25 különböző típusú madarak névlistája és képei

Az élőlényeket gerincesekbe és nem gerincesekbe sorolják. Gerinctelenek, vannak kétéltűek, hüllők, madarak, stb. A madarak természetünk hihetetlen részét képezik, tollakkal, csőrrel, fogazat nélkül, anyagcsere sebességgel, kemény héjú tojásokat tojva. Négykamrás szívük van, változatos súlyú madarakkal, erős csontvázakkal vannak megáldva. A madaratípusokat hobbiként lehet felfedezni, és sokan komolyan veszik. Vessen egy pillantást a gyönyörű madarak listájára, amelyekről tudunk vagy nem tudunk.

különböző típusú madarak

Mi az a madár?

A madarak természetes ökoszisztémánk részei, és számos folyamatban segítenek, például a beporzásban, amely segíti a növények növekedését. Sok fajta madár osztályozható méret, súly, modor stb. Alapján. A madarak melegvérűek, gyönyörű tollakkal, szárnyakkal és tojással. Sok tudós úgy véli, hogy a theropoda dinoszauruszok azok, ahonnan a madarak fejlődtek, és világszerte 10000 madárfaj található. Minden évben a madarak 20% -a vándorol nagy távolságokra.

A madarak fő jellemzői:

A madaraknak számos jellegzetes vonása van, például négykamrás szív, melegvérű, csontváz gerinc, amelyek hasonlóak más állatokhoz. De néhány jellemző csak a madarakra jellemző. Néhány közülük:

 • Szárnyak: Bár minden madárnak van szárnya, nem minden madár repül. A madarak teste úgy van megtervezve, hogy karjukban görbe görbe legyen az emeléshez és erős mellizmok.
 • Tollak: A keratin az anyag; a tollak körmökhöz és hajhoz hasonlóak. Arra is használják, hogy meleget adjanak testünknek, a nőstények pedig arra használják őket, hogy vonzzák társaikat.
 • Csőr: A madaraknak önmagukban nincsenek fogaik, hanem éles széleik a csőrük oldalán. Bármely madár arcának közepén lévő csontos szerkezetet mandibuláknak vagy számláknak neveznek.
 • Tojás: A madarak a kicsiket tojások formájában szülik, amelyek fajtól függően több színben jönnek ki. A madarak fészket építenek, hogy megvédjék tojásaikat, amelyek többnyire kalciumhéjból készülnek a nyálkahártyával.
 • Csontváz: A madaraknak könnyű kereteik vannak üreges csontokkal, amelyek segítenek nekik gyorsan repülni, mivel könnyűek. A madaraknak más emlősökhöz képest merev a csontja.

gyakori madártípusok

25 madártípus faj szerint:

Íme a 25 különböző madárfaj Indiában és a világon. Vessünk egy pillantást rájuk.

1. Tucán:

különböző típusú madarak

Ebben a madárlistában a tukán a Ramphastidae család egyik gyönyörű vadállata. Ez a család szorosan kapcsolódik az amerikai barbetshez. Ennek a madárnak a neve portugál. A tukánok tömege 130–680 g, hossza 11,5–29 hüvelyk. Testük rövid, méretük a varjúhoz hasonlítható. Farka lekerekített és az egész testre kiterjedő hosszúságú. Szárnyai kicsik, nyaka vastag és rövid. Ezek a madarak csak rövid távolságokat tesznek meg, mivel erdőben élő madarak. Nyelve 14-15 cm között változik, ami keskeny és szürke színű. Megérti az ízét és érzékeny rá.

minden típusú madár

Toucan szubtrópusi és trópusi régiókban él, és Közép -Amerikában, Dél -Mexikóban, a Karib -térség északi részén és Dél -Amerikában őshonos. Mivel fásak, fehér tojásokat raknak 2-21. Ezek általában párban találhatók. A tukánok mindenevők, zsákmányuk gyümölcsök, rovarok és kis gyíkok.

2. Fisher király:

mindenféle madár

A Kingfisher az Alcedinidae családjába tartozik, és három másik családja van, mint az Alcedinidae, Halcyonidae és Cerylidae. Ez a gyönyörű madár azokhoz a családokhoz tartozik, amelyek folyókat, fákat és vízi királyhalászokat tartalmaznak. A királyhalászokban körülbelül 90 faj található.

Kingfisher nagy fejű, éles, hosszú és hegyes számla, rövid lábakkal és csonka farokkal. A fajok többsége tollazatos, nemükben pedig különbségek vannak. Ezek többnyire a trópusi régiók erdeiben találhatók. Általában halakból és sokféle zsákmányból táplálkoznak. Imádnak folyók közelében élni halat enni. Fészkük üregekben lesz; a földben mesterséges partokba ásott alagutak. A királyhalászok negyede nem használt termeszfészekben él.

típusú madarak névvel

A jégmadár legkisebb faja az afrikai törpe jégmadár, tömege átlagosan 10,4 g, hossza 10 cm. A legnagyobb jégmadár egy óriás jégmadár, tömegátlaga 355 g és 45 cm hosszú. A legtöbb királyhalász tollazata világos, kék és zöld. A királyhalászok hosszú, tőrhöz hasonló számlát használnak, amelyet halak és zsákmányok vadászására használnak.

Általában rövid lábak vannak, négy lábujjjal, amelyek közül három előre mutat. Ezek ragadozók, és zsákmányuk hal, hüllő, béka stb. Tojásuk változatlanul fehér és fényes. A tengelykapcsoló mérete fajonként változik. Minden kuplungban két tojás van. Néha tíz és átlagosan 3-6 tojást raknak. Az inkubációt férfi és nőstények egyaránt végzik. Az utódok 3-4 hónapig maradnak a szüleiknél. Zsákmányuk többnyire rovarok, szitakötők és méhek stb.

3. Gyors:

különféle madarak

Swift az Apodidae családjába tartozik, amely magas légi madarakból áll. A faváltások szoros rokonságban állnak a valódi váltásokkal. Ez a család görög eredetű, ami azt jelenti, hogy lábatlan. Ezek repülő madarak, és a leggyorsabb repülők, és körülbelül 169 km/h sebességgel repülnek. A közös sebesség legalább 200 000 km -t képes megtenni egy év alatt. Swiftnek nagy szárnyhegye van.

különböző típusú madarak névvel

Rugalmasságuk van a szárnycsontok és az elülső végtagok közötti szög megváltoztatására, hogy megváltoztassák alakjukat és területüket, maximalizálva hatékonyságukat és manőverező képességüket. A madarak még szárnyaikat is elforgatják az alapból. Minden kontinensen élnek, főleg az óceáni szigeteken. Súlyuk 5,4 g- 184 g, mérete 9 cm- 25 cm. hosszában. Ezen madarak fészkeit függőleges felületre ragasztják nyállal. A tojások 19-23 nap múlva kikelnek, és hat-nyolc héten belül távoznak. Mindkét szülő inkubálja ezeket a madarakat.

4. papagájok:

indiai madarak típusai

A kedvtelésből tartott madarak típusai közül a papagáj az egyik. A papagáj tudományos neve Psittaciformes. A Psittacopasserae családba tartoznak. Ezek többnyire szubtrópusi és trópusi régiókban találhatók. 86 -ban körülbelül 372 faj létezik. Méretük 3,5 és 40 hüvelyk között mozog, és tömege körülbelül 2,25 és 56 uncia. Ezek a madarak nyájnak nevezett csoportokban élnek, és minden gyülekezet 20-30 madarat tartalmaz.

paradicsomi madarak típusai

Mindenevők, vagyis; diót, gyümölcsöt és rovarokat esznek, stb. A papagáj karmai csak két tojást tartalmaznak, és az inkubációs időszak körülbelül 18-30 nap. Az újszülött papagáj az első két hétben vak. A fiókák fajtól függően csak 1-4 év alatt válnak teljesen éretté. A papagáj élettartama 50-95 év között változik.

5. Kolibri:

különböző madárfajok

A kolibri kismadár és a Trochilidae család tagja. És tudományos neve is Trochilidae. Ezek a legkisebb madarak, 7,5 és 13 cm között. Ezek jól ismertek kolibri néven, mert amikor szárnyaik csapkodnak, zümmögő hang jön létre. Minden irányba repülhetnek.

madártípusok a világon

Elsődleges táplálékuk a fa nedv, a pollen, a rovarok és a virág nektár. A tengelykapcsoló mérete körülbelül 1-3 tojást tartalmaz. A fiatal 18-30 nap múlva repül. Az ilyen típusú madarakról ismert, hogy szépséget adnak környezetünknek.

6. Columbidae:

madarak típusai és nevük

A galambok és a galambok a Columbidae család tagjai. Körülbelül 310 galambfaj áll rendelkezésre. Ezeket a szerelem szimbólumainak tekintik. Súlyuk körülbelül 900 g-2,1 kg. Testük hossza a felnőtt hímeknél 55 cm, a nyugati koronás galamboknál 70 cm, a törpéknél 13-15 cm. A tengelykapcsoló mérete körülbelül 1. A zsákmánya magot vagy gyümölcsöt tartalmaz. Többnyire trópusi természetben és erdőkben élnek, és bármilyen környezethez alkalmazkodnak. Mindkét szülő inkubál. A hím madarak csicsergő hangokat adnak ki, jelezve, hogy egyedülállóak.

madártípusok listája

7. Szarvascsőrű:

színes madarak típusai

A Bucerotidae család tagja. Ezek többnyire Szubtrópusi Ázsiában, Afrikában és Melanéziában találhatók. A gyertyán tömege legfeljebb 6,2 kg, a test hossza pedig 1 láb- 3 láb 11 hüvelyk. Körülbelül 55 faj létezik. Mindenevők, gyümölcsöket és rovarokat esznek. Ez a fajta madár karmokkal rendelkezik, amelyek körülbelül hat -nyolc fehér tojást tartalmaznak. A fészkelés teljes ideje alatt a hím 24000 gyümölcsöt hoz a nőstényeknek. Ennek a madárnak a sajátossága, hogy szempillái vannak.

különböző típusú madarak névvel

8. Rallidae:

különböző madárfajták

A Rallidae a kis és közepes méretű madarak kozmopolita családjába tartozik. Ebbe a családba tartoznak a repedések, a gallinulák és a csibék. Ezek többnyire szárazföldi élőhelyeken találhatók. Ezek különösen kedvelik a sűrű növényzetet. Testük hossza 12–63 cm, tömege pedig 20–3000 g. Ezek hosszú nyakúak, és később összenyomódnak. Ezek röpképtelenek a molt időszakban. Körülbelül 5-10 tojást raknak. A tengelykapcsolóban körülbelül 15 tojás van. Körülbelül egy hónapig függenek a szüleiktől.

minden típusú madár neve

9. Spoonbill:

minden különböző típusú madár

Spoonbill fehér madár és a Thresiornithidae család tagja. Hosszú lábú gázlómadár. Eddig hat fajt ismertek fel. Tudományos neve Plateinae. Ezek fákba és nádasokba építenek fészket. A karmai körülbelül három sima fehér tojást tartalmaznak, és mindkét szülő inkubálja. Halakkal és rovarokkal táplálkoznak, amelyek az alsó állcsont közé esnek. Kolóniákban és nyájban fészkelnek.

repülő madarak típusai

10 méhész:

fajta madarak képek

A méhevő tudományos neve Meropidae, és a Meropidae család tagja. Jelenleg huszonhat különböző méhészfaj él. Ezek többnyire Ázsiában, Afrikában, sőt Ausztrália, Új -Guinea és Európa egyes részein is megtalálhatók. Repülő rovarokat, méheket stb. Zsákmányolnak. A méhészek egyik különlegessége, hogy mielőtt elfogyasztanák a zsákmányt, eltávolítják a rovar csípését. A tengelykapcsoló 2-9 fehér tojást tartalmaz. Fészkük az, hogy dögöket fúrnak a földbe. A szülők vállalják a fiatal madarak inkubációját.

típusú gyönyörű madarak

11. Gróf:

típusú madarak képekkel

A füge tudományos neve Podicipedidae. A Podicipediformes családhoz tartozik. Ezek a madarak általában édesvízben merülnek, és néhányan télen vonulnak a tengerbe. Körülbelül 22 faj van, és általában hat. Tömege körülbelül 1,7 kg és 120 gramm között, testhossza pedig 23,5 cm és 71 cm között változik. Elsődleges táplálékforrásuk a hal, és nyílt vízben búvárkodva fogják el őket.

minden madártípus

12. Gyöngytyúk:

madarak fajtái és nevük

A gyöngytyúk tudományos neve Numididae, és a Galliformes magasabb osztályába sorolják. Ez a madár őshonos Afrikában. A gyöngytyúk sötét szürke és feketés tollazatú, sűrű foltokkal. Hossza 40-71 cm, tömege 700-1600 gramm. Ezek a Szaharától délre eső Afrikában találhatók. Általában rovarokkal táplálkoznak. Ám a gyöngytyúkok Afrika és Olaszország egyes részein az emberek zsákmányává válnak. Tojásuk drágább, mint a csirke tojás.

fajta madarak névvel

13. Libamadár:

menő madarak

A liba tudományos neve Anserini és az Anatidae család. A liba tömege 3,2-6,5 kg. Szárnyfesztávolságuk kanadai libánál 1,3-1,8 m, hattyú libánál 1,6-1,8 m. A tengelykapcsoló mérete körülbelül öt kanadai libánál és 5-6 hattyú libánál. Az élettartam 10-24 év. A liba meglehetősen gyakori és jellemző a madarak típusaira, bár nem tud magasan repülni.

sokféle madár

14. harkály:

madarak típusai és nevei

A tudományos név Picidae, és a Picidae családhoz tartozik. Többnyire Új -Zélandon, Ausztráliában, Madagaszkáron, Új -Guineában és a szélsőséges sarkvidékeken élnek. Körülbelül 200 faj létezik. A harkályok általában fekete, piros, sárga és fehér színűek. Másodpercenként 20 -szor csipegethetnek. Rovarokkal és elhalt fákkal táplálkoznak. A fészek 2-5 tojást tartalmaz, és az inkubációs időszak körülbelül 11-14 nap.

ritka madarak

15. Pingvinek:

a madarak minden fajtája a világon

A pingvin tudományos neve Spheniscidae. A Sphenisciformes családba tartozik. A vízben 6-9 km/h sebességgel tud merülni. Testtömege körülbelül 38 kg, magassága pedig fajonként változik; 33 cm egy kis pingvin, 49 cm a Galapagos pingvin és 1,1-1,3 m a császári pingvin. Egy pingvin maximális élettartama 20 év. Ez egy másik fajta madártípus, amelyet nem gyakran látunk.

madárfajták listája

16. Fecskék:

A madarak típusai és nevei

A fecske tudományos neve Hirundinidae. A családban megtalálható fajok száma 83. Az Antarktiszon kívül világszerte szaporodnak. A világ különböző pontjaira vándorolnak. Ezek rovarevők. A lenyelés sebessége körülbelül 30-40 km/h. A felnőtt test tömege körülbelül 10-60 g. Testhossza 10-24 cm. A kuplung mérete 4-5. Az inkubációs időszak a fajok között oszlik meg.

mindenféle madarak neve

17. Passerine:

különböző indiai madarak

A tudományos név Passeriformes. Ennek a madárnak a megkülönböztető jellemzője, hogy a lábujjak elrendezése három előre és egy másik hátrafelé mutat. Több mint 110 családja van. Súlya meghaladja az 1,5 kg -ot és 70 cm hosszú. A járókelők csibéi vakok, tehetetlenek és tolltalanok. A tengelykapcsoló egyetlen tojást tartalmaz.

színes madarak

18. Gémek:

nagyméretű madarak típusai

A tudományos név Ardeidae. Ez a gyönyörű madár a Pelecaniformes osztályába tartozik. Eddig az elismert fajok száma 64 a világon. A gém magassága 1,2-1,5 cm. Szárnyfesztávolsága 40-58 cm. A gém tömege 4-5 kg, és fajonként eltérő. Ezek húsevők. Esernyőszerű lombkoronát képeznek vadászni. Zsákmányuk halak és rákok stb. Ritkán vesznek borsót, gabonát, kukoricát stb. Három -hét tojást raknak. Mindkét szülő részt vesz az inkubációban.

nagyméretű madarak

19. Sirály:

fajta kis madarak

A tudományos név Laridae. A Lari magasabb besorolásába tartozik. Ezeket gyakran sirályoknak nevezik. Főleg az észak -atlanti régiókban található. A kis testtömeg 68-160 g, a felnőtt sirály 1,8 kg. A test hossza 25-30 cm kis sirály felnőtteknél és 64-79 cm nagy fekete sirály felnőtteknél. Minden sirály szárnyfesztávolsága kis sirálynál 61-78 cm, felnőttnél 1,5-1,7 cm. A sirály tengelykapcsoló-mérete 1 a fecskefarkú sirálynál, 2-6 a kis sirálynál és 1-3 a nagy fekete sirály felnőttnél. Tengeri és édesvízi tavak halaival és gerinctelenekkel táplálkoznak. Iszik a tengert és a sós vizet is.

aranyos madártípusok

20. Albatrosz:

kis madárfajták

Az albatrosz tudományos neve Diomedeidae. A Procellariiformes magasabb osztályba sorolták. A Dél -óceánon és a Csendes -óceán északi részén terjednek el. Szárnyfesztávolsága eléri a 12 métert. Rákfélékkel, halakkal és lábasfejűekkel, valamint szeméttel táplálkoznak. Néha még zooplanktont is szednek. Egyetlen tojást raknak, fehér vöröses foltokkal. Minden tojás súlya 200-510 g. 18 havonta szaporodnak. Ez a fajta madár fészket hoz létre fű, cserjék, tőzeg, talaj és pingvin tollak segítségével. Mindkét madár inkubációt igényel. Chicket három hétig ápolják és őrzik. Akár 50 évig is fennmaradhat.

népszerű madarak

21. Kakuk:

típusú kis madarak

A vadon élő madarak nevében a kakukk egy, tudományos neve pedig Cuculidae. A Cuculiformes magasabb besorolása alá tartozik. Mintegy 54 kakukkfaj létezik. A kakukkok többnyire Ázsiában, Ausztráliában, Afrikában és Európában találhatók. Gátolják az olyan területeket, mint a rétek, mezők és mocsarak. Néha még az alpesi régiókban is megjelenik. A kakukk hossza eléri a 12,6–14,1 -et, súlya pedig akár 2,1 uncia. A hímeket és a nőstényeket színük alapján lehet azonosítani. A kakukk hernyókkal és rovarokkal táplálkozik. Általában 12-22 tojást tojik szezononként. A kakukk élettartama hat év. Általában a kakukk kilenc hónapig tartózkodik Afrikában, de soha nem énekel. A férfi kakukk énekel helyettünk.

apró madarak típusai

22. Peafowl:

nagyméretű madarak típusai

A páva más néven páva, amelyet háziállatként és vadmadaraként kezelnek. Két ázsiai faj létezik kék, az indiai páva szárnyai eredetileg Indiából és Srí Lankáról, a többi Burmából, amely zöld színű. Tolluk különlegessége, hogy szemfoltokkal vannak megjelölve. A páva kétségtelenül gyönyörű madarak, amelyek lenyűgöznek minket.

nagyméretű madarak

A címer mindkét nem feje fölött látható. A páva tollazata barna, zöld és tompa szürke keveréke. A vokalizáció révén vonzza a borsót. Peafowl mindenevő. Virágszirmokat, növényrészeket, magfejeket és rovarokat esznek. Még hüllőket, ízeltlábúakat és kétéltűeket is elfognak. Ezeket is háziasítják. A pávacsaládot Bevy -nek hívják. A hatalmas vonatok ellenére nagyon magasra tudnak repülni. Még a fehér páva is észrevehető.

23. Sas:

vadon élő madarak típusai

A közönséges madarak listájában a sas az egyik, amely az Accipitridae családjába tartozik. Csaknem 60 sasfaj származik Afrikából és Eurázsiából. Még 14 faj található Közép-, Dél -Amerikából, Észak -Amerikából és Ausztráliából. A sasok jelentős, erőteljes ragadozó madarak, masszív fejjel és csőrrel. A legtöbb sas nagyobb, mint a keselyű. A sasok szemei ​​erőteljesek; 3,6 -szorosa az emberi élességnek a házassági sas esetében. A sasfészket szemnek nevezik, és magas sziklákra és magas fákra épülnek.

egzotikus madarak típusai

Két tojást raknak, és csúcsragadozónak nevezik őket a világon, akiknek testtömege fajuk szerint változik. A sasokat gyakran négy kategóriába sorolják: Harpy sasok, bakancsos sasok, kígyó sasok és hal sasok. Harpy sasok vadásznak a trópusi régiókban.

24. Moa:

nagyméretű madarak típusai

Moa egy kihalt új -zélandi madár. A Moa tudományos neve Dinornithidae. A Ratite osztályba sorolják. Két nagy faja van, Dionrnis robust és Dinoris novaezelandiae. Magassága eléri a 3,6 m -t, nyakát kinyújtva. Minden Moa súlya 230 kg lehet. Ezek növényevők. A Moa egyedülálló természete az, hogy zúzókőket nyelnek le. Ezek a kövek simaak. A Moa tojás mérete 120-240 mm és 4,7-9,4 cm között mozog. A hím Moa inkubál.

25. Elefántmadár:

különböző típusú nagy madarak

A tudományos név Aepyornithidae. Ezek a 17. és 18. századi fajok. Egykor Madagaszkár szigetén éltek. Hét fajt találtak elefántmadarakban. Az elefánt magassága 3 m, súlya 350-500 kg. Leginkább Ausztráliában és Új -Guineában él. Növényevő, tojásainak mérete jelentősebb, mint egy struccé. A tojás kerülete körülbelül 3 láb és 13 hüvelyk, kapacitása 2 császári gallon. Hatalmasak és egyedülálló madarak.

40 különböző madárfaj:

 •  Napi ragadozó madarak:

Ezek azok a madártípusok, amelyek főként napi ragadozó madarakként ismertek, és amelyek az Accipitriformes rendjébe tartoznak. Ezek a madarak csőrükkel és éles karjaikkal megcsonkítják a zsákmányt, és nappali vadászoknak is nevezik őket. Titkármadár, kaliforniai kondor, kopasz sas néhány példa ezekre a madarakra.

 • Vízimadarak:

A kacsák, hattyúk és libák az Anseriformes rendjébe tartozó népszerű vízimadarak közé tartoznak, és ezek általában édesvízi tavakban találhatók. Az Anatidae, az Anhimidae és az Anseranatidae a három család, amelyeket ebben a sorrendben találhat. Néhány példa ezekre a madarakra a fakacsa, kanadai liba, mandarinkacsa.

 • Kolibrik & Swift:

Az Apodiformes az a rend, amelyhez a kolibri és a swift tartozik. Ebben a sorrendben az Aegothelidae, a Hemiprocnidae, az Apodidae és a Trochilidae a család. Néhány példa ezekre a madarakra: Amethyst Woodstar, Ande Emerald, Black Inca.

 • Kiwi & Kihalt madarak:

A kivi egyedülálló faj, amely csak Új -Zéland és Ausztrália területén található. Az Apterygiformes rendjébe tartoznak, és a madarak többsége kihalt. A déli barna kivi, a nagy foltos kivi, a kis foltos kivi, az Okarito kiwi és az északi sziget barna kivi az öt madár, amelyet ebben a csoportban találhat.

 • Szarvascsőrű & Hoopoes:

A szarvascsőrűek és a karikák a Bucerotiformes rendjébe tartoznak. A Bucerotidar, a phoeniculidae, a bucorvidae és az upupidae a négy család, amelyek ebbe a rendbe tartoznak. Néhány példa az afrikai szürke szarvascsőrű, a vörös csőrű csőrűcsőrű, a tarka szarvascsőrű, a Srí Lanka-i szürke szarvascsőrű.

 • Nightjars, Frogmouths & Olajmadarak:

A Nightjars, a Frogmouths és az Oilbirds a Caprimulgiformes rendjébe tartozó madarak családjai, amelyek közül a nightjars a legnagyobb család. Az Antarktiszon kívül mindenhol megtalálható. Az olajmadár, a Wallace-féle bagoly-éjjeli, a hegyi bagoly-éjszaka, a Tawny-béka-száj, a Gould-féle béka-száj néhány példa az ilyen típusú madarakra.

 • Seriemas:

A Seriemas az egyetlen madárfaj, amely a Cariamiformes rendjébe tartozik. A mai és kihalt madárfajok ennek a rendnek a részét képezik. A vörös lábú seriema, a fekete lábú seriema, a rém madarak a Seriemas néhány példája.

 • Emus & Kazaháriumok:

Két röpképtelen szárazföldi madárcsalád létezik, amelyek a Casuariiformes, az Emus és a Cassowaries rendjébe tartoznak, és különösen Ausztráliában honosak. Ebből a rendből kevés élő faj a Cassowary, a Casuarius unappendiculatus, a Casuarius benneti, az Emu.

 • Parti madarak:

A cipőmadarak a Charadriiformes rendjébe tartoznak, amelyekben körülbelül 350 faj található, amelyek jellemző jellemzői. A cipőmadarakhoz tartozó madarak egy részét veszélyeztetettnek tekintik. Ezeknek a fajoknak a madarai közül néhány a Razorbill, a Horned puffin, a Crested auklet, The piping plover.

 • Gólyák, gémek & Keselyűk:

A gólyák, gémek és keselyűk a Ciconiiformes rendjébe tartoznak. Ezek vagy vízi madarak, vagy madarak, amelyek a víz közelében élnek, jellegzetes jellemzőkkel. Nagy kék gém, Szarvasmarha kócsag, Havas kócsag, Cipőkagyló néhány példa a fajra.

 • Egérmadarak:

Csak hat egérmadárfaj található a Coliiformes rendjébe, amelyek megtalálhatók a Szaharától délre eső Afrikában. A gesztenyehátú egérmadár, a rúdmellű egérmadarak, a fehérhátú egérmadár, a kék szappanos egérmadár, a vörös arcú egérmadár, a fehérfejű egérmadár a hat faj neve.

 • Galambok és Dodók:

A galambok és dodók élő és kihalt fajai egyaránt a Columbiformes rendbe tartoznak. Ezeket a madarakat bárhol könnyen felismerheti jellegzetességeik miatt. Nevető galamb, gyémánt galamb, utasgalamb, Dodo néhány példa ezekre a fajokra.

 • Királyhalászok, görgők & Méhek:

A Coraciiformes azon fajok rendje, amelyek színes és változatos madarakkal rendelkeznek. A hengereket az ornitológusok a madarak vezető családjának tekintik, más hozzájuk kapcsolódó madárcsaládokkal. Néhány példa ezekre a madarakra: fekete arcú jégmadár, öves jégmadár, abesszin görgő, lila dollár madarak.

 • Kakuk, úttörők & Koels:

A madarak egyik híres rendje a Cuculiformes, mivel kakukkokkal rendelkezik, amelyeket Koels és Roadrunners mellett parazitának tartanak. Sárgacsőrű kakukk, gesztenyemellű Malkoha, Nagy-Ani, Törpe kakukk néhány példa ezekre a madarakra.

 • Kagus & Napfények:

A Kagus és a sunbitterns az egyetlen élő faj az Eurypygiformes rendben, és sok más kihalt. Néhány faj a Kagu, Eurypyga, Sunbittern, Eurypyga.

 • Sólymok:

A Falconiformes a madárfajok sorrendje, amelyek leginkább ragadozó készségeikről ismertek, a Falcons a kiemelkedő. Néhány példa erre a sorra: Vándorsólyom, Fekete Caracas, Közönséges kesztyű, Crested Caracara.

 • Csirkék & Pulykák:

A csirkék és a pulykák a madarak változatos csoportjába tartozó fajok, amelyek a Galliformes rendjébe tartoznak. Néhány példa erre a feketerigó, a kakas, a vad pulyka, a narancslábú súroló..

 • Loons:

A Gaviiformes sorrendben öt madárfaj található, amelyeket Loons -nak is neveznek. Megtalálhatja őket a vízi forrásokban, mivel nehezen mozognak a szárazföldön. Sárgás csőrű, vörös torkú, narancsos, közönséges csigás, csendes-óceáni, déli-tengeri narancs a faj egyik legjobb példája.

 • Daruk & Sínek:

A daruk és a sínek a Gruiformes sorrendben elterjedt fajok, amelyek méretükről és egyéb jellemzőikről ismertek. Néhány példa a Sandhill daru, ausztrál daru, Demoiselle daru, Courlan vagy limpkin.

 • Kakukkhengerek:

A kakukkhengerek az egyetlen faj a Leptosomiformes rendben. Ezeket a madarakat általában Madagaszkáron és a Comoro -szigeteken találja.

 • Mesitek:

Madagaszkár az egyetlen hely, ahol megtalálható a Mesitornithiformes rendjébe tartozó egyetlen három mesites faj. Ezeket veszélyeztetett fajoknak tekintik, amelyek rokonok a galambokkal.

 • Turacos & Útifű evők:

Turacos és útifű evők a két madár, amelyek a Musophagiformes rendjébe tartoznak. Ennek a rendnek az egyedülálló tulajdonsága, hogy tollaiban réz alapú pigmentek vannak, címerrel a fejükön.

 • Hoatzins:

A hoatzinok az Opisthocomiformes rendjébe tartozó kék, csupasz arcú madarak. Ennek a növényevő madárnak a fején legyezőre emlékeztető címer található.

 • Túzok:

Az Otidiformes az a rend, amelyben a túzok egyediséggel bír a viselkedésüktől a megjelenésükig. Hacsak nem félnek ezek a madarak, inkább futnak és sétálnak, mint repülnek.

 • Ülőmadarak:

A Passeriformes -t tartják a legjelentősebb madárrendnek, amelyben ácsorgó madarak vannak. Erős izmokkal a hangdobozban és 12 farktollal, ami egyedivé teszi őket. Néhány példa az ázsiai tündér-kékmadár, a keleti égihéj és a hosszúfarkú cinege.

 • Pelicans & Fregatt madarak:

A fregattmadarak, a kormoránok és a pelikánok azok a vízi madarak, amelyek a Pelecaniformes rendjébe számítanak. Néhány ilyen sorrendű madár láthatóan kihalt vagy kritikusan veszélyeztetett.

 • Trópusi madarak:

A trópusi madarak, ahogy a neve is sugallja, megtalálhatók azokban a trópusi régiókban, amelyek tengeri madarai a Phaethontiformes rendbe tartoznak. A vörösfarkú trópusi madár, a fehér farkú trópusi madár és a vörös csőrű trópusi madár az egyetlen három madár ebben a sorrendben.

 • Flamingók:

Csak hatféle flamingó létezik, amelyek a Phoenicopteriformes rendjébe tartoznak. Egyedülálló tulajdonsággal rendelkeznek, amelyek magasak és nagyok.

 • Harkályok:

A Piciformes az a rend, amelyhez a harkályok erős pofával tartoznak. Példa erre a sorra a molyhos harkály, az egeres pufók, az északi villódzás és a barna jacamar.

 • Grófok:

A pisztrángok a Podicipediformes rendjébe tartozó partokon élő madarak. Ezeknek a madaraknak az egyik egyedülálló tulajdonsága a vízen úszó fészek. Néhány példa a rövidszárnyú, a vörös nyakú és a nagytestű.

 • Albatroszok & Petrels:

Az albatroszok és a csigák azok a tengeri madarak, amelyek csak tenyésztésre kerülnek a szárazföldre, és amelyek a Procellariiformes rendjébe tartoznak. Néhány példa ezekre a fajokra a perui búvármacska, a Laysan albatross, a félénk albatrosz és a fekete sapkás petrel.

 • Papagájok:

A Psittaciformes olyan fajok sorozata, amelyeknek az egyik híres madárpapagájuk van. A szürke papagáj, a rózsagyűrűs papagáj, a rózsaszín kakadu, a szivárványos lorikeet néhány példa a papagájfajokra.

 • Homokporok:

A homokcsoport a sivatagi madarak egy fajtája, amely a Pteroclidiformes rend része. Néhány példa a foltos homok, a tibeti homok, a lichtensteini és a fekete arcú homokpor..

 • Rheas vagy Nandus:

A Rheas vagy a Nandus a Rheiformes rendjébe tartozik. Nagy méretű madarak, amelyek hasonló tulajdonságokkal rendelkeznek, mint a struccok, de kisebbek és röpképesek. Általában Dél -Amerikában található, e faj madarainak többsége kihalt.

 • Pingvinek:

A pingvinek a röpképtelen madarak, amelyek a déli féltekén találhatók, és a Sphenisciformes rendbe tartoznak. A Gentoo pingvin, a császári pingvin és a Galapagos pingvin néhány példa a világon megtalálható 18 típusú pingvinre.

 • Baglyok:

A baglyok a Strigiformes rendhez tartoznak, és sok faj ebben a sorrendben húsevő és éjszakai. Körülbelül 244 bagolyfaj ismert.

 • Struccok:

A strucc az egyetlen madárfaj, amely a Struthioniformes rendbe tartozik. Néhány példa ezekre a fajokra: arab strucc (kihalt), észak -afrikai strucc és masai strucc.

 • Boobies & Gannets:

Az olyan tengeri madarak egyesülése, amelyek egy csoportban fészkelnek, mint a Gannets és Boobies, a Suliformes rendbe tartoznak. Az ausztráliai szúnyog, a vöröslábú, az Adams és a Maszkos mellek a példák.

 • Tinamous:

A tinamuszok a csirke-szerű madarak, amelyek inkább a Tinamiformes rendhez tartozó talajon maradnak. Néhány példa erre a fajra: csuklyás tinamou, fehér torkú tinamou, chilei tinamou, törpe tinamou és barred tinamou.

 • Trogons & Quetzals:

A trogonok és a quetzalok azok a madarak, amelyek a Trogoniformes rendjébe tartozó melegebb helyeken élnek. A ragyogó Quetzal, a Narina trogon, a kubai trogon, a Pavonine Quetzal, a Red-naped trogon és a Mountain Trogon néhány madárpélda ebben a sorrendben.

A nagyon sokféle madár tanúsítja, hogy milyen szép az ökológiánk. A fenti madárlista mindenféle madarat tartalmaz, amelyeket ismerünk és nem ismerünk. A különböző típusú madarak képekkel és nevekkel segítenek felfedezni és tanulni, és többet megtudni róluk.

Jogi nyilatkozat: A cikkben közölt információk csupán javasolt információk. A weboldal semmilyen módon nem felelős, ha bármilyen eltérés tapasztalható az eredeti madaraknál.

Gyakran ismételt kérdések és válaszok:

Q1. Melyek a veszélyeztetett madarak Indiában??

Madarak és fajtáik

Válasz: Sok madárfaj van, amelyet veszélyeztetettnek tekintettek. Íme az öt legveszélyeztetettebb indiai madár listája.

 • Nagy indiai túzok.
 • Erdei bagoly.
 • Vörös hajú keselyű.
 • Jerdon tanítványa.
 • Kanálcsőrű homoktövis.

Q2. Mi a legkisebb madár??

Apró madarak típusai

Válasz: A méh kolibri a legkisebb madár a világon. A nőstény madarak jelentősebbek, mint a hímek, a hím madarak teljes hossza 57 mm. Súlyuk 1,6 gramm.

Q3. Mi a legnagyobb madár a Földön??

A nagy madarak típusai a világon

Válasz: Az Afrikában általánosan előforduló struccot óriási madárnak tekintik a világon. Két ember súlya közel 63-145 kg, míg a hímek 156 kg.

Képek Forrás:  25.