Mistä uudenvuodenaaton nimi tulee ja miten vuoden loppua vietetään Saksassa?

Kalenterivuoden loppu lähestyy ja me kaikki juhlimme pian uudenvuodenaattoa. Mutta tiedätkö, mikä on tämän festivaalin takana? Mistä uudenvuodenaaton nimi tulee ja miksi sitä vietetään 31. joulukuuta? Selitämme tämän alla …

Kuinka vietetään uudenvuodenaattona?

Mistä uudenvuodenaaton nimi tulee

Uudenvuodenaatto Mistä nimi Silvester Feuewerk tulee?

Mistä uudenvuodenaaton nimi tulee??

Nimi Silvester tulee roomalaiselta pyhimykseltä 4. vuosisadalta, nimittäin paavi Silvester I: ltä (jota kutsutaan myös Sylvesteriksi). Sen lisäksi, että hän toimi paavina vuosina 314–335, uudenvuodenaatosta tiedetään hyvin vähän. Hänen nimensä ympärille on kuitenkin syntynyt useita legendoja. Yksi heistä väittää, että hän oli parantunut ihmeellisesti leprasta.

Paavi uusi vuosi I..

Paavi Silvester I Mistä nimi Silvester tulee?

Uudenvuodenaaton juhla eli hänen hautajaiset pidettiin 31. joulukuuta 335. Kun gregoriaanista kalenteria uudistettiin vuonna 1582, vuoden viimeinen päivä oli 31. joulukuuta. Ja siksi tänään vuoden viimeistä päivää kutsutaan uudenvuodenaattoksi. Yhteisestä päivämäärästä huolimatta useimmat saksalaiset uudenvuodenaaton perinteet ovat peräisin paljon vanhemmasta pakanallisesta juhlasta nimeltä Rauhnächte.

Mistä uudenvuodenaaton nimi tulee??

Mistä uudenvuodenaaton nimi tulee?

Uudenvuoden loma

Paljon melua oli tärkeä osa tätä muinaista vuosituhannen perinnettä. Nykyään uudenvuodenaaton ilotulitus on luultavasti tämän perinteen moderni kehitys. Joulun jälkeen ilotulitteiden suuri myynti alkaa saksalaisissa kaupoissa ja supermarketeissa. Toisin kuin Yhdysvallat, useimmat ilotulitteet Saksassa ovat laillisia ja julkisia ilotulitteita on hyvin vähän. Suurin ja tunnetuin näistä tapahtuu Berliinin Brandenburgin portilla.

Ilotulitus on laillista Saksassa

Mistä uudenvuodenaaton nimi tulee

näkymä tulevaisuuteen

Jotkut loman hiljaisemmista perinteistä ennustavat tulevaa vuotta. Vahan valu on suosikki. Vahavalusarjaa voi ostaa monista kaupoista joulukuun aikana. Pieni vahahahmo asetetaan lusikalle ja sulatetaan kynttilän päälle. Sulatettu vaha kaadetaan sitten kuppiin kylmää vettä, ja tuloksena olevan muodon pitäisi kertoa jotain tulevasta vuodesta.

Oletko utelias mitä tuleva vuosi tuo sinulle tullessaan? Aiemmin tämä rituaali suoritettiin myös lyijyllä 

Uusi vuosi Bleigießen Mistä uudenvuodenaaton nimi tulee?

Muita uudenvuodenaaton perinteitä ovat heilurin käyttö vastaamaan kyllä ​​tai ei-kysymyksiin. Tai avata Raamattu mille tahansa sivulle ennustaakseen tulevaisuuden. Ystävien kesken vaihdetaan joskus uudenvuoden alussa erilaisia ​​onnekoruja sikojen, apilan, leppäkerttujen ja hevosenkengän muodossa..

Illallinen yhdelle sadalle henkilölle

Joillakin alueilla perinteinen uudenvuoden lounas on linssikeitto. Jokaista pyöreää linssiä pidetään kolikon symbolina, ja keiton nauttiminen on perinne, jonka sanotaan avaavan vaurauden ovet uudessa vuodessa.

Yksi yleisimmistä vaihtoehdoista uudenvuoden illalliselle on raclette. Pöydällä on useita kulhoja, jotka sisältävät valmiita mutta kypsentämättömiä ainesosia, kuten juustoa, perunaa, lihaa ja vihanneksia. Jokaisella vieraalla on oma pieni pannu, jossa he voivat valmistaa yhdistelmän ainesosia. Fondue on myös suosittu valinta illalliseksi uudenvuodenaattona.

Perinteinen uudenvuodenaaton illallinen

Uudenvuodenaaton resepti Mistä uudenvuodenaaton nimi tulee?Uudenvuodenaaton fondue Mistä uudenvuodenaaton nimi tulee?

Hyytelömunkit ovat yleinen uudenvuoden lahja, mutta ole varovainen. On myös tavallista, että leipurit pelaavat temppuja munkkien ystäville täyttämällä satunnaisen munkin sinapilla hyytelön sijaan.

Pieni hauskanpito on aina hyväksi

Uudenvuodenaatto Jelly Donuts Mistä uudenvuodenaaton nimi tulee

Seuraava aamu

Tammikuun 1. päivän aamu on väistämättä hiljainen, kun väestö nukkuu viime yön juhlat. Tänä päivänä ei ole paljon tapahtumia, mutta yksi ainutlaatuisimmista tapahtuu Füssenissä. Uudenvuodenjuhlan iltana miehet, joilla on soihtuja kädessä, uivat Lech -joen kylmässä vedessä.

Anna sen repiä!

Juhli uudenvuodenaattoa Mistä uudenvuodenaaton nimi tulee?

Toivotamme sinulle onnellista uutta vuotta!

Mistä uudenvuodenaaton nimi tulee