A fényképezőgép típusai minden fotózás szerelmesének 2021 -ben

Érdekli a fotózás? Szeretsz a kulisszák mögött maradni és képeket kattintani? Mi lehet jobb, mint befektetni a megfelelő kamerába és kreatív művészetet fejleszteni? Ma itt vagyunk a piacon jelen lévő típusú kamerákkal. A legtöbben csak a legegyszerűbb és kompakt fényképezőgépekről vagy egy DSLR fényképezőgépről hallottunk, de tudod; különböző típusú és különböző típusú kamerák vannak körülötte?

Igen, jól hallottál minket. Az Ön igényeitől és céljaitól függően elengedhetetlen, hogy az igényeinek megfelelően válassza ki a megfelelő és legjobb típusú kamerákat. Ossza meg velünk ma mindent, és tanuljon valami újat.

Mi a kamera: az első kamera és a történelem mögött

Ha Ön fotós vagy a kezdő művészek közé tartozik, ismerjük az új művészet izgalmát. De nem gondolod, hogy először mindannyiunknak meg kell értenünk, hogyan születnek? Az érdekes tények itt vannak.

A kamerák már a 4. század óta jelen vannak. Megdöbbentő és izgalmas egyszerre tudni erről a tényről. Az első kamera az Obscura nevet kapta, ami latinul sötétkamrát jelent. Ebben az első kamerában azonban nem sikerült véglegesen rögzíteni a képet. Ehelyett a falon futó kép elve mögött fut egy apró lyukon keresztül. A fényképezés és a fényképezőgépek csak 1816 körül jöttek létre, ahol az első kép készült. Ezek azonban nem voltak óriási mértékben elérhetők, és a kamera találmánya mögött folytatott kísérletek továbbra is futottak. Az első filmkamera fokozatosan 1859 körül jött létre, és ez volt az egyetlen 1880 -as évek vége, amikor az óriási ugrást a „Kodak” tette, amely óriási ugrást tett hozzá.

Röviden, mindannyian csak a kilencvenes évek táján tettük a kezünket egy tökéletes professzionális fényképezőgépre. Elég friss, nem igaz!

Különböző típusú kamerák képekkel:

Nem csak egy típusú kamera létezik, hanem több fajta és variáció is. Mindegyiket speciális követelmények és előírások teljesítésére használják. Most kezdjünk bele ebbe, és tanuljunk meg mindent a nevekkel rendelkező kamerák típusairól és azok mai használatáról.

1. DSLR kamerák:

DSLR fényképezőgépek

Kezdjük először a leghíresebb DSLR fényképezőgépekkel, amelyek világszerte népszerűek. A DSLR fényképezőgépek rövidek a digitális lencse reflexkamerákhoz. Szinte minden professzionális fényképezőgép, amellyel találkozunk, megtalálható a gyűjteményében. A DSLR kamerák digitális képalkotó érzékelőkkel és egylencsés reflexekkel is rendelkeznek. Levehető lencsékkel vannak ellátva, így a fényképezéshez szükséges objektívek típusa kiegészíthető. Az Ön igényeitől függően az objektívet is folyamatosan cserélheti. Például, ha tájképen dolgozik, hozzáadhat széles látószögű objektívet, vagy teleobjektívet használhat a vadon élő állatok fényképezéséhez.

A DSLR -ek másik legnagyobb profija a fényképezőgép optikai keresőjéből származó közvetlen kilátás. Az elmúlt napokban kevés DSLR fényképezőgép érkezik, amelyek videókat is készíthetnek és rögzíthetnek, beleértve a 4K videókat. Nem csak a RAW formátumban rögzített képeket adják meg, ami kiváló azoknak a szakembereknek, akik szeretnék feldolgozni és szerkeszteni a fényképeket a későbbi szakaszokban.

A legnagyobb ismert, DSLR -t gyártó márkák a Nikon és a Canon. A DSLR -ek a világ legnépszerűbb fényképezőgép -típusai.

2. Tükör nélküli kamerák:

Tükör nélküli kamera

Mindannyian hallottunk erről a közelgő trendről a Mirrorless kamerákon. Nem más, mint azok, amelyek nem rendelkeznek optikai keresővel, és meglehetősen könnyűek az előzőekhez képest. Itt a fotósok közvetlenül a keresőből láthatják a képet. Könnyen kezelhetők. A Sony a Mirrorless kamerák legnagyobb ismert gyártója, amely teljes képkockával és vágott keretes karosszériával is rendelkezik.

A legtöbb tükör nélküli fényképezőgép szintén nem rendelkezik objektív opciókkal, de levehető objektívvel rendelkezik. A DSLR -ekhez hasonlóan segítenek a RAW formátumú kép megszerzésében a könnyű szerkesztés és képfeldolgozás érdekében.

3. Okostelefon kamera:

Okostelefonos kamera

Mindannyian használjuk mobiltelefon kameránkat is. Bár nem a speciális fényképezőgépek és fényképezőgépek közé tartoznak, mindenki használja ezt a funkciót – a professzionális fotósoktól a hozzánk hasonló emberekig. Az okostelefonos kamerák az évek során fejlődtek és fejlődtek, megfelelő pixelekkel és kettős kamera funkciókkal. A szelfiketől a hátulján lévőkig tökéletesek a szokásos tájképekhez és portrékhoz, és útközben is elérhetők. Ezek tökéletesek és kompakt méretűek, bár nem tudnak versenyezni a professzionális DSLR -ekkel. Azonban nem számíthatunk olyan RAW képre vagy minőségre, amelyet egy DSLR vagy tükör nélküli fényképezőgép képes biztosítani. Az olyan okostelefonok, mint az Apple, a Samsung és más vállalatok, ismertek fényképezőgép -funkcióikról. Ismét vannak kamerák a mobilban, a technológiától függően.

4. Azonnali kamerák vagy polaroidok:

polaroidok

Nos, ezek eléggé felháborodtak az elmúlt időszakban. Az azonnali típusú polaroid fényképezőgépek közvetlenül a rögzítésük után képesek fényképeket szállítani és nyomtatni, és a Polaroid Corporation gyártja őket. Aranyos megjelenésükről és jellemzőikről is ismertek, és rendszeres napi használatra alkalmasak. Bár számos instant fényképezőgép márka létezik, a Fujifilm és a Kodak a polaroidok ismert gyártói. Ezek kiválóan használhatók albumok, hirdetőtáblák, naplók és egyéb azonnali célokra, de nem olyan jó minőségűek, mint a többi kamera.

5. Közepes formátumú kamerák:

Közepes formátumú kamera

Találkozott már közepes formátumú kamerákkal? Ezeket sokat használták és igényelték a régebbi és a régi időkben, amikor 120 mm -es filmeket készítettek. Most a legtöbb digitális fényképezőgép érzékelőnk van a közepes formátum helyett. Azonban még mindig használatban vannak. A professzionális fotósok és művészek, akik a hihetetlenül jó minőségű képeket és a magas zajt is kedvelik, a közepes formátumú kamerákat nagyon tanácsolják és igénylik. A divatfotózás területén a legtöbben ezeket is használják. Nagyméretűek és nagy súlyúak a nagy kameraérzékelőnek és a funkcióknak köszönhetően. A Fuji, a Pentax és a Hasselblad népszerű márkák ezeknél a közepes formátumú fényképezőgépeknél. Ezek a régi vintage típusú fényképezőgépek közé tartoznak.

6. Filmkamerák:

Filmkamerák

Mindannyian hallottunk a speciális filmkamerákról, amelyeket képek rögzítésére használtak. Bár ezek napjainkban egyre csökkenő tendenciát mutatnak, még mindig léteznek a piacon. A filmkamerák pontosan szabályozhatják a rekesznyílást és a zársebességet, és kifejezetten bizonyos játékfilmek készítésére szolgálnak. Nincs képernyőjük, és vintage hatást és jó képfelbontást eredményeznek. Ezek azonban költségesek és nehezen használhatók és tanulhatók. Az utóbbi években azonban veszítenek lendületükből. Ezeket elsősorban különböző típusú kamerákban használják forgatásra és filmcélokra.

7. 360 fokos kamerák:

360 fokos kamera

Ha tökéletes fényképezőgépet keres, amely panorámaképet tud nyújtani a szabadban, 360 fokos kilátással, akkor ezek a kamerák a tökéletesek. A dedikált kameraállás és lencse segíthet gyorsan elérni ezt az eredményt, és nagyszerű és népszerű választás a kalandorok, utazók és a szabadtéri szerelmesek körében. Rendkívül könnyűek, könnyen hordozhatók, és időjárásállóak kültéren is. Minimális erőfeszítéssel reális és jó minőségű képeket hoznak létre. Meg kell azonban jegyezni, hogy ezeket a képeket nem lehet kinyomtatni, és érzékenyek a mozgásra.

8. Digitális filmkamerák:

Digitális filmkamera

Számos videokamera típus közül a digitális filmfelvevő kamerák költséges és csúcskategóriás kamerák, amelyeket speciális professzionális filmezési célokra használnak, akár filmekhez, akár rövidfilmekhez, akár dokumentumfilmekhez. A filmes szakemberek és készítők többnyire észreveszik, hogy használják ezeket a kamerákat. Tökéletesen cserélhető objektívvel rendelkeznek, és jól használhatók a videók rögzítéséhez 4k támogatási megoldással. A digitális fényképezőgépek leggyakoribb márkái a Sony, a Canon, a Blackmagic Design stb.

9. Akciókamerák:

Akció kamera

A leggyakoribb kamerák, amelyek eszünkbe jutnak, amikor az akciókamerákra gondolunk, a GoPro kamerák. Miniatűrről és apró méretükről ismertek, és még a zsebében is elférnek. Többcélúak, és nem csak a képekre kattinthatnak, hanem videókat is készíthetnek, valamint időtúllépésen és más közelgő funkciókon dolgozhatnak. Ezeket könnyű szállítani és felszerelni, közvetlenül a ruházattól a karosszérián át a járművekig. A GoPro kamerák számos opcióval és technológiával rendelkeznek az elmúlt években, és akár 4K videókat is készíthetnek. Tökéletesek a szabadtéri drogosok számára, ellenállnak a víznek, az időjárásnak és tartósak is. A hátrányok közé tartozik azonban a kisebb érzékelő, a rossz akkumulátor -élettartam és a legtöbb esetben a kereső hiánya, ami kihívást jelent.

10. Hídkamerák:

Híd kamera

A hídkamerák valahol a DSLR közelében vannak, azonban nem ugyanazok. Rögzített objektívvel rendelkeznek, és lefedik a telefotó fókusztávolságát. A sportfotózással és a vadon élő állatokkal foglalkozó személyek számára a hídkamerák jó választás és választás lehet kisebb költséggel. Támogatják a RAW formátumot, és könnyebben hordozhatók, könnyűek. Azok számára, akik kíváncsiak arra, hogy elindulnak -e ezen az úton, ezekkel is jó kezdeni. Kompakt és könnyebben elsajátítható. Könnyű és megfizethető tulajdonságaik mellett a hátrányok közé tartozik az akkumulátor élettartama és a gyengébb minőség. Ha azonban kezdőként nem rendelkezik komoly befektetéssel, akkor jó kezdeni!

11. Robusztus kamerák:

Robusztus kamera

Hallottál már egyedi robusztus kamerákról? Ezek vízálló és ütésálló kamerák. Azonban minden specifikáció többé -kevésbé hasonló a szabványos kamerákhoz. Ezek minden időjárásra és terepre specializált kamerák, ideálisak utazók és kalandorok számára. A masszív kamerák erősek és erősek, még a nagy eséseket is elviselik a talajon vagy a vízen. Tökéletesek azok számára is, akik nem használják a kamerák kezelését és karbantartását. A legelterjedtebb márkás Rugged kamerák közé tartozik az Olympus Tough és a Fine Pix.

12. Víz alatti speciális kamerák:

Víz alatti speciális kamera

A vízálló kamerák nem túl újak a fényképezőgépek világában, és manapság csak a keresleti szegmensben növekvőket tekintjük. Az egyedülálló víz alatti fényképezőgépek különböző méretűek és nagy teljesítményű rögzített objektív kamerák, amelyek tökéletes képeket készíthetnek víz alatti világukról ünnepek és kalandok idején. Legtöbbjük jól jön, és akár 30-35 méter mélységig is elvihető. Ezenkívül megfizethetőek és jó tömítéssel rendelkeznek a vizek ellen. Vannak azonban speciális fényképezőgépeink is, amelyek mélyvízi búvárkodásra is alkalmasak.

13. CCTV kamerák:

biztonsági kamera

A TV-kamerák típusai közül a CCTV-kamerák, más néven zártláncú televíziós kamerák, videomegfigyelésről ismertek. Általában zárt vagy korlátozott helytartomány elleni megfigyelésre használják. Üzleti célokra, állami és egyéb szervezetekre használják fel bűncselekmények, forgalom vagy bűncselekmények felderítésére.

14. Kém kamera:

Kémkamera

A kémkamerákat arra használják, hogy videókat vagy fényképeket rögzítsenek egy adott helyről anélkül, hogy a személyek vagy egyének tudnának róla. Ezek elsősorban megfigyelési célokat szolgálnak. A legtöbb esetben a kémkamerákat otthon is telepítik a gyermekek vagy a háztartási körülmények ellenőrzésére. Apró méretűek, és segítenek a biztonságban, a nyomozásban, a védelemben, a biztonsági kérdésekben és a törvényekben.

15. Drónkamerák:

Drone kamera

A drónok manapság meglehetősen divatosak tevékenységük és képességeik tekintetében. A drón egy pilóta nélküli repülőgép, amelyet egy távirányító irányít. Légifelvételeket és légi felvételeket hoznak be, és közvetlenül a fejükről madártávlatból készítenek képet. A működésük kihívást jelent, és kezelésükhöz megfelelő képzésre van szükség. Mindkét személy, valamint a kormány is drónokat használ saját céljaira. Leggyakrabban katonai vagy megfigyelési célokra látunk drónokat. Leggyakrabban manapság még a filmekben is használtak drónokat. A nagyobb költségvetésű, nagyobb költségvetésű esküvői videózás drónkamerákat is tartalmaz. Az igényektől függően különböző típusú kamerás drónok léteznek.

16. Webkamerák kamera:

Webkamerák kamera

A webkamera, más néven webkamera, digitális fényképezőgép, amelyet számítógépeink és monitorjaink rendelkeznek. Segítenek és segítenek élő képek és videók küldésében a helyünkről a másik helyre internetkapcsolaton keresztül. Míg korábban a webkamerák külön rendelhetők asztali számítógéphez vagy laptophoz, a legújabb számítógépek elsősorban beépítették őket. Ezek a webkamerák segítenek a videohívásokban.

17. Bukósisak kamera:

Sisak kamera

A mikro-videokamerának is nevezett sisakkamerák a zárt láncú kamerák egy típusa, amelyet a sisakhoz rögzítenek vizuális vagy videofelvétel készítéséhez. Ezek a sisakkamerák segítenek kihangosítás nélkül, és nem hordják felvétel közben. Ezeket erősen használják sportolás, különösen kerékpározás és siklóernyőzés során. Gyorsan rögzítik a kamera szögeit, és jól érzik magukat az érzékelőkkel. Az elmúlt napokban a sisakkamerákat katonák és katonák is használják biztonsági célokra.

18. 3D kamera:

3D kamera

Ahogy a neve is sugallja, a 3D kamerák segítenek a három dimenzió rögzítésében és megjelenítésében. Több mint két lencsét használnak a háromdimenziós nézőpont rögzítésére, míg a szokásos kamerák egyetlen lencsét használnak a látvány megváltoztatásához. Ily módon az objektív segít különböző perspektívák kombinálásában egyszerre.

19. Kompakt kamerák:

Kompakt fényképezőgép

A kompakt fényképezőgépek, más néven pont- és felvételi kamerák, meglehetősen népszerűek voltak néhány évvel ezelőtt a professzionális digitális fényképezőgépek megjelenése előtt. Segítenek azoknak, akik egyszerűségre vágynak a képek elkészítésében. Bármilyen egyszerű kép könnyedén elkészíthető pillanatokra nehéz fényképezés és művészi szög nélkül. Az objektív kompakt fényképezőgépekben van rögzítve. A gyújtótávolság azonban változó. Elemekkel érkeznek, könnyűek, és bármikor könnyen hordozhatók.

20. Pisztoly kamera:

Fotógéppuska

A golyókamera típusok közül a fegyverkamera egy speciális eszköz, amely géppisztollyal vagy automatikus kánonnal működik. Amikor a géppuskát elsütik, a fegyverkamera láthatóvá teszi a célpont képét. Elektromosan hajtják őket, és a pontosság érdekében erősen használják lő- vagy kiképző repülések során.

A fényképezőgép lencséinek típusai emlékezetes fényképekhez:

Íme néhány dolog, amire szüksége van a fényképezőgép alapjaival kapcsolatban.

1. Prime Lens:

Prime Lens

Az elsődleges lencsét fix lencsének nevezik. Rögzített lencsének nevezik, mert a fókusztávolság egy elsődleges objektívben rögzített, és nem változtatható. Ez azt jelenti, hogy nem tud nagyítani és kicsinyíteni, így csak oldalszögből készíthet felvételt. Így bármilyen tárgy hozzáadása vagy eltávolítása a háttérben azt jelentené, hogy közelebb vagy talán messzebb kell lépnie, amíg az nem szolgálja a célt. Ezek olcsóbbak, könnyűek és kompaktak. Látható, hogy gyenge fényviszonyok között is jobban teljesítenek. A legnagyobb hátrány az lehet, hogy nem tud nagyítani és kicsinyíteni,

2. Zoom objektív:

Zoom objektív

A legtöbb ember azt hiszi, hogy a zoom és a prime ugyanaz. De nem! nem azok. A zoomobjektív minden objektívre kiterjedő kifejezés, amely lehetővé teszi a változó gyújtótávolságot, így lehetővé teszi a nagyítást és kicsinyítést, ellentétben az elsődleges objektívvel. Ezek két vagy több elsődleges lencsét is helyettesíthetnek. Sötétben azonban nem fognak olyan jól teljesíteni, mint az elsődleges lencse. A zoom objektív szintén drága, és a kép élessége veszélybe kerül. Emellett terjedelmesek és nehézek az elsődleges objektívekhez képest.

3. Rekesz:

Rekesz lencse

A rekesz egyszerűen a lencse membránjának nyílása, amely megkönnyíti a fény áthaladását. Ha figyelmesen figyeli a kamerát, előfordulhat, hogy véletlen számokat ír ide. Az olyan számokat, mint az 1,4, 2, 2,8 stb., F-stopnak nevezik. A fényképezőgép alsó ütközői nagyobb expozíciót biztosítanak, mivel ismert, hogy nagyobb rekeszeket képviselnek. A felső ütközők kisebb expozíciót biztosítanak, mivel ismert, hogy kisebb nyílásokat képviselnek. A fényképezéshez megfelelő fénymennyiség biztosítása elengedhetetlen, ezért az alapszabály az, hogy a fényképezőgép vagy akár az okostelefon fényképezőgépének kiválasztása előtt meg kell értenie és elemeznie kell, hogy mennyi fényt kap..

4. Teleobjektív:

Teleobjektív

Az ilyen típusú lencsék rendkívül népszerűek, és amatőrök és profik egyaránt használják. Mivel nagy hatótávolsággal rendelkeznek, lehetővé teszi, hogy a nagyon távol lévő személyek képeire kattintson. Az objektív akkor tekinthető teleobjektívnek, ha gyújtótávolsága 60 mm vagy annál hosszabb. A teleobjektív legnagyobb előnye, hogy a tárgyak közelebb kerülnek a valósághoz. Elmoshatja a hátteret is. Ezekből szokta a legjobb portrékat készíteni.

5. Normál kamera lencse:

normál lencse

a normál fényképezőgép lencséjét szokásos kameralencsének is nevezik. Ezek gyújtótávolsága 40–60 mm. Okkal nevezik őket „normálisnak”. A normál kameralencse a legjobban teljesít, és pontosan rögzíti azt, amit az emberi szabad szem lát. Ezen kívül nincs sok torzításuk, mert széles látószögük van, és így kiváló választás utcai fotózáshoz, dokumentumfilmek és portrék készítéséhez. Rugalmasságuk és hasznosságuk egyik szilárd oka annak, hogy sok fotós választja őket.

6. Széles látószögű kameralencse:

Széles látószögű objektív

Ezek a lencsék gyújtótávolsága 17-40 mm. Képesek széles vagy széles rálátást biztosítani a célpontra, így ideálisak tájképek vagy kisebb belső terek fényképezéséhez. Az egyik fő hátrány azonban a torzítás, amelyet a fókusz kiszélesítésével és szükségtelenül nagyobb kinézetével okozhat. Így nem biztos, hogy minden helyzetben ideálisak.

Tippek a legjobb kamera kiválasztásához:

Mielőtt pénzt fektetne egy fényképezőgépbe, győződjön meg arról, hogy a fényképezőgép megfelel az Ön használatának és igényeinek:

  • Értsd meg a célodat. Professzionális használatra vagy csak a pillanatok megörökítésére szolgál?
  • Ha profi vagy, megnézheted a műfajodnak megfelelő különféle objektíveket, például a vadon élő állatokat, kültéri, makró stb.,
  • Ha amatőr vagy, akkor csak szerezhetsz egy szép digitális fényképezőgépet, amely megfelel a költségvetésednek
  • Ezután határozza meg költségvetését, és kérdezze meg magától, hogy érdemes -e nyújtani ezt a plusz fillért.
  • Az optimális használat érdekében a fényképezőgépnek a piacon lévő legújabbnak kell lennie. Ne válassza a régebbi modelleket
  • Mindig győződjön meg arról, hogy a fényképezőgéphez vállalati jótállási jegy tartozik
  • Tartsa a fényképezőgépet jó minőségű táskában vagy tasakban a hosszú élettartam érdekében

Reméljük, hogy élvezte a körülöttünk létező különböző típusú kamerák felfedezését és megismerését. Akár fotózás szerelmese, akár nem, mindannyian szeretjük ezt a technológiát, amely segít megörökíteni mindennapi életünket. Melyik kamerát használja a legtöbbet? Ossza meg velünk véleményét a megjegyzésekben? Szeretünk hallani rólad!

Jogi nyilatkozat:

A különböző típusú kamerákkal kapcsolatos összes információ csak az interneten és az oktatási webhelyeken található forrásokból származik. Ezeket az információkat kizárólag tudás céljára szabad felhasználni. Nem vállalunk felelősséget semmilyen hibáért.