Ön művészetkedvelő? Itt találja a 10 legjobb MF Hussain festményt

M.F. Hussain vagy Maqbool Fida Hussain India egyik legnépszerűbb és legismertebb festője volt, aki nagy elismerést kapott nemzetközi munkásságáért. Számos olyan MF Hussain festmény van, amely büszkévé tette Indiát. Az MF Hussain szinte minden festménye az indiai nők szépségéről szólt.

Festői karrierjét 1937 -ben kezdte. Kezdetben nehéz dolga volt az indiai mozi felhalmozását festő munkájával. Ennek a nagy művésznek a tehetsége hamarosan fordulatot vett, amikor lehetőséget kapott tájak festésére. Bár számos festménye volt, amelyeket világszerte nagyra értékeltek, karrierje nagy részét szintén sok vita övezte. Függetlenül attól, hogy a körülmények milyenek voltak, a művésznek van egy nagyszerű munkája az MF Hussain híres festményeinek listáján. Nézzünk gyorsan néhány MF Hussain festményt leírásokkal:

10 legjobb MF Hussain festmény:

Íme a 10 legjobb MF Hussain festmény, amelyek valóban csodák az egész világ számára:

1. M.F. Hussain Teréz anya festmény:

MF Hussain festmények

A művészt nagyon vonzotta az a nagyszerű munka, amelyet Teréz anya tett az országért, és így nem volt ideje az Anyának szentelt festmény elkészítésére. Teréz anya festmény M.F. Hussain kissé pontosan leírja a legenda auráját. bár sokan nem voltak megelégedve azzal, ahogyan a művész festette ezeket a sorozatokat, sokan szerették a munkáját.

A festmény a legenda és a festménysorozat élénk bemutatása miatt vált népszerűvé. Az egyszerű és finom használat mellett ezek a festménysorozatok nagy hatást gyakoroltak a nézőkre. A festmény szépségét úgy lehet megbecsülni, hogy a festményt a Christie aukcióján mutatták be, több mint 1 millió forint értékben.

2. M.F. Hussain lófestmény:

mf-hussain Lófestmény

Az MF Hussain művész festményei nemcsak a tájról szóltak, hanem a vadállatokról is. Az M.F. Ennek egyértelmű bizonyítéka a Hussain lófestmény volt. A legtöbb M.F. Hussain festményei a lovak iránti örök szerelmét ábrázolják, mivel az indiai mitológia szerint a lovakat egyenlőnek tekintik a dinamikus és erőteljes energiával. A művészek ezen festményét a Sotheby’s aukcióján árulták el, 1,3 milliós áron.

A festmény nagy figyelmet kapott az ebben használt színek kiválasztása miatt. Ez a festmény „A hátrafordult ló” elnevezéssel vált népszerűvé a művész vonásainak jellegzetes stílusával, amely különlegessé tette a festményt a globális piacon is.

3. M.F. Hussain Madhuri Dixit festmény:

mf-hussain Madhuri Dixit festmény

Madhuri Dixit azon kevés színésznők egyike volt, akik lenyűgözték a művészet stílusával és személyiségével, és a művész úgy döntött, hogy a vásznán ábrázolja. Sok olyan képet készített a színésznőről, amelyek a legjobban mutatták a színésznő szépségét. M.F. A Hussain Madhuri Dixit festmény is azon kevesek közé tartozott, amelyek ugyanannyi kritikát és vitát kaptak, mint elismerést.

A festmény a színésznő számtalan hangulatát mutatta be, és a végső festmény nem kevesebb, mint varázslat a közönség számára. Egyike azoknak a festményeknek, amelyeket mindig dicsőíteni fognak csodálatos munkái és festészeti stílusa miatt.

4. M.F. Hussain hindu istenségek festményei:

mf-hussain hindu istenségek festményei

Hussain azon művészek közé tartozott, akik híresebbek voltak az őt körülvevő vitákról. Az általa készített sok festmény közül a legtöbb M.F. Hussain ellentmondásos festményei a hindu istenségek képei voltak. Sokan azzal vádolták a festőt, hogy tiszteletlen módon ábrázolja a hindu istenségeket.

A vitákat szenzációsabbá tették az MF Hussain festményei. A művész által ábrázolt képek sok negatív szemet vonzottak az emberekhez, és a művész sok negatív választ kapott ugyanazon a módon.

5. A bábtáncosok:

mf-hussain bábtáncosok festménye

A top 10 M.F. Hussain festmények, az egyik festmény a bábtáncosoké is. Sokan nincsenek tisztában azzal a ténnyel, hogy a művész hatalmas szeretettel rendelkezett a játékok iránt, és így soha nem szalasztott el egy lehetőséget arra, hogy festményeiben ábrázolja örök szeretetét irántuk..

A festmény sok olyan elemet tartalmazott, mint a nő, ló, táncos, harcos stb. A vonások a tipikus művész stílusát tükrözték, néhány ragyogó színkombinációt használva. A festmény 1,5 milliót kapott a Sotheby aukcióján.

6. Ganga és Jamuna csata:

mf hussains Ganga csata és Jamuna festmény

Mindazok számára, akik nem értették ennek a festménynek a jelentőségét, a festmény bemutatta a rendszeres háborút a jó és a rossz között. Még a mindennapi életünkben is folyamatosan szembesülünk a helyes és rossz döntések közötti dilemmával, az M.F. Hussain festménye ugyanezt az érzelmet ölelte fel.

Különféle színeket is használt, például sötét és világos színeket, amelyek tisztán a helyes és a rossz dolgok közötti csatát ábrázolják. A festmény a művész meglehetősen innovatív darabja volt, és nagy elismerést kapott. A festményt 9 millióért is eladták a Christie’s aukcióján. Ez a festmény a művész egyik szép műve, amely a lehető legjobb módon ábrázolja a művész tehetségét.

7. Tisztelgés Hashmi előtt:

mf hussain Tisztelgés Hashmi festménye előtt

Hussain olyan művészek voltak, akik soha nem félték, hogy munkájukban ábrázolják a valóságot. Akármennyi kritikát és vitát is kapott, sohasem mulasztotta el, hogy munkájában hozza az aktuális helyzeteket. A Hashmi tisztelgése a művész egyik nagy műve volt, ahol a társadalom tényleges történéseit jelölte meg.

A festményt beszélő igazságnak tekintették Safdar Hashmi színművész halálos támadásáról, amely később halálát okozta. Még ezt a festményt is figyelembe veszik Hussain ellentmondásos festményeiben, de mégis nagy elismerést kapott a közönség részéről. A festményt 4,4 koronáért adták el Kolkata árverésén.

8. M.F. Hussain Saraswati festmény:

mf hussain Saraswati Festmény

Akárcsak a művész által a hindu istenségeken készített festmények, ez az MF Hussain Saraswati festménye is a viták listájának élén volt. Sokan azt állították, hogy a művész a hindu istenségeket vette célba, és soha nem tett semmit a muszlimokkal. Emiatt a művész sok gyűlölködőt kapott, valamint néhány komoly vitát karrierjében és festményeiben.

A festményen használt képeket sokan kifogásolták az előadásmódjuk miatt is. A Saraswati istennő meztelen bemutatója sok hindu követőt vonzott nagyon negatív módon, és határozottan ellenezték a művész munkáját.

9. M.F. Hussain Krisna festmény:

mf hussain Krishna Festmény

Egy másik festmény, amely miatt a művészet a viták vették körül, Krishna – a hindu Isten festménye volt. Az MF Hussain Krishna festményei sok kifogásolható demonstrációt mutattak a hindu Istenről. Ez megint a hindu híveket súlyos kritikákkal együtt a művész ellen állta.

A különböző színek és festési stílusok használata a festményt a valóságnál is másabbá tette. A festménysorozatnak volt néhány utánzata, amelyek ártottak és bántották a hindu követők érzelmeit. A naprakész MF Hussain festményinformációk is ezeket a festményeket sorolják a művész ellentmondásos alkotásai közé. Sokan úgy érezték, hogy a festmények nagyon sértő és sértő módon mutatják be hindu Istenüket.

10. M.F. Hussain Bharat Mata festmény:

mf hussain Bharat Mata festmény

Végül, de nem utolsósorban, az MF Hussain Bharat Mata festményei is azok, amelyek a vitatott alkotásokban szerepelnek. A festményeken az indiai térkép látható volt meztelen hölgy formájában, sok más promóval együtt. A festmény bemutatását senki sem fogadta el, és ez világszerte kritikát kapott.

A művész az indiai anyaország nehézségeinek ábrázolására összpontosított, olyan sötét színek használatával, mint a piros és a kék. De ennek megalkotása meztelen hölgy alakjában keltette fel a figyelmet, és ez is minden rossz okból.

Sok M.F. Hussain híres festményei, amelyek egyértelműen bizonyítják a művész tehetségét. Sok művész volt, de egyik sem illik az MF Hussain festményeihez. MF Hussain legújabb festményeivel a világ megismerhette festménye új stílusát és aspektusát. Ossza meg velünk, hogy melyik festménye a kedvence az alábbi megjegyzésekkel. Az indiai festő MF Hussain festményei nem más, mint az India tehetségének védjegye. Mit gondol ugyanarról? Ossza meg véleményét.