6 különböző típusú vízszennyezés képekkel

A vízszennyezésről azt lehet mondani, hogy a víz szennyeződése a különböző közvetlen és közvetett szennyező anyagok jelenléte miatt. A szennyező anyagok legtöbbször a vízbe kerülnek, és mindezek miatt a víz erősen szennyezett a vízbe kibocsátott legveszélyesebb vegyi anyagokkal.

A vízszennyezés típusai

Ezt a vizet tovább használják egy bizonyos osztályba tartozó nők és férfiak minden személyes és háztartási szükségletükhöz. Napjainkban sok olyan folyamatot hajtanak végre, amelyek a víztisztításon alapulnak, így az emberek bizonyos csoportja használja a tisztított vizet.

Különböző típusú vízszennyezők és hatásuk:

Ebben a cikkben a vízszennyezés néhány fő típusáról és azok forrásairól fogunk beszélni, amelyek nyilvánvalóak.

1. Tápanyagokból származó szennyezés:

Vannak bizonyos műtrágyák, a szennyvíz és a szennyvíz nagy mennyiségű tápanyagot tartalmaz. Ezek a tápanyagok tovább vezethetnek a nem kívánt növények növekedéséhez. Ha olyan növényeket lát, mint algák, gyomok stb. A tavak oldalán, akkor könnyen hibáztathatja a tápanyagok vízben való jelenlétét. A víz rendkívül szennyezetté válik, és mindezen célokra elmondható, hogy valóban ártalmas mindazoknak, akik ezt a vizet használják. A víz ihatatlanná válik, és az emberek, akik ezt a vizet fizikai és személyes célokra használják, káros betegségek áldozatai lehetnek. Ezért az állam kormánya kijelölte a város önkormányzati társaságát és a tóhatóságokat, hogy megfelelő létesítmények építésére törekedjenek, amelyek elősegítik a víz tisztítását és használhatóvá és ihatóvá teszik.

1. A tápanyagok szennyezése

Vannak olyan élőlények, amelyek a vízben lévő tápanyagok miatt születnek, és nagyon károsak nekünk, embereknek. Az algák akár akadályt is jelenthetnek a szűrőkön keresztüli megfelelő vízáramlásnak, ezért a tó víztisztítási folyamata is késik. Van egy dolog, amit mindannyian tudnunk kell, hogy ha túl sok alga van a vízben, akkor az elfogyasztja a vízben lévő oxigén nagy részét, és ez a vízben lévő élőlények halálának bizonyulhat. A víz élettartama lassan romlik és meghal az állandó oxigénhiány miatt a vízben.

2. A felszíni víz szennyeződése:

2. A felszíni víz szennyeződése

Az ezen a napon növekvő témában végzett emberkutatások szerint a felszíni vizek szennyezettsége számos betegséget okoz. Sok szennyező anyag keveredik a felszíni vízzel, és így szennyeződnek. Olyan létesítményeknek kell lenniük, amelyek gondoskodnak erről az ügyről, és korlátozzák a szennyező anyagok felszíni vizekkel való bejutását. A szennyező anyagok gyakran feloldódnak a felszíni vízzel, és ezt a fajta szennyezést felszíni vizek szennyezésének nevezik.

3. A talajvízszennyezés:

A vízszennyezés minden típusa között ez nagyon gyakori. Ez akkor fordul elő, amikor az emberek növényvédő szereket és különböző vegyszereket alkalmaznak a talajra, és ez alapvetően szennyezi a talajvizet. A szennyező anyagokat alapvetően a talaj mélyére mossák, ha heves esőzések fordulnak elő, és így a talajvíz szennyeződik. Ez számos mikroorganizmus növekedéséhez vezet, és ez további oxigénhiányhoz vezet a légkörben, mivel ezeknek a szervezeteknek elég sok oxigénre van szükségük az életben maradáshoz.

3. A talajvíz szennyezése

Ezért fontos ellenőrizni a föld alatti vizet, hogy szennyeződésmentes -e. Még mindig sok helyen vannak ebben az országban, ahol a kutak ivóvízforrás. Ezeken a helyeken ellenőrizni kell a vizet, mielőtt eléri a torkát (ivás előtt), hogy tartalmaznak -e bármilyen vegyi anyagot. Ha ilyen védő és óvatos szokást nem gyakorolnak, az halálhoz is vezethet.

Többet látni: Cukorbetegség típusok

4. Vízszennyezést olajozó olaj:

Ez az egyik legveszélyesebb ember okozta vízszennyezés. A BP olajszennyezése 2010 -ben katasztrófa volt, és a vízben lévő biológiai lények halálához vezetett. Annak ellenére, hogy a hatás lokalizált, az emberekre is káros. Az elpazarolt olaj által szennyezett víz akár mérföldeket is elérhet, és szennyezheti a nagyvárosi városok víztömegeit. Az ezzel kapcsolatban végzett élénk kutatás szerint számos madár elvesztette a legyet, amikor az olaj beszorult a tollakba, és ezért fulladtak meg.

4. Olajszennyezés, amely vízszennyezést okoz

Például számos daru és más hasonló vízparti madár elhunyt a víz ilyen káros szennyeződése miatt. 2010 -ben több mint 1200 állatot találtak holtan a BP olaj szivárgása miatt. Néhányuk a veszélyeztetett fajok listájának kategóriájába tartozott. Az állatok bizonyos (nagyon kisebb) százaléka élt, de a környezetvédelmi szakértők jelentése szerint látható volt, hogy azok, akik életben maradtak, elég hamar elpusztultak, mivel a vízvilág környezete teljesen szennyezett.

Többet látni: Különböző típusú szennyeződések

5. A felfüggesztett ügy:

5. A felfüggesztett anyag

Vannak olyan anyagok, amelyek nem oldódnak könnyen a vízben. Néha lebegnek a felszínen, így szennyezik azt. Az ilyen anyagokat szemcsés anyagoknak nevezik. A nem annyira képzett emberek által kidobott vagy ártalmatlanított káros anyagok egy része mélyen a víz belsejébe kerül, és nagy környezeti veszélynek bizonyul a vízben élő növények és állatok számára. A vízi állatok és növények sok halálát okozza egy ilyen gondatlan szokás.

Többet látni: A légszennyezés típusainak listája

6. Kémiai vízszennyezés:

6. Kémiai vízszennyezés

A víz szennyeződése miatt a benne lévő vegyszerek miatt a víz meglehetősen szennyezett lesz, és később ezt a vizet csak azok használják. Ez azt jelenti, hogy tudtán kívül megbetegszenek. A vegyi anyagok szintén nagyon károsak a vízi élővilág tagjaira, ezért a tavak és tavak vizét ellenőrizni kell, mielőtt szennyeződne. A vízi állatok terméketlenné válnak, és ez a vízszennyezés egyik legveszélyesebb mellékhatása.