Az erdőtípusok Indiában és a világ első életében meg kell látogatni

Az egészséges környezet és kiegyensúlyozott ökoszisztéma fenntartásához erdőkre van szükség. Indiában vannak erdőfajták, amelyek menedéket is biztosítanak számos növény- és állatvilágnak. Nagyon sűrűek és ritkán lakottak. Napjainkban az erdők is elváltak a turisztikai vonzerőtől, mivel sok látnivalót és élményt nyújtanak. Azt mondják, hogy az erdők hazánk teljes területének körülbelül 19,5% -át teszik ki. Ezért az erdők többnyire nedves trópusi erdőkbe, száraz trópusi erdőkbe, mérsékelt hegyvidéki, hegyvidéki szubtrópusi erdőkbe és alpesi erdőkbe sorolhatók. Ez a cikk betekintést nyújt számunkra az indiai erdőterületekről és azok látogatásának idejéről.

Az adott helyen található különböző típusú erdők a régió hőmérsékletétől és hosszúságától függenek & szélességi kör. A különböző szélességi köröknek különböző visszhangzónái vannak. Jó példák a boreális erdők, amelyek a sarkok közelében találhatók, a trópusi erdők az Egyenlítő közelében, és a mérsékelt égövi erdők a szélesség közepén.

Tehát, ha kíváncsi volt, hányféle erdő létezik, itt van egy gyors útmutató a kérdéséhez. Elsősorban három különböző típusú erdő létezik a szélességi fok alapján.

Különböző típusú erdők:

Indiában és más országokban különböző típusú erdők találhatók. Ossza meg velünk részletesebben.

A. A trópusi:

A hőmérséklet átlagosan 20-25 ° C, és egész évben alig változik. A három legmelegebb és három leghidegebb hónap átlaghőmérséklete nem tér el 5 foknál nagyobb mértékben. A csapadék egész évben egyenletesen oszlik el, az évi csapadékmennyiség meghaladja a 200 cm -t. A talaj ezen a területen tápanyagszegény és savas. A terület gazdag állatvilágban, számos madarat, denevért, apró emlősöt és rovart tartalmaz.

B. A mérsékelt:

A hőmérséklet -30 ° C és 30 ° C között változik. A csapadék 75-150 cm, és egyenletesen oszlik el egész évben. A talaj termékeny, bomló alommal dúsított. A lombkorona sűrű és közepes méretű, és lehetővé teszi a fény behatolását, ami jól fejlett és gazdagon diverzifikált aljnövényzethez és az állatok rétegződéséhez vezet. Négyzetkilométerenként 3-4 fafaj jellemzi növényvilágukat.

C. Boreális erdő:

A hőmérséklet itt nagyon alacsony. A csapadék elsősorban hó formájában, évente 40-100 cm. A talaj vékony, tápanyagszegény és savas, a fénysugarak nem jutnak be a területre. Az állatvilágba harkályok, sólymok, róka és medve tartozik.

Tudnivalók az erdei látogatás előtt

Mit kell tennie, mielőtt meglátogatja az erdőt?

Van néhány dolog, amit meg kell ismernie, mielőtt az erdőbe megy. Ez bizonyos fokú felkészültséget igényel az Ön részéről, hogy elkerülje a saját vagy csoportja ártását.

1. Összefogás: Mindig jó csapatban elmenni felfedezni az erdőt. Az erdők általában mélyek és vastagok, és még mindig jó, ha egy csoport ember van veled, hogy szükség esetén egymás társaságában legyenek.

2. Távcső: Ha szereti a madármegfigyelést, elengedhetetlen a távcső. Az erdők egzotikus madarak széles skáláját borítják, amelyek szabad szemmel egyébként nem láthatók, ezért vigyen magával távcsövet, hogy élvezze a természet szépségét.

3. Önvédelmi objektumok: Mindig jó, ha önvédelmi eszközt veszünk, hogy elkerüljük a vadállatokkal való nem kívánt találkozást. Bár éjjel -nappal biztonság lesz, előfordulhat, hogy időnként meg kell védenie magát, de ne felejtse el, hogy ne provokálja az állatokat az erdőben.

4. Hordjon térképet: Jól kell ismernie az útvonalat, valamint a közvetlen kijáratokat és alternatív útvonalakat. Tanulmányozza jól a térképet.

5. Viseljen megfelelő ruhát és cipőt: Viseljen ruhát, hogy elkerülje a rovarok és piócák nem kívánt harapását.

6. Készüljön fel az időjárásra: Készüljön fel minden zord időjárásra. Vigyen magával megfelelő tartozékokat a helytől és a szezontól függően, hogy kényelmes legyen az utazás.

Népszerű turista látogatóerdők a világon névvel:

Az erdők osztályozása különböző paraméterek alapján történik. Itt van körülbelül 20 különböző típusú erdő a nevükkel szerte a világon. Tudjon meg többet róluk, mielőtt belépünk az indiai erdőterületekre és azok részleteire.

1. Mérsékelt lombhullató széleslevelű erdő:

A mérsékelt lombhullató erdőt mérsékelt széles levelű erdőnek is nevezik. Ez a fajta erdő elsősorban az északi féltekén található. Dél -Amerika déli részén és Ausztráliában, Kelet -Ázsia, Európa és Észak -Amerika régióiban is megtalálható. Az északi féltekén olyan fák találhatók, mint a tölgy, juhar, szil ebben a lombhullató erdőben.

Az erdők típusai

A természetes erdőkben 30% a lombkorona borítása, és ennek 75% -a lombos és lombhullató. Van egy jelenség a szezonális megjelenés és a lombkorona eltűnése. A vándormadarak a lombkorona megnyitása során jelennek meg, és a harkályokat gyakran látják, mivel főként az elhullott és haldokló fáktól függenek, mint menedékük és táplálékuk forrása is.

 • Az erdő neve: Mérsékelt széleslevelű erdő
 • Elhelyezkedés: Északi féltekén, Európa, Észak -Amerika és Kelet -Ázsia egyes területein
 • A megszállt terület: Bár nincs pontos adat az erdő által elfoglalt területről, azt mondják, hogy a fák 100-200 láb magasak, ami ennek az erdőnek a különlegessége.
 • A legjobb idő a látogatásra: Minden évszakban látogathat, és ez lesz életének legjobb utazása. A levelek ősszel színt váltanak, és télen visszaesnek, tavasszal. A legjobb szezon azonban ősszel van.
 • Hogyan lehet elérni: Attól függően, hogy melyik célországot szeretné meglátogatni ebben az erdőben, ennek megfelelően haladhat.

2. Tüskeerdő:

Az ilyen típusú erdőkben a lombkorona tövises lombhullató fákból áll. Ez az erdő 1200 m magasság alatt van, 30% -os lombkorona borítással. Ez az erdő Afrika délnyugati részének és Észak -Amerika délnyugati részének nagy részét borítja. Afrika egyes részeire, Ausztráliára és Dél -Amerikára is kiterjed. A töviserdő bozótos, mint a növényzet, és sűrű erdő. Száraz szubtrópusi és meleg mérsékelt éghajlati területek, szezonális vagy alacsony csapadékmennyiség jellemzi a töviserdőt.

Az erdők típusai a világon

Dél -Amerikában a töviserdő elsősorban kis, tövises fákból áll, amelyek szezonálisan dőlnek. A fák átlagos magassága 7 és 8 méter között van, legfeljebb 10 méter. Ez a töviserdő sivataggá válik, amikor az éghajlat kedvezőtlenebbé és szárazabbá válik. Így az ilyen típusú erdők neve megfelel az itt található növényzetnek. A fenti kép képet ad a világ egy másik erdőjéről.

 • Az erdő neve: Tövis erdő
 • Elhelyezkedés: Afrika délnyugati részén és Észak -Amerika délnyugati részén található.
 • A megszállt terület: Pontos szám nem ismert.
 • A legjobb idő a látogatásra: Látogathat minden évszakban, és továbbra is élvezheti az erdőre néző kilátást.

3. Mangrove:

A mangrove kifejezés spanyolból származik, és a guarani eredetűnek tekintik. A mangrove erdők fő jellemzője, hogy általában a sós vizek partjainál találhatók. A 25 N és 25 S. szélességi fok között helyezkednek el. A mangrove erdők világszerte a trópusi régiókban fordulnak elő. A mangrove az árapályos területeken és a tengeri partvonalakon található. Ezek cserjések élőhelyei vagy szikes erdős élőhelyek, ahol a területen nagy a lerakódás. A mangrove mocsarak megvédik a part menti területeket a talajeróziótól, a szökőároktól, a ciklonoktól és a viharoktól. Az egyedülálló ökoszisztéma a gyökerek összetett hálójában látható. Általában algák, szivacsok, osztrigák, iszaphomárok találhatók ezen az élőhelyen.

Az erdők típusai

Mangrove széleslevelű, 118 országban és trópusi és szubtrópusi régióban. Indiában, Bangladesben, Thaiföldön, Vietnamban és más országokban, amelyek között Ázsiában a legnagyobb mangrove található Afrika más részeivel, Észak- és Dél -Amerikával. A Gangesz folyó deltái, Godavari és mások mangrove erdőkről ismertek. Az indiai Sundarbans nemzeti park északnyugati példa a mangrove -k számára, és az ottani ökoszisztéma miatt szerepel az UNESCO világörökségében, és elsősorban a bengáli királyi tigrisről és más növény- és állatvilágról ismert.

 • Az erdő neve: Mangrove
 • Elhelyezkedés: Megtalálható Ázsia, Afrika, Észak- és Dél -Amerika trópusi vidékein. Indiában mangrove is van.
 • A megszállt terület: 137 800 négyzetkilométer a világ minden tájáról, 118 országban.
 • A legjobb idő a látogatásra: Egy adott ország vagy régió éghajlatától függően.

4. Gyér fák és parkok:

A ritka fák és a Parklandi erdők azok, amelyekben a fák lombkoronája 10-30% közötti, mint a világ szavanna régióiban található fák. Ezek a fák elsősorban erdős és nem erdős tájakon fordulnak elő. A boreális régió és a szezonálisan száraz régió az a két régió, ahol ez a fajta ökoszisztéma jelen van. A növényzetet nyílt zuzmó erdőnek, erdőtundrának és taigának is nevezik.

Az erdők típusai

A boreális erdőben magas hőmérsékleten a növekedés feltételei nem megfelelőek a folyamatos erdőtakaró könnyű fenntartásához. Emiatt az adott régió erdőborítása szakaszos és ritka. Ebben az erdőben a tűlevelek, a pálmák és a széleslevelű fák fajai találhatók. Az ilyen típusú erdőkben magas a briofit és a fajhiány.

 • Az erdő neve: Parkland erdő
 • Elhelyezkedés: Megtalálható az Egyesült Államok és Kanada környékén
 • A megszállt terület: 4 milliárd hektárt borított boreális erdőkre, mérsékelt égövi erdőkre
 • A legjobb idő a látogatásra: Egy adott ország vagy régió éghajlatától függően.

5. Tűlevelű erdő:

A fák lombkorona borítása ebben az erdőben magasabb, mint 30%, és az ilyen típusú fák többnyire 1200 méter magasság alatt találhatók. A hosszú és hideg téli régiók túlnyomórészt ilyen típusú erdőkkel rendelkeznek. A tűlevelű erdők elterjedtek Észak -Európában, Kanadában és Szibériában. Ezeket puhafás erdőknek is nevezik. Ez az erdő kiterjed a Sziklás -hegység és az Alpok hegyvidékeire is. A fenyő és a vörösfenyő általában az északi erdőkben nő, még széles levelű fákkal, például fűzfákkal stb.

Az erdők típusai

A fűz még északra is nőhet, mint ezek a fák. A világ legnagyobb fáinak nagy része az Egyesült Államok nyugati részén található. Egyes vörösfák 91 méter magasak. Némelyikük melegebb régiókban nőtt, és az Egyesült Államok délkeleti részén található, hatalmas fenyőerdőben. A tűlevelű erdő hasznos, ha nagyobb mennyiségű fát biztosít különböző célokra.

 • Az erdő neve: Tűlevelű erdők
 • Elhelyezkedés: Kanadában, Szibériában és Észak -Európában megtalálható
 • A megszállt terület: Pontos szám nem található
 • A legjobb idő a látogatásra: A legjobb, ha ősz és tél környékén látogatjuk

6. Félig örökzöld és örökzöld nedves széleslevelű erdő:

A trópusi és féltrópusi nedves erdő általában a világ számos régiójában megtalálható, és szakadatlanul megtalálható a Rák trópusi és a Bak trópusi között. Általában nagy a csapadékmennyiségük és az erdő éves hőmérsékletének alacsony ingadozása. Emiatt örökzöld és félig örökzöld erdőkből áll. Ez az erdő a fafajok legnagyobb változatosságából áll. Az ökoszisztéma több fajt tartalmaz, mint bármely más erdő.

Az erdők típusai

Az erdei lombkorona rétegekre osztható, mint például az alsó lombkorona, a cserje szintje, a koronás felülkorona, a közepes rétegű lombkorona és az aljzat. A lombkoronák a majmok és majmok, valamint a kígyók és a nagymacskák otthona. Gorillák és szarvasok hevernek az ilyen típusú erdőben. Így változatos ökoszisztémával rendelkezik. Ezek az erdők borítják a régiót, mint Malajzia -félsziget, Dél -Amerika északnyugati része, az Amazonas -medence nyugati íve stb..

 • Az erdő neve: Örökzöld erdők
 • Elhelyezkedés: Malajzia, az Amazon -medence és Dél -Amerika északnyugati részén található
 • A megszállt terület: Nincs pontos adat az elfoglalt területre vonatkozóan
 • A legjobb idő a látogatásra: Mivel ezen a területen nagy mennyiségű csapadék esik, a legjobb az őszi és a nyári szezonban látogatni.

7. Alföldi örökzöld széleslevelű esőerdő:

Trópusi esőerdőknek is nevezik őket. Az alföldi örökzöld erdő 1200 méter alatti tengerszint feletti magasságban található, amelyek általában nem változnak szezonálisan. Az átlagos csapadékmennyiség egész évben legalább 60 mm marad. Ezek az erdők főleg az egyenlítőtől terjednek ki, északon körülbelül 10, délen 10 fokig. Nagyjából 28 fokig folytatják a két trópuson belül.

Ez az esőerdő altípusaiba sorolható. A trópusi esőerdőket forrónak és nedvesnek nevezik, a magas csapadékmennyiség miatt a talaj rossz minőségéhez vezet. Ez a trópusi esőerdő kiterjed a régióra: Afrika, Dél -Ázsia, Új -Guinea, trópusi Amerika és Ausztrália egyes részei.

 • Az erdő neve: Alföldi örökzöld, széles levelű esőerdő
 • Elhelyezkedés: Ez a trópusi esőerdő kiterjed a régióra: Afrika, Dél -Ázsia, Új -Guinea, trópusi Amerika és Ausztrália egyes részei.
 • A megszállt terület: Nem található
 • A legjobb idő a látogatásra: Itt nincs úgynevezett száraz évszak. Ezért jobb nyáron menni, és elkerülni a hideg időjárást.

8. Édesvízi mocsári erdő:

Az édesvízi mocsaras erdőt népiesen elöntött erdőknek is nevezik. Ezek szezonális vagy állandó típusú erdők. Különböző régiókban találhatók, a szubtrópusi és a trópusi, valamint a boreális és a mérsékelt égövi területeken. Általában az édesvízi tavak vagy a folyó alsó részein található, ez megfelel az erdő nevének.

Az erdő fáinak jellemzői bármilyen típusú levelek és évszakok. Ennek a típusnak a fő jellemzője a vizes talaj. A fenti kép ötletet ad.

 • Az erdő neve: Elárasztott erdők
 • Elhelyezkedés: Az édesvízi mocsári erdők öko -régiói Ausztrália, Niger -delta mocsári erdő Nigériában, Dél -Ázsia, Brazília, Peru és más részek.
 • A megszállt terület: Nem található
 • A legjobb idő a látogatásra: A legjobb szezon a monszun idején látogatható.

9. Széleslevelű örökzöld erdő:

Az ilyen típusú erdők lombkoronája széles levelű és örökzöld fafaj. Ez az erdő bőséges csapadékot igényel. Ez az erdő Japán déli részén, a Mexikói -öböl part menti régiójában és Kínában található.

Ez az ökológia négy rétegből áll. A 30 m és 61 m közötti magasságú fák az uralkodó tulajdonságok, és ez alatt három réteg 9 m -től 15 m -ig rövidebb, mint a lombkorona. A széles levélfák közé tartozik a bükk, a tölgy és a juhar az északi féltekén és a déli féltekén Eukaliptusz stb. Foglalja el ezt az ökoszisztémát.

 • Az erdő neve: Széles levelű örökzöld erdő
 • Elhelyezkedés: Japán, Mexikó és Kína
 • A megszállt terület: Nem található
 • A legjobb idő a látogatásra: A legjobb látogatási évszak a tél.

10. Egzotikus fajok ültetvénye:

Az egzotikus kifejezés a nem bennszülött, bevándorló szinonimája. A fő különbség az invázió és az egzotikus fajok között az, hogy az egzotikus fajokat megőrzésre és haszonszerzésre szánják. A fákat olyan népek ültették, akik nem természetes módon fordulnak elő az ország régiójában, és ez egy intenzív erdő, amelynek lombkorona borítása meghaladja a 30% -ot.

Ezeket a világ különböző részein vezetik be, ahol meg kell őrizni az egyensúlyt, és hasznosnak is kell lenniük. Az egzotikus fajok szerepet játszottak a fa, rost, tűzifa vagy más termékek előállításában, például Amerikában. A trópusi és szubtrópusi területek a legjobbak a talaj minőségében és az éghajlati viszonyok között az egzotikus ültetvények számára.

 • Az erdő neve: Egzotikus fajok ültetvénye – leginkább faanyag
 • Elhelyezkedés: Leginkább Amerikában.
 • A megszállt terület: Nem található
 • A legjobb idő a látogatásra: A legjobb látogatási szezon bármikor.

11. Lombhullató tűlevelű erdő:

Az erdő lombkorona túlnyomórészt lombhullató és tűlevelű. A lombhullató tűlevelű erdő egy adott szélességi kör között helyezkedik el. Ez az erdő többnyire a földgolyó két fő régiójában található: az egyik Eurázsiában, 40 és 75 fok közötti szélességi fokon, a másik pedig Észak -Amerikában.

Szibéria, Európa és Észak -Amerika erdeje örökzöld tűlevelűekből áll, mint például a Fenyő, míg Kelet -Szibériában az erdő a vörösfenyő, amely lombhullató erdőt tartalmaz, és télen hullatja a tűleveleket. A tűlevelű erdőterületeken a fűz és a nyír jellegzetes fák, amelyek a folyó határain vagy a nyílt tereken találhatók.

 • Az erdő neve: Lombhullató tűlevelű erdők
 • Elhelyezkedés: Ezek általában Észak -Amerikában, Európában és Szibériában találhatók
 • A megszállt terület: Nem található
 • A legjobb idő a látogatásra: Nincs konkrét látogatási szezon, különösen minden évszakban látogatható.

12. Örökzöld tűlevelű erdő:

Ez a fajta erdő főleg kiemelkedő örökzöld és tűlevelű lombkoronával rendelkezik. Ez az erdő kiterjed a hegyvidékre és a fennsík vidékére az alacsonyabb szélességeken.

Az örökzöld tűlevelű erdők mély árnyékot adnak a talajnak. Ez sűrű szőnyegmohát tesz ki az Eco rendszer alsó rétegeiben. Ez az erdőfajta nem sok fajból áll, kivéve egy -két fajtát.

 • Az erdő neve: Örökzöld tűlevelű erdő
 • Elhelyezkedés: Európában ez az erdő kiterjed a magas hegyvonulatokra és Skandináviában. Észak -Amerika nyugati részén folytatódik a Sziklás -hegységig, délre az Egyesült Államoktól és a Sierra Nevadától.
 • Egy elfoglalt terület: Nem található
 • A legjobb idő a látogatásra: Amikor a fák örökzöldek, bármikor megtapasztalhatja a hideg telet vagy a meleg nyarat.

13. Szklerofill száraz erdő:

A szó két görög szóból származik, a „skleros” keményet, a „phyllo” pedig leveleket jelent. Ez az erdő a világ számos régiójában előfordul. A szklerofill egyfajta növényzet, amelynek rövidebb belső csomói és kemény levelei vannak. Főleg szklerofill széles levelekből állnak. A leggyakoribb növények az eukaliptusz, a teafa és az akác. A száraz szklerofill a legelterjedtebb erdőtípus, ahol csapadékmennyiség csökken.

Az erdők típusai

 • Az erdő neve: Sclerophyllousdry erdő
 • Elhelyezkedés: Ez az erdő olyan régiókban található, mint Ausztrália egyes részei, mediterrán erdők, Afrika egyes részei, Kaliforniai erdők és más részek.
 • A megszállt terület: Körülbelül 4500 négyzetkilométert foglalnak el
 • A legjobb idő a látogatásra: A legjobb látogatási évszak a tél.

14. Alsó -montanei esőerdő:

Ez az erdő a trópusi régiók esőerdőire utal, a hegyvidéki lejtőkön, az alföldi esőerdőktől eltérő síkságokon és sík területeken. Általában 1200-1800 méter tengerszint feletti magasságban találhatók. Általában az alföldi örökzöld esőerdők felett helyezkednek el, és alacsonyabbak, mint a felhőerdők magasabb magasságban. Két altípusba sorolható a felső domb dipterokarp típusa és a tölgy babérfajtája.

 • Az erdő neve: Alsó montanei esőerdő
 • Elhelyezkedés: Az alsó -hegyi esőerdők leginkább Malajzia -félszigeten, a Bintang -hegységben és a keleti partvidéki hegyvonulatokban különböznek egymástól.
 • Foglalt terület: Nem található
 • A legjobb idő a látogatásra: Az őszi szezon kiváló alkalom a látogatásra.

15. Felső -Montane -erdő:

Ez a felső hegyvidéki erdő viszonylag nagyon magas tengerszint feletti magasságban található. Ez a vegetáriánus típus általában alpesi erdők alatt és a vegyes tűlevelű erdők felett található. Az ilyen típusú erdőkben megtalálhatóak a fák, mint a Jeffery fenyő, a páholyfenyő, a kaliforniai vörös fenyő. 1800 méternél magasabb tengerszint feletti magasságban találhatók levél típusú keverékkel.

 • Az erdő neve: Felső -hegyi esőerdő
 • Elhelyezkedés: Ez a típus megtalálható a Sierra Nevada tartományban, a Lassen vulkáni parkban, a Pike és a San Isabel nemzeterdőben.
 • Foglalt terület: Nem található
 • A legjobb idő a látogatásra: Bármely évszakban.

India leglátogatottabb erdei látványosságai:

Lássuk most a turisták által látogatott India legjobb erdőit. Ez az indiai erdők listája, amelyeket mindenkinek látnia kell életében egyszer az általa nyújtott vizuális élmény miatt. Ezért menjünk előre, és nézzünk meg különböző típusú erdőket Indiában. Ez tökéletes válasz arra a kérdésre, hogy „hány erdő van Indiában”.

16. Bandhavgarh Nemzeti Park:

Erdők fajtái Indiában

Ez az egyik híres indiai erdő Indiában, a Vindhya tartományban található. A Bandhavgarh Nemzeti Park biztosítható India legnagyobb tigrisállományának elhelyezésére. A tigrisek legjobb látványa itt garantált, és híres a bengáli tigrisekről. A fő attrakció a szafari opció Jeep vagy autós Safari, vagy akár egy elefánt szafari segítségével. Ez egy biztonságos hely mindenki számára.

 • Az erdő neve: Bandhavgarh Nemzeti Park
 • Elhelyezkedés: Madhya Pradeshben
 • A megszállt terület: 1536 négyzetkilométer
 • A legjobb idő a látogatásra: Látogasson el a helyre novembertől februárig.
 • Hogyan lehet elérni: Repüljön Khajuraho -ba, és körülbelül 7 órát vezethet, vagy vonattal Umaria felé. Kb. 1 órás autóútra van onnan.

17. Corbett Nemzeti Park:

Ez az egyik elsődleges erdő Indiában, és ki kell látogatnia a vad természet szerelmeseinek. Fő attrakciójuk a Bengáli Királyi Tigris & Nagy indiai elefánt. Szafari lehetőségeik közé tartozik a dzsungel -szafari, az elefánttúra, a madármegfigyelés.

Erdők fajtái Indiában

 • Az erdő neve: Jim Corbett Nemzeti Park
 • Elhelyezkedés: A Corbett Nemzeti Park a Himalája lábánál helyezkedik el, és az észak -indiai Uttarakhand állam Nainital és Garhwal kerületében található.
 • Foglalt terület: 520 négyzetkilométer
 • A legjobb idő a látogatásra: Látogassa meg a helyet októbertől júniusig
 • Hogyan lehet elérni: Ramnagar a legközelebbi vasútállomás ehhez a helyhez. Elérheti Kathgodamot vagy Kashipurt is, és taxival juthat el erre a helyre.

18. Ranthambore Nemzeti Park:

Ez az ország egyik legnagyobb nemzeti parkja. A Ranthambore Nemzeti Park az egyik legnépszerűbb hely a vadon élő állatok szerelmeseinek. A Tigris projekt 1972-ben zajlott itt. 1980-ban kapta meg a nemzeti park státuszt. Szomszédos szentélyei vannak- a Kaila Devi szentély és a Mansingh szentély. A fő attrakció a tigris, a Sambar szarvas, a páva, a leopárd.

Indiai erdők

 • Az erdő neve: Ranthambore Nemzeti Park
 • Elhelyezkedés: Rajasthan
 • Foglalt terület: 1 334 négyzetkilométeres területen terül el
 • A legjobb idő a látogatásra: A legjobb alkalom a hely meglátogatására november és március között, és biztonságosnak tekinthető.
 • Hogyan lehet elérni: Repülhet Sanganerbe és taxival, vagy választhat a Sawai pályaudvarra, amely körülbelül 10 km -re van a parktól.

19. Sundarbans Nemzeti Park:

December -február az ideális alkalom a hely meglátogatására, és olyan látnivalókat kínál, mint a Bengáli Királyi tigris, vaddisznó, róka, mongúz. A Sundarbans Nyugat -Bengália legnagyobb torkolati erdője, mangrove erdő borítja. Csónakot kell igénybe vennie, hogy átjusson erre a helyre, és dzsip nem megengedett. A terület közepesen biztonságos.

Erdők Indiában

 • Az erdő neve: Sundarbans Nemzeti Park
 • Elhelyezkedés: Nyugat-Bengál
 • Foglalt terület: 539 négyzetkilométeres területen terül el
 • A legjobb idő a látogatásra: A legjobb alkalom a hely meglátogatására szeptember és március között
 • Hogyan lehet elérni: Repülhet Kolkata városába, és több elővárosi vonattal is eljuthat Canningbe, amely körülbelül 50 km -re található a parktól..

20. Gir Nemzeti Park:

A Gir nemzeti park India egyik legnagyobb kiterjedésű erdője. Gujaratban található, és a legjobb idő a látogatásra október és június között. Ez Gujarat egyik legnépszerűbb látnivalója. Az ázsiai oroszlánok nagy vonzerőt jelentenek itt, több mint 38 emlős-, 37 hüllő- és 2000 rovarfajjal. A hely biztonságosnak tekinthető a látogatók számára.

 • Az erdő neve: Gir Nemzeti Park
 • Elhelyezkedés: Gujarat állam
 • A megszállt terület: 1412 négyzetkilométeres területen terül el
 • A legjobb idő a látogatásra: A legjobb idő a hely meglátogatására december és március között
 • Hogyan lehet elérni: Repülhet Keshodba, amely 70 km -re van a nemzeti parktól, vagy elmehet Gujarat bármelyik nagyobb városába (Rajkot a legközelebbi), és közúton érheti el a parkot.

21. Kaziranga Nemzeti Park:

Kaziranga Assamban található, és India egyik legnépszerűbb turisztikai célpontja. Ez India egyik fő erdője. A hely biztonságos, és jelentős látnivalói közé tartozik az egyszarvú orrszarvú, az ázsiai elefántok, bivalyok és a királyi bengáli tigrisek.

 • Az erdő neve: Kaziranga Nemzeti Park
 • Elhelyezkedés: Assam
 • Foglalt terület: 430 négyzetkilométeres területen terül el
 • A legjobb idő a látogatásra: A legjobb idő a hely meglátogatására november és április között
 • Hogyan lehet elérni: Repülhet Jorhatba, amely 96 km -re található a parktól, vagy vonattal el lehet jutni a Furkating területére, amely körülbelül 75 km -re található a parktól. Akár taxival is eljuthat a helyre.

Mit tegyünk és ne tegyünk az erdőkben:

Íme néhány teendő és mit ne tegyünk az indiai nemzeti erdőben:

 • Ne vigyen alkoholos vagy műanyag edényeket, és ügyeljen arra, hogy ne szennyezze be a helyet.
 • Vigye magával a biztonsági tiszt kapcsolattartó számát, akivel vészhelyzet esetén kapcsolatba léphet.
 • Ne hagyja értékeit a sátorban. Győződjön meg arról, hogy a sátor elhelyezésének helye biztonságos és távol van a fő erdőterülettől.
 • Ne hangoskodjon, és ne vonja indokolatlanul az állatok figyelmét. Ügyeljen arra, hogy nyugalma legyen körülötte és a környéken.
 • Ne merészkedjen egyedül. Mindig vigye magával az útvonal térképét, és jegyezze fel a kijáratokat, a víz utántöltő állomásokat stb

A Föld szárazföldjének egyharmadát erdők borítják. Infrastruktúrát biztosítanak a Föld számtalan növény- és állatvilágának legkülönfélébb gyűjteményéhez. Az erdőterületek fontosságát Indiában és a világ más részein találóan lehet megítélni, ha azt mondják, hogy egyetlen érett levél 2-10 ember számára képes egy nap oxigénellátást előállítani. Meg kell őriznünk erdeink egészségét, mivel nemcsak szépségükre és nyugalmukra van szükségük, hanem értékes előnyök miatt is, amelyeket nekünk és jövő generációinknak adnak.

1. Miért fontos számunkra, hogy megvédjük erdeink egészségét??

Válasz: Az erdők nemcsak javítják a belélegzett levegő minőségét, hanem biztonságos menedéket is nyújtanak a különböző növény- és állatvilág számára, és tökéletes környezetet teremtenek a szárazföldi élethez.

2. Hogyan tudatosítsuk az erdők fontosságát??

Válasz: Ezt csak úgy tehetjük meg, ha a jövő nemzedékeit az egészséges erdő pótolhatatlan értékeire neveljük. Rengeteg természetes gyógyszert szerezhetünk be az erdőkből; az asztmás gyógyszer teofillin kakaófákból származik, és a rákellenes tulajdonságokkal rendelkező növények csak az esőerdőkben fordulnak elő. Az erdők nagyobb mértékben tisztítják a légszennyezést. Az erdők pufferként működnek a szélérzékeny növények védelmében. Az erdők hűvösen tartják a földet.

3. Melyek a különböző biztonsági előírások, amelyeket be kell tartani az erdő látogatása előtt?

Válasz: Biztosítani kell, hogy alapos ismeretekkel rendelkezzen az erdei desztináció tekintetében, szem előtt tartva a különböző tényezőket, például az időjárást, a ruházatot, a térképeket, a minősített útmutatót és a gyógyszereket. Mindig jobb egy csoport tagja lenni, mivel a biztonsági normákról a szakemberek gondoskodnak.