Energiatehokkuus – merkitys, tietämisen arvoinen ja käytännön vinkkejä

Maailmamme on yhä tiheämmin asuttu ja energian tarve kasvaa. Energiankulutuksen kasvaessa ei kuitenkaan aiheudu pelkästään lisäkustannuksia, vaan ennen kaikkea myös ilmasto on saastunut. Valitettavasti suurin osa kulutetusta energiasta tulee edelleen fossiilisista polttoaineista, joiden hiilidioksidipäästöt ovat korkeat. Näin katsottuna kohtalokas “häviäjä-häviäjä-tilanne”. Uudempien tekniikoiden, älykkäiden strategioiden ja kasvavan ympäristötietoisuuden ansiosta sekä yrittäjien että yksityisten kuluttajien keskuudessa energiansäästö ja energiatehokkuus ovat kuitenkin kasvamassa. Seuraavista riveistä voit selvittää tarkalleen, mitä se tarkoittaa ja miten voit todella säästää enemmän energiaa kotona.

energiatehokkuus energialuokat säästävät sähköä

Mitä energiatehokkuus käytännössä tarkoittaa??

Periaatteessa tehokkuus tarkoittaa optimaalista käyttöä minimaalisella vaivalla. Tai energiatehokkuuden tapauksessa – käyttämällä mahdollisimman vähän energiaa saman (optimaalisen) tuloksen saavuttamiseksi. Suorana seurauksena on, että kaikilla alueilla saavutetaan huomattavia energiansäästöjä.

Hyvä taloudelle, ympäristölle ja myös jokaiselle yksityiselle budjetille. Käyttökustannukset pienenevät välittömästi, kilpailukyky kasvaa ja ekologinen jalanjälki pienenee. Ei ole turhaa, että termi kestävyys kulkee aina käsi kädessä energiatehokkuuden kanssa, koska se säästää resursseja ja optimoi työprosesseja.

Hyvä esimerkki energiatehokkuudesta eri toimialojen yrityksissä ovat ns. Ilmastovyöhykkeiden erotukset. Nämä toteutetaan innovatiivisella tavalla käyttämällä energiatehokkaita järjestelmiä ja tuotteita, kuten nopeita ovia ja ilmaverhoja. Tämä ei ainoastaan ​​lisää energiatehokkuutta, vaan myös optimoi työprosessit. Tärkeä plussa on työntekijöiden parempi terveys.

Yksityiset kuluttajat yhdistävät hyvin usein energiatehokkuuden jokapäiväisessä elämässä EU: n energiamerkintään, joka on ollut käytössä vuodesta 1994 ja jakaa tuotteet energiatehokkuusluokkiin A – G, joissa A tarkoittaa korkeinta ja G pienintä hyötysuhdetta. Joten voit valita pienemmät kustannukset ja vähemmän kasvihuonekaasupäästöjä ostaessasi kodinkoneitasi.

energiatehokkuus säästää sähköä

7 vinkkiä energiatehokkuuden parantamiseen jokapäiväisessä elämässä

Energiatehokkaan kodinkoneen ostamisen lisäksi voit tehdä paljon enemmän energian säästämiseksi jokapäiväisessä elämässä. Löydät testatut vinkimme alla.

# 1 – Vaihda vihreän sähkön tarjoajaan

Ympäristö on tässä etusijalla, koska vihreä sähkö on ilmastoneutraalia. Tässä tapauksessa tehokkuus lasketaan minimoimalla ilmastolle haitalliset CO2-päästöt.

# 2 – vaihda LED -valoihin

LED -valot ovat selvästi nykyään tehokkain keinovalo. Tämä säästää paitsi hiilidioksidipäästöjä myös pienentää huomattavasti sähkökustannuksia.

led -valojen energiatehokkuus

# 3 – Vältä valmiustilaa, jos mahdollista

On vaikea uskoa, mutta luopumalla valmiustilasta kotitaloudessa voit säästää jopa 120 euroa vuodessa ja noin 250 kg hiilidioksidia. Siksi on parempi käyttää jatkojohtoa ja katkaista televisio, tietokone, reititin jne. Kokonaan käytön jälkeen.

# 4 – Keitä aina kansi päällä

Voit myös säästää paljon energiaa ruoanlaitossa vain keittämällä aina kattilan kannella. Täytä tämä hyvin vähän vettä, kun keität vihanneksia tai munia. Tämä tarkoittaa sitä, että keittovesi kuumenee paljon nopeammin ja tietysti tarvitset myös paljon vähemmän sähköä.

# 5 – Käytä konvektiotoimintoa paistettaessa

Jos käytät uunin ylä- / alalämpöä, kulutat paljon enemmän sähköä kuin kiertoilma. Toisessa tapauksessa asetat aina matalamman lämpötilan ja säästät energiaa prosessissa. Ilmankiertotoiminto tarkoittaa siis selvästi parempaa energiatehokkuutta.

säästää energiaa kotitalouksien ilmastointilaitteiden energiatehokkuus

# 6 – Pesukone täynnä ja 30 astetta

Pesukoneen jättäminen puoliksi täynnä joka toinen päivä ei ole hyvä idea. Sähkön säästämiseksi ja ympäristövaikutusten vähentämiseksi on suositeltavaa käyttää sitä harvemmin, mutta täysimääräisesti. Jos mahdollista, vältä esipesua ja pese 30 asteessa.

# 7 – Tee ilman kuivausrumpua useammin

Kuiva pyykkisi mieluummin pyykkinarulla ja vaatetushevosella. Tällä tavalla voit säästää paljon energiaa, koska kuivausrumpuja pidetään melko suurina sähkönsyöttölaitteina. Jos vielä pakko, osta kondenssikuivain, jonka energiatehokkuusluokka on A..

On tietysti monia muita vinkkejä, joiden avulla voit olla energiatehokkaampi kotitalouksessasi ja jokapäiväisessä elämässä yleensä. Siksi tee lisätutkimuksia ja käytä niitä mahdollisimman usein budjetin ja ympäristön vuoksi.

älykkään kodin energiatehokkuus