Vigtigste årsager til tør hud og hvordan man forhindrer det!

Tør hud er blevet et almindeligt problem i disse dage; de tørre miljøforhold og udsættelse for kemiske produkter er almindelige årsager til tør hud. Tør hud, som medicinsk kaldes xerose, er en tilstand, hvor huden bliver tør, revnet, flakket og kløende på grund af utilstrækkeligt fugtindhold i hudens yderste lag.

Symptomer og årsager til tør hud

Vores hud består af mange forskellige lag af hudceller; det yderste lag kaldes epidermis, som får næring af fedtstoffer og proteiner, der hjælper med at give den nødvendige hydrering til epidermis. Den naturlige olie i huden hjælper med at forsegle denne fugtighed, så den ikke fordamper. Når disse fedtstoffer og proteiner eller naturlige olier er mangelfulde eller utilstrækkelige på grund af atmosfæriske forhold, forårsager det tørhed i huden.

Indholdsfortegnelse:

 1. Symptomer på tør hud
 2. Årsager til tør hud
 3. Risikofaktorer for tør hud
 4. Hvornår skal man konsultere en læge?
 5. Grundlæggende tips til forebyggelse af tør hud

Symptomer på tør hud:

Tør hud påvirker normalt arme, hænder, underben, fødder og mave, men områder af kroppen, der udsættes for hyppig friktion som ankler og såler, er også stærkt påvirket af tør hud. Lad os se på de forskellige symptomer på hudtørhed:

 1. Kløe er et af de mest almindelige symptomer på hudtørhed. Utilstrækkelig smøring og hydrering gør huden kløende og ubehagelig. Hyppig ridser kan irritere huden yderligere, hvilket kan føre til rødme og hævelse; i værste tilfælde kan huden blive mørk, tyk og læderagtig.
 2. Hudtørhed starter normalt med fine linjer og revner på huden. I værste tilfælde kan disse fine revner blive bredere og begynde at bløde.
 3. Et andet almindeligt symptom på tør kløende hud er skællende og skællende hud. Med tilstandens sværhedsgrad skrælles huden af.
 4. Du kan øjeblikkeligt få øje på tør hud ved sit kedelige og visne udseende. Tør hud mangler glans og glans i forbindelse med velhydreret hud.
 5. Tør hud påvirkes af udsættelse for vand, så man kan føle tæthed i huden efter et brusebad eller en svømmetur.
 6. Et af symptomerne på meget tør hud er revner og åbne læsioner.

Årsager til tør hud:

Tør hud er for det meste en midlertidig tilstand, et resultat af et uforudsigeligt miljø, så når miljøet bliver befordrende, bliver huden normal. Men hvis tør hud skyldes indre faktorer som sygdom, genetik, alder osv., Vil tørheden fortsætte, indtil årsagen er behandlet. Lad os se på de forskellige årsager bag hudtørhed:

 1. Tørt vejr og miljøforhold er en af ​​hovedårsagerne til tør hud. Mængden af ​​fugtighed i miljøet spiller en meget vigtig rolle for at bevare fugtindholdet i huden. Tørvejr som kolde og tørre årstider eller varme og tørre årstider udløser problemer med tør hud. Klimaanlæg, rumvarmere, varme ovne, pejse osv. Suger også luftfugtigheden ud og forårsager tør hud.
 2. Lange varme bade eller brusere, svømning, overdreven skrubbe osv. Forårsager hud- og kropstørhed, fordi langvarig udsættelse for vand skyller de naturlige olier i huden, der hjælper med at forsegle fugtigheden i huden. Svømning i chloreret vand er også en af ​​grundene til tør hud. Klor vasker hudens vigtige naturlige olier af og forårsager tør hud.
 3.  En anden almindelig årsag til tørhed i huden er brug af hårde sæber og hygiejneprodukter fyldt med kemikalier. Sæber indeholder emulgatorer, der arbejder med at fjerne fedt, så i processen ender de også med at fjerne de gode naturlige hudolier, der hjælper med at beskytte hudens fugt
 4.  Nogle orale lægemidler som antihistaminer, piller til kontrol af forhøjet blodtryk og kolesterol forårsager også tørhed i huden.
 5.  Ældning er også hovedårsagen til hudtørhed, fordi talgkirtlerne med alderen har en tendens til at udskille utilstrækkelige naturlige olier og dermed forårsage tør hud.
 6. Vores kost spiller en afgørende rolle for at holde huden smurt og hydreret. Underernæring og A -vitaminmangel forårsager ofte tør hud hos kvinder.
 7.  Interne årsager til tør hud er medicinske tilstande som diabetes, hypothyroidisme, hudsygdomme som eksem og psoriasis.

Risikofaktorer for tør hud:

Selvom tør hud kan påvirke alle, er der visse faktorer, der gør dig mere tilbøjelig til at udvikle tør hud. Lad os se på nogle risikofaktorer:

 • Risikoen for at udvikle tør hud øges med alderen. Når vi bliver ældre, udskilles mindre naturlige olier, så folk over 40 år har 50% chance for at udvikle tør hud.
 • Hvis du bor i områder med tørt og fugtigt vejr, er der større risiko for at udvikle tør hud. Du er mere tilbøjelig til at tørre huden om vintre, ekstrem varme eller blæsende klimaer.
 •  Jobbeskæftigelse, der kræver, at du bliver udsat for vand, kemikalier eller opvarmningsværktøjer, kan sutte fugtigheden ud af din hud.
 •  Genetiske faktorer bidrager også til tør hud. Familiehistorie med hudsygdomme som eksem og psoriasis
 • Historik om hudsygdomme som atopisk dermatitis, eksem eller psoriasis, hvor hudens struktur og dens evne til at bevare fugt påvirkes.

Hvornår skal man konsultere en læge?

I de fleste tilfælde er tør hud ikke en alvorlig tilstand og kan altid behandles med passende pleje og livsstilsændringer, men i alvorlige tilfælde kan det føre til komplikationer som dybe sprækker, der bløder og hudsygdomme som eksem. I sådanne tilfælde skal man straks kontakte en læge for at kende den underliggende årsag til tør hud og få passende behandling. Blødende revner kan forårsage sekundære infektioner, der skal behandles med antibiotika. Man skal også konsultere en læge, hvis tørheden fortsætter på trods af ordentlig pleje. Hvis huden føles kløende uden udslæt eller kløe og irritation holder dig fra at sove, må du ikke forsinke en læge konsultation. Det er altid vigtigt at kende årsagerne til hud- og kropstørhed, før du fortsætter med at behandle det.

Grundlæggende tips til forebyggelse af tør hud:

Der kan være forskellige andre årsager til pludselig tør hud, der kan få os til at gå i panik og bekymre os. Tør hud kan håndteres og helbredes meget effektivt hjemme med enkle tips og forebyggelsesteknikker.

 1. Sørg altid for at anvende passende fugtighedscreme umiddelbart efter et brusebad eller udsat for vand. Fugt hele dagen, når det er nødvendigt.
 2. Under kolde eller varme vejrforhold, når du skal tænde for klimaanlæg eller varmeapparater, skal du bruge luftfugtere derhjemme.
 3.  Brusebad med lunkent vand; aldrig have et varmt vand bruser. Overskrid ikke din badetid ud over 10 minutter. Undgå at svømme så længe som muligt.
 4. Inkluder sunde fedtstoffer i din kost. Fedtfattig kost forårsager ofte tørhed. Vores krop har brug for essentielle fedtstoffer for at opretholde balancen af ​​olie i kroppen.
 5. Drik masser af vand i løbet af dagen.
 6.  Brug milde, fugtgivende sæber til at vaske din krop.

Endelige tanker:

Hudtilstande kan gøre os ængstelige og bekymrede. Årsagen til tør hud kan være mange, men det er en af ​​de få hudsygdomme, der kan behandles ved at foretage enkle ændringer i daglig rutine og livsstil. Korrekt hudpleje og pleje af vores atmosfæriske forhold kan hjælpe os med at forhindre tør hud i større omfang. En sund kost, motion og god søvn kan hjælpe os med at håndtere forskellige sundhedsmæssige forhold, herunder tør hud.

Relaterede artikler:

 • 10 hjemmelavede skønhedstip til tør hud i ansigtet
 • 15 Bedste hjemmelavede ansigtspakker til tør hud!


Warning: array_rand(): Second argument has to be between 1 and the number of elements in the array in /var/www/lendemaindeveille/data/www/probotmusic.com/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 47

  Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/lendemaindeveille/data/www/probotmusic.com/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 80