UFO -kasvi – kaikki mitä sinun pitäisi tietää pilea -hoidosta

Haluatko pari lentävää lautasta olohuoneessa? Ei ongelmaa! Huomattavan ufo -laitoksen avulla omilla neljällä seinälläsi voi olla epätavallisia, vihreitä aksentteja, jotka näyttävät hetkessä lähes maan ulkopuolisilta. Tämä ikivihreä eksoottinen huonekasvien keskuudessa inspiroi heti ainutlaatuisella ilmeellään. Se on melko helppo hoitaa ja varmistaa myös puhtaan ilman huoneessa, koska se on yksi suosituimmista ja tehokkaimmista ilmanpuhdistavista vihreistä kasveista. Lue alta, mistä ufo -kasvi on peräisin, mitä sitä edelleen kutsutaan ja miten sitä pitäisi hoitaa oikein kotona.

Ufo -kasvit ovat todellinen lisäarvo sisustukseesi

ufo -kasa pilea -hoitovinkkejä

Opi tuntemaan UFO -kasvi paremmin

Ufo -kasvin lisäksi Pilea peperomioidesia kutsutaan myös kiinalaiseksi rahapuuksi, onnekolikoksi, tykki -kukkaksi tai navan kasviksi. Kaikki nimet ovat peräisin joko kasvin ulkonäöstä tai toiminnasta ja kuulostavat varsin mielenkiintoisilta. Ufo -kasvi kuuluu nokkosperheeseen ja on alun perin peräisin Kiinasta, tarkemmin sanottuna Yunnanin ja Sichuanin maakunnista.

Se on ikivihreä kasvi, jonka mehukkaat, pyöreät lehdet näyttävät kiiltäviltä, ​​nahkaisilta. Lehtien varret ovat pitkiä ja ohuita ja ulottuvat kaikkiin suuntiin päävarresta. Ufo-kasvit voivat kasvaa jopa 30-40 cm.

Outo, rehevä vihreä juhla silmille

ufo kasvi pilea kiinalainen rahapuu

Milloin ufo -kasvi tuntuu mukavimmalta??

Ikkunalauta on yksi kasvien suosikkipaikoista huoneessa. Hän ei kuitenkaan pidä voimakkaasta, suorasta auringonvalosta. Siksi sinun pitäisi laittaa UFO -kasvi lipastoon tai pöydälle, etenkin kesällä. Kohtuulliset lämpötilat ja humusrikas ruukkumaa ovat ihanteellisia kasalle. Kastelua ei saa liioitella ja maaperä on pidettävä kosteana koko ajan, mutta on välttämätöntä estää veden vuotaminen. Luonnokset eivät myöskään ole erityisen hyviä UFO -laitokselle ja voivat aiheuttaa niiden kuihtumisen. Jos haluat pitää todella hyvää huolta “maan ulkopuolisesta” kasvistasi, sinun on parasta antaa sille vihreille kasveille sopiva lannoite maaliskuusta syyskuuhun. Talvella jätä lannoitus kokonaan väliin tai tee se vain viiden tai kuuden viikon välein.

Kastele ja lannoita tietoisesti ja rakastavasti

ufo kasvi pilea terve huonekasvi

Entä uudelleenistuttaminen ja lisääminen??

Nuorempia kasveja tulisi istuttaa kerran vuodessa ja vanhempia kasveja 3-4 vuoden välein. Rikasta ruukkumaa aina lannoitteella ja kastele kasvi tavalliseen tapaan heti istutuksen jälkeen. Voit myös lisätä hiekkaa tai kaktusmaata alustalle tarpeen mukaan. Optimaalinen istutuskausi on kevät.

UFO -kasvit kasvavat melko nopeasti ja niitä on helppo istuttaa uudelleen

Repot ufo plant pilea care tips

On myös hyvin yksinkertaista lisääntyä. Voit kasvattaa UFO -kasvia pistokkaiden avulla ympäri vuoden. Joko istuttaa tämä suoraan kukkaruukkuun, jossa on kostea maaperä, tai anna sen seistä ensin lasillisessa vedessä. Toisessa tapauksessa sinun on kuitenkin oltava varovainen juurien ja varren kanssa, kun siirrät myöhemmin. Jos juuret ovat liian pitkiä, voit leikata ne helposti saksilla. Leikkaus on toisaalta melko hauras ja voi rikkoutua, jos se istutetaan ruukkumaalle.

UFO -kasvin leikkaaminen kehittää juuret kahden viikon kuluessa

ufo kasvi pilea lasissa

Mitä tuholaisia ​​tai sairauksia kannattaa varoa?

Periaatteessa, kuten jo mainittiin, UFO -laitosta pidetään melko vankka kasvi, joka on hyvin harvoin sairauksien tai tuholaisten vaivaama. Sinun on kuitenkin varmistettava, että kastat asianmukaisesti ja käytät hyvälaatuista alustaa. Muuten ärsyttävät sieni -kynnet voivat lisääntyä ja tulla ongelmaksi. Ennen kaikkea niiden toukat eivät ole hyväksi kasville, koska ne syövät juuriaan. Kukkakaupasta löytyy erilaisia ​​orgaanisia valmisteita, jotka auttavat tätä vastaan. Voit myös laittaa kvartsihiekkaa tai pieniä kiviä ruukkumaalle, jotta sieni -kynnet saavat jonkinlaisen esteen. Veden kastuminen ja liiallinen kastelu yleensä suosivat sekä näiden tuholaisten kehittymistä että mätänevien bakteerien kehittymistä.

Tarjoa UFO -laitoksellesi optimaaliset olosuhteet

ufo -kasvi pilea huolehtii ruukkukasvista oikein

Jos sinulla ei ole koskaan ollut tätä hienoa huonekasvia kotona, nyt voi olla aika tehdä se. Lataa UFO-kasvi kotiisi ja hyödynnä sen upea ulkonäkö, optimaalinen helppohoitoisuus ja ilmanpuhdistusvaikutus!

Vihreä eksoottinen tyttö, jolla on monipuoliset kyvyt

ufo kasvi pilea kukkaruukku

Sopii myös luovaan kotitoimistoon

ufo kasvi pilea kotitoimisto koristella

UFO -kasvi leikkaa myös hienon hahmon yhdessä muiden kasvien kanssa

ufo -kasa -pila -lipasto koristele sisäkasveja

Yhdessä keulahamppun kanssa ilmanpuhdistusvaikutus kasvaa entisestään

ufo kasvi pilea ilmanpuhdistava vaikutus

Täydellinen idea minimalistiseen ja luonnolliseen pöytäkoristeeseen joka päivä

ufo -kasa pilea -pöydän koristeluufo kasvi pilea sisustus koristele ikkunalautaUfo -kasvien hoitoufo kasvi pilea ruukkukasvi ilmanpuhdistava vaikutusufo kasvi pilea huonekasvi parveke kasvilehdet ufo kasvi pilea ruukkukasviufo kasvi pilea huonekasvi terveellinen vaikutusVedä UFO -kasaanastiapurkitufo kasvi pilea huonekasvi pöydän koristeluufo kasvi pilea huonekasvit terveellinen vaikutushuonekasvi ufo kasvi pilea hoito vinkkejä