A 10 legjobb tojásrakó csirkefajta Indiában

A csirke háziasított madár, amelyet tojásai és húsai miatt termesztenek. A vörös dzsungel szárnyasainak egyik alfaja. A lakosság leginkább a csirkét kedveli, és néhány embernek baromfit tartanak, ami a csirke tömeges tenyésztése és háziasítása. A hím csirkét kakasnak, a nőstényt a tyúknak nevezik. A húsfogyasztás során mind a hím, mind a nőstényt használják. A tojásokat azonban a tyúk rakja.

De tudtad, hogy az emberek és a csirke bizonyos szempontból hasonlóak? Kiderült, hogy a csirke génjeinek körülbelül 60% -a rendelkezik emberi megfelelővel. A sejt szerkezete és a sejt működési módja nagyjából hasonló volt az emberekéhez. A csirkék, akárcsak az emberek, hajlamosak összehasonlítani magukat a „csoportjuk” többi tagjával, ami azt jelenti, hogy különálló identitásnak tekintik magukat másoktól. A másik megdöbbentő hasonlóság az, hogy a csirkék hogyan térnek el a hagyományos módszerektől a probléma megoldásának új módszereihez. Ezenkívül a felnőtt nő empátiát és más érzelmi állapot megosztásának képességeit mutatta. Ez nyilvánvalóan rámutat arra, hogy bizonyos tulajdonságokat megosztanak velünk, emberekkel.

A tojásrakó csirkefajták legjobbjai

Íme néhány megdöbbentő tény, amit valószínűleg nem tudtál róluk.

  1. Ismerik a „főnöküket”. Úgy tűnik, hogy hierarchiát követnek, ahol csípési utasításokat kapnak. Ez azt jelenti, hogy mindegyikük tudja a helyét ezen a hierarchia lépcsőn.
  2. Arcuk alapján meg tudják különböztetni a többi fajt, legalább 100 -at. És azt hitted, hogy mindegyik ugyanúgy néz ki!
  3. A csirkék ugyanúgy álmodnak, mint mi. Gyors szemmozgásuk van vagy REM.
  4. Színes látásuk van.
  5. És igen! Akárcsak mi, ők is sok fájdalmat éreznek. Fájdalomreceptorokkal rendelkeznek, amelyeken keresztül szorongást is tapasztalnak.
  6. Körülbelül 30 típusú hangosításuk van a fenyegetések különböző típusainak megkülönböztetésére.
  7. A csirke anyák megtanítják csibéiket hívni akkor is, amikor méhben vannak. Beszélnek a babákkal, amikor a méhében vannak.
  8. Tojásuk színét a fülük színe határozza meg! A piros fülcimpájúak barna tojást, míg a fehér fülcimpájúak fehér tojást tojnak!

Tehát, ha ez eléggé meglepett, íme néhány csirkefajta, amelyeket valószínűleg meg kell ismernie.

1. Bantam csirke:

A Bantam a szárnyasok kis fajtája. Szépnek és aranyosnak tűnnek. Ha friss tojást keres, háziasítania kell. Csak egy erős kupakra van szükségük, amelyet otthonnak hívhatnak. Imádják a porfürdőt, a peck -et és a prod -ot, ezért csak arról kell gondoskodni, hogy legyen elegendő mozgásterük. Kisebb a táplálkozási igényük, mivel kicsi a méretük.

2. Hibrid csirkék:

A nevükhöz hasonlóan keresztezik őket. Keresztezésük 1950-ben kezdődött a hatalmas kereslet eredményeként. Két vagy több tiszta fajtával keresztezik őket, sőt a tenyésztés után keresztezik is őket. Ezek egészségesek és fittek, mert a vérvonalak eltérnek a szüleiktől. Amikor egyes madártörzseket kereszteznek, az utód mindig jobb, mint a szülő. Egészséges megjelenésűek, világos rétegekkel. Ráadásul sokkal olcsóbbak, mint bármely más fajta.

3. A tiszta fajta:

Ezek a hagyományos fajták, és inkább testesek, mint a hibridek. A hosszú nyári napokon rakják le tojásaikat. Azonban kevesebb tojást raknak, és az I. fajta általában költséges. Manapság a kinézetük miatt termesztik őket. A Rhode Island vörös, Sussex, Maran a tiszta fajtájú csirkék közé tartozik.

4. Orpington:

Egyszóval gyönyörűek! Bolyhosak és barátságosak. Különféle színekben kaphatók, mint a kék, a levendula, a fekete és a fehér. Egy év alatt közel 200 világosbarna tojást raknak. Arany színárnyalatuk vonzó, és így könnyen a ragadozók áldozatává válnak.

5. Plymouth Rock:

Népszerű csirke, amelyet mezőgazdasági fajtaként termesztenek. Szívósak és szeretnek barangolni. Nyugodtak és különböző színekben kaphatók, mint a kék, a kolumbiai, a lepény, a kék vagy a fekete fodros. Egy év alatt közel 250 tojást raknak rózsaszín-barna színű tojást.

Különböző típusú csirkefajták Indiában:

Tudtad, hogy milyen csirkét ettél? Jól! Ne ess zavarba! Indiában sokféle csirkefajta kapható a legmagasabb tápértékekkel. Íme néhány népszerű csirkefajta Indiában. Olvasson tovább, ha többet szeretne tudni.

1. Broiler:

A tojás a tyúkoktól származik, azokat, amelyeket kifejezetten a tojásokért neveltek. De azokat a csirkéket, amelyeket húsra nevelnek, brojlernek nevezik. Fehér színűek, és kifejezetten az optimális egészség érdekében tenyésztik őket, és normál méretűek, hogy csak minőségi terméket állítsanak elő a fogyasztók számára.

Jellemzően nagy, nyitott épületekben, házaknak nevezik őket. Szeretnek más csirkékkel barangolni, enni és sétálni. A tojás színe a brojler kereszttől függ. Például a leghorn csirke fehér színű tojást, míg egy olajbogyótojás olívazöld tojást rak.

2. Asil csirke:

a klasszikus indiai csirke ez a kakasütő csirke, más néven Asil csirke. Ez egy ősi fajta Indiából, és díszítő célokra tartják. Azonban barátságosak, ha távol tartják őket más kakasoktól. Igazán okosak és erős izmúak, és népszerűek Andhra Pradeshben és Tamil Naduban. A toll általában vörös, fekete vagy mindkettő keveréke, és kemény tollnak nevezik. Tojásaik világosbarna színűek.

3. Kadaknath:

ez egy másik indiai fajta Jhabua és Dhar kerületek Madhya Pradesh. Nagy a kereslete a gazdag fehérje és nagyon alacsony zsírtartalom miatt. Bőrük fekete, és tojásokat tojnak. Koromfekete tollairól híresek és természetes fészkelők.

4. Busra:

Ez egy közepes méretű, könnyű tollas madár, amely általában éber természetű. Színek tekintetében igen változatos. A csőr sárga, vörös csíkokkal. Tojásaik súlya csak körülbelül 28-38 gramm, héjuk színe világosbarna. Suratban és Maharashtra más kerületeiben találhatók.

5. Chittagong:

Ők az egyik kiváló háziállat fajtájuk között. Tanulékonyak és gyönyörűen néznek ki. Évente körülbelül 140 tojást raknak. A chittagongok világosak, barnák vagy sötétek. Is ismert, hogy lusták. Ez a fajta Banglades Chittagong és Comilla kerületéből származik. Különleges fejformájuk van.

6. Gramapriya:

Ez egy csirke, amelyet a Hajdarábádban működő baromfi-alapú Igazgatóság projekt fejlesztett ki. Kb. 175 nap múlva kezd tojni. Két fajtája van; fehér és színes. A színes fajta kevesebb tojást termel, mint a fehér fajta. Azonban vonzóak és színes tollakkal rendelkeznek. Kis barna tojásokat termelnek, és kisebb a veszélye a ragadozóknak.

7. Giriraja:

A Giriraja -t Karnatakában fejlesztették ki. Évente körülbelül 130-150 tojást rak. Mindegyik tojás súlya körülbelül 50 gramm. Tojásszínük barna színű. Látható volt, hogy jobb növekedést mutatnak a helyi fajtákhoz képest. Ők is jó tisztítószerek, és így rovarokkal és más zöldekkel táplálkoznak.

8. Vanaraja:

egy másik fajta, amelyet Hyderabadban fejlesztett ki a baromfi projekt igazgatóság. Vidéken termesztik, így a kertben is termeszthető. Húzók, és így rovarokkal táplálkoznak. A tojást és a húst etetési és szarvasmarha -gyakorlattól függően állítják elő. Többszínű tollaik vannak.

Bár mindegyik hasonlónak tűnik, vannak különbségek, amelyek csak akkor válnak nyilvánvalóvá, ha jól ismerjük őket. Az okok, amelyek miatt egy háziasítás eltér a céltól. Vannak, akik ezt tojáshoz és húshoz termesztik, míg mások csak díszítő célokra. Tehát, ha legközelebb csirkehús rendelésére gondol, reméljük, hogy ezek az érdekes tények az eszébe jutnak!