Az arcformák típusai: hogyan lehet meghatározni?

Valószínűleg az egyik kérdés, amelyet folyamatosan felteszünk magunknak, vagy elgondolkodunk, amikor valakit látunk, az, hogy milyen az én arcom? Nos, ezt nem lehet elég nehéz megmondani néha. De különben tényleg elkezdhet olyan formákat látni, amelyeket még nem látott! Ez az emberi arcról szól. Férfiak vagy nők, mindannyiunk arcformája nem könnyen meghatározható. Egyes arcok könnyű alapot nyújtanak a jó szem sminkhez, míg a többi típusnak alaposan meg kell fontolnia a hajvágást, mások pedig gyönyörű teret jelentenek az arcfestéssel foglalkozó kreatív művész számára. Az emberi arcok változatosak, és mindegyikük gyönyörű és egyedi, mint a másik. Az arc része szépségünknek, ezért elengedhetetlen, hogy tudjunk róluk.

Bár nem tudjuk megmondani, hogy milyen a tiéd, íme néhány tényező, amely segít meghatározni az arc formáját.

Az állkapocs formájának, az arc hosszának és szélességének óriási szerepe van az arcformák megértésében.

Hogyan ismerjük meg az arcom alakját?

1. Először is keresd meg az arcod legszélesebb részét. Ez azt jelenti, hogy néhány ember számára a homlok a legszélesebb, és az ilyen emberek számára az áll felé fordul. Ez a fajta hasonlít a szívéhez, és ezért a szív alakú arc a kifejezés.

 • Ha az állkapcsa a legszélesebb, akkor körte alakú arca van.
 • Egyeseknél az arccsont a legszélesebb. Az ilyen emberek számára az arcformájukat gyémánt alakúnak nevezik.

2. Ezután az állkapocs alakja.

 • Hegyes arca lesz, ha az álla szögben van, ami lehetővé teszi, hogy egy ponton lássa az állkapcsokat. Az arc ilyenkor szív alakú!
 • Vannak, akiknek kerek állkapcsuk van, így az arc alakja kerek vagy ovális.

3. Az arc hosszának meghatározása egyszerű. Képzeld el, hogy van egy vonal, amely vízszintesen halad át a szem alatt, és a fejed tetejétől függőlegesen, az orron keresztül, le az állig. Most ellenőrizze, hogy a vízszintes és a függőleges aránya egy az egyhez. Ha igen, akkor kerek az arca. Ha azonban az alsó fele hosszabb az átlagnál, akkor hosszú arca van.

Az arcformák típusai és jelentősége:

A világ nagyon sokféle. Az egyszerű ruhától kezdve az arcformákig egész világunk ezen a variáción fut. Biztosan tisztában kell lennie azzal a sok arcformával, amely mindannyiunknak, még a családon belül is, mindegyik különbözik a másiktól. Ha még mindig bizonytalan, íme néhány olyan arcforma, amely segít jobban megérteni a helyzetét.

1. Kerek arcforma:

Mindannyian szeretjük a kerek arcot! Amikor a képzeletbeli vonal, amely az arc hosszának meghatározására szolgál, nagyjából azonos vízszintes és függőleges arányú. Ha kerek az arca, akkor az arc egyéb vonásai is lekerekítettek, az arc, a szem stb..

 • Előnyök: A legjobb rész bennük a lekerekített arc, így ha sminkelsz, a tökéletes kontúr megemeli az arc kinézetét. Az arcod is fiatalabb lesz a korodnál.
 • Hátrányok: a rövid hajvágás nem lesz jól kerek arcú.

2. ovális arcforma:

A másik gyakori arctípus az ovális arc. Ez kissé hosszabb, mint a kerek arc, és az álla továbbra is kerek lesz, de az arc hossza valamivel több lesz, mint a szélessége. Ne felejtse el mindig elképzelni a képzeletbeli vonalat, hogy megbecsülje arcformáját. Ha ovális arca van, a homloka lesz az arc legszélesebb része. Az állkapcsod is a homlokod hosszában lesz. Az ovális arcot gyakran tekintik az ideális arcformának, mivel arányai lehetővé teszik, hogy bármilyen hajformát végezzen vagy sminkeljen.

 • Előnyök: A funkciók aránya lehetővé teszi, hogy bármilyen stílusú frizurát lehúzzon, vagy választhasson, és így nem kell sokat gondolkodnia.
 • Hátrányok: a homlok hossza néha felidegesíthet, és szükség lehet frufrura, hogy elfedje.

3. Téglalap alakú arc:

A téglalap alakú arcformát hosszúkás arcformának is nevezik. A hosszúkás oldal azonban kissé kevésbé szögletes a téglalaphoz képest. Szóval, honnan tudod, hogy téglalap alakú arcod van? Ha téglalap alakú arca van, az állkapcsa, a homloka és az arca szélessége megegyezik. Ám az álla kissé ívelt lesz, és hozzáadja az arc általános formáját.

 • Előnyök: Ha téglalap alakú arca van, akkor a szemét céltáblává teheti a megfelelő béléssel. A hosszú arc jó módja annak, hogy az egyszerű vonalvezetéssel kiemelje arcának vonásait.
 • Hátrányok: Nem minden hajvágás járhat jól téglalap alakú arccal. Kipróbálhat csak hosszú pixie -t vagy bármit, ami nem rövid.

4. Négyzet alakú arc:

A négyzet alakú arc vonzó. A szögletes arcformájú emberek vízszintes és függőleges aránya közel egy az egyhez. Hajlamosak arra, hogy egyenes oldalaik legyenek, és az állukban kevésbé görbüljenek, így észrevehetően négyzetesebbek. A homlokod is széles, és hajlamosak egyenesek lenni, ahol a hajszálvonal kezdődik. Látni fogja, hogy az arccsont a legszélesebb.

 • Előnyök: Lágy és göndör frizurában a legjobban fog kinézni. Az állkapcsod erős és a hajszálvonal erős.
 • Hátrányok: Lehet, hogy nem tudja kipróbálni a rövidebb frizurákat, mert ez aránytalannak tűnhet az archoz és az alakjához képest. Ezenkívül előfordulhat, hogy időt kell szánnia a megfelelő smink megtalálására.

5. Szív alakú arc:

Ha szív alakú arca van, nehéz lehet nem észrevenni a hegyes állát és a széles homlokát. Ez a fajta arcforma fordított háromszög néven is ismert, mivel a homlok az arc legszélesebb része. Az állad is hegyes, így szépnek látszol. A szív alakú arcot gyakran „matematikailag gyönyörűnek” nevezik.

 • Előnyök: Vonzónak tűnsz ezzel az arcformával, és ez a fajta forma is ismert, hogy vonzza az embereket az arc bájával. Emellett rengeteg frizura közül választhat.
 • Hátrányok:Az arcformák ritkák, ezért az embereknek tufájukkal kell dönteniük a megfelelő sminkről és a kontúrozásról.

6. Gyémánt arcforma:

Ha gyémánt arcformája van, az azt jelenti, hogy magas arccsontja és szép hegyes álla van. Ez eltér a szív alakjától, abban az értelemben, hogy a gyémánt arcú emberek homloka keskenyebb lesz. A forma azonban ritka és mindig emlékezetes, így vonzó is. A hosszú oldalra söpört frufru jó választás lesz a fodrász számára, hogy kiemelje az arccsontot. Ez vonzónak tűnik.

 • Előnyök: A hosszú hajvágás a legjobb számukra, és vonzó arccsontjuk a fénypont.
 • Hátrányok: Lehet, hogy alaposan meg kell fontolnia a rövid hajvágást, hacsak nem tudja lehúzni, mint egy profi.

Szóval, most azon tűnődik, melyik a vonzó arcforma a férfiak és a nők számára? Ezt mondják a szakértők.

Bár az arcformák mindegyike saját szépséggel rendelkezhet, némelyik kissé vonzóbb, mint a másik, csak az arányoknak köszönhetően. Ezenkívül nem az arc alakja határozza meg, hogy mennyire vonzó vagy. Egyes jellemzők felülmúlják az alakot, így vonzóbbá tesznek, mint a legjobb forma. De ahogy mondani szokták: „a szépség a néző szemében van”.

A nemi tényezők szerepet játszanak az arc alakjának meghatározásában, a genetikán kívül. A különböző nemi hormonok élesebb és tónusosabb megjelenést kölcsönözhetnek az arcodnak. Tanulmányok, hogyan mutatták be, hogy az ösztrogén vagy a tesztoszteron gyógyszerek bevitele milyen hatással lehet az arcformájára. A nyugat inkább a szögletes és hosszúkás arcokat részesíti előnyben, Ázsiában pedig az emberek rettegnek a szív alakú arcoktól. A tudósok úgy találták, hogy azok, akiknek magas az arccsontjuk, nagy szemük és karcsú arcuk van, vonzóak.

Nem! a vonzereje tényleg nem számít. A lényeg az a karizma, amelyet hozzáadsz a személyiségedhez és az aurádhoz, ami megkülönbözteti a többiektől. Mindannyian vonzóak vagyunk a magunk módján és sok ember számára, ezért úgy gondoljuk, hogy a vonzerőnek nincs igazi mércéje, eltekintve az egyéniség és az egyediség érzésétől.