Täydellinen valaistus kotitoimistossa – tärkeitä näkökohtia ja käytännön vinkkejä

Koskaan aiemmin kotitoimistossa ei ole työskennellyt niin paljon ihmisiä kuin nyt. Monien muiden elämän osa-alueiden lisäksi Covid-19-pandemia on vaikuttanut suuresti myös työelämään. Innovatiivisen tietotekniikan ja sosiaalisen median ansiosta pysymme yhteydessä toisiinsa ja pystymme useimmissa tapauksissa suorittamaan ammattitoimintamme optimaalisesti kotoa käsin. Nyt mukavasti ja ergonomisesti sisustettu kotitoimisto on osoittautunut erittäin tärkeäksi suorituskyvyllemme ja hyvinvoinnillemme. Toimivien toimistokalusteiden ja hyvän teknisen varustelun lisäksi oikea valaistus on ehdottomasti yksi niistä. Miltä tasapainoinen valaistuskonsepti näyttää tässä tapauksessa ja mihin kannattaa kiinnittää huomiota, voit selvittää meiltä tänään.

kotitoimiston led -valaistus

Oikea sekoitus tekee sen!

Huoneen yhden riippuvalaisimen ajat ovat kauan sitten. Luottaminen yhteen valonlähteeseen, varsinkin kun työskentelet kotoa käsin, on erittäin viisas ja ennen kaikkea tehoton päätös. Optimaalinen valaistus koostuu aina taitavasti yhdistetyistä valonlähteistä. Älä koskaan unohda luonnonvaloa, päinvastoin, kiinnitä siihen ensin huomiota.

Menestyvän valaistuskonseptin kolme tärkeintä osaa:

  • päivänvalo

Elämämme tuskin olisi mahdollista ilman luonnonvaloa. Jos tätä ei ole riittävästi saatavilla toimistossasi tai kotitoimistossasi, sillä on huomattava kielteinen vaikutus jokapäiväiseen työhön. Tunnet heikentynyttä keskittymiskykyäsi ja iloisuuttasi ja saatat jopa kärsiä masentuneista mielialasta jossain määrin. Jotta voisit tuntea olosi hyväksi ja ollaksesi optimaalisesti tuottava työssä, sinun on siksi valittava mahdollisimman valoisa huone tai paikka talossa. Parhaassa tapauksessa työpöytä ja näyttö ovat ikkunan puolella 90 asteen kulmassa. Tällä tavalla päivänvalo putoaa optimaalisesti työtasolle eikä se sokaise sitä.

kotitoimiston valaistus led -valot vinkkejä

  • Yleisvalaistus / epäsuora valo

Päivänvalo ei tietenkään missään tapauksessa riitä optimaaliseen valaistukseen kotitoimistossa. Varsinkin pimeänä vuodenaikana, iltaisin tai yöllä, oikeat valonlähteet ovat ehdottoman tärkeitä. Perusero tehdään niiden välillä, jotka tuottavat epäsuoraa ja jotka tuottavat suoraa valoa. Epäsuora valo on osa huoneen perusvalaistusta. Tämä valaisee kaiken tasaisesti ja takaa harmonisen ympäristön. Tähän sopivia valonlähteitä ovat katto- ja seinävalaisimet, katto- ja kohdevalot jne..

kotitoimiston oikea valaistus

  • suora valo

Sitä kutsutaan myös suuntavaloksi, mutta se syntyy pääasiassa kotitoimistossa pöytävalaisimien tai kohdevalojen avulla. Tällä tavalla jotkut paikat on erityisesti valaistu ja tietyt työprosessit helpottuvat. Suoraa valoa käytetään yleensä myös ns. Vyöhykevalaistuksen asettamisessa. Tämän avulla voit optimaalisesti lavastella taideteoksia, kankaita tai muita tärkeitä kohokohtia sisätiloissa.

Tärkeä vinkki: Yhdistä useita valonlähteitä kotitoimistossasi ja luo optimaalisesti valaistu työpaikka ja samalla kodikas tunnelma ilman voimakkaita valokontrasteja.

tyylikkäät kotitoimiston kalusteet led -valot

Luota korkealaatuisiin LED-lamppuihin

Kun valitset oikeat valonlähteet, sinun on vaihdettava nykyaikaisiin LED -valoihin. Nämä ovat kestäviä ja tehokkaita. Joten et vain suojaa lompakkoasi, vaan myös ympäristöä. Ne tuottavat myös jatkuvaa, miellyttävää valoa, joka ei välkky eikä välkky. Tämän seurauksena silmäsi eivät rasitu työskennellessäsi, mikä puolestaan ​​vaikuttaa positiivisesti näkösi ja mielialaasi. Esimerkiksi ne ovat hyviä Upotetut LED -kohdevalaisimet alakattoihin ovat erinomainen ratkaisu modernin kotitoimistosi perusvalaistukseen. Vaihtoehtoisesti on olemassa LED-pinta-asennettavat kohdevalot, joita ei ole rakennettu kattoon, vaan jotka on yksinkertaisesti kiinnitetty siihen.

Lisäpiste: Useimmissa tapauksissa LED -lamput voidaan tilata myös himmennettäviksi. Tällä tavalla voit asettaa halutun valon voimakkuuden tai jopa valon värin milloin tahansa.

led -valot kotitoimiston valaistus

Valaistus ja vaalea väri

Kun optimoit valaistuskonseptiasi kotitoimistossa, et voi sivuuttaa näitä kahta valon ominaisuutta. Näitä säännellään virallisesti eurooppalaisella standardilla DIN EN 12464-1 sisätilojen valaistuksesta, joka voi toimia käytännön oppaana kotona. 500 luxin valaistusvoima on tietokoneen työaseman vähimmäisstandardi, ja muu huoneympäristö on noin 300 luksia. Tämä tarkoittaa, että pöytälamppujen ja vastaavien suunnatun valon pitäisi varmistaa noin 1000 lumenia ja epäsuora valaistus vähintään 600 lumenia. Valon voimakkuutta voidaan tietysti lisätä aktiviteetista, iästä tai muista henkilökohtaisista kriteereistä riippuen.

Valon väri on yhtä tärkeä, kun suunnittelet täydellistä valaistusta kotitoimistossa. Tämä mitataan Kelvinissä ja sillä on huomattava vaikutus keskittymiseen ja hyvinvointiin. Tätä varten suositellaan kylmää ja neutraalia valkoista valoa, jonka värilämpötila on välillä 3300 – 5300 Kelvin. Tämä johtuu siitä, että se tulee hyvin lähelle päivänvaloa ja sisältää suuren osan sinistä valoa. Kuten luonnonvalo, tällainen keinovalo edistää serotoniinin vapautumista aivoissa ja estää melatoniinia. Olet valppaampi ja tuottavampi.

vinkkejä kotitoimiston valaistukseen

Lisävinkki: Jos työskentelet illalla tai yöllä, aseta valon väri enintään 2700 Kelviniin, jos mahdollista. Tällainen lämmin valkoinen valo sopii paremmin tähän aikaan päivästä eikä häiritse unen ja heräämisen rytmiä.

Kun suunnittelet kotitoimistosi valaistusta, ota huomioon kaikki nämä vinkit ja käytä aikaa oikean valonlähteen valitsemiseen. Luota korkealaatuisiin valmistajiin ja toimittajiin ja sopeudu yksilöllisiin tarpeisiisi. Pian mikään ei estä täydellistä työkeidasasi.

moderni kotitoimisto oikea valaistus