Bipa pian myös Saksassa?

Olipa CO2 -korvaus unelmaloman lennoista, verkkokaupat, jotka istuttavat puita tietyn liikevaihdon yläpuolelle, tai muita vastaavia aloitteita: kestävyys on kuluttajien suosiossa.

Mutta myös yritykset ottavat yhä enemmän kantaa kestävyyteen. Yksi yritys, joka on tehnyt tätä useita vuosia, on itävaltalainen apteekkiketju Bipa.

Tässä artikkelissa näytämme, mistä yrityksessä on kyse, mihin aloitteisiin Bipa on sitoutunut kestävän kehityksen teemalla ja voivatko saksalaiset kuluttajat pian tehdä ostoksia säännöllisesti Bipa -toimipisteessä.

Yleistä tietoa Bipasta

Noin 600 konttorillaan Bipa on yksi Itävallan suurimmista apteekkiketjuista. Yrittäjä Karl Wlaschek perusti yrityksen 1980 -luvun alussa kauppaketjun Billa sisaryritykseksi (lyhenne “halpa kauppa”).

Bipa pian myös Saksassa

Nykyään yritys kuuluu Rewe -konserniin ja on dm: n rinnalla vakiinnuttanut asemansa johtavana apteekkiketjuna Itävallassa. Aiemmin laajentumista uusille markkinoille, kuten Saksaan, Italiaan tai Kroatiaan, testattiin, mutta pääsemättä testausvaiheen ulkopuolelle – tai toisin sanoen: toistaiseksi ei ole Bipan sivukonttoreita Itävallan ulkopuolella.

Testauksesta puheen ollen: Bipa on varmasti ansainnut maineen innovatiivisena yrityksenä aiemmin. Kun Bipa aloitti oman verkkokauppansa vuosituhannen vaihteessa, hän oli yksi edelläkävijöistä sähköisen kaupankäynnin alalla ja yksi ensimmäisistä vähittäiskauppiaista, joka otti käyttöön matkapuhelimella maksamisen vuonna 2013.

Hieman myöhemmin sivuliikkeitä modernisoitiin laajasti, mukaan lukien energiatehokas kunnostus energiankulutuksen minimoimiseksi. Tämä toimenpide on vain yksi monista esimerkeistä, jotka osoittavat, kuinka Bipa on sitoutunut kestävyyteen.

Bipa on sitoutunut kestävyyteen

Kuten jo johdannossa mainittiin, Bipa on yritys, joka keskittyy kestävään kehitykseen. Esimerkiksi kaikki Bipa -konttorit saavat 100% vihreää sähköä. Lisäksi nykyaikaisia ​​lämpöpumppuja käytetään yli kahdessa kolmasosassa kaikista toimialoista, mikä vähentää hiilidioksidipäästöjä 30 prosenttia verrattuna perinteisiin fossiilisiin polttoaineisiin perustuviin lämmitysjärjestelmiin.

Tämä tietoisuus kestävän kehityksen aiheesta ei kuitenkaan pääty sivuliikkeiden rakenteeseen ja tekniseen varusteluun, vaan jatkuu aina hyllyille asti.

Bipa pian kestävää kehitystä myös Saksassa

Mottona ”Tee maailmasta parempi Bipalla” esimerkiksi apteekkiketju laajensi valikoimaansa vuonna 2014 uudella omalla tuotemerkillä nimeltä “bi good”, jonka puitteissa ympäristöystävälliset vaihtoehdot klassisille taloustavaroille ja luonnontuotteille kosmetiikka -alaa myydään.

Katsokaa jokainen nykyistä Bipa tarjoaa huomaat nopeasti, että paitsi oman tuotemerkin tuotteet loistavat kestävyyttä. Kaikkiaan Bipan valikoimassa on tällä hetkellä yli 1100 vihreää merkkiä sisältävää tuotetta. Tämä on yksinkertainen etiketti kestäville tuotteille.

Bipa pian myös Saksassa BIPA -verkkokaupassa

Koska eri organisaatioilta on tällä hetkellä monia erilaisia ​​sinettejä ja palkintoja ympäristöystävällisille tuotteille, tämän vaiheen tarkoituksena on auttaa asiakkaita tunnistamaan kestävät tuotteet helpommin. Koska kaikille vihreällä merkinnällä varustetuille tuotteille on myönnetty vähintään yksi hyväksyntä, Greenpeace luottaa tuli.

Yrityksen sosiaalinen sitoutuminen

Kestävyyteen keskittymisen lisäksi Bipalle on ominaista myös sosiaalinen sitoutuminen. Joten yritys ei vain osallistu kampanjaan “Pyöristä ylös kiitos”, Jossa asiakas voi laskea laskun pyöristettynä seuraavaan täyteen 10 senttiin kassalla – tällä tavalla kerätyt rahat lahjoitetaan Caritasin äiti- ja lapsikeskuksille.

Bipassa sosiaalisen vastuun aihe ei kuitenkaan ole vain ulospäin suuntautunut, vaan se elää myös yrityksen sisällä. Työnantajana Bipa ei ole vain saanut useita palkintoja perheystävällisyydestään vaan myös aloitteista naisten ja miesten tasa-arvon edistämiseksi työelämässä.

Bipa pian myös Saksassa BIPA Gift Guide

Saksalaiset kuluttajat voivat pian tehdä ostoksia myös Bipalla?

Jos mietit tämän lyhyen Bipa -johdannon jälkeen, voitko ja milloin voit ostaa kestäviä tarjouksia Bipasta itse Saksassa, voimme valitettavasti sanoa, että emme voi sanoa tarkasti. Koska tällä hetkellä ei ole suunnitteilla laajentumista Saksaan, ainakaan julkisesti. Mutta kuka tietää: ehkä ainakin seuraava koeajo on edessä – mahdollisesti jopa hyvin lähellä sinua?

Bipa pian myös Saksassa Manhattan-VOLUME-Mascara