25 különböző fafajta névvel és felhasználással

A fák természetünk legfontosabb elemei. A fák segítenek fenntartani az egyensúlyt az ökoszisztémában. A környezetet bujanak és zöldnek látják, miközben elegendő hűvösséget biztosítanak a környezetnek. Sajnos a csökkentés üteme meglehetősen riasztó és szomorú. Néhány óriási fát azonban nehéz elfelejteni vagy nem észrevenni. Vessen egy pillantást néhány különböző típusú fára Indiában.

Mi az a fa:

A botanikai tudományok szerint fának nevezik az elnyúló szárral vagy törzzsel rendelkező évelő növényt, amely támogatja az ágakat és a leveleket. A meghatározás magában foglalja a fás szárú növényeket, amelyek másodlagos növekedésűek fűrészáru formájában, ahol a növényeket meghatározott magasság felett termesztik.

Mindenki szereti a természetet! Minden fa fő jellemzője, hogy mennyire különböznek egymástól, és a hasonló tulajdonságú fákat vagy növényeket családokba sorolják. Néhány növény egyesül más növényekkel, hogy megoldja a problémákat. A fák osztályozása tetszőleges számú változó alapján elvégezhető.

  • Osztályozza őket biológiai osztályuk alapján: Angiosperm és Gymnosperm.
  • A levelek alapján osztályozhatja őket: Lombhullató és örökzöld.
  • Osztályozás a kéreg alapján.

Különböző típusú fák és azok előnyei

A fák osztályozása:

Sokféle módon lehet fafajtákat készíteni.

1. A levelek alapján:

Két alkategória létezik, amikor a fákat a levelek alapján azonosítja, ezek a Lombhullató és az Örökzöldek.

Lombhullató fák:

Azokra a fákra utal, amelyek szezonálisan levágják a leveleket, és a széles levelű fák többsége lombhullató. Nagy a fotoszintézise a levélminták alakja és elrendezése miatt. A lehulló levelek felkészítik őket a télre, és jól megőrzik a vizet. Mivel szezonális dőlés van, ezeket a fákat a téli időjárási körülmények befolyásolják.

Példák: A lombhullató fák néhány modellje a tölgy, a juhar és a szil.

Örökzöld fák:

Ezek a fák pontosan szemben állnak a lombhullató fákkal. A levelek egész évben a fán maradnak, mivel nincs szezonális lehullás. Ahogy ezek a fák öregszenek, a régi leveleket új növekedés veszi át. Sok trópusi esőerdőt örökzöldnek tartanak, mivel leginkább meleg, mérsékelt éghajlatot kedvelnek.

Példák: A Hemlock, a Cycads és az Eukaliptusz néhány példa az örökzöld fákra.

2. A vetőmag alapján:

Kétféleképpen kategorizálhatja a fákat a szemek alapján. Ezek angiosperms és gymnosperms.

Szarvasbőrűek:

A virágzó fákat gyakran angiospermiumoknak nevezik. Ezeknek a növényeknek a magjait egy petefészek zárja, amely általában gyümölcs. Ezek tipikusan szezonális növények, amelyek reproduktív rendszere virágokban található, és lehet egynemű vagy biszexuális. Az angiospermiumok szaporodása az állatoktól függ.

Példák: Az alma, a mangó és a guava néhány példa az angiospermiumokra.

Gymnosperms:

Azok a fák, amelyeken nincs virág vagy gyümölcs, és magvak vannak, amelyek nem védenek, és a leveleken, pikkelyeken vagy kúpokon találhatók. Az endospermium termelését a megtermékenyítés előtt végzik, és egyneműek. A gymnospermák többnyire a szél beporzásától függenek a szaporodás szempontjából, és puhafa növények.

Példák: A gymnosperm néhány példája a fenyő, a luc és a szőrme.

Fák fajai Indiában képekkel és nevekkel:

Íme a top 25 fafajta, amelyeket biztosan észrevett.

1. Banyan Tree:

1. Banyan fa

A Banyan fákat többnyire az ország különböző régióiban látják, és India nemzeti fája, amely egy speciális talajban nő. A legrégebbi Banyan fa Kolkatában van jelen. Ennek a hatalmas fafajtának kiterjedt ágai vannak, hogy támogassa, 21 m -nél magasabb magassággal. A levelek hossza 10-20 cm. A leveleket tányérként használják Indiában. A fát bútorok, ajtók stb. Készítésére használják. A levél, a mag és a kéreg különböző betegségek és rendellenességek esetén hasznosak.

2. Neem fa:

2. Neem fa

Valószínűleg minden háztartásban a leggyakoribb és legnépszerűbb fa a fényes levelekkel rendelkező, 100 láb magasságig terjedő neemfa. Egyenes és durva törzs látható a neemfákban. A Neem fák minden része nélkülözhetetlen különböző célokra. A bárányhimlő kezelésére és különböző gyógyszerekre használják. A fát Dél -Indiában is használják bútorgyártáshoz. A Neem különböző növények műtrágyájaként használható.

3. Peepal Tree:

3. Peepal fa

Ez egy gyorsan növekvő fa, szív alakú levelekkel, nagy koronával. Márciusban és áprilisban hullatja el leveleit. A Peepal fát különféle célokra használják, például fülcseppként, gyógyítja a sebeket, gyökérkéreg tisztítja a fekélyeket, megelőzi az ínybetegségeket, a húgyúti problémákat, a gyümölcs hasznos asztmában és még sok másban. A leveleket díszítő elemként is használják.

4. Aloe Vera fa:

4. Aloe Vera fa

Az Aloe Vera növény általában 12-16 hüvelyk magasra nő. Vastag és húsos levelei vannak, éles szélekkel, de nincs szára. A hosszú levelek főleg háromszög alakúak, belül aloe vera gélt tartalmaznak. Homokos talajban, napos helyen nő, bár rendszeresen öntözni kell. Az Aloe Vera hasznos a haj számára a korpásodás és a viszkető hatás eltávolítására. Bár elengedhetetlenek a kozmetikai termékekben, ugyanolyan fontosak az élelmiszeripar számára.

5. Tulsi üzem:

5. Tulsi növény

A tulsi növényt Indiában szent és vallásos növénynek tekintik. Magassága eléri a 75–90 cm -t. A levelek kerek ovális alakúak, illóolajokat tartalmaznak. Magas gyógyászati ​​értéke van. Enyhíti a lázat, a hideget és a köhögést, hatékony álmatlanság, emésztési zavarok stb.

6. Amla üzem:

6. Amla növény

Az Amlaki a háztartási név, amelyet nagyon gyakran használnak az amla számára. Ez a fafajta közepes lombhullató növény, magassága körülbelül 8-18 méter. A szétterülő ágak és a görbe törzs a növény kiemelkedő jellemzői. A tollas és egyenes hosszúkás levelek többnyire citrom illatúak. Extrém melegben burkol és szétesik. Az Amla rendkívül gazdag C -vitaminban, így közönséges megfázás esetén használják. Ez javítja testünk immunitását, és hasznos az egészséges hajhoz. Ettől eltekintve az amla -t samponban és sok élelmiszerben használják, például zselét, savanyúságot stb.

7. Eukaliptusz:

7. Eukaliptusz

Ennek az örökzöld fafajnak a levelei felnőtt korukban 6-12 hüvelyk hosszúak és 1-2 hüvelyk szélesek. Magassága közel 300 láb vagy több. Az öregedéskor feltűnő kéreg jelenik meg. A gyümölcs kapszulában kapható. Az ilyen fafajták egyik fő felhasználási területe a rétegelt lemez a papír előállításához, és oszlopait házak építésére is használják. Ezenkívül csökkenti a vércukorszintet és tisztítja. Fertőtlenítő hatású, és asztmás betegek számára is gyógyír.

8. Mahagon:

8. Mahagon

A mahagóni a kéregből nyert sebek összehúzója. Ezt olyan betegségek kezelésére használják, mint a vérszegénység, láz, vérhas, stb. A bútorok, csónakok, koporsók, hangszerek általában mahagóni fából készülnek. Az indiai mahagóni fák leginkább Indiában találhatók. Szimmetrikusan kerek koronájuk 30-40 láb magasra nő.

9. Indiai rózsafa:

9. Indiai rózsafa

A rózsafa egy fafajta, alternatív sor 25 m magasságig, és átmérője körülbelül 3 m. Ez a rózsafa lombhullató fa, amely egyenesen nő. A virágok fehér és rózsaszín színűek. A gyümölcs barna színű, nagyon száraz és kemény. A korona része ovális alakú. Ez a fa üzemanyagként működik. Bútorgyártásban, rétegelt lemezek, hangszerek stb. A rózsafa olaj serkenti egy új sejt növekedését.

10. Tulipánfa:

10. Tulipánfa

Az indiai tulipán az alsó száraz és nedves erdőkben található. Az indiai tulipánfa magassága általában több mint 40 láb. Virágai csésze alakúak, leveleik szív alakúak. Ez az örökzöld fa nagyon gyorsan növekszik. A tulipánfa fő ágai egyenesen nőnek, vastag kéreggel együtt. A fa öregedésével elvékonyodik, bár bokros volt, amíg fiatal volt. Virágok, gyümölcsök és fiatal levelek ehetők. A fát papír, lapátok, valamint ínyek és olajok készítésére használják. A leveleket duzzadt ízületekhez is használják.

11. Sal Tree:

11. Sal fa

A Sal fák ritka fafajok, amelyek főként India keleti régióiban találhatók, mint Bengália, Assam és mások. Ez egy lombhullató fa, legfeljebb 30 m magas. Ez a Sal fa kemény textúrájú és bőrös levelekkel rendelkezik. Soha nem maradnak teljesen levél nélkül. Az összehúzó hatású gyógyszereket a gyantából kapják, és olyan betegségek során is beadják, mint a vérhas és a hasmenés. Ezenkívül kenőcsként használják bőrbetegségek és lábkrém kezelésére. A porított magokat alapvetően fogászati ​​problémákra használják. A törzsi népek leveleket használnak tálak, kosarak, tányérok stb. Készítéséhez. A magokból kinyert Sal vaj ehető.

12. Parafafa:

12. Parafafa

Indiában a parafafa elsősorban Közép -Indiában nő. Ez a magas lombhullató fa körülbelül 25 méter magasra nőhet. A virágok fehér cső alakúak és illatosak. Ennek jellegzetessége, hogy a virág éjszaka nő, és magától kora reggel leveti. A parafa kéreg és az erős törzs elsősorban gyógyászati ​​értéke miatt használatos. Ez a gyógyszer a tüdő- és köhögésbetegségek kezelésére.

13. Kurkumafa:

13. Tumerikus fa

A másik általánosan használt, köznyelven használt név a Haldi. Indiai sáfránynak is nevezik, és Indiában széles körben termesztik. A kurkuma növény szára nagyon rövid, 60-90 cm. A virágok sárga-fehér és rózsaszínűek. Nagyon fertőtlenítő hatású, ezért belső sérülésekre, sebekre, pattanásokra, stb..

14. Teakfa:

14. Teakfa

A teakfák nagyon magasak, körülbelül 30 méter magasak és örökzöldek. A nagyobb levelek ugyanolyan méretűek, mint a dohányfák. Virágai fehértől kékes színűek, gyümölcse papíros és világosbarna színű. Általában egyenetlen textúrájúak, egyenesen nőnek, és enyhe csillogásuk van. A teaket széles körben használják bútorok, csónakok, ajtók és ablakok készítéséhez. Kéregét nagyon hasznosnak tartják fejfájás, gyomorproblémák, láz és emésztés esetén.

15. Fekete fűzfa:

15. Fekete fűzfa

A fekete fűz a fűzfa egyik faja. A fekete fűzfa másik neve „mocsári fűz”. A keserű ízű gyökerek, amelyeket korábban a kinin helyettesítőjeként használtak. Az aszpirinhez hasonló szalicilsav van jelen. Megfázás és köhögés, láz és fejfájás kezelésére használják.

16. A juharfa:

16. A juharfa

A juhar gyakori cserjefajta. A természetben 125 juharfafaj található. A juharfák fő típusai a cukor juhar, a vörös juhar, az ezüst juhar, a japán juhar, a norvég juhar és a papiros juhar. A fák lombhullató fák, ami azt jelenti, hogy minden ősszel elveszítik leveleiket, de vannak olyanok, amelyek nem hullik le a leveleket. A kanadai zászló juharlevelet ábrázol rajta. A bonsai művészeteként használják, és széles körben használják díszfaként különböző élénk színei miatt.

17. A tölgyfa:

17. A tölgyfa

Az Oaktree a virágos növények csoportjába tartozik. A természetben különböző típusú tölgyfa található. Egyszerűen spirálisan elrendezett levelei vannak. Néhány levélnek lebenyszegélye van, míg másnak fogazott vagy sima. A fehér tölgyfa kérgét általában szárítják és orvosi célokra használják. A kéziratos tintákat korábban tölgyfa epekből készítették sok évszázadon keresztül. A parafa tölgy kéregét palackdugóként használják. Ennek a fának a fáját értékes fának használják.

18. Uborkafa:

18. Uborkafa

Az uborkát széles körben használják, és számos néven ismerik. Ez egy lombhullató fa, amelynek levelei hosszúkás alakúak és az alsó oldalon lefelé vannak. A levelek finom és sima szegéllyel rendelkeznek. A magnólia csoportba tartozik, de a magnóliával ellentétben az uborkafa virágai nem mutatnak. Ez a fa alapvetően az éretlen gyümölcsökre utal. Tökéletes árnyékot biztosítanak, de nem előnyös, ha ezt az utcai fát ültetik. Gyakran mély nedves, enyhén savas talajban nőnek.

19. Fekete dió:

19. Fekete dió

A fekete diót többnyire kereskedelmi célokra használják. Ez a fafaj egy lombhullató fafaj is. A fákat gyakran dióhoz és gyümölcshöz termesztik. Másrészt ezeknek a fáknak orvosi jelentősége van. A fa és a dió minőségének javítása iránt nagy igény van a világ különböző részein. A fekete dió néha nem kívánatos, mivel régen károsította a füveket és a növényeket. A levelek sok szórólapot tartalmaznak, a közepükön a legnagyobb szórólapokkal, hegyes hosszú hegyükkel és kerek talppal. A gyümölcsnek félhúsos héja van, amely októberben és novemberben esik. Az érő gyümölcsök az őszi szezonban láthatók.

[Többet látni: Indiai madarak típusai névvel]

20. Cédrus:

20. Cédrus

A fenti fa képen egy fehér cédrusfa látható, amely örökzöld fa. A cédrusfa elsősorban Cedarwood néven ismert. Ez a fa kúpos alakú, elágazó törzsű és lapos levelekkel. Ez a fa gyógyírként szolgál megfázás, influenza és láz esetén. A cédrusfa leveleit C -vitaminban gazdag tea készítésére használják.

21. Bükkfa:

21. Bükkfa

Ezen a képen egy régebbi bükkfa látható, bükkösökkel. A bükkfa diója és levele ehető. Tűzifának is használható, és nagyon jó forrásként szolgál. Ez a fa nagyon nagy méretű, ahogy nő, de ennek a fának a fa nem elég erős. Ennek eredményeként a nagy bükkök szétesnek. Tavasszal új bükklevelek jönnek ki a rügyekből, amelyeket meg lehet enni és más az íze. Ezeket nyersen is el lehet fogyasztani, de a főtt terméknek nagyobb a tápértéke.

22. Almafa:

22. Almafa

Az almát világszerte széles körben termesztik és termesztik gyümölcsként. Az ilyen típusú fák lombhullatóként nőnek. Főleg a magvakból nőnek, de oltási eljárással is termeszthetők a kis oltott részek ültetésével. Az alma rendkívül gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban. E fa gyökerének kérgét lázas betegségek kezelésére használják. Almát sütnek, amelyet torokfájásra lehet enni. Az alma rendszeres fogyasztása szabályozza a szervezet anyagcseréjét és segít a pihentető alvásban. Az alma gyógyászati ​​tulajdonságokkal rendelkezik, és a piacon általában kapható, antibiotikumként működik.

[Többet látni: Kávéital típusok]

23. Mogyoró:

23. Mogyoró

A mogyorófa ehető dióféléket biztosít, ezért ez az út menti fák gyakori faja. Ez egy cserje típus, amelynek általában több szára van. A mogyoró levelei hosszúkásak, és ütő alakúak, durva textúrájúak. Ennek a fának a gyümölcsei könnyen azonosíthatók. Általában egyenesen és akadálytalanul nő. Ez is egy szép szerkezetből áll, ahogy a levelek nőnek és megfelelő szerkezetet vesznek fel. Néhány felhasználása tábori kütyük, erős egyenes oszlopok és sátorfák készítésében rejlik.

24. közönséges hamu:

24. Közönséges kőris

Ez szinte minden fa közül a legmagasabb fa. Ennek a fának a felhasználása jól ismert az ókorból. Íj íj készítésére használják íj-nyílban, egyszerűen kiváló tűzifa, és sokféle szerszámhoz és fogantyúhoz is használják. A kőrisfa átmérője viszonylag nagyobb, mint a többi faé. Magjai olyanok, amelyek ellaposodnak, és sűrű fürtöket képeznek. A fa egyes alágazatai általában számos ellentétes szórólappárból állnak, ami a fa fő jellemzője.

25. Galagonya:

25. Galagonya

A galagonya egy fa, amelyet széles körben használnak a vidéki területeken kerítések készítéséhez. A névből megérthető, hogy tüskés és tüskés karakterű. A fa jellegzetes piros, fényes bogyókkal rendelkezik a nyári hónapok második felében. Ennek a fának a jellegzetessége a mélyen karéjos levelek. Ennek a fának többféle felhasználási módja van, mint tűzifának; A töviseket horgok és kerítések megelőzésére használják az állatoknál, valamint a leveleket, virágokat és bogyókat is ehetjük a túléléshez.

[Többet látni: Csók típusok a kapcsolatokban]

Hát nem lenyűgöző, hogy különböző fafajok léteznek, és mindegyik hogyan járul hozzá a használatunkhoz? Nos, nemcsak anyagi anyagokat biztosítanak használatra, hanem otthont adnak sok egzotikus és közönséges madárnak. Színt adnak a környezetednek, és kiegészítik a gyönyörű ökoszisztémát. Ezek a sok apró madár és más organizmus megélhetésének eszközei. A különböző típusú, képekkel és nevekkel rendelkező fák csak egy aprócska elemei az ökoszisztémánkban létező különböző fafajoknak.

Minden nap új dolgokat tanulunk a természetről! Ez a cikk alapvető ötletet nyújt a fák típusairól és azok különböző típusokba való besorolásáról. A fák számos előnnyel járnak emberi világunk számára, és felelősségünk, hogy megvédjük őket. Ossza meg velünk, mennyire hasznosnak találta a cikket.

Jogi nyilatkozat: A cikkben közölt információk a kutatási szakirodalomból gyűjtött fákkal kapcsolatos kutatások. Rendelkezik a szükséges információkkal, és további kutatásokat végezhet a szélesebb körű ismeretek érdekében.