Kotitoimiston perustaminen: näin luot miellyttävän työilmapiirin

Käytännön vinkkejä ja temppuja kotitoimiston perustamiseenJärjestä kotitoimisto täydellisesti

Yhä useammat ihmiset perustavat kotitoimiston viedäkseen työnsä kotiinsa tai työskennelläkseen freelancerina tässä ympäristössä. Todellinen ero kotitoimistoon ja tavalliseen toimistoon on se, että työpaikka on enemmän tai vähemmän sulautunut yksityiseen ympäristöön. Jotkut käyttävät tähän tavallista työpöytää, toiset muuttavat tyhjän huoneen toimistoonsa.

Jälkimmäistä suositellaan ehdottomasti etenkin verosyistä. Jos teet sen taitavasti, voit jopa käyttää toimistoa kirjoittaa verot pois lupa.

Kotitoimiston perustaminen Käytännön vinkkejä Työpaikan järjestäminen

Suunnittele kotitoimistosi ja toteuta se askel askeleelta

Jos haluat työskennellä kotona, sinun on luotava miellyttävä työilmapiiri. Parhaimmillaan ihmiset, jotka asuvat suurperheissä tai jaetuissa huoneistoissa, varmistavat, että huone lupaa tarpeeksi tilaa ja rauhaa. Jos mahdollista, ikkuna tarjoaa riittävästi päivänvaloa ja raitista ilmaa. Valo on tärkeä inspiraation ja keskittymisen kannalta. Pimeässä nurkassa istuminen koko päivän masentaa ja heikentää tuottavuutta. Kun valaistusongelma on ratkaistu, kysymys riittävistä pistorasioista ja puhelin- / internetyhteydestä herää. Vihje: Jos Internet- / puhelinliitäntä on kaukana, kytke tietokone vain WLAN -verkon kautta ja käytä langatonta puhelinta. Tämä estää suuren kaapeleiden sekaannuksen talon poikki.

Laitteet eivät myöskään saa puuttua toimistosta. Vakiovarusteisiin kuuluu:

  • tulostin
  • kopiokone
  • skanneri
  • Faksi

Vinkki: Kaikki nämä laitteet ovat nyt saatavana yhdistelmäversiona. Jos sinulla ei ole niin paljon tilaa, on parempi sijoittaa monitoimilaitteeseen, joka riittää useimpiin vaatimuksiin. Tietenkin asiat näyttävät hieman erilaisilta esimerkiksi grafiikkastudion osalta. Täällä tarvitaan usein muita laitteita. Väritulostimista painokoneisiin. Nämä laitteet ylittävät vakiokehyksen ja vaativat yleensä enemmän tilaa.

Arkistokaappi varmistaa järjestyksen toimistossa. Siellä voidaan tallentaa asiakastiedostot, tärkeät kirjat ja veroasiakirjat. Lisätilassa on riittävästi tilaa toimistotarvikkeille. Muuten tulostinpaperia ja vaihtokasetteja pitäisi aina olla varastossa, koska nämä lisävarusteet loppuvat yleensä silloin, kun niitä tarvitaan kiireellisesti.

Pöytä ja työtuoli – kotitoimiston sydän

Työtuoli on luultavasti kotitoimiston tärkein esine. Pitkäaikainen istuminen rasittaa selkää ja lanneosaa ja pahimmassa tapauksessa voi aiheuttaa kipua huonosta asennosta. Tule mukaan sovellusskenaariosta riippuen erilaisia ​​työtuoleja kotitoimiston käyttäjille kysymyksessä. Työpöytä on tietysti yhtä tärkeä. Sillä välin pöytiä käytetään pääasiassa tietokonepöydinä. Parhaimmillaan kaapelit katoavat telakointiasemilta, joten työtaso pysyy siistinä. Jos pöytä on tarpeeksi suuri, tulostin voi viedä sen suoraan tähän paikkaan. On kuitenkin suositeltavaa perustaa ylimääräinen media -asema näille laitteille. Parhaimmillaan helpon matkan päässä, jotta voit työskennellä paremmin. Optimaalisessa työpöydässä on myös vetolaatikot kertoimille ja päille, kynät ja muut toimistotarvikkeet. Käsintehdyt kotityöntekijät voivat myös rakentaa pöydän itse pienellä vaivalla.

Kotitoimisto asetti toimistopöytätilauksen

Jos mahdollista, pöytä asetetaan ikkunan sivulle. Kaikki muut tähtikuviot ovat yleensä liian häikäiseviä.

Työtason tulee olla antelias, jotta voit tehdä muita asioita pöydällä. Tällaisissa tapauksissa on myös malleja, jotka voidaan vetää ulos. Julkisissa toimistoissa yhden pinnan työpisteiden on oltava vähintään 160 cm leveitä ja 80 cm syviä. Sinun tulisi myös noudattaa tätä suositusta kotitoimistosta, jotta voit työskennellä keskittyneenä.

Hyvä ergonominen työpöytä voidaan myös säätää korkeudeltaan ja parhaimmillaan kallistaa. On huomattava, että näyttö voidaan asentaa siten, että se mahdollistaa häikäisemättömän työn.

Johtopäätös: Jokaisen kotitoimistotyöntekijän pitäisi tuntea olonsa mukavaksi neljässä toimistoseinässään. Oikea väri seinälle, inspiroivat lisävarusteet ja mieluiten ergonominen työtuoli viimeistelevät hyvän olon.