10 bedste frugter til at nære din tørre hud!

Frugt til tør hud

Du kan ikke stoppe vinteren fra at komme, vel? De fleste af os har en tendens til at opleve tør, flak og livløs hudtekstur med vintrenes begyndelse. Selvom de cremer og lotioner, der er tilgængelige på markedet, hjælper din hud enormt, kan de nogle gange gøre tingene værre. Men det er altid tilrådeligt at behandle problemet internt.

Den slags næringsstoffer, du putter i din krop, spiller en afgørende rolle i løsning af mange hudproblemer, herunder tør hud. Fyld din krop med næring ved at inkludere de bedste frugter til tør hud.

Læs videre for at vide, hvordan en simpel tilsætning af frugt kan have en enorm effekt på din hud eksternt.

Fordele ved frugt til tør hud:

  • Eksponering for miljøelementer kan forårsage skade på din tørre hud. Frugter med mange antioxidanter hjælper din krop med at lave sunde celler ved at beskytte den mod skadelige toksiner.
  • Bær er nogle af de frugter, der fremmer din huds sundhed ved at øge den hastighed, hvormed den reparerer dine celler.
  • Vitaminerne A og C i frugt til tør hud hjælper med at skylle toksiner ud af din krop, hvilket giver tilstrækkelig fugt til din hud.
  • Mange af frugterne til tør hud er fyldt med vitaminer og mineraler og store mængder vand, som kan nære din hud.
  • Forbruger disse frugter, eksfolierer din hud ved at fjerne opbygningen af ​​de døde hudceller på din overflade.

Top 10 frugter, der er nyttige til tør hud:

1. Avocado til tør hud:

Avocado fordele for tør hud

Avocado er en af ​​de bedste frugter til at håndtere tør hud. C -vitamin og E -vitamin, der findes i denne frugt, forhindrer oxidative skader, der beskytter din hud. Det har også sunde fedtstoffer, der hjælper med at fugte din hud effektivt (1).

C -vitamin i denne vidunderlige frugt spiller også en vigtig rolle for at opretholde hudens sundhed. Det holder også din hud sund og stærk ved at opretholde det strukturelle protein med det kollagen, det producerer (2).

Du kan også høste fordelene ved avocado ved at anvende det topisk. Den har en del af B -komplekse vitaminer, også kaldet biotin, der hjælper med at forhindre hudens tørhed.

2. Banan til tør hud:

Banan til tør hud

Banan indeholder kostfibre, der forynger din hud ved at skylle toksinerne ud af din krop. Det har også vitamin A, B, C og D og mineraler som folat, kalium, calcium, magnesium, zink, jern, der hjælper med at nære din hud internt (3).

Selvom der ikke er nogen forskning, der kan bakke op, kan en banan give din hud den tiltrængte glød sammen med en glat finish.

Kontakt din læge, før du inkluderer bananer i din kost, hvis du har nyreproblemer eller diabetes.

3. Granatæble til tør hud:

Granatæble til tør hud

Granatæble betragtes som en af ​​de bedste frugter til tør hud. Det hjælper med at opretholde et godt hudhelse, da det er fyldt med antimikrobielle, antiinflammatoriske og antibakterielle egenskaber (4).

Det hjælper også med at skylle skadelige toksiner ud af din krop og holder dine hudceller hydreret. Granatæble er fyldt med vand, vitamin A og C og nogle essentielle mineraler, der forbedrer din huds elasticitet.

Du kan nemt inkludere denne frugt i din kost enten i form af juice eller smukke perler. Det kan også tilføjes til salater.

4. Agurk:

Agurk

Agurker er let tilgængelige fødevarer og er meget effektive til behandling af hudens flak og tørhed, da de indeholder store mængder vand. Agurker er ideelle til den udtørrede overflade, da de er fyldt med vitaminer og mineraler som vitamin A, C og K og folat, calcium, kalium osv. (5).

Silica er en vigtig del af muskler, ledbånd, sener, knogler og brusk, der findes rigeligt i agurker.

Du kan spise agurk skåret i tynde stykker og presse lidt citron på dem.

5. Bær:

BærDa vand er hovedkomponenten i frugt, hjælper de med at holde din krop hydreret. De høje niveauer af vitamin A og C og antioxidanter i bær gør din hud glat og smidig ved at fremme kollagenproduktion (6).

Bær har et lavt sukkerindhold og tilføjer ingen kalorier til din krop. Prøv at undgå frugt med et højt sukkerindhold. Nogle af de bær, du kan inkludere i din kost, er:

  • Hindbær.
  • Tranebær.
  • Brombær.
  • Jordbær.
  • Blåbær.

6. Grapefrugt:

grapefrugt fordeleGrapefrugt har enorme sundhedsmæssige fordele. Den indeholder en antioxidant kaldet lycopen, der gør din hud glat og elastisk. Det hjælper også med at skylle alle uønskede toksiner ud af din krop, da det er fyldt med et højt fiberindhold (7).

Grapefrugt eksfolierer din hud ved at fjerne døde hudceller med C -vitamin hjælper med at efterlade din overflade forynget.

Den indeholder C-vitamin, der fremmer kollagen og vandopløselige fibre, der fremmer en sund fordøjelsesproces, der gør dem til en lækker frugt at indtage.

7. Appelsiner:

orange til hudTilføjelse af saftige appelsiner til din kost kan være meget gavnlig for tør hud. Udsættelse for solen kontinuerligt kan skade din hud; appelsiner beskytter din hud mod skader forårsaget af sollys. C -vitamin pakket i denne frugt forsinker begyndelsen af ​​rynker ved at rydde uønskede mærker (8).

Appelsinskal er også meget gavnligt, når det bruges lokalt. Du kan bruge denne frugt i form af krat, ved at tørre og pulverisere appelsinskalerne.

Antioxidanterne og C -vitamin er bedst egnet til tør hud ved at bevare de naturlige olier på din overflade.

8. Citron:

Fordele ved citron

Citron er et kraftcenter for vitamin A, mineraler og C -vitamin, der er gavnligt for tør hud. Det fjerner også døde hudceller fra din overflade ved at fungere som et perfekt eksfolieringsmiddel.

Det er også nyttigt til behandling af mange andre hudproblemer som alderspletter, misfarvning, fregner osv. Den rige kemiske sammensætning af denne frugt kan fremme biologisk aktivitet på din hud (9).

Det hjælper også med at lysne og lysne din hud ved at påføre saften lokalt.

9. Mandariner:

Mandariner tilhører familien af ​​citrusfrugter, som er rigelige på vitamin A og C. Disse vitaminer hjælper med at holde din hud sund ved at bevare fugt. C -vitamin fremskynder genopbygningen af ​​dine beskadigede hudceller ved at forbedre kollagenproduktionen (10).

Det reducerer også udseendet af rynker og får et ungdommeligt udseende.

10. Pærer til tør hud:

Pærer er en af ​​de bedste frugter til tør hud. Det hjælper med at bevare din huds naturlige fugtighed ved at afbalancere din krops vandindhold med fugtighedsbevarende hjælp.

Det fungerer som et perfekt skrubbemiddel på grund af tilstedeværelsen af ​​nogle naturlige enzymer. Inklusive pærer i form af hel frugt eller juice kan give din hud en glat og smuk finish.

Pærer indeholder provitamin A, der understøtter en sund vedligeholdelse af din hud. Polyphenol -antioxidanter, kalium, kobber, C -vitamin og folat er rigeligt tilgængelige i denne frugt.

Anvendelse af en pasta tilberedt af pærer kan fungere som en perfekt ansigtspakke til at eksfoliere din hud og fjerne døde hudceller.

Endelige tanker:

Din hud er en afspejling af, hvad du putter i din krop. Inklusiv visse frugter til tør hud kan give din overflade en fejlfri glød. Med oplysningerne i denne artikel kan du nemt gøre dem til en del af din kost uden at forårsage bivirkninger. Du kan også konsultere en ekspert for at få en vurdering, hvis du ikke kan bekæmpe tørheden. Glem ikke at fortælle os, hvordan denne artikel har hjulpet dig!

Ofte stillede spørgsmål:

1. Kan resultere i tør hud på grund af vitaminmangel?

Tør, kløende og skællende hud kan skyldes B-vitaminmangel. Hvis din hud ikke bliver bedre med de hjemmemediciner, du prøver, er det tid til at indtage B-vitaminfødevarer i overflod. Indtagelse af dette vitamin i form af kosttilskud kan også tages, efter at du har konsulteret en læge.

2. Er vand nyttigt til tør hud?

At holde dig hydreret er nøglen til at opretholde et sundt stofskifte i din krop. Dette er grunden til, at mange læger anbefaler mindst 3 til 4 liter vand om dagen. Det hjælper også din tørre hud ved at fugte den tilstrækkeligt.

3. Hvilke fødevarer er gode til tør hud?

Nogle af de fødevarer, der kan holde din hud smuk og hydreret, er nødder, frø, grønne bladgrøntsager, avocado, fisk og kamille -te. Sammen med disse fødevarer er det også vigtigt at drikke tilstrækkeligt vand.