Naturlig kost til tør hud: 15 super fødevarer, der hjælper!

Vinteren kommer! Hej, vi taler ikke om “Game of Thrones”, men om de kølige vejrforhold i vintersæsonen. Selvom det er sjovt at lege rundt i sneen, tvinger selve tanken om at opleve en tør, kløende hud os tilbage til vores kokoner. Den hårde, kedelige vind i denne sæson kan give os lyst til at sidde i et kar med fugtgivende cremer. Gør de ikke?

Nå, bare rolig! Sammen med at fylde op med dine foretrukne fugtighedscreme og hudcreme, anbefaler vi dig at begynde at inkludere nogle af disse fødevarer til tør hud i din kost! Fødevarer nærer din hud indefra og hjælper den med at håndtere ekstreme vejrforandringer. Den bedste del? De er let tilgængelige i dit spisekammer, og du kan endda piske et par fugtmasker op med dem.

Fødevarer til tør hud

Lyder interessant? Læs med for at finde ud af de bedste fødevarer at spise til forebyggelse af tør hud!

Liste over 15 bedste fødevarer til tør hud

Lad os undersøge fordelene ved hver af disse fødevarer, der hjælper din hud med at bekæmpe tørhed:

1. Avocado til tør hud:

Avocado til tør hud

Avocado anses for at være superfoods til tør hud. De er rige på enkeltumættede fedtsyrer, der fylder de tabte olier i din hud og gør den smidig igen (1). Avocado reducerer også betændelse i huden og forhindrer dannelse af tørre flager. E -vitamin til stede i denne frugt har antioxidantegenskaber, der forhindrer dannelse af rynker og slap hud forårsaget på grund af tørhed.

BEMÆRK: Bortset fra at indtage Avocado som mad, kan du også bruge Avocado olie og puré som en aktuel hudfugtighedscreme.

2. Laks til tør hud:

Salman til tør hud

Fed fisk som laks er meget rig på omega 3 fedtsyrer, der fungerer som en beskyttende barriere for din hud. Undersøgelser viser også, at disse fedtsyrer reducerer risikoen for tør hud og dannelse af rynker (2). Laks indeholder også et mineral kaldet selen, som kan beskytte din hud mod skader fra frie radikaler og forsinke ældningstegn. Bortset fra at spise laks i din kost, kan du også indtage fiskeolie kapsler for bedre absorption af næringsstoffer.

3. Appelsin og gule grøntsager:

Orange og gule grøntsager til tør hud

Lyse farvede grøntsager som Pumpik, rød og gul paprika, appelsiner, papaya osv. Er rige på beta-caroten, et rødligt-orange pigment. Dette er en kraftig antioxidant, der kan forhindre oxidativ stress på hudcellerne og tilskynde til ny cellevækst. Det er også kendt, at Beta-Caroten beskytter din hud mod fotoskader på grund af UV-stråling, som er særlig høj om vintre (3).

4. Kamille til at reducere tør hud:

Kamille til tør hud

Urteinfusioner som kamille te vides at tilbyde mange fordele for tør og revnet hud. Det giver hurtig lindring af de kløende symptomer på denne tilstand ved at berolige dine nerver og få dig til at føle dig afslappet. Kamille te har antiinflammatoriske egenskaber, der kan berolige irriteret hud. Bortset fra at drikke kamille te til øjeblikkelig hydrering og forfriskning, kan du også prøve at anvende opløsningen på de berørte områder for at føle sig bedre igen.

5. Kokosolie til tør hud:

Kokosolie

Vi kender alle fordelene ved at påføre kokosolie på huden. Men vidste du, at kokosolie også fungerer som en fremragende mad til at bekæmpe tør hud? Det er en god kilde til sunde fedtstoffer, der kan nære din hud indefra og gør den blød og smidig. Regelmæssig indtagelse af kokosolie som en del af en sund kost kan forbedre hudens elasticitet og gøre den sund og glødende.

6. Oliven fjerner tør hud:

mad til tør hud

Oliven forbedrer ikke kun smagen af ​​din italienske mad, men tilbyder også mange fordele for vores hud. Disse er rige på oliesyre, som er en type fedtsyre, der kan beskytte din hud mod overdreven tørhed og rynker. Disse frugter indeholder også E -vitamin, som er et vigtigt næringsstof for en sund, strålende hud. Ikke underligt, hvorfor det hyldes som den bedste mad til at helbrede tør hud! Bortset fra at tilsætte oliven i dine salater og pastaer, dryp lidt olivenolie i dine fødevarer eller brug den som massageolie til øjeblikkelig hydrering.

7. Grønne grøntsager:

Grønne grøntsager til tør hud

Grønne bladgrøntsager som spinat, grønkål osv. Er de bedste fødevarer at spise til tør hud om vinteren. Disse grøntsager er fyldt med næringsstoffer som vitamin C, vitamin A og mineraler som kobber, jern, der er afgørende for en sund hud. De er rige på essentielle fedtsyrer, der forsegler fugt for at forhindre huden i at tørre ud. Antioxidanterne i disse fødevarer bekæmper frie radikaler, der skader dine hudceller. Grønne grøntsager er også rige på kostfibre, som hjælper med at skylle toksiner ud af kroppen for at opretholde en ren, fejlfri hud.

8. Valnødder:

Valnødder til tør hud

Når det kommer til håndtering af tør hud, kan du ikke springe over at spise nødder. Især valnødder har vist sig at være ekstremt gode til at beskytte din hud mod hårdt vejr. De er rige på essentielle fedtsyrer som Omega 3 og Omega 6 PUFA’er, som reducerer risikoen for tørhed og udtynding på grund af tab af fugt (4). De er også rige på zink, som spiller en vigtig rolle i forebyggelsen af ​​inflammatoriske tilstande som dermatitis. Du kan indtage et par valnødder som mellemmåltid og endda påføre valnøddeolie som en aktuel hudfugtighedscreme.

9. Banan til tør hud:

Bananer til tør hud

Banan er en fremragende mad til behandling af tør hud. Den er rig på mange essentielle næringsstoffer som zink, jern, magnesium, calcium, kobber og kostfibre, som spiller en central rolle i at give fødevarens sundhed. Bananer indeholder frugtsukker som glukose, som er et naturligt fugtighedsbevarende middel, der har vandbindende egenskaber. Så brug bananer i moderate mængder for at nyde en smuk, strålende hud, der lyser indefra.

10. Hørfrø til tør hud:

Hørfrø til tør hud

Hørfrø tilbyder mange fordele for vores krop og hud. Disse små, brune frø indeholder et højt indhold af omega -fedtsyrer, som kan reducere betændelse på hudens epidermislag. Hørfrø er også rige på antioxidanter og fytokemikalier, der vender tegn på for tidlig ældning forårsaget af dehydreret hud. En undersøgelse viser også, at regelmæssigt indtag af hørfrøolie (i moderate mængder) kan forbedre tilstanden af ​​ru, tør hud ved at få den til at se glat og smidig ud (5).

11. Æg:

Kogte æg til tør hud

Æg giver ikke kun en sund morgenmad, men fungerer også som superfoods til tør hud. De er rige på aminosyrer, som kan neutralisere stoffer, der skader huden og også styrker cellemembranerne. Æg indeholder også højt indhold af kollagen, som kan forbedre hudens elasticitet og reducere forekomsten af ​​rynker og fine linjer. Sammen med at indtage æg i forskellige former som en omelet, røræg eller kogt, kan du også anvende æggeblommeblanding på huden til behandling af tørhed.

12. Sød kartoffel:

Sød kartoffel til tør hud

Søde kartofler er fyldt med godhed til at helbrede og reparere tør hud. De er fremragende kilder til betakaroten, som giver betydelig beskyttelse mod UV -skader (6). Betakaroten omdannes også til vitamin A af kroppen, hvilket kan styrke barrieren i din hud for at beskytte den mod ydre skader. Du kan nyde disse lækre grøntsager til tør hud ved at stege eller koge eller tilføje dem til dine salater for ekstra sødme.

13. Mælk til hud:

Mælk til tør hud

Mælk er din huds bedste ven. Det fungerer som en vidunderlig rens og fugtighedscreme, når det påføres topisk. Sammen med det hydrerer og nærer mælk også din krop, når den indtages som en drink. De fedtstoffer, protein, D -vitamin og calcium, der findes i mælk, kan reparere tør og ujævn hud ved at give rigelig næring. Mælkesyre, der findes i mælk, kan lette din teint og få dig til at lyse indefra.

14. Soja til tør hud:

Sojamælk til tør hud

Sojabønner og dets biprodukter som sojamelk, Tofu osv. Betragtes som nogle af de bedste fødevarer til tør hud. Det vides, at soja er rigeligt i isoflavoner, som kan forbedre aldrende hud hos midaldrende kvinder ved at øge kollagenniveauet og behandle tørhed (7). Sojamelk kan også tilbyde rigelige proteiner, der kræves af kroppen. Hvis dine smagsløg afviser smagen af ​​sojamelk eller tofu, kan du maskere det ved at tilføje frugt eller nødder til din milkshake.

15. Bær til tør hud:

Bær til tør hudBær topper listen over frugter, der skal spises til tør hud. Disse syrlige og velsmagende fødevarer er rige på antioxidanter som anthocyaniner, ellaginsyre, resveratrol, som sænker cellestress for at bekæmpe rynker, tab af elasticitet og pigmentering (8). Bær som brombær, jordbær og hindbær er fyldt med masser af næringsstoffer for at øge kollagenproduktionen i huden og beskytte den mod tørhed. Du kan tilføje bær i din morgenkorn eller bruge dem i din proteinshake for at nyde et velsmagende måltid og en sund hud.

Yderligere tips til forebyggelse af tør hud:

Overvind tør hud ved at følge disse eksperttips:

  • Drik masser af vand og hold dig hydreret. Dette er et vigtigt skridt for at forhindre tørhed.
  • Undgå at tage et bad i meget varmt vand. Dette kan udtørre din hud og få den til at se udtørret ud.
  • Brug en mild sæbe eller rengøringsmiddel, der ikke fjerner de naturlige olier fra din hud.
  • Påfør en cremet fugtighedscreme umiddelbart efter badning for at genopbygge tabt fugtighedsniveau.
  • Sig nej til fødevarer, der indeholder et højt indhold af salt, alkohol, sukker og koffein. De har en tendens til at dehydrere din krop og få den til at se tør ud.
  • Opbevar en luftfugter i dit værelse, som kan forhindre, at luften indeni bliver tør om vinteren.

Så folkens! Er du parat til at slå vejret med disse fantastiske fødevarer til tør hud? Hvis du tror på ordsproget, at “skønhed starter indefra”, er der ingen måde, du kan gå glip af disse naturlige produkter i din kost. Sørg også for at følge et ordentligt hudplejeregime for at opretholde glødende hud uanset vejrskiftet!


Warning: array_rand(): Second argument has to be between 1 and the number of elements in the array in /var/www/lendemaindeveille/data/www/probotmusic.com/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 47

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/lendemaindeveille/data/www/probotmusic.com/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 80