Kuinka siivota “KonMari -menetelmällä”!

Oletko jo saanut hypeä siitä Marie Kondon bestseller ilmoitus? Tai edes kokeillut kirjoittajan taitavia siivousvinkkejä itse? Jos et ole kuullut siitä tai sinulla ei ole kokemusta, olet tullut oikeaan paikkaan. Koska tänään kyse on “KonMari -menetelmästä” ja siitä, kuinka voit puhdistaa sen täydellisesti ja samalla päästä eroon kaikesta tarpeettomasta ja käyttökelvottomasta.

Haluatko myös päästä eroon saastuneista alueista? Sitten käytännön siivousvinkit suositusta Marie Kondos -kirjasta “Magic Cleaning – Kuinka oikea siivous muuttaa elämäsi” auttavat sinua varmasti. Kirjakaupassa se maksaa vain 9,99 euroa ja jokainen sentti on sen arvoista. Löydät tietysti myös paljon YouTuben suositusta puhdistusmenetelmästä. Olemme tiivistäneet tärkeimmät asiat tässä viestissä ja haluamme jakaa ne. Mitkä ovat KonMari -menetelmän periaatteet ja mikä on paras tapa taittaa vaatteita? Pysy kanssamme ja ota selvää lisää.

Lisää järjestystä ja tyyneyttä KonMari -menetelmällä 

pukeutuja siistit vaatteet konmari -menetelmä

Sisäinen rauha ja selkeys KonMari -menetelmän avulla

Tunnettu japanilainen tilauskonsultti, joka sillä välin jo pitää kursseja ja seminaareja oikeasta tavasta heittää asiat pois ja siivota, opettaa, että ulkoisella häiriöllä on paljon tekemistä sisäisen epävarmuuden ja levottomuuden kanssa. Sitä vastoin hyvin siisti koti on lähtökohta sisäisen järjestyksen ja selkeyden lisäämiselle.

Tietenkin henkilökohtaisten asioiden selvittäminen on hyvin erityinen prosessi, eikä sitä saa pakottaa, vaan se tulee aina sisäisestä halusta. Jos olet valmis siihen, se toimii sujuvasti ja ilman turhaa stressiä.

Siivoa keittiökaapit KonMari -menetelmällä

hyllyjen siistiminen konmari -menetelmä

Yksi Marie Kondon mukaan siistimisen periaatteista on itse asiassa oikea piilottaminen. Ja näitä kahta prosessia – piilottamista ja siistimistä – ei saa koskaan sekoittaa tai suorittaa samanaikaisesti. Mutta päinvastoin! Ensinnäkin kaikki, mutta todella kaikki kohteet lajitellaan luokkien eikä huoneiden mukaan. Aloitat aina asioista, jotka ovat emotionaalisesti vähiten varautuneita – vaatteista, kirjoista jne..

Vaatteiden ripustaminen ja taittaminen on erittäin tärkeää

vaatekaapin siistiminen konmari -menetelmä

Vasta sitten aloitat varsinaisen tilauksen. Koko siivousvaiheen aikana olisi parasta olla yksin eikä kuunnella kovaa tai tunteellista musiikkia, jotta voit pysyä itsesi kanssa. Tämä on ainoa tapa arvioida rauhallisesti ja ennen kaikkea hyvin tietoisesti, mitkä esineet on poistettava ja mitkä eivät. Ja miten itse päätät siitä? No, tällainen asia ei ole kaikille helppo. “KonMari -menetelmä” auttaa sinua myös harjoittelemaan tätä ja oppimaan siten lisää itsestäsi. Samalla erotat itsesi vanhoista, käyttökelvottomista asioista, jotka lepäävät kotona tai toimistossa ja häiritsevät tarpeettomasti keskittymistäsi ja rauhallisuuttasi.

Minimalistinen elämäntaide, joka perustuu “KonMari -menetelmään”

komari -menetelmä puhdistaa järjestelmän avulla

Marie Kondon tärkeimmät siivousvinkit yhdellä silmäyksellä:

  • Aloita ensin vähemmän emotionaalisesti varautuneilla esineillä, kuten kirjoilla tai vaatteilla. Ja lopussa on muistoesineitä, kuten lasten käsitöitä, lomamatkoja ja valokuvia.
  • Siivota luokittain ja kokonaan. Pinoa kaikki yhden luokan tavarat kasoina lattialle tai sängyille saadaksesi paremman yleiskuvan.
  • Erittäin tärkeää lajittelussa: ota jokainen asia käsissäsi ja kysy itseltäsi, miltä sinusta tuntuu. Jos tämä on iloa ja sinulla on hyvä suoliston tunne, esine voi jäädä.
  • Kaikella jäljellä olevalla pitäisi olla oma pysyvä paikkansa – avaimet, vaatteet, kengät jne..
  • Laita pois käytetyt tavarat heti – tämä säästää aikaa eikä sitä tarvitse siivota uudelleen usein ja pitkään.
  • Laita aina kaikki pois ja pidä se mahdollisimman käytännöllisenä! Marie Kondon mukaan tämä tarkoittaa säilytyspaikkojen ja säiliöiden järkevää valintaa. Useammin tarvitsemiesi asioiden pitäisi olla nopeasti ja helposti säilytettävissä, ja niitä, joita tarvitset vain harvoin tai eri kaudella, voi olla hieman vaikeampi saada.

Vaatteet taittuvat järjestelmän avulla

konmari menetelmä t-paita taitto

Ja? Mitä mieltä olet KonMari -menetelmästä? Haluaisitko kokeilla niitä itse? Se kaikki kuulostaa aluksi hieman liikaa ja se voi myös olla hieman aikaa vievää, mutta kannattaa ehdottomasti kokeilla tätä. Ei ole lainkaan sanottu, että sinun pitäisi tehdä kaikki aivan kuten kirjassa kuvataan. Ajattele menetelmää enemmän kuin kokoelma älykkäitä vinkkejä ja ehdotuksia, jotka auttavat sinua olemaan tietoisempia ja ajattelemaan uudelleen osto- ja kulutuskäyttäytymistäsi.

Trendikäs puhdistusmenetelmä on merkittävä, minimalistinen lähestymistapa, jota voit käyttää paitsi asumisessa ja sisustuksessa, myös elämässä yleensä.

Ja jos mietit, mitä tehdä jätteille ja vaatteille heitetyille roskille, annamme sinulle muutamia ideoita heti:

  • Järjestä vaihtojuhlat
  • Myy tavarat Internetissä
  • Lahjoita tämä hyväntekeväisyysjärjestöille

Hyödynnä siis merkittävää KonMari -menetelmää, päästä eroon vanhoista asioista ja käyttäytymisestä ja järjestä elämäsi uudelleen!

Perusteellinen sammuttaminen ja asianmukainen siivoaminen ovat hyväksi sielulle

konmari -menetelmä säilytyslaatikoiden siistiminen olohuone

Tällä tavalla taitettuna vaatteet vievät vähemmän tilaa kaapissa

sukat kankaat taitettavat kaapit siistiminen konmari -menetelmä

vaatteiden taittaminen yhteen konmari -menetelmällä

  Oikein taitettujen vaatteiden tulee pystyä seisomaan pystysuunnassa

vaatteiden taitto konmarie -menetelmä

Sama koskee muuten sukkia …

sukat taittaa konmari menetelmä vaatteet siivota

Tilaa säästävä ratkaisu käsilaukkuillesi

vaatekaappi järjestää pussit värit konmari -menetelmä

Selkeys kaapissa, selkeys mielessä!

makuuhuoneen vaatekaappi siivota konmari -menetelmä    Puserot

Voisit sanoa saman työpöydästäsi

hyvin järjestetty pöytäkonmari -menetelmä

Tämä tulee siivota ja sisustaa omien tarpeidesi mukaan

konmari -menetelmä kotitoimisto siivoa sisäkasvit

työpöytä järjestää konmari -menetelmä

Entä yökonsolit?  

yöpöydän pöytävalaisin valkoiset ruusut konmari -menetelmä

Siivoa keittiöhyllyt KonMari -menetelmällä

tilaa keittiökonmari -menetelmä