Muutto joulukuussa: näin se toimii ilman stressiä!

On jo joulukuu ja joulu on aivan nurkan takana. Mutta aiotko siirtyä juuri nyt mietiskelevään ja samalla stressaantuneeseen joulua edeltävään aikaan? Pysy kuitenkin mahdollisimman rentoina ja suorita tämä tärkeä projekti ilman paniikkia. Hyvä suunnittelu ja seuraavat vinkit auttavat sinua hallitsemaan muuttoasi joulukuussa täydellisesti ja ennen kaikkea ilman stressiä.

muutto joulukuussa muuttolaatikot

Liikkuminen tuulessa ja säässä voi olla toisaalta etuja, mutta toisaalta se voi olla myös todellinen haaste. Siksi sinun pitäisi aloittaa varsinainen valmistelu mahdollisimman aikaisin. Käytännön liikkuva tarkistuslista on varmasti erittäin tärkeä rooli ja toimii kronologisena punaisena langana. Tämä sisältää kaikki kohdat, jotka on tehtävä etukäteen, kuten vuokrasopimuksen irtisanominen, uuden Internet -palveluntarjoajan säätäminen, vanhan asunnon mucking ja siistiminen jne. On parasta ladata tällainen tarkistuslista ammattisivustolta ja ripustaa se näkyvälle paikalle.

Pakkaa ja pura pakkaus oikein

Tuskin voi aloittaa tarpeeksi aikaisin. Varsinkin jos sinulla on suuri kotitalous, sinun pitäisi hankkia suuri määrä muuttolaatikoita vähintään 2-3 viikkoa etukäteen aloita pakkaaminen. On suositeltavaa pakata ensin tavarat, joita tarvitaan vähiten jokapäiväisessä elämässä. Juuri ennen muuttoa pakkaat tarvitsemasi tavarat erityiseen säilytyslaatikkoon. Muista merkitä liikkuvat laatikot numeroilla ja sisällöllä, jotta voit lajitella ja purkaa ne myöhemmin. Kiinnitä erityistä huomiota elektronisiin laitteisiin ja herkkiin huonekaluihin sekä hauraisiin esineisiin ja huonekasveihin. Kääri ne ympärillesi huovilla ja pyyhkeillä tai kuplamuovilla. Joten ne ovat hyvin suojattuja kolhuilta, kylmältä ja märältä.

Lisävinkki: Talvella on erityisen tärkeää purkaa siirtolaatikot mahdollisimman pian. Muuten kosteus voi muodostua moniin esineisiin ja aiheuttaa vahinkoa.

muuttaminen helpoksi joulukuussa

Kuorma -autojen tai pakettiautojen siirtäminen?

Jos sinulla on liikaa muuttolaatikoita ja huonekaluja sekä budjetti, olisi järkevää palkata hyvä muuttoyritys. Voi olla, että työnantaja maksaa tämän tai sinä vaatit muuttokustannuksia verotusta varten. Vaihtoehtoisesti voit löytää pakettiauton hyvään hintaan ja mahdollisesti ajaa sitä itse. Älä unohda hakea tieliikenneviranomaisilta pysäköintikieltoalueita hyvissä ajoin. Joten sinulla on riittävästi tilaa ladattaessa ja purettaessa liikkuvia esineitä.

Ilmoita uusi osoitteesi

Odotat ehdottomasti uutta kotiasi. Sen osoite on tuskin kenenkään tiedossa. Virkamiehen lisäksi Uudelleenrekisteröinti asukkaiden rekisteröintitoimistossa Sinun tulee myös ilmoittaa monille toimistoille sekä vakuutusyhtiöille, yhdistyksille, omalle työnantajallesi jne., että sinut on tavoitettavissa muualta. Jotta se olisi paljon helpompaa ja stressittömämpää, voit tehdä sen ilmaisella muuttoilmoituksella Deutsche Postista. Tämä tarkoittaa, että tärkeät postisi tavoittavat sinut edelleen.

Mutta on myös vielä mukavampi ja ennen kaikkea mukavampi idea antaa ystävillesi, sukulaisillesi ja perheellesi uusi osoite. Juuri nyt, juuri ennen joulua, voit tehdä miellyttäviä joulukortteja verkossa ja kaikkialla liikkumiseen lähettää helposti ja kätevästi.

joulukortti-liikkuva-kuorma-autolla ja joulukuusi

Esilämmitä uusi kotisi!

Muutto joulukuussa voi olla melko kylmä ehdotus, jos et esilämmitä uutta asuntoasi. Tämä on erittäin tärkeä asia, varsinkin jos sinulla on lapsia tai olet herkkä kylmälle. Varmista siis etukäteen, että lämmitys on tuuletettu kunnolla, ja kytke se päälle vähintään 2 päivää ennen varsinaista siirtoa. Sisäänkäynnillä sinua odottaa mukava huoneilma ja tunnet olosi heti kotoisaksi.

Älä unohda liikkuvia avustajia

On melkein perinne, että valmistat pienen kiitoksen liikkuvista avustajistasi. Talvella lämpimät juomat, pienet välipalat sekä kahvi ja kakku sopivat tähän erityisesti tavallisen oluen ja perunasalaatin sijasta. Mutta voit myös valita muita juomia tai pizzaa. Valinta on täysin sinun.

Lisävinkki: Tarjoa myös lämpimiä työkäsineitä kaikille, jotta liikkuvat työntekijät eivät jäätyisi ja heidän kätensä eivät loukkaantuisi kulmikkaissa siirtolaatikoissa.

muuttaa joulukuussa

Aina rauhassa…

Yritä aina olla rento liikkuessasi ja älä anna kenenkään kiirehtiä tarpeettomasti. Keskity täysin tähän erittäin tärkeään tehtävään. Hanki hieman enemmän aikaa liikkumispäivänä aloittamalla varsinainen liike tarpeeksi aikaisin. Nyt joulukuussa aurinko laskee melko nopeasti. Noin klo 16.30 on lähes pimeää. Pidä silmällä myös säätiedotusta, jotta voit reagoida ajoissa mahdolliseen lumimyrskyyn tai liukkaaseen säähän.

Kun saavut uuteen kotiin, voit ensin pitää tauon ja jopa palkita itsesi lämpimällä glögiä tai viettää mukavan illan kumppanisi tai perheesi kanssa. Tätä varten on suositeltavaa sisustaa ensin vain yksi huone ja tehdä siitä hieman mukavampi. Ja jos siltä tuntuu, miksi et purkisi joulukoristeita heti pakkauksesta. Tässä mielessä toivotamme teille menestyksekästä muuttoa joulukuussa ja paljon hauskaa ja iloa uudessa kodissanne!

muuttaa joulukuussa ilman stressiä