Kirkas elämäntapa: terve ja kaunis

Suuntaus on ollut jo useita vuosia kohti valoisaa ja luonnollista elämää. Luonnonmateriaalit hallitsevat huonekaluja ja vaaleat vaihtoehdot ovat nousussa. Näytämme, kuinka tämä suuntaus voidaan toteuttaa kotona vain muutamalla askeleella.

Päivänvalo on ratkaiseva asuntojen hyvinvoinnin kannalta. Esteetön näkymä kutsuu myös unelmoimaan.

Trend kirkas elämä, terve ja kaunis Gepp_Fensterhandel

Ikkunoilla on tärkeä rooli valoisassa elämässä. Uusissa rakennuksissa käytetään usein lattiasta kattoon ulottuvia ikkunoita. Tutkimukset osoittavat, kuinka tärkeä päivänvalo talossa on asukkaiden hyvinvoinnille. Sairaiden rakennusten oireyhtymä on ollut tiedossa 1980 -luvulta lähtien. Sairastuneilla on valituksia niin kauan kuin he ovat huoneessa. Jos jätät sen uudelleen, oireet häviävät. Valituksia ovat esimerkiksi:

  • väsymys,
  • lisääntynyt päänsärky,
  • lisääntynyt keskittymiskyvyn puute.

Vaikka nämä vaikutukset ovat olleet tiedossa 1980 -luvulta lähtien, saksalaisissa taloissa on usein liian vähän päivänvaloa. Tämä osoittaa, kuinka terveellistä paljon päivänvaloa on elämässä. Hyvän mielen hormonit, kuten seratoniini ja noradrenaliini, tuotetaan yhä enemmän ja unihormoni tukahdutetaan. Jopa vanhoissa rakennuksissa Toteuta lattiasta kattoon tai suurempia muovi-ikkunoita halvalla ja lisää valoa taloon. Lisäksi suuret ja monet ikkunat mahdollistavat tehokkaan ilmanvaihdon ja parantavat huoneen ilmanlaatua.

Käytä verhoja taitavasti

Verhot kehystävät ikkunan ja nielevät melua huoneessa. Nämä ovat hyviä syitä käyttää verhoja. Ne voivat kuitenkin niellä valon tummien ja kiinteiden materiaalien läpi. Tai vähennä tilan tunnetta liian matalalla verhotangolla. Ne, joiden ei tarvitse luottaa verhoihin estääkseen näkymän huoneeseen, voivat valita puoliksi läpinäkyviä ja vaaleampia kankaita vaaleissa väreissä. Jos haluat välttää välähdyksiä, voit myös asentaa rullaverhot. Tarvittaessa nämä estävät oivalluksia kodista. Verhotanko ei ole kiinnitetty suoraan ikkunan yläpuolelle, vaan se on asetettu korkealle katon lähelle. Tämä venyttää visuaalisesti tilaa ja ikkunaa.

Valitse luonnolliset värit

Vaaleat värit seinillä ja huonekaluissa heijastavat valoa. Tummat seinävärit ja huonekalut absorboivat valoa. Jos haluat elää mahdollisimman kirkkaana ja ystävällisenä, voit käyttää vaaleita värejä. Puhdas valkoinen seinävärinä katoaa yhä enemmän asuinrakennuksista. Sen sijaan pehmeät luonnolliset sävyt tarjoavat lisää rentoutumista. Nykyiset trendit ovat vaaleanharmaat sävyt, vihreä, sininen tai vaaleanpunainen. Pelkkä maalattu seinä luo uuden tunnelman huoneeseen. Epävarmuuden sattuessa värit voidaan sekoittaa vaaleammiksi lisäämällä valkoista. Värit muuttuvat vähemmän havaittaviksi. Jokaisen, joka on erittäin huolissaan seinien maalaamisesta, tulisi tehdä selväksi: Seinä voidaan maalata nopeasti uudelleen. Vahvemmat värit asettavat taitavasti aksentteja huoneeseen. Yksityiskohdat, kuten kuvat tai tyynyliinat sopivissa mutta vahvoissa väreissä, takaavat eloisuuden. Jos seinälläsi on herkkä harmaanvihreä, on parasta jakaa tyynyt tummemman vihreän ja harmaan huoneeseen. Vaalean harmaa seinälle voidaan sekoittaa huoneen punaisiin ja oranssiin yksityiskohtiin.

Rohkeutta värittää. Jokainen, joka on koskaan uskaltanut kokeilla värejä eläessään, ymmärtää nopeasti, että väreillä eläminen on kauniimpaa.

Trend kirkas elävä terve ja kaunis Roseblade_Fensterhandel

Maalaa huonekalut

Jos haluat vaihtaa huoneen, sinun ei tarvitse vaihtaa jokaista osaa. Monet huonekalut voidaan järjestää uudelleen, liittää päälle tai maalata uudelleen. On laadukkaita kalvoja, jotka antavat huonekaluille nopeasti uuden ilmeen. Puukalusteet voidaan hioa tai hioa ja maalata sitten eri värillä. Liiduvärejä on hieman helpompi käyttää kuin maaleja. Niiden ei tarvitse edes hioa vanhaa maalia kokonaan. Väri voidaan levittää hiomisen jälkeen. Väristä voidaan tehdä kestävämpi vahalla. Liidumaaleilla voidaan suunnitella paitsi huonekaluja myös muita materiaaleja nopeasti ja helposti. Usein pastellivärit sopivat hyvin kirkkaaseen elämään.

Käytä kasveja määrätietoisesti

Kasvit tekevät kodista kodikkaan paikan. Varoittaa kuitenkin Kielin ammattikorkeakoulu ennen kuin laitat jokaisen kasvin joka huoneeseen. Makuuhuoneessa pitäisi olla vähän kasveja, koska ne tuottavat hiilidioksidia. Seuraavat sopisivat tähän:

  • Bromeliadit
  • Orkideat
  • Keulahamppu
  • aloe

Allergiat tulee ottaa huomioon, samoin kuin se, että voimakkaasti tuoksuvat huonekasvit eivät usein ole halpoja. Vihreitä kasveja sen sijaan suositellaan, koska ne parantavat huoneiden ilmanlaatua. Ne imevät pölyhiukkasia ja puhdistavat ilmaa. Kasvit on kuitenkin pölyttävä ja puhdistettava säännöllisesti tätä varten. Lisäksi tasainen ilmanvaihto on yhtä tärkeää sisäkasveille. Olohuoneet tulee tuulettaa kerran aamulla viiden minuutin ajan. Siksi kasveja ei saa koskaan olla ikkunalaudalla, koska ikkuna on täysin auki säännöllistä iskuilmaa varten. Tämä on mahdollista vain yksinkertaisella tavalla joka päivä ilmaisella ikkunalaudalla. Makuuhuoneita on tuuletettava viisi minuuttia aamulla ja illalla. Kylpyhuone ja keittiö tulee tuulettaa lyhyesti jokaisen käytön jälkeen, jotta ilmanlaatu on aina hyvä.

Trend kirkas elävä terve ja kaunis orkideat sisäilmasto

Älä unohda lattiaa

Lattia voi myös niellä kirkkautta ja antaa huoneelle synkkän tunnelman. Vaalea lattia toisaalta antaa huoneelle keveyttä. Lattian vaihtaminen kokonaan ei ole aina mahdollista. Mutta lattia voidaan maalata. Tummemmalle puulattialle on asetettu vaalea matto, joka katkaisee tumman värimaailman. Muuten, laatat voidaan myös maalata päälle tai liimata päälle. Laattoja varten on monia korkealaatuisia kalvoja. On tärkeää, että todellisten laattojen koko vastaa kalvon laattoja. Liidumaali on myös kestävämpi ja joustavampi vaihtoehto lattialle. Koska sekä lattia- että seinälaatat voidaan helposti maalata liidumaaleilla. Laatoille voidaan luoda monenlaisia ​​kuvioita kaavaimella. Seuraava suojakerros tekee värin kestäväksi laattoihin.

Yksivärisiä laattoja voidaan parantaa liidumaalilla, oikealla kaavaimella ja vähän aikaa.

Trend kirkas elämä, terve ja kaunis Free_Fensterhandel

Kokeile ja tuntuu hyvältä

Oman kodin pitäisi olla hyvinvoinnin paikka. Tämän saavuttamiseksi kannattaa kokeilla trendejä ja muuttaa pieniä yksityiskohtia jatkuvasti. Kevyempää elämää voidaan toteuttaa monin pienin askelin. Hyvä olo on taattu.

Trend kirkas elävä terve ja kaunis luonnollinen ja kirkas keittiökalusteet

Kuvat:

Kuva 1: pixabay.com © Anastasia Gepp (CCO Creative Commons)

Kuva 2: pixabay.com © Huimaava ruusuterä (CCO Creative Commons)

Kuva 3: pixabay.com © Huimaava ruusuterä (CCO Creative Commons)

Kuva 4: pixabay.com © Ilmaisia ​​kuvia (CCO Creative Commons)