Kutyatípusok: 30 csúcsminőségű kutyafajta kép 2021

Ki nem szereti a háziállatokat? Minden háztartás szerves részévé váltak. A kutyák kedvelt háziállatok, mivel sok tekintetben segítenek nekünk. Számos fajta és fajta jó ötletet ad nekünk arról, hogy mit szeretne egy háziállattól, és milyen háziállat illik a családjához és az életmódjához. A kutyatípusok és azok felhasználása számos szolgáltatásban sokkal könnyebben kezelhetővé teszi a választást! Íme az intelligens és barátságos kutyák listája képekkel.

Háziállatokat sok családban látnak a világ szinte minden részén, különösen a föld nyugati részén. Háziállatok közé tartozik sok, mint a kutyák, macskák stb. A kutya sokféleképpen segíti az embereket, például a terelést, a védelmet, a katonaságot, a vadászatot és a segélynyújtást. Még a nyugati világ legjobb barátjának is nevezik.

A legjobb kutya nevek listája 2021

30 A legjobb kutyák mindenféle profiljának listája 2021:

Itt felsoroljuk a világ 30 barátságos és intelligens kutyafajtáját, valamint nevüket képekkel.

1. német juhász:

Különböző típusú kutyák

A német juhász Németországból származik. Ez egy új kutyafajta, amely 1899 -ben keletkezett. Ezeket munkakutyáknak nevezik, amelyeket juhok terelésére fejlesztettek ki. Egy német kutya rengeteg erővel rendelkezik, engedelmes, intelligens és nagyon jól képzett. A második legnépszerűbb kutyafajtának nevezik az Egyesült Államokban és a negyedik legnépszerűbbnek az Egyesült Királyságban.

A fajta magassága hímeknél 60-65 cm-nél kezdődik, nőstényeknél pedig 55-60 cm. Többnyire barnás/fekete és piros/fekete színben figyelnek. Kettős kabátjuk van. A külső réteg mindenütt lehull, és a vastag aljszőrzet nagyon sűrű. A német juhász élettartama 10,5 év.

2. Bulldog:

Változatos kutyák

A bulldog származási országa Angliából és az Egyesült Királyságból származik. A bulldogokat még brit bulldognak és angol bulldognak is nevezik. A bulldog átlagos élettartama 07-10 év. Apró orrüregeik vannak, és érzékenyek a hőre. Magassága körülbelül 12-16 hüvelyk. A hímek súlya 53-55 font, a nőstények 49-51 font között mozog. Az ilyen típusú kutyákat háziállatként termesztik. Testmozgásra van szükségük, mint más kutyáknak.

3. Golden Retriever:

Kutyafajták

Az arany retriever Skóciából, az Egyesült Királyságból és Angliából származik. Nagyon megbízható, megbízható, kedves és intelligens. A nőstények magassága 55-57 cm, a hímek 58-61 cm között változik. A férfi súlya 29,5-34 kg, a nőstényeké 25-32 kg. Ezeket vakvezető kutyaként használják. Az élettartam körülbelül 11-12 év.

4. Poodle:

Minden típusú kutya

Ezek leginkább Franciaországban és Németországban láthatók. Nagyon aktív, éber, intelligens, hűséges és még képzett is. Magassága 35-45 cm. Ez egy vízi típusú kutya. Az uszkárok 1966 -ban és 1982 -ben a kiállítás legjobbjait viselték, és díjazták is. Az ilyen típusú kutyák többféle színben kaphatók. Az élettartam körülbelül 12-15 év.

5. Shih Tzu:

A kis kutyák típusai

Kínából származik. Más nevek a kínai oroszlánkutya és a krizantém kutya. Az alom mérete 1-8. A nők és a férfiak súlya 8,8-16 kg között változik. A magasság is ugyanaz mindkét tartományban 7,9-11 hüvelyk között. Egyes színekben kapható, mint a csillogó vörös, arany stb. Ezek játékosak, kimenőek, hűségesek és gyengédek. A Shi élettartama 10-16 év.

6. Mopsz kutya:

A kedvtelésből tartott kutyák típusai

Ezek Kínából származnak, és amikor a XVI. Században Európába vándoroltak, népszerűvé vált. Században Viktória királynő fejlesztette ki szenvedélyként. Hasonlóképpen a királyi családnak is átadták. Az ilyen típusú kutyák erősek és agresszívak, és alkalmasak házakban való növekedésre. Ezek lusta természetűek. Magassága 30 cm. Az élettartam 12-15 év.

7. Angol masztiff:

A kutyák neveinek típusai

Ezek a kutyák Angliából származnak. Még masztiffnak vagy régi angol Ma tiff -nek is nevezik. Szőrzete szép és sima. Ezek nyugodtak, méltóságteljesek, szeretetteljesek, bátrak és védelmezők. A magasság 70-91 cm között változik nőknél és hímeknél. A hímek súlya magasabb, mint a nőstényeké. Az élettartam körülbelül 10-12 év.

8. Bordercollie:

A kutyák kategóriái

A Border Collie -t juhok állattenyésztésére fejlesztették ki. Ezek akrobatikusak, energikusak, sportosak és okosak. Ezeket skót juhászkutyaként ismerik. A halál rák, öregség és agyi érbetegségek miatt következik be. Az élettartam átlagosan 13-16 év. A hím mérete 48-56 cm magas és körülbelül 13,6-20,4 kg. A nőstény magassága 46-53 cm, súlya 12,2-19 kg.

9. Angol cocker spániel:

Az indiai kutyák típusai

Angliából származik. Cocker spániel néven is ismert. Még olyan háziállatokon is nevezték, mint a Cocker és a Cocker spániel. Aktív sportkutya jó természetű. A kakasok együtt lehetnek gyermekekkel, emberekkel és más háziállatokkal és kutyákkal. Ez nem a legjobb a kertben egyedül. A hímek magassága 38-43 cm között változik, súlya pedig körülbelül 13-16 kg. A nők súlya 12-15 kg, magassága 36-41 cm. Az élettartam 12-15 év.

10. Pomerániai:

Indiai kutyafajták

A pomerániai közép -európai pomerániai régióról kapta a nevét. Deutscher Spitznek is nevezik. A kedvtelésből tartott állatok nevei pompon, pom és bukfence. Ezeket a királyi tulajdonosok a 18. század óta népszerűvé tették. Ez egy spitz típusú fajta kutya. Apró méretben van. Magassága körülbelül 20 cm, testtömege 1,9-3,5 kg. Ez a fajta kutyafajta nagyon játékos, aktív, intelligens, extrovertált, társaságkedvelő és barátságos. Az élettartam 12-16 év.

11. Ausztrál szarvasmarha kutya:

Különféle kutyák

Ahogy a neve is sugallja, Ausztráliából származik. Több neve is van, mint a kék sarkú, a vörös sarok, a szarvasmarha kutya és a Queenslandi sarka. Súlya körülbelül 15-22 kg férfiak és nők esetében. A magasság férfiaknál 46-51 cm, nőknél 43-48 cm között változik. Rövid és dupla szőrzete van. És látható kék és piros színváltozatokban. „Mosás és viselet” kutya néven ismert, ápolt és képzett is. Élettartama 11,7 év.

12. Bull terrier:

Mindenféle kutya

Angliából származott. Más nevek Bully Gladiator és angol bullterrier. Ezek függetlenek és makacsok. Magassága 45-55 cm, a hím súlya 22-38 kg. Szőrzete rövid és sűrű. Több színben is variálható, mint a fehér, a szarvasbőr és a fehér, stb. Ezek megsérthetnek vagy megölhetnek más háziállatokat. A kutya élettartama 10-15 év.

13. Bostoni terrier:

Aranyos kutyatípusok

A bostoni terrier az Egyesült Államokból származik. További nevek: Boston Bull, Boston Bull Terrier, Boxwood és American Gentlemen. Ezek rövidek és kompaktok, rövid farokkal és felálló fülekkel. Ezeket az Egyesült Államokban 2012-ben és 2013-ban a 23. legnépszerűbb fajtatiszta fajnak tartották. Szőrzete gyors, sima és sima. Magassága 9-15 hüvelyk, az alom mérete 1-6 kölykök. Az élettartam 11-13 év.

14. Chow Chow:

Különböző típusú kutyák

Ez a fajta Kínából származik, és ma “bolyhos oroszlánkutya” néven ismert. Más nevek: Tang Quan és Dog of the Tang Quan. Ezeket a kutyákat őrzőként találják a buddhista templomok és helyek előtt. Ezeket többnyire háziállatként tartják. Ezek hűségesek, függetlenek, csendesek és visszafogottak. Szőrzete vastag és durva lesz. A magasság jellemző a hímekre és a nőkre, amelyek 17-20 hüvelyk. A hímek súlya 55-70 font, a nőknél 45-60 font. Alommérete 3-6. Az élettartam 9-15 év között változik.

15. Newfoundland:

Különböző típusú kutyák

Newfoundland Angliából származik. Ez egy nagy munkakutya. Ezek megtalálhatók fekete, barna, szürke és szárazföldi látnokokban. Ezek a kutyák halászoknak dolgoztak. Ezek jól ismertek hatalmas erejükről, óriási méretükről és hűségükről. Becenevek Newf és Newfie. A hímek magassága és súlya 75 cm és 60-70 kg. A nőstények magassága és súlya 68 cm és 45-55 kg. Szőrzete vastag és egyenes. Az alom mérete 4-12 kölyök. Ez a kutyafajta minden színben elérhető, például barna, fekete és bézs, stb. Az élettartam 8-12 év.

16. Basset Hound:

Minden típusú kölyök

Franciaországból és Nagy -Britanniából származik. Ez a vadászkutya család rövid lábú kutyája. Becenevei basset és hush kölykök. A hímek súlya 55-75 font, a nőstények 45-65 font. A hímek magassága 12-15 hüvelyk, a nőstények 11-14 hüvelyk. Érzékszervük nagyon jól működik egy véreb számára. Ezek általában kétszínűek és háromszínűek. Szőrzete sima, sima és sima. Az alom mérete 6-8 kölyök. Az élettartam körülbelül 11-12 év. Ezek odaadóak, szívósak, szelídek, szeretetteljesek és édeskések.

17. Angol springer spániel:

A kutya típusai a világon

Az angol springer spániel a spániel családjába tartozik. A játék öblítésére és lekérésére szolgál. Nagyon kedves, izgalmas fajta. És nagyon éber, aktív, intelligens, vidám és figyelmes. A nőstények súlya 18,1-22,7 kg, a hímeké 20,4-25 kg. A hím magassága 48-56 cm, a nőstény magassága 46-51 cm. A kutya élettartama 12-14 év.

18. Alaszkai malamut:

A kutyafajták listája

Az Egyesült Államokból, Alaszkából származik. Ez egy nagy fajta házi kutya. Vontatása nagyon teherbíró ezért az erő és kitartás miatt. A hím súlya 55 kg, a nőstényé 38 kg. A nőstény magassága 61 cm, a hím 70 cm. Szőrzete vastagabb és dupla rétegű, plüss aljszőrrel. Általában szürke, sable, fekete vagy piros és fehér színben látható. Egy alom mérete 4-10 kölyök. A kutya élettartama legfeljebb 16 év.

19. Szent Bernát:

A kutyák típusa és neve

Olaszországból és Svájcból származik. Más nevek: St. Bernhardshund, alpesi masztiff és Bernhardiner. Van egy beceneve szent. A fajta átlagos súlya 65-120 kg, magassága 70-90 cm. A szőrzet sima és érdes. Ez szelíd, nyugodt és barátságos. Az élettartam körülbelül 8-10 év.

20. Miniatűr schnauzer:

kutyatípusok fotókkal

Ez a fajta kutya egy kicsi kutyához tartozik, és Németországból származik. Egy másik név Zwergschnauzer. Súlya hímeknél körülbelül 11-18, nőstényeknél 10-15. A miniatűr schnauzer magassága hímeknél 14 hüvelyk, nőknél 13 hüvelyk. Szőrzete kemény és szálkás, amikor le van vetve. Fekete, ezüst, fehér stb. Létezik. Az alom mérete 3-8 kölyök. Az élettartam 12-14 év.

21. Német rövid szőrű mutató:

Minden típusú kutya neve

Ez Németországból származik. Ez egy közepes méretű kutya, amelyet a 19. században fejlesztettek ki vadászatra. Robusztus és erős lábakkal rendelkezik, amelyek siethetnek és gyorsan elfordulhatnak. Merész, intelligens, együttműködő, edzhető és szeretetteljes. Magassága hímeknél 62-66 cm, nőknél 58-63 cm. A nőstény súlya 20,4-27,2 kg, a hímeknél 24,9-31 kg. Az élettartam 12-14 év.

22. Amerikai eszkimó kutya:

A kutyák típusa és ára

Ez a kutya Németországból származik. Ez egy összehasonlító kutyafajta és Spitz családtagja. Ez egy játék méretű kutya típus. Magassága 23-30 cm, a kutya tömege 2,7-4,5 kg. Fenntartott, éber, intelligens, védő és barátságos. A kutya élettartama 13-15 év.

23. Berni hegyi kutya:

kutyafajták típusai

Ezt német Berner Sennenundnak hívják. Ez egy nagy méretű kutyafajta, és nagyon hűséges, hűséges, szeretetteljes és intelligens. A hím magassága 64-70 cm, a nőstény magassága 58-66 cm. A nőstény súlya 36-48 kg, a hímeknél 39-50 kg. Az alom mérete 5-7-15. Az élettartam 7-8 év.

24. Airedale terrier:

kutyafajták képekkel

Az Egyesült Királyságból származik. Más nevek a vízparti terrier, a Bingley terrier. Becenevei Airedale és a terrierek királya. Vidrák, harci kutyák, rendőrkutyák és vakvezető kutyák vadászására használják. A hím súlya 50-60 font, a nőstényé 40-45 font. Magassága körülbelül 22-24 hüvelyk férfi és 22-23 hüvelyk nő. Szőrzete eltört. Az alom mérete 9 csésze. Az élettartam 11,5 év.

25. Affenpinscher:

minden kutyafajta neve

Ez a fajta kutya Németországból származik. Becenevei affen, majomkutya és affie. Ez a kutya a XVII. Kisebb, körülbelül 12-13 hüvelyk méretű, és barna, szürke, piros, valamint fekete és barnás színű. Létrehozták, hogy eltávolítsák a rágcsálókat az istállókból, magtárakból és konyhákból. És ez játékos, szórakoztató, makacs, kíváncsi és aktív. Magassága körülbelül 23-30 cm. Az élettartam 12-14 év.

26 Beagle:

az összes kutyafajta listája

Ez a kutya az Egyesült Királyságból, Angliából és Nagy -Britanniából származik. Elsősorban a tökéletes vadászkutyának bizonyuló illatok felismerésére tenyésztik, és élvezik mások társaságát. Citrom & Fehér, Fehér & cser, tricolor, csokoládé & fehér piros & A fehér néhány szín, amelyben megtalálhatja ezt a kutyát. A beagle 13 hüvelyk magasságban és alatta 20 font, a 13-15 hüvelyk magasságú kutyák pedig 20-30 font körüliek. A Beagle barátságos, vidám és kíváncsi kutya, várható élettartama 10-15 év.

27. Ökölvívó:

számomra a legjobb kutyafajta

Ez a kutya Németországból származik, és német bokszoló és Deutscher boxer néven is ismert. A rövid szőrű fajta, amelynek sima szőrzete szorosan a testéhez van csomagolva, egy bokszoló. A színek, amelyekben megtalálható ez a kutya, barna, csillogó, fehér hassal és lábakkal. A férfi ökölvívó 23-25 ​​hüvelyk magasságban áll, súlya 65-80 font. A nőstény 21,5-23,5 hüvelyk magasságban áll, súlya 15 kilóval kevesebb, mint férfi társa. Világos, aktív és szórakoztató kutya, várható élettartama 10-12 év.

28. Rottweiler:

Rottweiler kutya

Ez a kutya Németországból származik, olyan becenevekkel, mint Rott, Rottie. Nagyon jellegzetes színjelek vannak ezen a kutyán, és fekete, jól meghatározott mahagóni színben kaphatók, amelyek nem fedik le testének tíz százalékát. A hím Rottweiler 24-27 hüvelyk magasságban áll, súlya 95-135 font, egy nőstény 22-25 hüvelyk magasságban áll, 80-100 font súlyú. Népszerű híres hűséges, szerető és bizalmas őrző természetéről. A kutya várható élettartama 9-10 év.

29. Azawakh:

kutyafajták listája képekkel

Ez a kutyafajta Nyugat-Afrikából származik, afro-ázsiai típusú. Ezeknek a kutyáknak a standard színei a világos homoktól a sötétbarnáig, a vörösig és a csillogóig. Vannak, akik úgy vélik, hogy többféle színben is megtalálhatók, például kék őzbarna, piros, kék és fekete, több jelzéssel. Azawakh hím 25-29 hüvelyk magasságban áll, súlya 44-55 font, a nőstények 23,5-27,5 hüvelyk, 33-44 font. Ezen kutyák várható élettartama 12-15 év.

30. Afgán kopó:

hosszú szőrű kutyák

Ahogy a neve is sugallja, Afganisztánból származik, Tazi helyi névvel. Egy afgán vadászkutya hím 27 hüvelyk, a nőstény 25 hüvelyk, 50-60 font súlyú. Ezeknek a kutyáknak a temperamentuma többnyire zárkózott és méltóságteljes, de szórakoztató lény is. Fekete, piros és krémszínűek. Az afgán vadászkutya várható élettartama 12-15 év.

Néhány kiemelkedő kutyafajta vagy csoport:

Itt található az elsődleges fajták vagy csoportok listája, amelyekre a kutyákat fel lehet osztani. Vessünk egy pillantást rájuk.

1. Kísérő kutyák:

Ahogy a neve is sugallja, az ilyen típusú kutyák imádják az emberek társaságát. Az ebbe a csoportba tartozó kutyák jellemzően 4-40 font súlyúak és kicsik. A beltéri tartózkodás és az emberekkel való kapcsolattartás az egyik kedvenc időtöltése a kutyáknak ebben a fajtában, és nem maradhatnak sokáig egyedül. Tehát a fajta nagyon jól ismert kísérő kutyái közül az Affenpinscher, az amerikai eszkimó, a bulldog, a bostoni terrier, a francia bulldog.

2. Hibrid kutyák:

Két vagy több fajta kutya keresztezése hibrid kutyákat eredményez. Bár genetikai keresztezésről van szó, a kapott kutyák mérete, megjelenése és temperamentuma megváltozott. Az alapötlet az, hogy az összes kutya legjobb tulajdonságait ki kell venni, és egy hibrid kutyába kell helyezni, bár ez elméleti, és az eredmények eltérőek lehetnek. Ez az oka annak, hogy tervező kutyáknak is nevezik őket. Családok számára a kutya hibrid tökéletes választás. A Goldendoodle, a Labradoodle, a máltai Shih Tzu a jól ismert hibrid kutyák közé tartozik.

3. Terrier kutyák:

A terrier latin szó, jelentése Föld; ezért az ebbe a fajtába tartozó kutyákat földi kutyáknak is nevezik. Nagyon védik a területüket, és játékos kutyák, akik szeretik a kutyaharcot. A terrier kutyák minden méretben megtalálhatók, durva és sűrű szőrzetük divatos megjelenésű. Nagyon kevés toleranciát mutatnak más állatokkal és idegenekkel szemben, de korai szakaszban kiképezhetők, így emberbarátak. A felnőtt felügyelet kötelező, amíg ezek a kutyák megfelelően képzettek. Lelkesek, függetlenek, dominánsak és szórakoztatóak. Néhány jól ismert terrier kutya az amerikai pit bull terrier, Bull terrier, Border terrier, ausztrál terrier.

4. Kutya kutyák:

A vadászkutyák tipikusan vadászkutyák, amelyek először megfigyelnek, majd illatok segítségével üldöznek. Ragyogó kutyák ezek, akik nem szeretik, ha elrendelik őket, és ha engedelmeskednek is, szükségük van egy követendő okra, amely megkülönbözteti őt más fajtáktól. Ezek a kutyák viselkedésükben és tulajdonságaikban változatosak, és különböznek a hangoktól. A bűnüldöző hatóságok használják ezeket a fajta kutyákat, mivel nagyon éberek. Kiváló választás egy háziállat számára, mivel energikusak, megbízhatóak és megbízhatóak. Az afgán kutya, az amerikai angol coonhound, Azawakh, a figyelemre méltó vadászkutyák közé tartozik.

5. Pásztorkutyák:

Ahogy a neve is sugallja, ez a fajta kutyafajta egy intelligens és éber munkacsoportból származik, amely ellenőrzi a csoportokat és az állatok tömegeit. Ők tökéletesen vigyáznak arra, hogy vigyázzanak az emberekre vagy ingatlanokra, amint az a természetükbe merül. Mivel nagyon védelmező, fel kell készülnie egy -két harapásra, ha egyet szeretne megsimogatni. Ezek háztartási kutyák, amelyek egy láb magasra nőnek, és szeretnek odafigyelni gazdájára és családjára. Néhány jól ismert pásztorkutya ausztrál kelpie, baszk pásztorkutya, ausztrál juhászkutya.

6. Munkakutyák:

A munkakutyák azok a kutyák, amelyek bármilyen környezetben jól alkalmazkodnak, megbízhatóak, nagy méretűek és bátrak. Túl tudják tartani az alacsony hőmérsékletet, és nagyszerű társak, rendkívül nagy méretűek. Számos célra használják őket, például vízmentésre, megfigyelésre és vadászatra. Kezdetben megfelelő képzésre van szükség, bár családi kutyákról van szó. Leginkább azoknak a nagycsaládoknak megfelelőek, ahol ezek a kutyák végtelen tevékenységet végeznek. Nem túl barátságosak idegenekkel, főleg gyerekekkel. Akita, alaszkai malamut, berni hegy, fekete orosz terrier néhány kiemelkedő munkakutya.

7. Sportkutyák:

A sportkutyák üldözésükben segítik a vadászkutyákat. A terápia, a mentés és a segítség ezeknek a kutyáknak néhány kiemelkedő jellemzője. Ezek a kutyák könnyen kiképezhetők, mivel szeretik a sporttevékenységeket, barátságosak és ragaszkodnak az emberekhez. Bár ezek családi kutyák, a sportkutya örökbefogadása előtt előzetes kiképzésre van szükség. A szőrzetük vastag és göndör, ami segít elkerülni a sérülést. Ezenkívül megmenti és elvezeti más kutyákat kedvezőtlen időjárási körülmények között. Néhány jól ismert sportkutya az amerikai vízi spániel, Barbet, Bretagne, Bracco Italiano.

8. Nem sportoló:

A nem sportoló kutyák a sokféle kutyacsoportból tartoznak, amelyeket ebbe a csoportba sorolnak, mivel nem tartoznak más kategóriába. Ezért ennek a fajtának számos kutyája van, amelyek személyisége és tulajdonságai nem egyeznek. Mindenféle formában és méretben kaphatók, így egyedivé és gyönyörűvé teszik őket. Amerikai eszkimó, bichoni krumpli, bostoni terrier, bulldog-néhány példa a nem sportoló kutyákra.

9. Játékkutyák:

Ahogy a neve is sugallja, hogy ezek a kutyafajták egy óriási fajta kutya kisebb változatát képviselik. Ők a legmegfelelőbbek ölti kutyáknak, mivel kicsi méretűek és nagyszerű társak az emberek számára. Családi kutyafajta lévén, szívesen mozognak a lakásban vagy házban, botolnak, sétálnak, és figyelemkeresők. Ha otthon vannak gyerekei, akkor a játékkutyák tökéletesek, mivel nem igényelnek előzetes képzést. Ha Ön először kutyatulajdonos, ezek nagyon jól működnek, mivel gyorsan tanulnak. Néhány jól ismert játékkutya Affenpinscher, brüsszeli griffon, Cavalier King Charles spániel, Chihuahua.

10. Vegyes fajtájú kutyák:

Az a tenyésztési folyamat, amelyben a fajtatiszta kutyák egyik típusát egy másik fajtával keverik, keresztezett vagy vegyes fajtájú kutyákat eredményez. Ez a folyamat ötvözi mindkét fajta figyelemre méltó tulajdonságait. Jóllehet kiszámítható természetük és temperamentumuk van, ezeknek a vegyes fajtájú kutyáknak általában viselkedési problémái vannak. Ez a folyamat lehetőséget ad a kutya tulajdonosának, hogy kiválassza a családnak és az életmódnak megfelelő fajtát. Általában egészségesebb és hosszabb élettartamúak. A legismertebb vegyes fajtájú kutyák közül néhány a Labradoodle, Peekapoo, Schnoodle, Yorkipoo, Maltipoo.

A kutyatípusok és a fajták felsorolásával könnyen kiválaszthat egy kedvencet. A cikk részletei megkönnyítik a választást. Ki nem szereti a háziállatot! Most válasszon egyet, és tudassa velünk, hogyan élvezi a kedvencével töltött időt. Ha további kétségei vannak, ossza meg velünk, hogy többet tudjunk segíteni.

Gyakran ismételt kérdések és válaszok:

Q1. Mely kutyákat használják a rendőrség?

Válasz: A német juhász, a belga malinois, a vérkutya, a retriever fajták és a holland juhász a népszerű bűnüldöző kutyák. Intenzív fókuszuk és hajlandóságuk miatt a belga Malinois lett az első választás a katonai és rendőrségi munkában.

Q2. Miért üvöltenek a kutyák??

Válasz: Nem a prérifarkasok és a farkasok tudnak üvölteni. Minden méretű kutya üvölt, és ennek különböző okai vannak. A félelem, a fájdalom, a figyelem felhívása magukra, más hangokra vagy egészségügyi problémákra válaszul, néhány oka lehet annak, hogy egy kutya üvölt.

Q3. Melyik a legveszélyesebb kutyafajta?

Válasz: Azokat a kutyákat, amelyek más állatokkal és emberekkel szemben a leg agresszívabbak, veszélyes kutyafajtának nevezik. Ezek közé tartoznak az akiták, a német juhászkutya, a Jack Russell terrierek, az ausztrál szarvasmarhakutyák és a pitbullok agresszívak más kutyákkal szemben, a Doberman -pinscher, a német juhász, az ausztrál juhászkutya és az ausztrál juhászkutyák pedig idegenekkel szemben..

Jogi nyilatkozat: A cikkben közölt információk csak javaslatok, és semmiképpen sem végleges választás. A cikk vagy a webhely nem felelős az állattenyészteni kívánt kutyák típusával kapcsolatos döntésért.

Olvassa tovább: További típusok

  • Különböző típusú csók.
  • A pillangók fajtái.
  • Az erdők nevei.
  • Hal nevek képekkel.
  • Madárfajták listája.