörösesbarna, világosbarna vagy fehér. A színváltozat csíkos megjelenésű, a fa durva textúrájú. Határozza meg a hickory fát a kéreg függőleges gerincei segítségével. Kereshet olyan diót és leveleit is, amelyek jellegzetes szárból nőnek.

Használat: a hikori fából kocsik, kocsik és szekerek kerekeit és küllőit készítették. Most padlóburkolatok, bútorok és szerszámfogantyúk készítésére használják.

d. Bükkfa:

A bükk Európában, Ázsiában és Észak -Amerikában őshonos. A bükk erős és masszív fával rendelkezik, apró pórusokkal, és hasonlít a juharfához. A fa halvány krémszínű és viszonylag olcsó. Azonosításukhoz keressen bükk diót, amely nagyon kicsi, és háromszög alakú. A levelek színe nyáron zöld, télen sárga árnyalatú. A fa kérge sima és enyhén homokos, ha megérinti.

Használat: Veener rétegelt lemez, padló és egyéb vasúti kötések készítésére használják. Üzemanyagként is használják nagy sűrűsége és jó égési képessége miatt.

e. Nyír:

A nyírnak sokféle változata van. A sárga nyír a kereskedelmi szempontból fontos fa, és a mérsékelt éghajlatot részesíti előnyben. Az északi féltekén őshonos. A sárga nyír halványsárga-fehér fa, vörösesbarna szívfával. A fehér nyír azonban fehér színű, hasonlóan a juharhoz. Ez egy puha fa, és a nyírfából származik. Azonosítsa a nyírfát, ha megnézi ovális levéllapjukat, fűrészfogú szélekkel. A nyírfa könnyen beszerezhető és olcsóbb.

Használat: rétegelt lemezek, ládák, dobozok és belső burkolatok készítésére használják. A nyírfafajtát padlóburkolatokhoz és burkolatokhoz használják.

f. Cédrus:

A cédrusról ismert, hogy az Egyesült Államokban, Közép -Amerikában és Dél -Amerikában termesztik. Pirosbarna színű, világos csíkokkal és a rajta lévő gyönyörű szemcsékkel. Könnyedén azonosíthatja a cédrus illatát és rovarriasztó minőségét. Közepesen drága, és egyfajta puhafa.

Felhasználás: Fedélzetek, ládák és szekrények építésére használják.

g. Vörösfenyő:

A Redwood a Csendes -óceáni Egyesült Államokban őshonos, és ismert, hogy több mint 300 láb magasra nő, és akár 2500 évig is eltart. Ez egy puhafa, és állítólag ellenáll a bomlásnak és a rovaroknak. Keresse meg a mélyvörösesbarna és a markeres növekedési gyűrűket, hogy gyorsan azonosítsa őket. Erősen áll, nagyon ritka és értékes.

Használat: főleg kézművességhez, kerti bútorokhoz használják. A fa mérsékelten kemény.

h. Bürök:

A Hemlock könnyű, és egységes szerkezetű. Kevésbé ellenáll a bomlásnak. Ők az Egyesült Államokban honosak. A szívfa vörösesbarna, míg a nedv kissé világosabb színű. Keresse meg a növekedési gyűrűket az azonosításhoz. Körülbelül 10 faj van a szegélyfából, így ezek pontos azonosítása bonyolult lehet. Vigyázzon az alábbi képre.

Használat: Ajtók, fűrészáru, panelek, deszkák és deszkák készítésére használják.

én. Fenyő:

a következő fafaj a fenyő. A fenyőről ismert, hogy könnyen dolgozik és jó befejezést biztosít. Észak- és Közép -Amerikában, Ázsiában, Észak -Afrikában és Európában találhatók. Tűszerű leveleik és kúpjaik alapján könnyen felismerhetők más puhafákból. Számos faját a levelek elrendezése, valamint a tobozok mérete és alakja alapján lehet azonosítani. A fenyőfák egy része azonban a nedvesség szintjétől függően ismert, hogy megreped vagy csavarodik. De a legtartósabb fa ellenáll az agyagnak. Általában a fa világosbarna színű, sárga és piros színnel.

Használat: Díszítő célokra, cölöpökre és rétegelt lemezekre használják. A Douglas fenyőt malommunkákhoz, padlóburkolatokhoz, valamint bútorok és szekrények készítéséhez használják.

h. Lucfenyő:

lucfenyő erős és kemény. Kevésbé ellenáll az agyagnak, és ismert, hogy könnyű. A szívfa vörösesbarna, míg a szárafa sárga. Azonosítsa a lucfenyőt az egyenes szemen keresztül, amely finom és kissé közepes állagú. Észak -Amerikában őshonos.

Használat: Kosárkészítéshez, általános malommunkához, valamint árbocokhoz és távtartókhoz használják repülőgépekhez és ládákhoz.

Milyen fát válasszon bútorgyártáshoz Indiában?

Bármilyen fát használhat a bútorok építéséhez, de nem szabad elfelejtenie, hogy mindegyikük különböző fokú meleget kölcsönöz. Nézze meg ezt az útmutatót az Ön igényeinek megfelelő fa kiválasztásához.

1. Teak: A teakfa közepesen kemény és értékes. Azonban könnyen megmunkálható, és erősen ellenáll a fehér hangyáknak és termeszeknek. A fa tartós és tűzálló. Az is ismert, hogy nem korrodálódik a vason, és csak nehéz munkákhoz használják. A fafajták közül a teak fát tekintik a legértékesebb fának. Míg a teak bútorok kissé megégethetik a zsebedet, ez azonban nagyon sokáig tart. Általában Közép- és Dél -Indiában található.

2. Rózsafa: A következő fafajta az erős és kemény rózsafa. Nagy fényezést igényel, és befejezéskor gyönyörűen néz ki. Nagy méretekben kapható, és kiváló bútorgyártásra szolgál. Szekrények és egyéb dísztárgyak készítésére is használják. A rózsafát nagyon értékesnek tartják. Általában Madhya Pradeshben, Karnatakában, Keralában és Orissa -ban található.

3. Sissoo Wood: Közismert nevén tali. A fa nagyon erős és tartós. Ismert, hogy megőrzi alakját, és könnyen fűszerezhető. Gyakran jó fának tekintik a dekoratív tárgyak számára. A Sissoo fát kiváló minőségű bútorok és szekrények gyártására használják. A Sissoo fa gyakori Uttar Pradeshben, Bengáliában, Assamban, Mysore -ban, Maharashtrában és Orissa -ban.

4. Sal Wood: Sal fa található Kerala, Karnataka, Madhyapradesh, Tamil Nadu és Orissa. Közeli szemcséjű, és nagyon szilárd, keménységgel kombinálva. A sérülékeny fa kiváló minőségű bútorok, szekrények és egyéb díszítőelemek készítésére szolgál. Ismeretes, hogy jól megőrzi alakját, és nagyon sokáig tart.

5. Fenyőfa: A fenyőfa általában a Himalájában és a többi hegységben található. A fehér fenyő puha, míg a másik nagyon kemény. Nagyon nehéz és durván szemcsés. Ismert azonban, hogy talajjal érintkezve bomlik. Ajtók, ablakkeretek készítéséhez használják. A fehér fenyőt gyufák készítésére használják.

Meglepő nem? Nos, a különböző fafajok és felhasználásuk valójában sokféle. Szóval, talán a segítségedre lehet, ha tudsz egy kicsit az erdők osztályozásáról, mielőtt ténylegesen dönteni kezdesz. Útmutatónk jó módja annak, hogy elkezdjük megérteni a sokféle fát és azokat az alkalmazásokat. Kezdje el a vadászatot!


Warning: array_rand(): Second argument has to be between 1 and the number of elements in the array in /var/www/lendemaindeveille/data/www/probotmusic.com/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 47

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/lendemaindeveille/data/www/probotmusic.com/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 80