Kynttilävahan poistaminen: Kuinka päästä eroon vahasta miltä tahansa pinnalta!

Me kaikki nautimme sytytettyjen kynttilöiden hehkusta etenkin lomien aikana. Kynttilät luovat kuitenkin romanttisen ilmapiirin ja juhlatunnelman. Se on ehdottomasti totta! Tämä ei kuitenkaan koske kynttilävahan jäännöksiä eri pinnoilla. Kynttilävaha pöytäliinaan, mattoon tai vaatteisiin … Älä ole vihainen tai surullinen siitä, että sinun pitäisi heittää pois lempimekosi. Voit poistaa kynttilävahan muutamalla eri tavalla. Pidä kiinni siitä ja jaamme kanssasi “salaisia ​​temppuja” siitä, miten se tehdään hetkessä …

Poista kynttilävaha oikein

Poista kynttilävaha päästäksesi eroon vahasta mistä tahansa kynttilän pinnasta

Kynttilät luovat romanttisen ilmapiirin, mutta ne voivat myös aiheuttaa vahatahroja

Poista kynttilävaha mistä tahansa pinnasta kynttilänvalossa

Poista kynttilävaha – temppuja ja vinkkejä

Vaikka ei ole yhtä taikatemppua kynttilävahan poistamiseen kaikilta pinnoilta, on olemassa tapoja poistaa vaha kotitalousesineillä. Koska kynttilävaha on öljypohjainen tahra, tarvitset vahan tahranpoistoaineen, joka liuottaa öljyn, kuten kynsilakan tai alkoholin. Muita työkaluja ja tuotteita, joita saatat tarvita, ovat:

  • Tislattua valkoista etikkaa
  • Astianpesuaine
  • vettä
  • jäätelö
  • Rauta
  • Paperipussit
  • Mikrokuituliina
  • Tylppä kaavin kuin lusikka tai voin veitsi
  • Tahranpoistoaine
  • Nahan puhdistusaine ja hoitoaine

Lue, miten voit poistaa vahan kankaista, huonekaluista ja lattioista.

Tässä on mitä tarvitset kynttilävahan poistamiseen

Kynttilävaha, joka poistaa vahan mistä tahansa pinnasta, poistaa tarvittavat välineet

Kuinka poistaa vaha vaatteista

Olitpa lyönyt kynttilää tai kompastuit liikuttaessasi kynttilää, vuotanut vaha ja roiskeet ovat yleisiä. Niin kauan kuin käytät oikeaa tahranpoistoliuosta ja noudatat näitä vinkkejä, voit poistaa vahan vaatteista vahingoittamatta kangasta. Ennen kuin aloitat, tarkista kuitenkin etiketti! Et halua tehdä puhdistamisesta vaikeampaa käyttämällä ratkaisua, joka voi vahingoittaa vaatettasi.

Vahaa tekstiileissä? Älä panikoi!

Poista kynttilävaha päästäksesi eroon vahasta mistä tahansa pintavoista veitsen tasaisesta raudasta

Poista kynttilävaha puuvillan ja puuvillan sekoituksista

Aseta ensin vaate pakastimeen. Kun vaha on täysin jäähtynyt, voit poistaa sen helposti voiveitsellä. Jos kynttilävaha on jättänyt tahran, aseta sen päälle paperipussi ja käytä silitysrautaa korkeimmalla säätöasteella. Tämä sulaa tahran paperille.

Jos tahra on edelleen olemassa tai et voi poistaa vahaa kokonaan, venytä värjätty alue kulhon päälle ja huuhtele se erittäin kuumalla vedellä. Viimeistele tahranpoisto esikäsittelemällä tahra tahranpoistoaineella ja pesemällä vaate lämpimimmässä vedessä, jonka hoitotarra sallii.

Käytä rautaa ja paperia

Näin voit päästä eroon vahasta mistä tahansa rautapinnasta

Poista kynttilävaha silkistä

Tahran poistaminen herkistä vaatteista, kuten silkistä, ei ole niin vaikeaa, jos käytät aikaa ja noudatat tätä todistettua tahranpoistoprosessia. Laita silkkivaatteesi pakastimeen, kunnes vaha on kovettunut. Poista lusikalla mahdollisimman paljon vahaa. Nosta kynttilävaha varovasti ulos, jotta loisto ei vahingoitu. Aseta vaate puhtaalle, valkoiselle kankaalle ja suihkuta sitä WD-40. Lisää 2-3 tippaa astianpesuainetta ja hiero puhdistusliuos tahraan.

Pese silkkivaatteesi lämpimimmässä vedessä, jonka hoitotarra sallii. Älä kuivaa vaatetta rumpukuivaamalla, sillä jäljellä olevat vahatahrat tarttuvat kiinni ja niiden poistaminen on vielä vaikeampaa. Anna vaatteen sen sijaan kuivua ilmassa. Jos se on edelleen olemassa, esikäsittele vaate tahranpoistoaineella ja pese se uudelleen. Anna sen kuivua ilmassa ja toista prosessi tarpeen mukaan.

Ole kuitenkin varovainen kynttilöiden kanssa!

Kynttilävaha poistaa sytytetyt kynttilät kaikilta pinnoilta

Poista vaha nahasta

Paina pyyhkeeseen kääritty jäätä täytetty muovipussi kynttilävahan päälle 3 minuutin ajaksi. Kun vaha on kovettunut, kaavi ylimääräinen pois Muovinen kaavin pois. Vedä nahkaa kireälle samalla kun irrotat vahaa. Älä naarmuta nahkaa. Varmista, että poistat vain vahajäämät, muuten voit pilata nahan rakeisuuden.

Käytä jääpaloja

Kynttilävaha poistaa jääpaloja miltä tahansa pinnalta

Kun olet poistanut ylimääräisen vahan, käytä hiustenkuivaajaa tahran lämmittämiseen. Kun vaha on pehmeämpää, pyyhi se pois valkoisilla talouspaperilla. Jatka alueen lämmittämistä samalla kun vaihdat paperipyyhkeen puhtaisiin osiin, kunnes vaha on kadonnut. Jäännösten varalta laita tippa nahanpuhdistusainetta mikrokuituliinalle ja hiero se likaiselle alueelle. Anna nahan kuivua ilmassa ja käytä sitä Nahkainen hoitoaine tasoittaa mahdolliset värimuutokset.

Kuinka poistaa vaha seinästä

Jos kynttilä kuumalla vahalla kaatuu, se voi tahrata lattiat ja seinät. Vaikka nämä skenaariot näyttävät katastrofilta, kynttilävahapisaroiden ja roiskeiden poistaminen seiniltä ei tarvitse olla iso juttu. Vahan poistamiseksi maalattuista seinistä tarvitset pari valkoista paperipyyhettä, silitysraudan ja kuumaa saippuavettä. Aseta silitysrauta alimmalle lämpöasetukselle. Aseta kolme kerrosta paperipyyhkeitä vahan päälle. Paina silitysrautaa alimmalla asetuksella ja paina pyyhkeet varovasti alas. Vaihda paperipyyhkeet tarpeen mukaan, kunnes vaha ei enää imeydy. Pese värjätty alue kuumalla saippuavedellä vahajäämien poistamiseksi.

Kynttilävaha puupöydällä

Kynttilävaha poistaa kaiken vahan jäännöksen miltä tahansa pinnalta

Kynttilävahan poistaminen seinältä, jossa on kuvioitu pinta

Käytä raudan sijaan hiustenkuivaajaa vahan poistamiseen kuvioiduilta pinnoilta. Käännä hiustenkuivaaja korkeimmalle asetukselle lämmittääksesi vahan. Pidä paperipyyhkeitä vahan pohjan alla. Pyyhkeet imevät vahan sulaessaan ja estävät sen valumisen seinää pitkin. Jatka alueen lämmittämistä, kunnes kaikki vaha on sulanut ja imeytynyt. Karkeille laattoille ja sementille voit kovettaa vahaa jäällä ja raaputtaa sen sitten muovikaapimella kuvioiduilta alueilta. Poista vahajäämät kuumalla saippuavedellä.

Kynttilöiden jättäminen matolle ei ole hyvä idea

Poista kynttilävaha miltä tahansa pinnalta

Kuinka poistaa vaha puusta

Jos kynttilävaha valuu ihastuttavalle ruokapöydällesi tai kovapuulattiallesi, ensimmäinen vaistosi voi olla kaavin. Älä tee tätä, koska saatat naarmuttaa lattian tai huonekalujen pintaa, mikä pahentaa asioita. Voit poistaa vahan tahran turvallisesti hiustenkuivaajalla. Aseta hiustenkuivaaja keskilämmölle ja aloita vahan sulatus. Kun se on pehmennyt, pyyhi vaha pois valkoisella paperipyyhkeellä. Pyyhi pyyhkeen puhtaat osat, kunnes vaha on kadonnut!

Käytä lasinalusella kynttilää tippumasta pöydälle

Minkä tahansa pinnan kynttilävaha pääsee eroon sytytetyistä kynttilöistä

Pyyhi jäljellä oleva vahajäänne pois kuumalla, vaahtoavalla vedellä ja puhtaalla liinalla. Vaaleilla parkettilattialla voit käyttää tahrojen poistamiseen seosta, jossa on yksi osa etikkaa ja yksi osa vettä. Voit myös käyttää vettä ja etikkaliuosta vinyylilattialla sen sijaan, että yrität raapia vahaa. Kostuta tahriintunut alue puhdistusaineella ja aloita sitten vahan kuorinta varovasti.

Kuinka poistaa vaha matoista

Jopa kynttilävahan kanssa sinun ei tarvitse turvautua voimakkaisiin tahranpoistoaineisiin, jos käytät oikeaa maton tahrojen poistotekniikkaa. Laita jääpalat muovipussiin ja aseta se vahan päälle viideksi minuutiksi. Kun vaha on kovettunut, kaavi se varovasti pois veitsellä. Tavoitteesi on irrottaa vaha maton kuiduista työntämättä sitä pidemmälle mattoon. Heti kun olet rikkonut vahan palasiksi, ime vahajäänteet tyynykiinnikkeellä. Kasta liina hankaavaan alkoholiin ja kostuta tahriintunut alue värimuutosten välttämiseksi.

Myös muita apuvälineitä voidaan käyttää

Poista kynttilävaha mistä tahansa maton pinnasta

Jos matossa on jäänyt vahaa, aseta valkoinen paperipyyhe vahan päälle. Aseta hiustenkuivaaja korkeimmalle lämpöasetukselle ja aloita vahan sulatus. Vaihda paperipyyhkeet tarvittaessa. Suihkuta alue maton tahranpoistoaineella ja anna sen kuivua. Mene uudelleen pölynimurin kiinnitysalueen yli raikastaaksesi kuidut, joista poistit kynttilävahan.

Toivotamme onnea kynttilävahan poistamiseen!

Kynttilävahan poistaminen Kuinka päästä eroon vahasta miltä tahansa pinnalta!